un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul skybar-urilor: la Linea / Closer to the Moon pe acoperișul magazinului Victoria

21 May 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

Linea probabil că-i cel mai frumos skybar din București, având în vedere poziția excelentă pe care o are și priveliștea disponibilă de acolo, plus meniul satisfăcător pentru diverse gusturi. Nu mai fusesem acolo, dar auzisem numai de bine despre acest local, așa că l-am vizitat ca a doua oprire din ceea ce vreau să fie Turul Skybar-urilor.

Dacă primul skybar prezentat, Nor Sky Casual, care de fapt este un restaurant ceva mai elegant, Linea poate fi doar acel bar unde să vă întâlniți rapid cu prietenii pentru un cocktail la înălțime, poate la ora apusului, iar dacă vreți să și mâncați, cu atât mai bine, au și mâncare suficient de bună.

Linea ocupă cele două niveluri de sus pe lateralul magazinului Victoria, pe strada Lipscani, lângă turnul BCR fost Bancorex. Se ajunge acolo cu un lift luat direct din stradă, nu are treaba cu magazinul Victoria. Primul nivel este interior, cu multe tipuri de mese ce pot primi grupuri variante de clienți, iar nivelul superior este în aer liber, chiar pe acoperiș, acesta fiind skybar-ul adevărat.

Iată priveliștea mai jos. Se văd de acolo turnul BCR, strada Lipscani în jos spre Izvor și apoi Bucureștiul spre Izvor și Eroilor, cu tot cu Dâmbovița, Palatul Parlamentului și restul clădirilor noi și vechi dinspre vest. Mergeți la ora apusului pentru cea mai plăcută priveliște, soarele apune exact pe direcția pe care Linea oferă cea mai bună priveliște asupra orașului.



La nivelul inferior se pot face rezervări. La cel superior de obicei nu se fac (se fac, dar cu avans 50 de lei de persoană), așa că mergeți din timp. La ora 18 e destul de liber, la ora 19 e plin, la ora 20 e om lângă om și așa se cam menține până apune soarele și se aprind tot felul de ghirlande luminoase.

Sunt destule mese și scaune și sus, deși când este aglomerat mulți stau la bar sau în picioare. Cei de la Linea s-au adaptat bine la fluxul mare de oameni, dar asta vine și cu niște dezavantaje: la bar se plătești băutura când o comanzi și nu există serviciu la masă decât pentru debarasarea paharelor. Au însă cocktailuri bune, au o listă de creații proprii (wasabi negroni), dar pot face și orice cocktail clasic vreți, iar majoritatea vin servite în tot felul de pahare sau căni plăcute ca aspect.


Și mâncarea se comandă la fel, cu plata în avans, și primești un pager care-ți spune când este gata ca să te duci să o ridici. Bucătăria este la nivelul inferior, e mare și puteți vedea ce se întâmplă în ea; din fericire nu vă duceți până acolo după mâncare, ci o aduc ei la nivelul superior.

Iată meniul:

Noi am mâncat brisket de vită afumat cu cartofi copți și salată coleslaw (58 de lei) și coaste de porc  cu cartofi copți și salată coleslaw (41 de lei). Brisket-ul este o bucată de piept de vită ce tradițional se gătește lent și la afumătoare până când devine foarte moale și se poate tăia în felii suculente tocmai bune de mâncat direct sau într-un sandviș excelent.


Brisket-ul de la Linea / Closer to the Moon este rezonabil ca aspect și preparare, dar nu ceva memorabil, nu prea are aromă suficientă. Data viitoare încerc și altceva și sper în continuare că într-o zi voi găsi un brisket gătit cum trebuie, dar făcut și din carne perfectă pentru asta, undeva în București. Cartofii și salata au fost buni.

Coastele n-au fost nici ele memorabile. O fi vina mea, că pot face oricând unele excelente acasă, dar cele de la Linea au prea puțină carne, iar aceasta are o textură mai degrabă de fiert decât de copt. Observați că arată bine în fotografii, mâncarea e fotogenică acolo, dar priviți-o ca pe ceva de luat dacă vă este și foame, nu un motiv în sine de mers la Linea.

Culmea, e greu să recomand ceva dintre acestea două. Brisket-ul e mai interesant ca preparat, dar costă cu 17 lei mai mult decât coastele. De la Matilda, care a fost acolo mai des decât mine, am înțeles că pieptul de rață e bun, la fel și sandvișul numit Bao, care se face într-o pâine foarte moale pentru că este gătită la abur.

Am luat și desert. “Bezeaua făcută în casă” (22 lei) e un pahar cu niște bezea care acum era cam tare și sfârmicioasă, cremă și fructe de pădure. Dacă e făcută în casă, atunci mi-aș dori să cumpere bezea bună din altă parte, poate iese mai bine preparatul. Sticky toffee pudding (21 lei) este o negresă destul de dulce.

CONCLUZIE

  • Priveliștea: foarte bună, cu bonus pentru că-i plasat în centrul orașului.
  • Mâncarea: meniu inedit, cu tot felul de preparate mai rar întâlnite la noi, dar nu un motiv special pentru a merge acolo.
  • Băutura: barul este mărișor și fac multe cocktailuri.
  • Deserturile: doar două sunt în meniu, ambele nu foarte reușite.
  • Prețurile: destul de mari, dar în astfel de localuri plătești de fapt priveliștea.
  • Serviciul: pe acoperiș comanzi și plătești și ridici tu comanda de la ei, deci nu prea am avut de-a face cu serviciul. Pentru serviciu tradițional, mergeți la nivelul inferior. Mâncarea a venit rapid, iar debarasarea meselor se făcea la fel de rapid.

Linea / Closer to the Moon are adresa oficială Calea Victoriei 17, dar intrarea se face prin strada Lipscani de pe lateralul magazinului Victoria. Orar D–J 18–02, V–S 18–04, dar bucătăria are program până la ora 23. Au pagină de Facebook.

    9 comentarii

  1. Ehe, pe scara aia era un Geocache acum câțiva ani – https://www.geocaching.com/geocache/GC5QJKY_stairway-to-nowhere

    Încet se valorifica clădirile frumoase de pe Calea Victoriei.

      (Citează)

  2. Haoleo, ce scoruri! Bre, voi de Argentin ati auzit?

      (Citează)

  3. 58 de lei niste carne vita, 21 de lei o bucatica de negresa. Cam scump se plateste privelistea aia.

      (Citează)

    • Pe un brisket bun, neafumat, care sta 1 ora la gatit as da 60 de lei.

      La negresa m-am amuzat si eu :))

      Sunt unele excelente la cabana postavaru parca 2 bucati banane la 10 lei. cam de 5-6 ori mai mult vs bucatica aia.

        (Citează)

    • Cum o oră? Poate mai multe. Din păcate, nu am găsit la noi așa ceva.

        (Citează)

    • Da, mai mult, scuze. 4-5. Ma gandeam la mine, ca imi iese unul decent in Instant Pot (oala de presiune electrica) in 1 – 1+1/2 h (depinde pentru cati fac).

        (Citează)

  4. Sunt curios dacă această clădire construită în 1928 are autorizație ISU împotriva incendiilor.

      (Citează)

  5. Au mai modificat, nu și prețurile însă. :)

    Acum vreo două luni când am fost aveau pe terasă chestiile acelea inspirate din The Martian, în soare era saună, seara era bine că ținea căldură.

    Comanda o făceai prin SMS și ți se aducea sus mâncarea la masă.

    Amuzant a fost că am avut rezervare la 18:00, am ajuns la 17:59 iar intrarea era închisă, au deschis la fix și am intrat cu puhoiul de oameni.

    Inițial mi-au spus și mie că sus nu fac rezervări, dar când am ajuns la „rezervare” am fost întrebat dacă vreau pe terasă sau jos.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus