un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Video: review Huawei P40 Pro

11 Apr 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

35 comentarii

Până voi scrie review-ul în text pentru Huawei P40 Pro, uitați-vă la cel video. Sau dacă nu vreți, așteptați-l pe cel text, desigur, și vorbim atunci.

Susține-mă cu un Subscribe:

    35 comentarii

  1. Un review foarte detaliat :)

    Deși îmi plac produsele Huawei ca hardware și finisare, 1000 de euro este un preț imposibil pentru un telefon în esență incomplet.

    Lipsa serviciilor google îl faultează grav, este fără gmail, fără sincronizare contacte, fără netflix.

    Acel decupaj pentru camerele frontale strică tot designul ecranului, arată că naiba asimetric în asa hal.

    Flagship fără difuzoare stereo mi se pare altă crimă capitală la un telefon foarte scump care deja alte bile negre adunate.

    Asta e dezavantajul la firmele chinezești, destul de des au gunoaie în cap în privința designului.

      (Citează)

    • Eu am incetat sa mai cumpar produse 100% chinezesti si cele “Made in PCR” pentru care pot gasi substitute.
      Totodata nu voi mai sustine in nicun fel blogurile/influencerii care le promoveaza.
      Radu e pacat ca voiam sa cumpar niste electrocasnice Arctic folosind linkurile tale, poate altadata.

        (Citează)

    • Pe acelasi principiu n-ar mai trebui sa cumperi nici produse facute in romania. Astia nu ne mint de 25 de ani? Nu ne-au mintit si cu Colectiv?

        (Citează)

  2. Nu înțeleg comparația P40 pro cu S10

      (Citează)

  3. Cred ca discutia trebuie pornita de la “made in…”. Daca scrie “made in China”, then 10x – no longer interested! Restul sunt doar detalii…

      (Citează)

  4. Mihai Dobre, vezi ca Arctic sunt turci. Daca tot ne hotaram sa nu sustinem dictaturile, zic sa o facem pana la capat.
    Exista Electrolux, daca vrei fabricat in Romania.

      (Citează)

  5. nwradu:
    De ce? Probabil 85% din electronicele din lume se produc în China.

    Cred ca procentul este chiar mai mare. Evitam si inainte produsele “made in China” – de principiu, cam majoritatea produselor pe care le detin au “lacune” la capitolul calitate. Pentru un pret cat mai ieftin, chinezii fac rabat la calitate. Acum, dupa ultimele evenimente (ii consider pe chinezi direct vinovati pentru efectele devastatoare ale acestui virus), nu voi mai achizitiona marci chinezesti – este obligatia mea, morala daca vrei – pentru suferinta pe care au cauzat-o semenilor mei (stiu, voi regasi elemente made in china si inbalte branduri insa aia e – pe astea nu am cum sa le evit….Dar macar nu mai cumpar brandurile lor…)

      (Citează)

    • Au mai migrat unii spre India, de fapt, că nu mai făceau față doar cu China. Mi se pare că Samsung nu produce în China, de exemplu, iar Apple diversifică.

      Dar inclusiv multe companii românești produc acolo. Uneori nu doar pentru preț. Țin minte că, la un moment dat, am căutat 2 luni tablă de o anumită lățime și doar în China am găsit.

        (Citează)

    • Pentru cat timp nu vei mai cumpara? 1-2 luni? :))

        (Citează)

  6. Asta cu “cele mai bune poze in lumina slaba” este mai mult decat discutabila cand tu nu testezi varfurile de gama de la One Plus, Oppo, Xiaomi sau Pixel.
    Ce imi place maxim la ei este ca dpdv hardware camerele lor sunt fucking wow…iar ca design sunt superbe. Plus ca, in primele 6 luni, maxim 1 an de viata bateria chiar tine super ok.
    Sunt curios cum ti se par pozele ca am vazut la Marques Brownlee ca portrait-ul iese dubios…cam busesc focusul. Sper sa fie nevoie doar de un update de firmware.
    Cand vad telefoanele Huawei si Samsung ma gandesc ce frumos ar fi daca Google ar face un Pixel cu hardware-ul lor si software-ul lui.

      (Citează)

    • La lumină slabă nu cred că-i discutabilă, sunt multe comparații pe net.

      E discutabil la alte tipuri de fotografii, de exemplu portrete sau natură. Unele telefoane bagă saturație mai mare, altele au sharpness mai mare. Acolo chiar devine subiectiv, că poate preferi o fotografie care arată mișto sau mai degrabă una foarte apropiată de realitate. Similar și pe portrete.

      Din ce-am văzut comparativ, o anumită scenă poate fi făcută mai mișto de S20, iar alta de Huawei P40 Pro.

      Am văzut multe astfel de situații în clipul de aici https://www.youtube.com/watch?v=rOYmSq1LxKs

        (Citează)

  7. Despre Huawei: fara Google si cu decupajul ala in ecran, out of the question. N-am o problema sa dau 1000 eur pe un telefon asa cum vreau eu: ecran fara bezel si notch, superrapid si care nu incetineste pe termen lung, interfata cat mai stock Android. Oneplus indeplinea conditiile astea pana acum, dar si-au batut si ei joc de ecran recent.

    Despre China, de acord ca e o problema. I-as boicota si eu, dar la telefoane nu am cum deocamdata. Sper sa se schimbe situatia la nivel global si o parte din productie sa fie adusa inapoi in Europa, dar inteleg ca asta ar putea incetini redresarea economica de dupa criza.

      (Citează)

  8. Mihai Dobre:
    Eu am incetat sa mai cumpar produse 100% chinezesti si cele “Made in PCR” pentru care pot gasi substitute.
    Totodata nu voi mai sustine in nicun fel blogurile/influencerii care le promoveaza.
    Radu e pacat ca voiam sa cumpar niste electrocasnice Arctic folosind linkurile tale, poate altadata.

    Cumpăra-ti și telefon Arctic… O să îți facă cartofi prăjiți

      (Citează)

  9. M-am oprit cand am realizat ca tii intruna cu “samsung s10”, “samsung s20″…

      (Citează)

  10. Radu – ma alatur celor care te roaga sa nu mai promovezi marci chinezesti. Nu din rasism, ci pentru ca actuala China este in competitie cu Rusia pentru distrugerea lumii civilizate si reconstruirea ei dupa chipul si asemanarea ei!
    Destul! Relocarea productiei EU si US inspre India, alte tari cu forta de munca mai ieftina. Relocarea partiala spre EU si spre US, chiar daca profiturile vor fi lovite (si implicit banii de R&D etc).

      (Citează)

    • Discuția asta ar putea fi purtată după ce se va reloca producția. Până atunci, ce rost are?

      Și vezi că s-ar putea să nu-ți placă rezultatul când vei vedea prețuri duble. Ar fi o naivitate să spunem că doar chinezii au profitat de pe urma faptului că se produc multe lucruri la ei în țară. Am profitat și noi, că economia a crescut și din vânzarea de televizoare, blendere de bucătărie, mașini și toate celelalte.

      Te contrazic la o treabă. China nu vrea să distrugă lumea civilizată, ci doar să profite de pe urma ei. Au o cultură și o societate mult prea diferită pentru a spera ca restul lumii să devină mai asemănătoare cu a lor.

        (Citează)

  11. Salutare,
    Telefonul arata nasol cu decupajul acela.
    Din start daca nu are servicii Google pierde teren fata de concurenta.
    Incepand de luna acesta si eu mi-am propus pe cat e posibil sa nu mai cumpar produse made in China. Urmatorul telefon pe care o sa caut sa il cumpar vreau sa nu fie produs in China. Cred ca o sa imi iau un Samsung Galaxy Note 10 lite, am impresia ca il produc si la ei in Coreea de Sud.
    Pe chinezi ii gasesc direct raspunzatori de acest virus, au musamalizat de la inceput gravitatea lui.
    Tot ei au fost raspunzatori si de Sars in 2002, am vazut in serialul Explained de pe Netflix, au recunoscut atunci ca au mintit cu numarul exact de oameni infectati. Prin urmare nu au invatat nimic, sunt comunisti, dictatori. De ce sa le umplu lor buzunarele, nu mai bine ne straduim pe cat este posibil sa caitam si alte alternative?

      (Citează)

  12. Pentru cei care nu înțeleg (sau nu vor sa înțeleagă 😏 ) de ce nu trebuie promovate/încurajate produsele chinezești
    https://youtu.be/hhMAt3BluAU

      (Citează)

    • Un video intr-adevar interesant, bine documentat. Asta e adevarata fata a Chinei.

        (Citează)

    • E bună ideea, până descoperi că cele fabricate în SUA sau UE costă dublu. După care 99% dintre oameni zic “eu vreau un cuptor cu microunde, nu să rezolv pacea mondială și înțelegerea dintre oameni. O să-l iau pe ăla ieftin”.

        (Citează)

    • Interesant videoul in mare știam lucrurile din el, de Wang Huning si de importanța lui nu știam. Dar nu prea văd care e problema in faptul ca China care sute de ani a fost importantă in lume vrea sa isi recapete locul. China in Africa? Da asa e aia au bagat mulți bani acolo dar nimeni nu a oprit americani sau Europa sa faca la fel dar noi am fost ocupați cu altele.

        (Citează)

  13. Toți care veniți cu lozincile ieftine contra Chinei sper ca știți ca sunt in lume țări mai nașpa, știți voi prin Africa sau Coreea de Nord.
    Dar ok hai sa mergem pe ideea voastră sa nu cumpărăm produse made in China, câte procente trebuie sa fie not made in china sa il cumpărați? 51% ajunge? Sau daca o firmă chineză isi deschide o fabrică in România si scrie pe produs made in Romania e deja ok produsul chiar daca e făcut de china big evil corp.?
    Si de ce va opriți la China, nu mai cumpărați nici produse turcești fiindcă erdogan, nici fistic si curmale din Iran fiindcă program atomic si finanțarea războaielor din zona, daca e sa fim stricți nici de la americani nu ar trebui fiindca si lor le place sa isi bage nasul in treburile altora.
    Duminică frumoasă va doresc

      (Citează)

    • Cine sa gandeasca atat?

        (Citează)

    • Or fi si tari mai naspa, dar alea ne afecteaza mai putin.

      Nu zic ca boicotul produselor made in China e solutia, dar o reajustare a atitudinii fata de China e importanta pentru ca ajunge la un punct in care poate influenta stilul de viata in Europa. Problema e ca reajustarea asta are efect doar daca exista o alianta US-EU si vine oricum cu scadere economica.

        (Citează)

    • Nu neg ca imi place mai mult ideologia exportata de USA dar pana la idolatizarea americii e ceva. Pe mine ma deranjeaza mentalitatea asta ca daca noi facem ceva e ok dar daca asa zisul strain face cam acelasi lucru e deja o problema grava trebuie sa ii oprim. Da ca european nu imi convine ca ramanem in urma in multe domenii, dar aceasta ramanere in urma nu e din cauza chinei sau a americii, vine din sa zic asa comoditatea nostra a europenilor.
      Nu zic ca imi plac la nebunie chinezii si tot ce fac ei acasa sau prin tarile vecine, dar poate vine ca un soc dar nu ma prea afecteaza emotional ca exista un conflict ca unde si in cine se va reincarna dalai lama, sau treaba cu uygurii si taberele de reeducare, taberele alea mi se par cea mai mare tampenie, se stie ca cei mai multi islamisti se radicalizeaza in inchisori si in alte centre de genul ca urmare a traumelor de acolo sau a socializarii, ok chinezii chiar au avut niste probleme cu uygurii dar puteau sa o rezolve si altfel eu cred ca reeducarea asta sa fie niste chinezi model o sa esueze, cu timpul vom vedea.
      Vreti sa stiti ce ma sensibilizeaza pe mine? Lucrurile mai apropiate gen tarile arabe care au fost seculare iar acum sunt mai islamice. Gen turcia, ce sa vrut in syria cu revolutia, incercarea in egypt a celor de la muslim brotherhood care din fericire au fost dati jos dar tara tot mu si-a revenit, libya,…. Astea ma afecteza, nu ca o companie a Chinei a cumparat pirelli,…

        (Citează)

    • Nu e vorba de idolatrizare sau a alege o ideologie ci de faptul ca stilul de viata si valorile US si EU sunt similare. Chiar si acum, dupa schimbarea dramatica a US din ultima vreme.
      Tu vezi situatia din punct de vedere al corectitudinii. Mie nu imi pasa de asta. Nu imi pasa daca e corect sa oprim o tara care face acelasi lucru ca noi. Imi pasa de rezistenta in timp si imbunatatirea continuata a stilului meu de viata. Inseamna asta ca trebuie sa blochez cresterea unei tari care se transforma in amenintare? OK. E asta corect? Conteaza?

      Intrebarea urmatoare e: ne ameninta China stilul de viata? Eu zic ca da. Cu cat cresc interactiunile dintre cele doua societati, cu atat se vad mai clar diferentele. Si pana la urma, una din ele va dori sa isi impuna valorile celeilalte. China a inceput deja, ceea ce inseamna ca are capabilitatea.

      Problemele mai apropiate de noi nu sunt la fel de mari ca China pentru motivul ca tarile respective nu sunt la fel de puternice ca China. Ce o sa faca arabii? Scandal, teroristi, o bomba care omoara 15 oameni. Si mai trimiti niste americani acolo cativa ani, mai bombardezi putin, mai vezi la stiri niste clipuri cu barbosi cu steaguri negre si limba impleticita. Ce face China in schimb? Produce tot ce cumperi, preia avansul tehnologic si se asigura ca economia ta depinde de ea si apoi iti spune cum ai voie sa te comporti, daca vrei sa iti mentii nivelul de trai. Pe termen lung, asta cred ca e varianta mai neplacuta.

        (Citează)

  14. Până una-alta, am comandat un P20 la Emag cu 1149 lei. Aștept să vină săptămâna viitoare.

      (Citează)

  15. in ultimii 6 ani am avut 2 telefoane de la huawei: p7 ascend si p10. p10le l-am prins cu capota masini , am schimbat displayul si am indreptat capacul spate iar dupa 6 luni am schimbat si camerele ca nu mai “focusau”. avand in vedere ofertele emag la p20 si p20 pro chiar ma gandesc la o schimbare dar imi e un pic teama de faptul ca au suprafetele de sticla… am tot timpul husa pe tel dar il si busesc intr-o veselie. am luat p10le uimit de rezistenta lui p7

      (Citează)

  16. Croiala Bogdan

    15/04/2020 la 12:56 PM

    Majoritatea produselor sunt facute in China. Cat despre telefoanele Huawei cu HMS, exista viata si dupa Google. Folosesc in P40 lite am Netflix, am YouTube Vanced, nu folosesc gmail dar am aplicatia de mail. Am si in p30 Pro care are acelasi tip de sonorizare cu difuzor integrat in ecran. se aude foarte clar si imi ofera si confidentialitate. Am transferat majoritatea aplicatiilor de pe vechiul telefon pe cel nou cu Phone Clone. Sunt foarte multumit

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus