un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Kunnai, restaurant tailandez de lux

4 Feb 2014  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Prima oară am mâncat la un restaurant tailandez tocmai în Londra, acum mulți ani. Era un local de cartier, dar cu mâncare bună, unde am descoperit că-mi place stilul preparatelor tailandeze și în special curry-ul, care la ei înseamnă o farfurie cu mult sos în care se scaldă bucăți de carne și câteva alte legume, mâncat eventual alături de o porție de orez.

În București nu se găsesc multe restaurante tailandeze. Eu știam de două; unul s-a închis, la celălalt (Siam Thai) nu am găsit chiar curry-ul căutat de mine. Recent am auzit însă prin prieteni de Kunnai, un restaurant tailandez relativ nou și elegant, și zilele trecute am mâncat acolo.

Kunnai a fost deschis ca un restaurant cu specialități gătite cu ingrediente bune și prezentate pe platouri stil “masterchef”, așa că și prețurile sunt pe măsură.

Am început cu o supă numită “Tom Yam Goong Khun Chai”, adică o supă tradițională cu creveți, ce conține “creveți, galangal, lemongrass, frunze de kaffir lime, ciuperci, ardei iute, coriandru, suc de lime”. Are acel gust și miros specific restaurantelor tailandeze și am mâncat cu plăcere creveții, dar și legumele din ea, încercând în zadar să le identific. 30 de lei.
restaurant_kunnai_tailandez_07restaurant_kunnai_tailandez_09

A fost foarte picantă. Culmea, inițial ospătarul m-a întrebat dacă o doresc normală sau extra-picantă. Am zis că normal, să o prepare așa cum este rețeta clasică. A fost mega-picantă, adică luam o lingură și simțeam focul în gură, îmi apărea sudoare pe frunte și răsuflam ca de durere. Odată la 3-4 linguri beam și o gură de apă. Atenție deci la tailandezi, aici majoritatea mâncărurilor sunt picante și trebuie să vă placă preparatele condimentate (și gustul de curry, majoritatea având acest condiment în compoziție), altfel nu vă veți simți bine aici. Porția a fost mică, dar fiind picantă n-aș fi putut mânca mai multă oricum.

Iată și un aperitiv “Thod Mun Goong Lang Wang” sau, pe limba noastră, creveți pane, serviți alături cu un sos cu aromă de miere. Crevetele era înconjurat de carne de porc, practic jumate-jumate la cantități pe fiecare frigăruie din farfurie. Bunicel, dar nu ceva special. 35 de lei.
restaurant_kunnai_tailandez_08

Pentru felul principal ni s-au adus preparatele pe masă, iar orezul alb este inclus în preț, vin ospătarii cu un bol mare și-ți pun în farfurie, putând oricând să ceri mai mult.
restaurant_kunnai_tailandez_10

Din meniul de specialități ale casei (doar trei la număr) am luat “Pla Muek Yad Sai Nueng Manao”, adică un calamar umplut cu ciuperci shiitake, varza chinezească și tăiței, prezentat într-un sos picant ce mai conținea coriandru, ghimbir, limetă, ardei iute și morcovi. 55 de lei.
restaurant_kunnai_tailandez_11

Calamarul nu era picant, dar sosul da, fiind chiar plăcut să-l pun cu lingura peste orezul din farfurie. Calamarul a venit deja tăiat, fiind ușor de mâncat, iar mai sus vedeți o astfel de “felie” în care se observă clar tăițeii incolori și ciuperca. Mie mi-a plăcut, mi s-a părut arătos ca prezentare și fiind o combinație plăcută de ingrediente pe care nu o poți mânca în alte locuri.
restaurant_kunnai_tailandez_03

Curry-urile după care venisem au propriul lor meniu și poți alege dintre pui, vită, creveți și rață. Am ales curry roșu cu carne de rață, mie plăcându-mi mult această carne (în curând un ghid despre cum fac piept de rață la grătar),  “Gaeng Phed Ped Yang”. 40 de lei.

Rețeta spune că are “rață, rosii cherry, ananas, struguri, ceapă, dovlecei, ardei iute, lapte de cocos”. Rața era tăiată în felii, sosul de curry cu lapte de cocos era cremos, exact cum speram să fie, și doar ușor picant, iar prin el am găsit și ananas și strugure. Restul condimentelor probabil că erau încorporate în sos. A fost bun, mi-ar plăcea să le încerc și pe celelalte din listă, fiind genul de preparat pe care-l căutam.
restaurant_kunnai_tailandez_12

O apă minerală la 0,5 litri a costat 14 lei, iar vinul la pahar este scump la Kunnai, între 24 și 28 de lei, peste alte restaurante de lux.

Prin meniu am observat și o secțiune mare de “stir fries”, presupun că sunt preparate la wok cu diverse sosuri și legume adăugate cărnii sau creveților. Meniurile de orez și tăiței sunt un mic mister pentru mine, fiind preparate care includ și carne și costă în jur de 40 de lei porția, deci mă aștept să fie un fel principal de mâncare, nu o garnitură. Poate cu altă ocazie, deși simt că orez și tăiței aș putea mânca și în alte restaurante, dar un curry bun nu.

Pe total, aș spune că prețurile la Kunnai sunt oarecum la nivel cu alte restaurante cu specific exotic cu pretenții, unde te aștepți la ingrediente de calitate, rețete bine preparate și un aspect și o servire de nivel superior. Karishma și Cinci elemente îmi vin în minte ca exemple de indian și chinezesc. Mai jos vedeți și câteva fotografii cu interiorul restaurantului Kunnai, amenajat în culori închise și cu diverse obiecte exotice expuse. Muzica a fost un chillout în surdină, servirea a fost politicoasă și atentă, există și sector de nefumători.

Kunnai se găsește în strada Copilului 6-12, vizavi de parcul Domenii, în zona Grivița – Mihalache, orarul zilnic fiind 12 ziua – 12 noaptea. Găsiți întreg meniul și alte detalii pe site-ul www.kunnai.ro

Observ cu regret că bucătăria tailandeză nu prinde la noi așa cum o face cea chinezească, unde avem deja zeci de restaurante. Cele tailandeze se pot număra pe degetele de la o mână. Mi-ar fi plăcut să pot mânca tailandez la prețuri mai decente.

Citiți și despre restaurantul Joseph al lui Joseph Hadad, o altă experiență foarte plăcută.

    22 comentarii

  1. Au și ceva care nu este picant deloc? Ceva de mâncare, desigur.

      (Citează)

    • @Dan: rața cu curry a fost slab picantă, cred că întră la acea categorie. În rest nu știu, din păcate nu scriu ei în meniu și nici n-am întrebat.
      Dar vorba lui Ștefan, dacă nu vrei picant mai bine cauți alt gen de local.

        (Citează)

  2. @dan: daca vrei mancare thai fara condimente pierzi partea cea mai buna.

    @radu: in Bangkok intrebau intotdeauna: “normal spicy” sau “tourist spicy”. de obicei luam “tourist” si era super puternic, am luat o data varianta normala si am avut nevoie de 2 litri de apa sa calmez gura. ei nu pareau sa aiba genul asta de probleme.
    mersi de pontul asta, o sa ii duc pe ai mei, pentru mine bucataria tailandeza a fost una din cele mai bune degustate in Asia.
    In alta ordine de idei sunt curios cat de mult au adaptat mancarea pt gusturile romanesti.

      (Citează)

  3. Patrunjel in Tom Yam :).

    La astia depinde mult mancarea de calitatea fructelor de mare folosite. Or cum la noi nu cresc creveti…

      (Citează)

  4. Also: O apă minerală la 0,5 litri a costat 14 lei. ‘tf.

      (Citează)

  5. anne aia nu e tipa care a gatit si la masterchef in sezonul 2?

      (Citează)

  6. @nwradu Anne Ampawan

      (Citează)

  7. foarte frumoase review-urile tale

      (Citează)

  8. @add

    Dar de bonul de la turul burgerilor de aici https://www.nwradu.ro/2014/01/turul-burgerilor-angus-burger-la-vaca-muuu/ ce zici? Acolo cat a fost apa?

      (Citează)

  9. Mi se pare aiurea sa gasesti restaurante traditionale categorisite doar de lux. In alte tari mananci cati poti pe un pret rezonabil. Romanul e fitos.

      (Citează)

  10. Fac livrări ? pe site nu am gasit nimic in acest sens ?

      (Citează)

  11. Nu va nenorociti la stomac mancand asa picant?Eu dupa un KFC sunt panicat cu mersul la wc…

      (Citează)

  12. @nashu sweet jesus. L-a mancare n-am comentat niciodata c-ar fi “prea scumpa”, ca e munca, ingrediente poate scumpe, knowhow etc Dar o apa care o cumperi cu un leu jumate si o vinzi cu 15, plm, it’s not right. Mi se pare insultator, simt cum imi baga mana in buzunar, si nu pot decat sa ma gandesc ca in acelasi fel umfla preturile si la mancare, deci mancarea e pana la urma facuta cu ingrediente ieftine de oameni nepregatiti ca sa pastreze acelasi raport de profit. Nu?

      (Citează)

  13. Mi-am calcat pe inima si am fost si eu ca mi-era dor de un Tom Kha Gai.
    Mancarea foarte buna, locatia foarte faina, servirea ireprosabila. Din pacate toate astea vin cu un pret.
    Cu banii de pe un Tom Yam si o apa aici mancam in Thailanda 2 insi o masa cu 2 feluri si desert.

    E de mers la o ocazie speciala, altfel… prea scump. A mai incercat cineva si alt restaurant thai ceva mai pamantesc?

      (Citează)

  14. am fost si eu ieri.
    Mancarea extrem de buna. eu mi-am luat curryul rosu, care la mine a fost bine picant. Practic am transpirat juma de kil :)

    apa nu e romaneasca, dar tot scumpa ca satana e

      (Citează)

  15. Mi se pare dubios ca nu mai exista in Bucuresti alt tailandez, nu tu indonezian, malaezian… Acu hai, ca astea-s mai de nisa, dar afara e plin de “tailandeze”.

      (Citează)

  16. mai e unu. http://siamthairestaurant.ro/

    nu stiu nimic despre el

      (Citează)

  17. intelesesem ca s-a inchis.

      (Citează)

  18. thai e mai picat decat e obisnuit romanu.
    n-avem tailandezi

      (Citează)

    • @animal00: am mâncat thai în Amsterdam, doar un pic picant. Ar merge și așa. Îmi place combinația de curry cu lapte de cocos, pentru aia m-aș duce oricum.

      Dacă merg indiene la noi (și merg), ar merge și thailandeze.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus