un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Bocca Lupo, restaurant italienesc, au midii foarte bune

15 Jan 2015  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Bocca Lupo este un restaurant italienesc aflat chiar la Eroilor, vizavi de Operă. Am mers acolo de două ori, acum vreo două luni și recent în ianuarie, și mi s-a părut un restaurant bun și plăcut.

Decorul restaurantului este un element forte: au un Fiat vechi înăuntru, dar mașina este tăiată și utilizată ca bar de ingrediente pentru pizzerie. Acolo se prepară pizza, care apoi este introdusă în cuptorul din spate.


bocca_lupo_04

Lămpile sunt de fapt niște sticle mici de suc roșu puse în jurul unor becuri. Nu știu ce băutură este, dar parcă țin minte că le-am văzut anterior tot în Italia. Au chiar și un scuter Vespa pe perete. E reușit decorul.

Salatele, pastele și pizza sunt la un preț relativ normal, în jur de 25-36 de lei. Am mâncat acum recent tagliatele cu somon și creveți (36 de lei) și au fost minunate: pastele gătite exact cum trebuie, somon și creveți din belșug, sos cremos, totul foarte gustos. Abia aștept să încerc și eu acasă asta, că noi ne facem des paste.

bocca_lupo_19bocca_lupo_18

Cu altă ocazie eu am luat mușchi de vită la grătar cu rucola, parmezan și roșii cherry (49 de lei), adică un fel de friptură cu salată. Carnea, pe care am cerut-o făcută mediu, nu cred că era de vreun soi argentinian sau altceva simandicos, dar a fost în general suficient de moale pentru a fi demnă de un restaurant cu pretenții, cu excepția unor mici bucăți cu zgârciuri ce-i trădau originea sau, poate, lenea bucătarului/măcelarului de a le separa.

bocca_lupo_09bocca_lupo_10
bocca_lupo_13

Am cerut suplimentar ca garnitură un risotto quatro formaggi (24 de lei), care a fost delicios! Oamenii aceștia știu să facă risotto bun! A fost nu doar bun la gust și cremos exact cum trebuie, dar și suficient de rigid ca să-și păstreze forma cilindrică în farfurie.

Matilda a luat midii în sos de vin cu cartofi prăjiți (32 de lei). Arată ca mai jos, sunt o porție suficient de mare pentru o persoană și prețul mi se pare bun pentru acest preparat în București. Am gustat câteva, erau bune.

Și mai bune au fost cele încercate recent, midii în sos gorgonzola. O desfătare! Midiile au fost bune, sosul și mai bun, genul pe care-l sorbi cu plăcere din scoică după ce o mănânci. Pentru 32 de lei porția, eu zic că e foarte bine, că nu sunt multe locuri în București unde să poți mânca un castron bun de midii.

bocca_lupo_08
bocca_lupo_17bocca_lupo_20

La desert vedeți mai jos un fondant de ciocolată (22 lei), care este de fapt o brioșă cu ciocolată caldă în centru (chestie pe care uneori restaurantele încearcă să o vândă drept sufleu, deși nu are nici o legătură cu asta), servită alături de înghețată bună.

bocca_lupo_14

Am mâncat și un cannoli (16 lei), un desert tipic italienesc. Cannoli este termenul la plural, ar fi trebuit să se cheme cannolo în meniu, că-i unul singur, dar a fost bun. Cannolo este un “tub” făcut din aluat crocant de patiserie și umplut cu o cremă bună de brânză și având la capete un amestec de alune și fistic.

bocca_lupo_15

Tiramisu (16 lei) nu merită, prea multă frișcă, prea puțină aromă. E bun, dar mai bine luați altceva.

bocca_lupo_21

Tarta de lămâie (16 lei) a fost bună, dar trebuie să-ți placă astfel de deserturi un pic acrișoare. Acele decorațiuni de deasupra ei mă așteptam să fie un pic mai tari, mai gumoase, dar n-au fost. Oricum, mi-a plăcut.

bocca_lupo_22

Serviciul la masă a fost fără reproș, vreo 2-3 ospătari foarte politicoși. Pe total, Bocca Lupo este un restaurant italienesc de calitate, bine decorat, care încearcă să se plaseze deasupra unei trattoria obișnuite și reușește asta, dar are în consecință și prețuri ceva mai mari.

Bocca Lupo are adresa oficială Dr Lister nr 1, dar de fapt se află la Eroilor, vizavi de Operă și de statuie. Meniul și alte informații puteți găsi pe site-ul oficial boccalupo.ro

    14 comentarii

  1. Suna bine. O sa trec si eu. Pizza? E ok? Sau nu testeaza nimeni cand merge la italian :)

      (Citează)

  2. firimitura aia de tiramisu e 16 lei? pai eu cand ma duc la maica-mea dau gata o juma de tava din prima. ar trebui sa-i las macar cate 100 de lei :)

      (Citează)

  3. Revin. Se fumeaza? Au macar spatiu pentru nefumatori? Se respecta?
    Am inceput sa pun criteriul asta pe primul loc cand mai intru undeva. Fuck it, viata e prea scurta sa stai in fum de tigara.

      (Citează)

  4. Decoratiunile alea de pe tarta cu lamaie sunt cumva bezea (merengue)?

    In alta ordine de idei : “Leave the gun. Take the cannoli”. :)

      (Citează)

  5. @add: au de nefumători, dar în subsol. Noi am stat mereu sus, e priveliștea mai frumoasă. Au și o terasă acoperită și încălzită, unde poți sta mai ferit de fum. Te orientezi la fața locului.

    Pizza am auzit că ar fi bună, dar din aia îmi fac sau comand acasă și nu prea încerc la italieni.

    Săptămâna viitoare îți recomand eu o pizza bună și specială, e pregătit articolul.

      (Citează)

  6. @ioana: ar fi vrut să fie, dar erau prea moi și cremoase.

      (Citează)

  7. @add: fumatorii intotdeauna stau deasupra celor care nu fumeaza, ca asa i in tenis……
    pizza nu i prea buna (am mancat una cu sunca, nu mai retin cum se numeste, dar gemea de sunca, prea multa si fff uleioasa), am verificat, capriciosa am mancat, normal ar fi fost sa incerc margherita (acolo se vede mestesugul)
    MUȘCHI DE VITĂ CU FICAT DE RAȚĂ ȘI POLENTA CU TRUFE NEGRE, a mancat partenerul meu, cica a fost ok
    de atunci nu m am mai dus pe la ei, prea pretiosi, asa per total

      (Citează)

  8. Pizza e delicioasa una din cele mai gustoase din oras. Am mancat acolo de 2x ori, iar pentru servirea excelenta isi merita din plin preturile.

      (Citează)

  9. Chiar acum m-am intors acasa dupa ce am mancat la acest restaurant. Pot sa spun ca se confirma zicala “La pomul laudat sa nu te duci cu sacul”. Mai citisem despre el ca are o servire buna si preparate delicioase, niste colegi il testasera 3 zile la rand si imi spusesera si ei ca merita.
    Ce pot sa spun este ca am comandat o portie de bruschete si 3 portii de paste: 2 carbonara si 1 cu sos de nuci. Ospatarul care m-a servit mi-a spus ca nu au in meniu paste carbonara desi colegii mei isi luasera in zilele anterioare. A dat o fuga pana la bucatarie sa intrebe bucatarul si s-a intors spunand “Fiindca ati mai fost aici si ati comandat asa ceva e in regula si va preluam si comanda aceasta” ca si cum imi facea un serviciu.
    Pastele au fost bune la gust, sosul bun, totul in regula, mai putin cele cu nuci la care se putea vedea cu ochiul liber ca nuca e rancezita.
    Desi am cerut sa mi fie aduse bruchetele primele, ospatarul s-a scuzat si a spus ca a sters din greseala comanda din calculator si m-a intrebat daca le mai doresc. Avand posta, l-am rugat sa le aduca. A adus bruchetele care nu au fost nici acestea stralucite: painea prajita fiind imbibata cu prea mult ulei iar rosiile fiind mai degraba verzi decat coapte nu au avut nici acestea gustul sperat.
    Buun, nu e cine stie ce mancarea de pana acum, hai sa comandam o pizza dar ni s-a spus ca dureaza 45 de minute pana ne poate servi cu pizza, baiatul de la Fiat fiind ocupat cu comenzile (ceea ce se si vedea, nu cred ca s-a oprit vreun minut de cand am intrat in restaurant am observat ca pregatea acolo de zor, am inteles situatia).
    Am cerut nota de plata pe care am achitat o cash, nota in valoare de 110 lei si un bacsis de 10 lei desi nu am fost incantat de serviciile prestate de ospatarul care nici nu se oprea cand il intrebam ce bere are sau ce apa, strigam la el ca sa ma auda ce mai doream pentru ca daca ii faceam semn cu mana sa il chem la masa uita sa vina.
    Ma asteptam sa primesc un “Buna ziua, multumim!” dar la plecare a trecut pe langa noi nepasator, fiind in schimb salutati de catre alt ospatar care era la celelalte mese.

    Deci cam asta e experienta mea cu acest restaurant si sincer imi pare rau deoarece apreciez bucataria italieneasca si ma bucurasem ca s-a deschis un astfel de restaurant in zona unde locuiesc.

      (Citează)

  10. Imi pare rau ca te dezamagesc dar asa trebuie sa fie bezeaua aia, mai moale, se pune la sfarsit, nu se coace tare ca la prajitura romaneasca negresa parca ii zice

      (Citează)

  11. Am fost si eu aseara. Mancarea e buna, limonada la fel, preturile relativ corecte (luand in considerare locatia, decorul etc). N-am luat nici paste nici pizza though. :) Serviciile au fost ok, n-am avut a ma plange. Chiar daca am stat la subsol la nefumatori unde la un moment dat am si ramas singuri, trecea regulat un omulet sa vada de noi.
    Per total mi-a placut si-o sa mai merg.

    Ciuciu bon fiscal, as usual. Chiar am fost atent in ultima vreme, absolut nimeni (ba la Beca e exceptie) nu da bon fiscal decat daca platesti cu cardul.

      (Citează)

  12. Am fost vineri impreuna cu iubita mea la ei si chiar am ramas impresionat. Ma refer strict la situatia mea si nu vreau sa generalizez, dar am nimerit un ospatar cum rar mai vezi. In primul rand ne-a luat gecile si le-a dus la garderoba, la sfarsit le-a adus si pe mine m-a ajutat sa ma imbrac. In al doilea rand, a fost f atent la masa, nici sa fie insistent, ci doar prezent atunci cand a trebuit. Am comandat bruschete cu somon, si au fost foarte bune, iar somonul chiar era proaspat si destul de mult. Eu am mancat pizza quattro stagioni, care a avut o consistenta foarta buna, iar pretul sau a fost 28 lei, cam la fel ca si la alte restaurante. Iubita mea a comandat paste quattro formaggi si de asemenea am fost foarte multumiti de ele, deoarece am gustat si eu. Ca si bauturi am comandat fresh de portocale si limonada cu soc. Mi s-a parut mult sa dau 15 lei pe un fresh de 250 ml, dar a contat prea putin datorita celorlalte lucruri pozitive. Revenind la ospatar, ne-a intrebat daca dorim bauturile cu gheata sau la temperatura camerei, si pentru ca a observat ca iubita mea nu a mancat decat un sfert din portia de paste, s-a oferit sa le puna la pachet, ceea ce a si facut. La final si-a luat la revedere foarte politicos. Chiar ne-am simtit f bine la ei si cu siguranta vom reveni!

      (Citează)

  13. Mbon, pareri la cald din aceasta seara:
    Ieri sunat pe la pranz, nu a raspuns nimeni. Am facut rezervare online, nu a raspuns nimeni pentru confirmare (a fost o aniversare in doi). Fiind in zona, am zis ca intram, ca gasim loc. Nimeni nu stia de rezervarea noastra online (aveam codul de rezervare) Am gasit la fumatori, ciudat ca unele mese erau rezervate, deci se putea.

    Am incercat tagliatelele cu somon si creveti (sunt fan si incerc in multe localuri) iar ce pot sa spun e ca am avut in farfurie erau vagi urme din ce se vede pozele tale, Au fost 4 (patru) creveti mici din aceia congelati si cateva fire timide de somon. Si nu exagerez. Gustul cam de 8 (din 10), portia mai mica decat ce e in poza.
    Pennele quatro fromagi nu au dat pe spate, un pic in plus fata de banale.

    Tarta de lamaie pe gustul meu, chiar foarte buna.

    Plusuri: chelnerii ok, atmosfera simpatica(chit ca dupa 1h ne cam usturau ochii de la fum), curatenia.

    In continuare cele mai bune tagliatele cu creveti si somon (si portie mare) le-am mancat la Britannia (da, Rahova :) )

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus