un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 19 septembrie 2021

19 Sep 2021  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Jurnal de călătorie pe El Camino. Știu că sunt multe scrise despre drumul spre Santiago de Compostela. Pe acesta l-am citit cu plăcere, sunt mai multe episoade acolo.

Mark Wiens despre cum este viața de vlogger celebru, cum s-a apucat de asta, ce planuri are, ce restaurant deschide șamd. A fost și în România și l-au dus unii în localuri bune, sunt pe YouTube vreo trei clipuri despre țara noastră.

Fotografiile acestea cu un rechin sărind câțiva metri deasupra apei mă fac să nu vreau să călătoresc pe mare. Altfel, bun interviul și galeria.

Drone Photo Awards. Fotografia cu drona în mijlocul stolului de păsări este extraordinară.

Apartament de lux în Miami:

Un raport destul de dur despre legăturile statului saudit cu atacurile de la 9/11. S-a dat ceva ajutor pe acolo. Sunt curios dacă oficial de la stat sau au fost diverși funcționare care făceau asta pe cont propriu. Cred că nu vom afla niciodată.

9 lucruri făcute de George RR Martin în loc să scrie la Game of Thrones. Lista este amuzantă. Mie nu mi se pare că autorul ne datorează ceva, dar mă amuză oricum întreaga situație.

Citiți despre viața lui Clive Sinclair. A făcut computere, inclusiv Spectrum ZX80, plus calculatorul de buzunar. Un pionier al tehnologiei moderne a murit acum câteva zile.

Cruciada Copiilor. Vremuri extraordinare din istoria Europei. Apropo de asta, a fost descoperit un mormânt comun al cruciaților în Liban.

Am băut din nou Hendrick’s. Bun gin! Foarte bun! Îmi aduce aminte și de un concediu în Turcia, unde asta beam la barul de pe ponton.

Orașul Chiang Mai trece cu greu prin lipsa de turiști. Chiang Mai este o amintire foarte plăcută pentru mine. Am fost acolo în 2018. Mi-a plăcut atât de mult încât anul trecut m-am întors cu Matilda. Oameni primitori, atmosferă liniștită, mâncare bună, temple, cascade, orhidee, piețe, tuk-tuk-uri. Acolo ne-am simțit cel mai bine în Thailanda și am zis că vom reveni.

Istoria frisbee-ului. A început cu un capac de container de popcorn.

Lemon vs Citron. Stăpânirea maură a Spaniei la întindere maximă. Procentul celor din Europa cu sub 10.000 dolari avere. Cum este repartizată populației Chinei. Înălțimea medie în India.

Hainele nevândute la americani ajung deșeuri în Ghana. Ciudat cum este conectată lumea.

Un truc despre cum să rezolvi sute de emailuri necitite. Nu înseamnă musai că și funcționează.

Ținute de la Met Gala, unu și doi.

Catedrala din Notre-Dame a fost reconsolidată și este gata pentru renovare. Ah, vremurile când asta era cea mai mare problemă a Franței…

Creveți cu feta și roșii.

Moderna iese mai eficient decât Pfizer într-un studiu în SUA.

Taco Bell vinde abonament la tacos în SUA. Un taco pe zi ține foamea departe! (în acea oră)

    10 comentarii

  1. Met Gala ar fi un bun inceput pentru exterminat lipitorile care secatuiesc economia. Sa tii un astfel de eveniment in pandemie este inconstienta si imbecilitate, desigur. Putem doar spera sa nu prinda loc la spital.

    A dat UiPath milionul acela de dolari pe care a mintit Daniel Dines ca il da pentru reconstruit Notre Dame? Sau ca tot ce tine de UiPath, fum ca de obicei?

    Se mai tine maratonul acela in Bucuresti, in conditii de peste 2 la mie cazuri si peste 5000 de cazuri noi zilnic?

    Concertul lui Armin Van Buren a fost anulat din fericire, nu i-a dus mintea pe gunoaiele din spatele Untold, Saga, Electric Castle si altele sa faca la fel preventiv.

      (Citează)

    • Met gala e joaca de copii pe lângă ce festivaluri au fost la noi, ce vorbești.

      Uipath fac ei dude pe care toți deștepții se dau ca le pricep, eu tot nu am văzut ceva pe care a scrie făcut cu uipath.
      Când am zis asta au sărit toți ca baaa, e notepad cu AI, nu te știi tu

        (Citează)

    • Mircea, daca nu ai văzut tu nu înseamnă că nu există. Ai văzut pe undeva sigla Crowdstrike de ex? Deși sunt niste giganți care fac securitate și colaborează cu guvernul SUA.

      Sau Palantir? Care fac un soft de monitorizare atât de scump încât nici multe guverne nu și-l permit.

        (Citează)

  2. Articolul ala cu emailuri chiar nu zice nimic referitor la ce sa faci cand vii din vacanta si iti gasesti mailul plin. El zice doar ca sa raspunzi la emailuri rapid.
    Asa ca incerc aici un mic guideline:
    1. Mailurile trebuie sortate pe threads/subject, si citite in ordine inversa primirii. Este f. posibil sa fi primit mai multe mailuri pe acelasi subiect (de la aceasi pers. sau de la cei din cc) si nu te intereseaza decat outcomeul final
    2. Daca nu ai reguli automate ca mailurile la care nu trebuie sa raspunzi sa nu iti ajunga in inbox (de la diverse tooluri, newsletter, etc) atunci intai le stergi pe alea (efectul psihic e f. bun sa vezi ca cate dispar)
    3. apropo de newslettere si spam, pot fi usor identificate daca cautati mailuri care contin “unsubscribe”. Asta daca nu folositi ceva gen hey.com
    4. Daca ai fost in concediu 2-3 saptamani, la mailurile vechi la care nu s-a facut follow up (de exemplu catre cei pe care i-ai specificat in autorespond ca backup, sau poate s-a facut dar nu ai fost in cc, deci nu apar la pct 1), reply standard: Mersi de email, i’m back, mai e de actualitate problema?

      (Citează)

  3. “Touring a 25 000 000$ penthous”
    Greu cand esti bogat, pacat ca viata ii scurta.

    “Hainele nevândute la americani ajung deșeuri în Ghana.”
    Eu stiam ca le arunca in ocean in insule artificiale de gunoi, macar sper ca sunt reciclate.

    “Moderna iese mai eficient decât Pfizer într-un studiu în SUA”
    Intr-un studiu american, vaccinele autohtone, sunt cele mai bune, incredibil.

      (Citează)

    • Apartamentele alea au si avantajul ca sunt la 7 minute de Unirii.

        (Citează)

    • “Hainele nevândute la americani ajung deșeuri în Ghana.”
      – daca a devenit deja o problema ecologica, nu inteleg de ce nu se impart hainele astea intre mai multe tari africane.

        (Citează)

  4. Top 20 românce pe OnlyFans in funcție de câștiguri:
    https://www.reddit.com/r/PornoInRomana/comments/pr95a4/top_20_romance_pe_onlyfans_in_functie_de_castiguri/

    Sumele sunt reale?

      (Citează)

    • De ce nu ar fi? Câteva sute de idioți fraieriți fiecare de câțiva $ înseamnă mii și zeci de mii de dolari lunar.

      Și lumea e plină de proști dispuși să se îmbete cu apă rece.

        (Citează)

  5. “Ciudat cum este conectată lumea.”

    Ei na, e conectata asa cum a fost intotdeauna. De la aia mai bogati in trepte pana la saraci. Noi ne luam masinile second hand din Germania, tiganii aduna fiarele noastre vechi, si astia din Ghana strang hainele aruncate de vest.

    Pe mine nu ma surprinde deloc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus