un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 12 aprilie 2020

12 Apr 2020  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Astăzi ar fi trebuit să fim la Festivalul Scrumbiei din Galați, după ce de trei ani zicem cu nașii la mișto că vom merge. Anul acesta chiar am fi mers. Bummer.

One-win wonders în Formula 1. Piloți care au câștigat o singură cursă în toată cariera lor.

Ana Morodan povestește cum și-a amputat un sfert din deget. I l-au cusut la loc la spital.

Cântăreața Duffy spune că a fost drogată, răpită, dusă în altă țară și violată.

Echipament de cățărare de mii de euro a fost găsit abandonat în Munții Căpățânii. Un mister demn de Cireșarii.

Despre asiaticii care chelesc. Asiaticii au cel mai mic procent de chelire, așa că cei care chelesc în tinerețe se simt stigmatizați.

Honor Blackman, care a jucat rolul Pussy Galore, a murit la 94 de ani. Și da, au fost vremuri când un personaj feminin numit Pussy Galore era considerat acceptabil.

Au fost anunțate nominalizările la Hugo Awards. O listă bună de cărți SF-fantasy din acest an.

Cum funcționează camerele de termoviziune. Ce, lumina este tot o radiație electromagnetică, la fel ca 5G-ul?!

Un băiat de 7 ani, rușinat de cum arată, a primit o pisică ce arată ca el.

Hoteluri mișto.

5 rețete de primăvară.

La mulți ani tuturor celor cu nume de flori!

    22 comentarii

  1. Povestea cu Morodan e brrr, ca s-a intamplat dintr-o neatentie, te face sa crezi ca si tie ti s-ar putea intampla foarte usor.

    “Cântăreața Duffy spune că a fost drogată, răpită, dusă în altă țară și răpită.” – si violată cred ca ai vrut sa scrii.

      (Citează)

    • slabute articolele.you can do better.
      ms de urare!

        (Citează)

    • ce este cu sprancenele alea la Morodan de zici ca sunt omizi? si muzica de film de groaza?

      tl:dr; – si-a prins degetul intr-o masa pliabila si i-a smuls varful degetului, a sunat la Smurd si i-au cusut bucata la Floreasca, o sa ramana cu o cicatrice

        (Citează)

    • florin: slabute articolele.you can do better.

      Nu mai sunt alte articole interesante, că toată lumea scrie despre coronavirus și evit asta duminica.

        (Citează)

  2. Ar trebui sa faci un tutorial cum sa ne tundem in carantina, si daca tot este duminica cititi despre Pompadour – https://en.wikipedia.org/wiki/Pompadour_(hairstyle)

      (Citează)

  3. Morodan este un etalon al prostului gust, pacat ca asta nu e motiv sa fie eutanasiata.

    Cine e Duffy? A auzit cineva de ea? Ia sa vedem de control cand scoate urmatorul album. E o moda si practic deja traditie sa descopere ca a fost hartuita sau violata fix inainte de un album nou, carte sau cand nu mai are roluri oferite pe tava.

    Hotelurile misto nu ne ajuta cu nimic acum, poate la anul sau cand o trece criza ce vine dupa epidemie.

      (Citează)

  4. N-am mai urmarit premiile Hugo dupa ce am incercat sa citesc niste porcarii premiate de ei. Dar sunt curios, de cand explozia asta de scriitoare de SF? E pe merit sau doar PC bullshit?

      (Citează)

    • Dacă o carte e bună, e bună indiferent cine o scrie.

      Ann Leckie și NK Jemisin au scris niște serii excelente în ultimii ani, abia aștept să scoată ceva nou (Leckie tocmai a scos Raven Tower și e bunicică, iar Jemisin a luat premiul Hugo cu fiecare carte din trilogia Broken Earth, care-i inedită și foarte bună).

      The Light Brigade de Hurley am luat-o și eu, dar încă nu am citit-o; pare un military scifi clasic din descriere. Pe de altă parte, The Stars are Legion de aceeași autoare a fost prea bizară și feministă pentru gustul meu, inedită ca scenariu, dar parcă neprelucrată.

      The Calculating Star, de Robinette, care a câștigat anul trecut, este pe women-power. Mă chinui să o termin, sunt pe la jumătate și tot găsesc cărți mai bune de citit.

      Becky Chambers a avut o trilogie bună în ultimii ani. Nu ceva acțiune extraordinară, dar character building foarte bine făcut, ceea ce arată de fapt talentul, că bătăi și lasere poate scrie oricine.

      Ada Palmer, Too Like the Lightning, a fost foarte apreciată în review-uri. O am în bibliotecă, încă nu am citit-o.

      Scriu și bărbații cărți foarte bune în continuare, de exemplu trilogia lui Yooh Ha Lee, ultima carte din trilogia nouă a lui Scalzi cu Collapsing Empre, cele de Mark Lawrence, câte un military sf bun precum seria lui Marko Kloos și altele,

        (Citează)

    • Merci de recomandari. Scalzi mi-a placut si mie, restul nu le-am citit.

        (Citează)

    • Annie Leckie mi s-a parut penibila rau de tot.

      Ori a luat premii pe criterii politice, ori traducerea a fost de vina. N-am putut inghiti Razbunare ancilara de nici o culoare.

        (Citează)

  5. Cartea Dracula tradusa in limba islandeza era un fals, după 100 de ani … https://i.redd.it/7vlx1il1rsr41.jpg

      (Citează)

  6. Apropo de Pussy Galore – am revazut recent Goldfinger si din punctul meu de vedere da clasa filmelor aparute in ultimii ani. Sigur din punct de vedere tehnic (filmari, efecte speciale) isi arata varsta dar din punct de vedere al scenariului/dialogurilor este net superior.

      (Citează)

    • Goldfinger este considerat peste media celor din serie din acea perioadă. Mie nu mi-a plăcut atât de mult pentru că are o intrigă cam banală față de restul (în perioada aia James Bond era cu vapoare care înghițeau submarine și nave spațiale care înghițeau alte nave), dar măcar pare serios făcut și are un bad guy care nu-i un clișeu penibil.

      Mi se pare că Goldfinger zice celebra replică “i want you to die, mr bond”, nu? Adică fără discursuri dubioase, ci orientat pe rezolvat situația.

      În același timp și în ciuda numelui Pussy Galore mi se pare că este printre singurele personaje feminine puternice din Bond. Era independentă, le antrena pe femeile alea, nu apare în film ca o domnișoară slabă și care trebuie salvată, nu ia bătaie nici de la Bond sau de la ăla rău.

      În restul seriei probabil ai observat că Bond bate aproape în fiecare film câte o femeie, ceea ce doar o face pe respectiva să se dezbrace.

        (Citează)

    • E greu sa faca rost de rechini cu raze laser atasate de cap, pentru fiecare film.

        (Citează)

    • Da, protecția animalelor is a bitch.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus