un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 21 mai 2018

21 May 2018  ·

ȘTIRI  ·

15 comentarii

Conturi românești de urmărit pe Instagram: Mira.

Ford are la Koln o cameră de test în care poate simula toate condițiile meteo:

Centrul de testare oferă primul tunel aerodinamic în care pot fi simulate condiții de altitudine de până la 5200 de metri, aceeași înălțime la care se află Tabăra de Bază de nord de pe Everest, fiind primul astfel de centru tehnologic în cadrul căruia pot fi regăsite condiții atât de diferite sub același acoperiș. Două dintre încăperile centrului pot fi răcite până la -40 de grade Celsius și încălzite până la 55 de grade Celsius, iar umiditatea generată poate urca până la 95%.

Tunelul de vânt 1 este construit special pentru teste calde și reci. 28 de reflectoare cu lumini de 4000 de wați ajută la simularea razelor de soare puternice, permițându-le inginerilor să analizeze timpul de răcire a habitaclului. Acest tunel de vânt poate să evalueze, de asemenea, nivelul de zgomot generat de sistemul de aer condiționat al mașinii și resimțit în interiorul mașinii la diverse viteze, temperaturi și niveluri de umiditate.

Tunelul de vânt 2 este construit și el pentru teste calde și reci. Inginerii pot să folosească acest tunel pentru a genera artificial zăpadă și ploaie, testând astfel efectul pe care acestea le au asupra vizibilității, asupra pornirii motorului și asupra timpului care este necesar pentru încâlzirea habitaclului.

Tunelul de vânt 3 este laboratorul de înaltă altitudine în care inginerii pot să testele vehiculele la viteze ale vântului de până la 120 km/h și în condiții de presiune regăsite la altudini de până la 5200 de metri. Startul la rece la altitudine și testele de rezistență și durabilitate asigură inginerii că fluidele mașinii nu afectează circuitele, conductele și furtunurile când lucrează la presiune înaltă. Mai mult de jumătate dintre mașinile pe care Ford le vinde la nivel mondial sunt livrate în teritorii ale căror șosele ajung la altitudini de peste 1000 de metri.

    15 comentarii

  1. Salut Radu, multumesc ca ai mentionat Forumul CG!

      (Citează)

  2. un forum gol in 2018…

      (Citează)

  3. Computer Games inchis?! Ce s-a intamplat?

      (Citează)

  4. Dacă tot este sărbătoare, un cont fain de IG cu imagini preluate cu microscopul: https://www.instagram.com/nerd.candy/

    Nimic despre Noaptea Muzeelor ? A stat toată lumea în casa ?

      (Citează)

    • Interesant!

      Eu stau de obicei în casă de Noaptea Muzeelor. Mi se pare că le pot vizita și când nu sunt cozi mari, nu m-a prins acest fenomen.

        (Citează)

    • Așa reacționam si eu la început, pana m-au convins colegii sa merg, de atunci îmi fac o lista de 3 muzee Must See, în general muzee mici pe care nu le-am vizitat încă. Avantajul Nopții Muzeelor este atmosfera de sărbătoare, uneori sunt expoziții dedicate acelei zile plus ca este singura zi când poți sa faci poze in muzeele din România fără sa plătești, da bine pe Instagram.

      Daca nu ați vizitat încă, eu va recomand: Muzeul National Tehnic Dimitrie Leonida, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Zambaccian, Muzeul Cotroceni, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Aviației, Muzeul C.F.R., Muzeul de Artă Veche Apuseană, Muzeul Național Filatelic și Muzeul Pompierilor.

        (Citează)

  5. Alex U:
    Salut Radu, multumesc ca ai mentionat Forumul CG!

    Sa speram ca va rezista mult si bine!!!

      (Citează)

  6. Mihai_the_original

    21/05/2018 la 9:48 PM

    Trebuie sa fii nebun sa alegi Model 3 Performance in locul unui M3, chiar daca este un pic mai ieftin.

      (Citează)

  7. Pyro:
    Alex, ai legatura cu Shinny? Incerc sa-mi dau seama daca e urmasul vehiculat acolo pentru care trimisesem PM.

    Salut,

    Nu, e un alt proiect, alte persoane in spate. Nu am legatura cu respectivii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus