un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul skybarurilor: la Nor Sky Casual Restaurant la etajul 36 în cea mai înaltă clădire din București

14 Mar 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

41 comentarii

Unul dintre cele două noi tururi pe care vreau să le încep anul acesta este de localuri tip skybar, adică baruri sau restaurante aflate undeva la înălțime, la ultimele etaje ale unei clădiri. Vreau să le vizitez pe toate (sunt vreo 8 în București, după socoteala mea) și să scriu pe blog ce priveliște oferă și ce se poate mânca și bea acolo.

Încep direct cu cel mai înalt: Nor Sky Casual Restaurant, aflat la etajul 36 din 37 al clădirii Sky Tower, cea mai înaltă din București. Sunteți cam la 130 de metri înălțime acolo și aveți o priveliște de aproape 200 de grade asupra zonei de nord a orașului, dar și prețurile sunt pe măsura locului.

Accesul se face pe la parterul clădirii Sky Tower, unde în stânga turnicheților este un mic ghișeu de primire pentru controlul accesului. Veți fi îndrumați spre ultimele două lifturi din partea stângă, care ajung la etajul restaurantului. E o senzație plăcută să urci 36 de etaje în mai puțin de jumătate de minut.

Restaurantul este mare, probabil peste 200 de locuri la diverse combinații de mese și separeuri cu canapele ce par moi. Mi-a plăcut cum este decorat într-o combinație de culori mai închise și iluminat discret, făcut parcă pentru a nu distrage atenția de la priveliștea de afară.Noi am fost acolo în singura zi cu viscol în București din acest an, așa că fotografiile arată un peisaj acoperit cu zăpadă. Chiar și așa, sunt multe de văzut. Nor oferă cam 200 de grade de priveliște spre Aviației, Floreasca, Barbu Văcărescu și Pipera, iar zone ușor de recunoscut precum Piața Victoriei, Grozăvești și chiar și Palatul Parlamentului se văd bine de acolo.Eu am mai fost și cu alte ocazii la etajul 36, fiind invitat acolo acum mulți ani, la inaugurarea clădirii Sky Tower. Iată fotografii de atunci, făcute pe timp de vară.

Matilda, care mai fusese acolo recent, nu părea impresionată.

Vă sfătuiesc două lucruri:

 1. uitați-vă la ce oră este apusul și mergeți acolo cam cu vreo oră înainte, ca să prindeți orașul și în lumina soarelui, dar și apoi în întuneric.
 2. obligatoriu faceți rezervare. O discuție cu ospătarul privind ce masă putem ocupa a arătat că absolut toate mesele erau ocupate pe seară, într-o zi de marți, și într-adevăr pe la ora 17-19 s-au umplut toate. Sky Tower este în mijlocul zonei de birouri Aurel Vlaicu – Pipera și probabil că în orice seară au loc destule cine de afaceri (sau poate și întâlniri romantice sau ieșiri după muncă) ale celor ce lucrează pe acolo.

Cam asta e priveliștea. Cu așa poziție unică în București, Nor vine cu prețuri mari (probabil și pe măsura chiriei de acolo) și un meniu variat, dar totuși destul de banal, fără ceva cu adevărat memorabil. Găsiți meniul întreg pe site-ul oficial, la zi.

Aveau un meniu, probabil temporar, de ginuri, așa că am luat câte unul. Au ginuri bune, găsiți pe acolo Hendrick’s (unul dintre cele mai bune din mass market), Tanqueray 10, Gin Mare (care-i făcut din ierburi mediteraneene și, dacă îl gustați simplu, veți observa inclusiv o aromă de măsline), The Botanist și chiar și Monkey 47, care are arome remarcabile. Mă așteptam să vină mai frumos ornate, cum am băut la Gintoneria la un festival stradal, dar au fost bune oricum (cel de mango, însă, prea dulce).

Am luat ca aperitive ceva ușor de împărțit: bruschette (32 de lei) și măsline în ulei de portocale (22 de lei). Acum înțelegeți de ce zic că prețurile sunt mari. Iată și o supă cremă de ciuperci:


Meniul văd că include supe, salate, paste, ceafă sau mușchi de porc, confit de rață, somon crocant, burger și diverse garnituri, dar nu mă simțeam atras de ceva anume (în principal pentru că am senzația că mi le pot găsi singur acasă pe toate). Fiind 4 persoane, am luat ceva numit Spectaculosul 36, un platou dublu de fructe de mare ce includea caracatită, creveți, midii, calamari și rapane (489 lei), plus trei sosuri, la care am mai adăugat noi niște garnituri de cartofi prăjiți (11 lei) și piure de țelină (14 lei).

 

Platoul este spectaculos și mai mult decât suficient pentru 4 persoane. Toate “animălurile” au fost proaspete și gustoase, la fel și garniturile. Am mâncat bine, mai ales că trecuse ceva vreme de la o supradoză de fructe de mare.

Vinurile sunt decente la preț, au unele bune la pahar (18 lei) și sticle între 90 și 150 de lei. Din experiența mea, sunt bune Solo Quinta de la Recaș (like, really bun!), Saac Sauvignon Blanc (dacă știe cineva de unde pot cumpăra unul să-mi spună și mie, că l-am băut cândva tot în restaurante și mi-a rămas în minte), Negrini la albe și Vinohora de Purcari la roșii. Au și vinuri de import, dar prefer să dau banii pe unele românești sau moldovenești.

Au și 4 deserturi. Papanașii care ne-au făcut celebri (25 lei) chiar nu înțeleg de ce i-au făcut celebri; e ca și cum ar fi luat doar biluțele de pe papanașii clasici semipreparați din alte localuri și au pus peste ele dulceață și smântână.

Nor deasupra unui cuib de ciocolată (32 lei) este ceva mai spectaculos, cu vată de zahăr deasupra deasupra unor creme sau sufleuri de ciocolată și înghețată (parcă). Mi-a plăcut să mănânc din nou vată de zahăr, dar ciocolata de sub ea este banală.


Toată distracția a costat 964 de lei în 4 persoane, adică aproape cât la The Artist, dar cu mâncare mai banală și priveliște mai spectaculoasă.

CONCLUZIE

 • Priveliștea: spectaculoasă, probabil cea mai bună a unui skybar din București.
 • Mâncarea: ai de unde alege, dar nimic memorabil cu excepția platoului de fructe de mare. Aș fi preferat mai multe aperitive de împărțit.
 • Băutura: au de toate, e un bar bine dotat acolo și mi-a plăcut și accentul pus pe ginuri ca aperitive.
 • Deserturile: aici e loc mult de îmbunătățit. Dacă aș merge din nou, n-aș mai lua desert, ci m-aș duce ulterior spre o cofetărie mai bună.
 • Prețurile: mari pentru București și chiar și față de alte skybar-uri, dar explicabile prin poziția unică a restaurantului.
 • Serviciul: atent, prompt, neintrusiv; aici e de bine. Mai ciudat este că mi-au înmânat o tabletă pentru a răspunde unui mic sondaj și ne-au îndemnat de trei ori să lăsăm review pe Tripadvisor.

Nor Sky Casual Restaurant se află la etajul 36 din 37 al clădirii Sky Tower, lângă mallul Promenada, la adresa Bd Barbu Văcărescu 201. Orarul este L 12–24, M-D 10–24, au site oficial și pagină de Facebook. Parcare găsiți în zona în subsolul mallului Promenada, iar stația de metrou Aurel Vlaicu este foarte aproape.

  41 comentarii

 1. “Nor Sky Casual” … faceau SEO cand au ales numele?

    (Citează)

 2. Îmi povestea bucătarul care deschisese bucătăria lor că au fost niște probleme cu geamurile. Nu poți avea geamuri care se deschid la etajul 36 (de fapt așa a fost proiectat) și nu poți avea bucătărie fără geamuri care se deschid și nu prea știau nici inspectorii responsabili cu avizarea cum să procedeze la început. :)

    (Citează)

  • Partea cea mai ciudată este că au acolo un acvariu care pare a fi de fumători, dar din câte știu eu fumatul este interzis inclusiv la 130 de metri altitudine. N-am întrebat ce și cum și nici n-am văzut pe nimeni fumând.

     (Citează)

 3. “Priveliștea: spectaculoasă, probabil cea mai bună a unui skybar din București.”

  Piveliste este. Spectaculosul, in schimb, cam lipseste. In poze, Bucurestiul arata ca oricare alt oras din fosta Uniune Sovietica.

    (Citează)

  • Mda, si eu rămas dezamăgit de vedere când au avut evenimentul cu porțile deschise, parca mai interesanta mi s-a părut călătoria cu liftul.

     (Citează)

  • Bucureștiul nu este urât, e doar neîngrijit. Mie mi-a deschis ochii un străin pe care-l conduceam pe aici și care mi-a arătat că avem destule de arătat.

   Zona Pipera nu o fi cea mai frumoasă, dar sunt multe de văzut de acolo: clădiri înainte, cartierul de vile de sub el, lacul Floreasca, muzeul de avioane, poți vedea cum s-a extins zona de birouri, mallul sub tine. Sunt skybaruri mult mai dezamăgitoare ca priveliște în București.

     (Citează)

 4. Prețurile sunt direct proportionale cu distanța fata de sol!

    (Citează)

 5. Restaurantul are si 10 locuri de parcare, langa Barbu Vacarescu, in curtea cladirii!

    (Citează)

 6. am fost acolo de cateva ori si tin sa spun ca raportat la embassy 18, mancarea si bauturile sunt in cantitate mai mare si mai bune calitativ la nor

    (Citează)

  • Am fost o dată la Lounge 18 și mi s-a părut ok, dar asta era acum vreo 3 ani. E pe listă pentru turul acesta, o să fac un articol și despre acel restaurant.

     (Citează)

 7. Singurul restaurant la înălţime, pe care l-am vizitat a fost 18 Lounge (Am povestit aici: https://goo.gl/C33E4W) . Dar, din ce spui tu aici îmi dau seama că Nor Sky este de două ori mai înalt. Îl pun şi eu pe lista de vizitat.

    (Citează)

 8. “ne-au îndemnat de trei ori să lăsăm review pe Tripadvisor.”

  – Puteti lasa si un reviw pe Trip Advisor.

  dupa 20 minute:

  – Va rugam sa lasati un review pe Trip Advisor.

  inainte de plecare:

  – Da lasa ba baiatule un review acolo, ca nu iti cade mana!!! Chiar esti najpa?

    (Citează)

  • Nu chiar așa. Întâi mi-au adus o tabletă cu un mic sondaj privind experiența din restaurant și l-am completat.

   Pe masă era un cartonaș cu “review us on tripadvisor”, apoi ospătarul ne-a lăsat un alt cartonaș cu numele său și ne-a spus că, dacă lăsăm review pe tripadvisor, să menționăm și numele său, că îl va ajuta, iar la final a mai fost pomenit o dată acest aspect, ba chiar mi se pare că scrie și la capătul bonului fiscal acest lucru.

   Nu zic, apreciez localurile care știu ce important este Tripadvisor, dar e suficient un reminder pentru cei care scriu astfel de review-uri.

     (Citează)

  • apropo de tabletele alea, au parola salvata in browser, poti face mai multe cu ele decat se asteapta :)

     (Citează)

 9. sper ca se prinde blogu si in teleorman!

    (Citează)

 10. Si zici ca 200 grade view ?
  Chiar 200 grade? incredibil, 200 grade view acolo.
  200 ba, 200

    (Citează)

 11. Chiar o sa citesc cu placere review-urile la sky barurile din Bucuresti. Ma gandeam si eu sa trec pe la Nor, dar cumva inca nu am prins nici o ocazie care merita.

    (Citează)

 12. Noi am fost acolo în singura zi cu viscol în București din acest an, așa că fotografiile arată un peisaj acoperit cu zăpadă.

  Vibra cladirea, la inaltimea aia, in cauza viscolului? Daca da, cat de mult?

    (Citează)

 13. N-o prea înțeleg p-asta:

  Nor Sky Casual Restaurant se află la etajul 36 din 27 al clădirii Sky Tower

    (Citează)

 14. cred ca pot sa-mi vad una dintre vile de la geam…

    (Citează)

 15. Am fost de 2 ori, de fiecare data nu au avut ceva.(prima data nu au avut aperol spritz, iar a doua oara nu aveau un tip de bere(ceva banal oricum)… mancarea e banala, nimic special. Singurul restaurant de genul care merita e 18 lounge.

    (Citează)

 16. imi plac genul asta de restaurante, am fost o singura data la “18 by the embassy” cand am fost o zi in bucuresti mai demult si mi`a placut sa mananc si sa am asa o panorama frumoasa. nu mai stiu ce am mancat, ceva peste (era un fel de meniul zilei), dar locul si panorama au facut toti banii!

    (Citează)

  • Și cred că mai sunt și altele frumoase în București, chiar dacă nu la așa înălțime. Cel puțin asta sper să descopăr cu acest tur.

     (Citează)

 17. Cum reuseste un client sa-si justifice faptul ca plateste atat de mult pt. mancaruri banale, chiar si cu view-ul respectiv inclus?

    (Citează)

  • Are salariu suficient de mare încât să meargă acolo la o ocazie specială, o dată pe an, nu e mare problemă? Asta lăsând la o parte că poți merge acolo și să dai sub 100 de lei de persoană pe mâncare și băutură, că nu te pune nimeni să iei caracatița și Monkey 47.

     (Citează)

 18. Doar ca recomandare, pentru turul restaurantelor aflate la inaltime, daca ai vreodata drum prin Galati exista un turn de televiziune/comunicatii/radar de peste 100 metri inaltime. In varful lui este un restaurant, nu e cine stie, dar privelistea e superba. Se vede tot orasul Galati, combinatul, Dunarea si Munti Macin.

    (Citează)

 19. Radu, iti recomand brunch-ul de la Embassy 18, am fost de curand, mancarea este foarte buna, de toate tipurile posibile, inclusiv tentacule de calamar, creveti etc iar bautura este la discretie, am ramas placut impresionat.

    (Citează)

 20. la ora aceea se potolise vântul

  Pai daca se potolise vantul, clar ca nu avea cum sa vibreze. Data viitoare sa fii si tu mai precis. :D

    (Citează)

 21. Distractiv meniul. Sunt curios de cretin trepanat a venit cu descrierile alea. Auzi la el, lasagna fara-de-pacat, ca lasagna vegetariana e prea mainstream, nu e suficient de gay.

    (Citează)

 22. Interesanta ideea cu turul, mai ales pentru cei care nu suntem din Bucuresti. Eu una as merge pentru priveliste, desi nici mancarea nu arata deloc rau. Putin cam scumpa, dar asa cum ziceai si tu, nu ma asteptam la altceva din pricina locatiei. Si daca o sa am de ales, o sa merg vara, imi place mai mult privelistea.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus