un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Actualizări 5 septembrie 2014

5 Sep 2014  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

M-am gândit să revin asupra unor articole vechi cu noi informații, dacă este cazul, sau mici actualizări prea minore pentru un articol al lor.

Am fot din nou la Harbin, un restaurant chinezesc în zona Pieței Alba-Iulia. Îmi dau seama acum că n-am scris niciodată despre el și nici acum nu o pot face, n-am fotografiat nimic. Pe scurt, aspectul său nu este prea elegant, dar mâncarea este la fel de bună acum ca și acum doi ani, când am fost prima oară, și relativ ieftină. 95 de lei pentru două persoane, vită și porc, orez, vinete cu sos de scoici, o supă, bere și apă. Îl găsiți pe strada cu Ruby Tuesday, aici.


Samsung a lansat Live Smart 365, o aplicația Android ce cuprinde diverse sfaturi despre cum să folosești mai bine tehnologia integrată în toate dispozitivele din jurul nostru pentru a trăi mai bine. Sincer să fiu, la lansarea ei am crezut că Samsung integrează toate electrocasnicele într-o aplicația Smart House proprie, ca să poți porni de exemplu aerul condiționat din telefon, cu 10 minute înainte de a intra în casă.

Aplicația dă doar sfaturi și idei (și nici măcar detaliate, nu te învață cu adevărat cum să le pui și tu în practică, ci doar zic alții cât de utile le sunt lor) și eu unul mă întreb de ce nu au făcut un site în locul ei, ca să poți da share și linkuri pe net.


Automobil Clubul Român face o campanie pentru a atrage atenția asupra purtatului centurilor de siguranță. Statistica este dezamăgitoare, 6 din 10 șoferi români nu poartă centura, iar după ce ai un accident nasol este cam târziu să o pui.

Doamnele sunt rugăte să se fotografieze în timp ce poartă centura și să le posteze pe Instagram sau Facebook cu hashtagul #seatbeltb00bing (cu doi de zero). Au și un clip plin de vedete.
seatbeltb00bing


Găleata cu apă rece turnată în cap a adunat pentru ALS Association peste 106 milioane de dolari într-o lună și ceva de zile de la 3 milioane de donatori. Am scris aici despre de ce este o campanie bună.


România are una dintre cele mai mari rate a mortalității nou-născuților. Asociația Salvați Copiii strânge bani pentru dotarea spitalului de copii Grigore Alexandrescu cu un incubator modern, iar voi puteți seta o donație lunară de 10 lei pornind de aici.


Pe NetworkedSociety puteți completa un chestionar pentru un studiu ce dorește să afle cum interacționează românii cu tehnologia.

    12 comentarii

  1. Spitalul Grigore Alexandrescu fiind prins pe bugetul carei institutii??
    De ce nu sapam mai adanc sa vedem cine trebuia sa bugeteze si sa aprobe investitia intr-un incubator??

      (Citează)

    • Nu e vorba de bugetat. Nu există bani pe care să-i bugetezi.

      E destul de greu să le zici unor părinți cărora le moare nou-născutul “mi se rupe, să vă dea statul bani, că doar ne plătim taxele”. Statul nu are, așa că să trecem peste asta și să vedem ce se poate face.

        (Citează)

  2. Din contra, exista foarte multi bani, prea multi bani avand in vedere ca Ponta aloca catedralei mantuirii prostilor 6 milioane de lei. Cate incubatoare se puteau cumpara cu banii acestia?

      (Citează)

  3. @Gaelex Mi-ai luat vorba din gura (deh tastatura).
    Acolo sunt banii voștri. Ar trebui indicatoare de genul ăsta în fata bisericilor.

      (Citează)

    • Ministerul Sănătății are 7,8 miliarde de lei buget și tot nu e destul. Banii se alocă în toată țara în funcție de diverse nevoi și se investesc pe diverse criterii. Cu toate acestea, la Grigore Alexandrescu este nevoie de un incubator și nu sunt bani pentru el din fonduri de la stat. Punct.

      Nu știu ce-i de vorbit atât de mult pe subiect. Dacă vrei să dai bine, dacă nu, nu, oricum nu-ți ia nimeni bani cu forța.

        (Citează)

  4. Mai era unu care inchidea spitale. Dar avea bani de dat la biserici si el.
    http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/boc-ia-de-la-scoli–da-la-biserici-185474

      (Citează)

  5. Cam toate spitatelele de stat au arierate catre furnizori, in unele cazuri se plateste si dupa 6 luni… pentru ca pomeni electorale si Ponta. De unde bani pentru spitale cand se aproba fonduri pentru manastiri, catedrala mantuirii si alte chestii neinteresante + amnistiile lui peste.

    P.s. lucrez in domeniu

      (Citează)

  6. completare

    Avem si situatii cand se plateste dupa 1 an… Iar noi ca si firma daca intarzii o zi la ANAF cu platile nu te iarta, o bataie de joc.

    Colac peste pupaza, vad ca se incearca o noua suspendare a lui Basescu. Astia nu mai au nici un Dumnezu vor sa cheltuiasca iar niste bani aiurea pe un referendum inutil.
    Sunt o gramada de taxe impozite si accize, dar se arunca foarte multe fonduri pe apa sambetei…

      (Citează)

  7. @radu: ai perfecta dreptate, era doar o fata a problemei, fara nici o legatura in decizia de a sustine financiar Fundatia Salvati Copii si acest proiect. Putin cate putin se strange, 10-20-50 lei/luna nu sunt un capat de tara.

      (Citează)

  8. That photo though :/

      (Citează)

  9. Radu, sunt bani, dar se fura.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus