un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Restaurante potrivite pentru Valentine’s Day

11 Feb 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

28 comentarii

Lumea ne întreabă de multe ori diverse recomandări de restaurante, iar în această perioadă a fost interes mai mare pentru restaurante potrivite de petrecut Valentine’s Day cu cineva acolo. Așa că am lucrat împreună cu Matilda la o listă bazată pe experiența noastră sau recomandările unor oameni despre care știm că gândesc precum noi.

Pentru mine, un restaurant bun pentru VD înseamnă mâncare bună, servire care să nu-ți facă nervi și o atmosferă plăcută, intimă. Am evitat, de exemplu, să recomand aici restaurante care mie mi se par cam înghesuite, cu mesele prea apropiate, de nu poți să stai la o discuție romantică pentru că te aud cei de la masa alăturată.

RESTAURANTE BUNE

Bocca Lupo – italienesc, la Eroilor. Nu vă gândiți în termeni de pizza și paste, deși au și așa ceva. Gătesc risotto bun, midii gustoase, vită moale șamd.

Voila – românesc modern, pe lângă Catedrala Sf Iosif. O casă veche transformată în restaurant, cu decor eclectic și mâncare foarte bună. Iată meniul, că online nu este disponibil:

Hard Rock Cafe – american, la Herăstrău-Piața Presei. Mâncare bună, mergeți acolo pentru burgeri, fajitas, aperitive americane, cocktailuri inedite, împărțiți un hot fudge sundae la final. Vedeți că pe 14 feb este un concert Freestay de la ora 22:30, cu 40 lei/bilet, iar dacă nu aveți chef de așa ceva puteți merge mai devreme.

Bistro Cișmigiu – la ultimul etaj al Hotelului Cișmigiu, dar nu vă așteptați la vreo priveliște inedită. Restaurantul este bun, decorul este interesant (totul roz).

Zexe Braserie – Aviatorilor. Pentru prăjituri excelente, dar au și mâncare bună. Este cam la limita de “înghesuit” pentru lista aceasta.

Sushi Terra – Dorobanți. Nu-i preferatul meu când este vorba de sushi, dar câștigă pentru atmosfera de Valentine’s Day. Localul din Dorobanți are acvarii de mari dimensiuni pe toți pereții și mesele sunt un fel de separeuri ce asigură o intimitate sau separare suficientă.

Gastrolab – în clădirea de sticlă de lângă Guvern. Mâncare bună, atmosferă potrivită.

Linea Closer to the Moon – la ultimul etaj al magazinului Victoria. Mâncarea este gustoasă. Vara este frumos pe terasa descoperită, probabil este cel mai bun skybar în aer liber din București. Este însă frumos și acum, că au un întreg etaj acoperit, iar vremea permite și să urcați sus pe acoperiș și să vedeți orașul. Nu mai știu dacă înăuntru au serviciu la mese. Pe acoperiș te duci tu să comanzi mâncare și băutură, plătești pe loc, un pager îți spune când este gata. S-ar putea ca înăuntru să aibă serviciu normal cu ospătari.

Enotek – pe Maria Rosetti. Vinuri multe, câteva preparate culinare, local foarte mic.

Burgeri: dacă vreți așa ceva, recomand Re:modelier, Switch.eat, Vivo.

RESTAURANTE SCUMPE

În sensul că poate vreți să impresionați pe cineva cu un local excelent. Așteptați-vă să dați 200-250 de lei pe aperitiv + fel principal + desert și băuturi de persoană.

Noua – românesc modern, spre Foișor. Mâncare care arată că gastronomia poate fi artă, servire excelentă. Am fost acolo săptămâna trecută, așa că sunt cele mai proaspete impresii din această listă.

The Artist – pe Calea Victoriei. Multă vreme considerat cel mai bun din București (poate și în continuare, de fapt).

Joseph – mediteranean cu influențe orientale, în zona Aviatorilor. Mâncare excelentă, Hadad gătește extraordinar, iar servirea este foarte atentă, la nivelul celor mai bune restaurante în care am mâncat în lume. Hadad are și restaurantul Caju de lângă Ateneu, dar intră la categoria “înghesuit”.

Nor Sky Casual – la etajul 36 din clădirea Sky Tower, la Aurel Vlaicu. Mâncare este bună, dar nu excelentă, însă locul compensează asta prin cea mai “înaltă” priveliște din București. Vă recomand să mergeți acolo la o oră la care încă este lumină ca să vedeți orașul iluminat natural, apoi apusul și apoi luminile bulevardelor.

Maize – românesc modern, în Dorobanți. Echipa de la Noua a lucrat anterior la Maize. Bănuiesc că restaurantul a rămas foarte bun și după plecarea lor.

Benihana – în hotelul Sheraton. Mergeți acolo pentru un show teppanyaki, când bucătarul japonez gătește în fața voastră totul și face diverse scamatorii cu mâncarea.

Kunnai – thailandez, pe lângă Calea Griviței. Mâncarea thailandeză mi se pare de nișă, iar la o seară romantică nu o văd musai asociată cu curry picant și o supă de-ți ia foc gura, dar Kunnai nu-i chiar așa. Atmosfera este ceea ce trebuie pentru listă, servirea este bună, mâncarea este și ea bună și puteți evita “prea picant” dacă vă temeți de asta. Altfel, pentru un thailandez care ar trebui pus în categoria de mai sus, mergeți la Tuk Tuk în Dorobanți.

Poesia – italienesc, Aviatorilor. Eu n-am fost, dar am auzit numai de bine.

Dacă vreți doar ceva de băut, căutați un winebar sau local cu cocktailuri. Wineful, 15A, Abel Wine Bar, Corks, 1000 de chipuri, Ginoteca, Origo noaptea etc.

Sfat: faceți rezervare încă de acum. Mă îndoiesc ca altfel veți găsi locuri libere, în special pe 14 februarie. În București se vede cel mai bine creșterea salariilor în domeniul restaurantelor: cele bune sunt mereu pline. Într-un weekend trecut nu au avut loc pentru noi la vreo 5 restaurante din zona Calea Victoriei – Ateneu, la ora prânzului, ceea ce acum câțiva ani nu s-ar fi întâmplat. Iese mult mai mult lumea în oraș acum.

Eu și Matilda ne vom urma tradiția începută acum câțiva ani: petrecem acasă cu KFC și șampanie. Probabil ne vom uita la un film din seria James Bond, că de câteva zile facem maraton de așa ceva.

CADOURI

Pentru ea: eMAG are niște reduceri la diverse parfumuri și seturi de cosmetice. Fashion Days are End of Season Sale în această perioadă, dacă știți că vrea ceva de acolo.

Pentru el: o băutură bună nu strică niciodată. Găsiți aici recomandări de-ale mele sau uitați-vă pe ofertele curente de la Finestore. Nu știu dacă primiți comanda până atunci, dar puteți întreba asta sau puteți cumpăra ceva direct din magazinul lor din Aerogării 2.

    28 comentarii

  1. Când citesc acest articol după ce am citit articolul cu 5G îmi aduc aminte de antiteza dintre personaje de la limba romana.

      (Citează)

  2. Kfc. Nu mai pot cu dulcegariile si siroposeniile de V. Day! Cheltuim excesiv pe rahaturi irelevante, sunt femei care chiar se crizeaza ca nu primesc ceva FIX de V. Day.

      (Citează)

  3. However, in the 1969 revision of the Catholic Calendar of Saints, the feast day of Saint Valentine on February 14 was removed from the General Roman Calendar and relegated to particular (local or even national) calendars for the following reason: “Though the memorial of Saint Valentine is ancient, it is left to particular calendars, since, apart from his name, nothing is known of Saint Valentine except that he was buried on the Via Flaminia on February 14.”

    Deci nu numai ca aceasta sarbatoare nu exista, mai mult, respectivul sfant a fost eliminat din calendarul catolic.

    Pe langa Halloween aceasta disperare cu o zi de sarbatoare care nu exista nu face decat sa dovedeasca lipsa de identitate si constiinta nationala a romanilor.

    Nu suntem mari patrioti pe aici, dar macar sa nu acceptam acest import de incultura, mai ales cand exista sarbatori si traditii locale mult mai vechi.

      (Citează)

    • Deci tu esti suparat ca nu e sarbatoare religioasa sau cum?

        (Citează)

    • Nu prea inteleg atitudinea. Cum adica import de incultura?

      “cand exista sarbatori si traditii locale mult mai vechi” – peste tot exista traditii locale mai vechi, stiu, soc. Inclusiv in america, faptul ca o parte nu se mai practica iti da de gandit daca mai au loc sau nu in societate.

        (Citează)

    • Sunt suparat ca suntem atat de prosti incat sa ne agitam pentru ceva care nu exista. Nu are nici un fundament pentru ca nu exista nici un Sfantul Valentin in nici un calendar bisericesc pe 14.02.

      America nu are nici 300 de ani de istorie, in cea mai mare parte nu au avut nici un Sfantul Valentin, fiind o inventie recenta. Noi avem Dragobetele care este mai vechi decat existenta SUA cu niste sute bune de ani.

        (Citează)

    • Dragobetele pe ce data apare in calendarul religios crestin-ortodox?
      Eu l-am cautat si nu exista… la fel cum ai spus mai sus ca nu exista Sf. Valentin.

      Acum sunt in dilema si nu stiu ce sa fac.
      Il sarbatoresc pentru ca asa a spus Gaelex mai sus, sau stau cuminte in banca mea fiindca nu exista in calendar?

        (Citează)

    • Dragobetele nu pretinde ca este vreun sfant, deci nu are ce cauta in vreun calendar religios.

        (Citează)

    • Chiar asa, ce este Dragobetele?

        (Citează)

    • Gaelex:
      Sunt suparat ca suntem atat de prosti incat sa ne agitam pentru ceva care nu exista. Nu are nici un fundament pentru ca nu exista nici un Sfantul Valentin in nici un calendar bisericesc pe 14.02.
      America nu are nici 300 de ani de istorie, in cea mai mare parte nu au avut nici un Sfantul Valentin, fiind o inventie recenta. Noi avem Dragobetele care este mai vechi decat existenta SUA cu niste sute bune de ani.

      – Ti-am mai spus-o, o repet: exista sf. Valentin in calendarele luteran si anglican;
      – sarbatoarea indragostitilor isi are originea in sec. XIV in Anglia, nu in SUA;
      – despre Dragobete, “Nicolae Constantinescu, etnolog al Universității din București, a afirmat că nu există atestări documentare ale acestei sărbători decât în secolul al XIX-lea”.
      Multumesc, la revedere.

        (Citează)

  4. Odă stomacului, zic.

      (Citează)

  5. O partida de sex nebun bate orice restaurant de fițe iar in LIDL găsești frezii si lalele la pret decent, nu-i îmbogățiți pe minoritarii care vând flori fără a oferi bon fiscal.

      (Citează)

  6. @Radu :
    ai mai fost la Bocca Lupo dupa articolul din 2015 ?
    Sau ai mai ajuns acolo in 2019 cel putin ?
    Daca da nu inteleg cum il poti recomanda in continuare.

      (Citează)

  7. Am fost de curand la Voila, excelenta mancarea :) doar ca l-as incadra la “restaurante scumpe” conform topului tau…(Rata+Pasat+1cockteil+ 1 rom+ apa+ tips 200 lei ) fara aperitive , sticla de vin, desert bla bla …
    Legat de Linea , sus la igloo-uri comanda se da prin whatsapp – cel putin asa era prin decembrie – recomand o seara acolo , nu neaparat de V-day :D
    Ar mai fi Sushi Garden , micut inauntru dar atmosfera e cosy …terasa e perfecta vara …off fostul Propaganda

      (Citează)

  8. Valentine’s Day, alta mizerie consumerista. From the makers of Super Bowl!

      (Citează)

    • Ia-te de mână cu Gaelex. Vorbiți numai ca să vă aflați în treabă:
      “The day first became associated with romantic love within the circle of Geoffrey Chaucer in the 14th century, when the tradition of courtly love flourished.”

        (Citează)

    • @Sol, dar sărbătoarea mărțișorului ce reprezintă? Nu este tot o “mizerie” consumeristă?
      Sau tradiția cadourilor de Crăciun.

        (Citează)

  9. Recomandarile de mai sus mi se par foarte dragute si pentru toate buzunarele, ca pana la urma poti sa iei doar un fel principal si un pahar de vin, eventual impartiti un desert si atunci scoti iesirea pe la 200 lei de cuplu. Bistro Cismigiu insa nu e restaurant de cuplu, e perfect pentru iesirile intre fete si chiar se mananca foarte bine, insa nu imi pot imagina un barbat care sa se simta confortabil acolo )

    Si mi se pare f dragut ca articolul incepe cu recomandarile de restaurante si doar la coada sunt cateva randuri despre cadouri. Pentru mine despre asta este Valentine’s day: un date dragut (fie ca e la restaurant, la teatru, la un concert, la stand-up comedy sau unde va place voua sa iesiti) si o mica atentie, ex. o cutie de bomboane, un buchet de flori sau o felicitare in care sa ii spui cat de mult o iubesti. Si daca chiar nu iti permiti, poti sa gatesti pentru ea, cred ca orice femeie o sa aprecieze asa un gest. Daca nu te pricepi, poti sa gatesti ceva simplu, spre exemplu niste paste cu sos de rosii (la borcan) si parmezan care se fac in max. 30 minute si n-ai cum sa le gresesti nici daca le gatesti cu picioarele.

    Cat despre femeile care se supara ca nu primesc nimic de Valentine’s, pariez ca ele nu primesc flori decat de 3 ori pe an, de ziua lor, de 8 martie si la aniversare. Prin urmare, le inteleg perfect: daca ii iei flori numai la ocazii si mai si ratezi una din ocaziile astea, normal ca se enerveaza. Cred ca nicio femeie careia barbatul din dotare ii aduce mereu flori sau mici atentii nu o sa se supere daca nu primeste ceva fix de Valentine’s.

    Sigur, nu vrei sa sarbatoresti Valentine’s ca e sarbatoare de la americani, sarbatoreste Dragobetele sau in orice alta zi, dar nu folosi scuza ca “n-ai nevoie de o zi in care sa sarbatoresti dragostea” ca sa scapi de “corvoada” de a-i arata ca tii la ea.

      (Citează)

    • Nu inteleg obsesia de a primi flori. Florile alea crapa in 48 de ore, sunt bani aruncati pe geam, eu prefer floare/planta in ghiveci, ceva viu, de preferinta, si nu in moarte clinica. Si nu am nevoie de V.Day ca sa-i arat omului de langa mine ca tin la el. Dar deh, trebuie sa castige si comerciantul din vanzarea rahaturilor gen: ursuleti de plus, inimioare, dulciuri in forma de inimioare, ursuleti facuti din trandafiri, enspe mii de siroposenii pe care le detest. Sarbatoarea dragostei pe naiba, e inca o ocazie de a toca bani complet inutil.

        (Citează)

    • Flori in vaza, in ghiveci, ciocolata, e vorba despre o atentie oferita, nu fix de ursulet de plus si trandafir rosu. Si da, n-ai nevoie de o zi sa ii arati omului de langa tine ca il iubesti, dar problema e ca majoritatea celor care zic asta n-au mai facut un mic gest romantic, cum ziceam mai sus, de la ziua ei / lui.

      Daca vine acasa cu flori / bomboane, la fiecare zi de salariu spre exemplu, atunci da, chiar n-are nevoie de VD pentru ca stie sa isi aprecieze partenera. Altfel, sa imi fie cu iertare, dar chiar e cazul sa mai vina cate o sarbatoare din asta a americanilor sa le mai aminteasca oamenilor ca au langa ei niste parteneri care chiar merita apreciati.

      Si pana la urma nici macar nu e vorba despre flori si atentii, ci despre o zi in care sa iesiti la date si sa stati impreuna unul cu celalalt, facand lucruri care va plac. Daca faceti asta frecvent, bravo voua, daca nu, macar de Vday sa va rasfatati. Poate mergeti la un restaurant mai scump decat ati merge in mod normal, poate plecati intr-o excursie sau poate pur si simplu trimiteti copilul la mama/sora si stati impreuna, singuri. Evident ca nu trebuie sa faci asta neaparat de Vday, dar in alta zi din an majoritatea suntem concentrati sa facem alte lucruri si uitam sa avem grija tocmai de relatia noastra.

        (Citează)

  10. Sushi Terra nu are ce cauta la recomandari pe acest blog (tinand cont stat de articolele recente vis a vis de metode noi de plata dar si de profilul geberal). Da, e bun la mancare dar sa explic: oamenii fac o evaziune fiscala generalizata. Am fost prima data in Dorobanti si mi-au spus ca nu plati cu cardul “pentru ca POSul este la livrator” (1: cum sa ai doar 1 pos? 2: cate comenzi poate livra un gigel? Erau mai multe mese ocupate decat comenzi putea duce 1 livrator). Am crezut initial ca e o intamplare punctuala dar, pt ca nu ma invat minte si sunt masochist, am mai fost si la Veranda Mall unde au bagat aceeasi poveste. Deci, no more Sushi Terra.

      (Citează)

    • era doar POS la livrator , nu si intreaga casa de marcat nu ?
      Banuiesc ca se putea scoate bon fiscal si pt plata cash

        (Citează)

  11. Anu trecut de valentinzdei am luat femeia ne-am dus in mall, ne-am luat fiecare cate o pereche de skechers la reducere, am bagat o cafea tot in mall, apoi am venit acas, am facut pizza, mancat baut si somnic. Anu asta ne-am propus sa ne luam cate 2 perechi de skechersi.

      (Citează)

  12. Mi s-a facut greata numai cat am citit titlul…

      (Citează)

  13. Caju e o mizerie sinistră, aperitivele sunt de 2 lei, îmi dăduseră un tahine amar că fierea drept aperitiv!!! și mă învăța chelnerita că așa trebuie sa fie.
    Întâmplător am origini orientale și cam știu ce gust trebuie să aibă mâncarea arăbească, in niciun caz ce mi-au dat ei acolo.
    Felul 2 absolut banal, fara niciun gust, doar aspectul era de el.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus