un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ghiță Ciobanul s-a portat la Telekom pentru noua ofertă Mobil Nelimitat

10 Feb 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

25 comentarii

Telekom a organizat astăzi o conferință pentru a prezenta noua ofertă a anului și evoluția din ultima perioadă a companiei și s-a încheiat cu o surpriză: Ghiță Ciobanul s-a portat la Telekom și este acum clientul lor. Au și spot publicitar cu asta.

Acum, cineva a întrebat dacă este o idee bună să ia un personaj asociat puternic cu Vodafone și să-l pună să promoveze Telekom. Mie mi se pare o idee genială. Dovada cea mai bună este că feed-ul meu de Facebook este în acest moment plin de share-uri de fotografii, articole și clipuri cu acest subiect. Când este ultima oară când ați văzut așa ceva pentru o ofertă telecom?

Bănuiesc că între timp a expirat vreun contract de exclusivitate între Ghiță și VDF, că altfel probabil făceau mai devreme această campania. Cei de la Telekom au spus că Ghiță întâi s-a portat în rețea și apoi le-a venit ideea campaniei, dar nu-i ceva ce putem verifica și nici nu contează. Până la urmă este o campanie de marketing. Poate că peste 5 ani îi vom vedea pe Bromania și Antonia făcând același lucru.

Oferta, apropo, este următoarea: cei care se portează în rețeaua Telekom vor plăti abonamentul Mobil 6 cu 50% reducere în primele 12 luni. Adică 3 euro/lună în primul an, apoi 6 euro/lună pentru date, minute și SMS-uri nelimitate. Oferta este valabilă pentru clienții care au și un serviciu fix de la Telekom.

Andreas Elsner, care-i Director Executiv Comercial, Segment Rezidențial, a mai prezentat și alte date despre evoluția companiei în 2019. De exemplu, un semn bun pentru ei este că au ieșit pe plus (masiv, chiar) la portări postpaid în 2019, câștigând 128.000 de clienți în plus din calculul câți au venit în rețeaua lor versus câți au plecat.

Oferta Mobil Nelimitat este pe placul clienților lor în toate sondajele de satisfacție făcute intern. Au descoperit astfel că aceștia apreciază datele nelimitate și prețul, nu musai faptul că nu există perioadă contractuală determinată la oferta standard.

S-a discutat și despre eliminarea canalelor Discovery și Eurosport din grila Telekom TV. Dispariția canalelor i-a făcut să piardă 0,05% dintre clienții serviciului de televiziune, “câteva sute”, ceea ce este puțin. Mă gândesc că este posibil să fi pierdut mai mulți dacă scumpeau abonamentele pentru a acoperi scumpirea acestor canale.

Elsner a spus că, în timp ce Liberty negociază la nivel global taxele pentru aceste canale, iar Digi vine cu o bază foarte mari de abonați în ecuație, cei de la Telekom n-au vrut să împartă un cost mare abonaților proprii. Cu 0,05% pierdere de abonați (și hai să zicem încă pe atât în următoarea perioadă) cred că a fost discuția de amploare mai mare decât efectele problemei.

Și da, momentele acelea când lumea era divizată între dacă Ghiță Ciobanul este un personaj de admirat sau nu, dacă-i oportună o reclamă cu un cioban sau nu, erau în 2013. Nu că parcă a trecut prea repede timpul?

    25 comentarii

  1. Din pacate pentru Ghita, de acum incep problemele… Se va trezi destul de des vorbind singur desi in urma cu cateva secunde avea interlocutor. Dar, sa zicem ca ciobanii sunt invatati sa vorbeasca singuri :) Cat despre internet, ce pretentii sa ai de la el sa mearga cum trebuie in varful muntelui? Acum, ca si la oras o sa ii mearga tot ca in varful muntelui, riscurile portarii :)
    Serios vorbind acum, cred ca Telekom si-a gresit tinta. Mai degraba s-ar putea bate cu Digi la “calitatea” telefoniei mobile si spun asta fara a fi client Vodafone (am fost vreo 20 de ani si mi-a ajuns). Dar in fine, strategia nu a fost niciodata punctul forte al Telekomului.

      (Citează)

    • Telekom a scumpit abonamentele de 3 ori in 6 luni si a introdus un curs de schimb mult peste cel oferit de BNR.

      Au eliminat posturile Eurosport si National Channel dar se lauda ca au introdus un post turcesc.

      Sa amintesc ca Suportul este externalizat si aștepți o saptamana pentru o activare de card CI?

        (Citează)

    • Georgele, viata reala, in afara oraselor mari, functioneaza putin altfel. Intr-o comunitate, oamenii afla unul de la altul ce operator are acoperire mai buna, pret mai bun, etc. De exemplu, intr-o localitate din Apuseni, Telekom este singurul operator cu acoperire foarte buna. Ghici unde au (sau s-au portat) majoritatea oamenilor abonament? Cam peste tot in afara aglomerarilor urbane, nu te portezi de amorul artei, o faci pentru ca afli de la altii ca “dincolo” e mai bine.

        (Citează)

  2. Sa vezi acum lipsa semnal, nema roaming etc. etc.

      (Citează)

    • Mi se pare puțin neinspirat numele campaniei cu 70% din cei portati subt mai fericiti. Parca induce automat ideea ca ceilalți 30% nu sunt. In rest… Ideea asta cu Ghiță chiar e foarte tare. O firma deloc iubită (hai sa fim serioși) reușește sa devina atât de simpatică unora încât sa le distribuie reclama. Mi se pare ca s-au orientat bine.

        (Citează)

  3. Reclama e buna. Dar de cand s-a eliminat Discovery din grila cei de la Telekom au mai venit cu un rand de scumpiri la abonamente. Al 4-ea in mai putin de-un an. Deci de ce i-as crede ca-si mentin preturile de la oferte acum?

    In octombrie 2018 cand m-am abonat la ei am primit Internet si Televiziune plus HBO pentru toata perioada contractuala de 24 luni pentru 8 euro/luna iar acum dupa 4 scumpiri inclusiv schimbarea cursului valutar, am ajuns la 12 euro/luna si nu mai am nici HBO :)

    Nu-i ok deloc. Faptul ca nu-ti pleaca din clienti nu este pentru ca te iubesc ei mult ci pentru ca ori nu sunt atenti ca mariri (2 din notificari nu le-am primit nici macar pe mail) ori spun ca nu-i intereseaza Discovery (pana cand o sa se prinda pe ca Eurosport se da si Olimpiada) si alte chestii ori iti cer sa le trimiti fax pentru reziliere :)

      (Citează)

  4. dar au taiat discovery? au taiat. si i-au lovit si pe orange. i-au lovit. si ma mut la ei? NIET. poate dupa orange…

    bai telecom, mai ti minte cand erai romtelecom si ai pus potera pe mine ptr 10 lei? eu tin minte.

      (Citează)

  5. Cand scumpesti un contract in desfasurare, semnat pe anumite conditii, doar ca asa vrei tu, poti sa promiti orice. Nu te mai crede nici dracu!

      (Citează)

  6. impactul nu e așa mare pentru că nu-s atât de mulți iubitori de sport în România. Eurosport nu dă Liga 1. fanii serioși ai sportului (ceea ce găsești exclusiv pe Eurosport, deci nu prea fotbal) s-au simțit deranjați și au plecat. Câteva sute ziceai? :)

      (Citează)

    • Pierzi Roland Garros, Tour de France, Campionatele de Snooker si Liga Engleza de Fotbal.

      Doar daca esti casnica te bucuri ca Telekom a eliminat Eurosport.

      Intre timp Digi a introdus Eurosport 4K.

        (Citează)

  7. Credeam ca Ghita e deja rasuflat, dar iata ca il resapeaza Telekom.

      (Citează)

  8. “Oferta este valabilă pentru clienții care au și un serviciu fix de la Telekom.” Suntem in 2020 de ce se tot insinta pe telefon fix? inteleg ca unii peste o anumita varsta sunt nostalgici prin unele tari, dar in Romania au asteptat 10-20 de ani sa aiba telefon fix.

      (Citează)

  9. Eu sunt mulțumit de internet. Pot suna pe WowApp, mâcar, dacă nu pot să sun clasic cu minute în Belgia.

      (Citează)

  10. Kopa_Kopan:
    Credeam ca Ghita e deja rasuflat, dar iata ca il resapeaza Telekom.

    Amin

      (Citează)

  11. florin:
    Pierzi Roland Garros, Tour de France, Campionatele de Snooker si Liga Engleza de Fotbal.

    Doar daca esti casnica te bucuri ca Telekom a eliminat Eurosport.

    Intre timp Digi a introdus Eurosport 4K.

    Eu sunt un late adopter dar pt eurosport 4k ma bate gandul sa schimb Grundigul vechi de 8 ani cu un tv 4k ready

      (Citează)

  12. Niciodată!

      (Citează)

  13. Pachetul FIX, contine si telefonie fixa. De ce insinta cu acest serviciu ? pentru a fii sunat de telemarketeri care au lista de Telekom?

    Detectival:
    Serviciu fix înseamnă tv/internet/tel prin cablu/satelit, nu telefon fix

      (Citează)

  14. Telekom, aceasta companie minunata care-si trateaza clientii vechi ca pe niste carnati. Si care ofera servicii jegoase la preturi luxoase.

      (Citează)

  15. De 20 de ani nimeni si nimic nu m-a putut convinge sa trec pe abonament. Cartela pre-pay pe vecie.

      (Citează)

  16. E clar din comentarii ca nimeni nu are incredere in telekom.

    Ce n-ai spus tu in articol despre oferta aia e ca e valabila doar daca iti iei si un telefon in rate odata cu acel abonament (fara roaming, desigur).

      (Citează)

  17. Desi majoritatea au avut experiente negative cu telekom, eu pana acum sunt multumit.
    Net-ul de la ei merge mai bine ca cel de la rds (vorbesc strict de fibra rds vs fibra telekom, la restul castiga rds)
    IPTV merge super (poti sa inregistrezi, sa dai emisiunea de la inceput etc, canalele se schimba aproape instant, fara delay ca la rds). Corect ca au scos discovery si eurosport dar chiar nu-mi pasa, nu le-am urmarit niciodata.
    Iar telefonia mobila mie iar mi se pare ok, ai totul nelimitat la 5 euro pe luna. Da, pe youtube merge doar cu 1.5 mbps dar pe telefon nu se observa. Si la semnal iar e ok, stiu multe zone mai ales la tara unde doar ei au semnal.
    Si daca te abonezi printr-un agent de teren obtii preturi mult mai bune ca cele de pe site.
    Eu platesc 8 euro net 1000 mbps, 5 euro tv pachetul maxim + hbo inclus, si telefonie mobila 3 euro totul nelimitat. Preturi mai bune ca astea nu cred ca sunt

      (Citează)

  18. florin:
    Telekom a scumpit abonamentele de 3 ori in 6 luni si a introdus un curs de schimb mult peste cel oferit de BNR.

    Au eliminat posturile Eurosport si National Channel dar se lauda ca au introdus un post turcesc.

    Sa amintesc ca Suportul este externalizat si aștepți o saptamana pentru o activare de card CI?

    Cum adică? Doar cateva sute de hateri au plecat din cauza de Europsport?
    Si ei cereau 8 milioane de euro pe an???
    Atâția ani si-au luat tzeapa companiile de cablu cu Eurosport?

      (Citează)

  19. Misto netul ala nelimitat. Numai de ai avea semnal ca sa poti sa il folosesti, ar fi chiar bun.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus