un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 5 mai 2024

5 May 2024  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Cum va arăta un al doilea mandat al lui Trump, din propriile declarații. “Pentru a efectua o operațiune de deportare destinată să elimine mai mult de 11 milioane de oameni din țară, Trump mi-a spus că ar fi dispus să construiască tabere de detenție pentru migranți și să desfășoare armata SUA, atât la graniță, cât și în interior. Ar permite statelor conservatoare să monitorizeze sarcinile femeilor și să urmărească penal pe cele care încalcă interdicțiile privind avortul. Ar fi dispus să înlăture un procuror federal care nu execută ordinele sale de a acuza pe cineva, ruptură față de tradiția de aplicare independentă a legii care datează de la înființarea Americii. S-ar putea să nu vină în ajutorul unui aliat atacat în Europa sau Asia dacă ar simți că acea țară nu plătește suficient pentru propria sa apărare. Ar limita serviciul civil al SUA, ar desfășura Garda Națională în orașele americane după cum crede el, ar închide biroul de pregătire pentru pandemii de la Casa Albă și ar numi în administrația sa adepți care susțin afirmația sa falsă că alegerile din 2020 au fost furate.”

În 1999, filipinezii au dus Sierra Madre, o navă militară din Al Doilea Război Mondial, pe un banc de pământ din Marea Chinei de Sud și au abandonat-o acolo. A devenit un fort pentru Marina Filipineză, iar acum au loc deseori confruntări cu Marina Chineză, care încearcă să-i împiedice să ducă provizii marinarilor din fortul improvizat. Miza este dominarea Mării Chinei de Sud.

Oarecum legat de asta, Fujian, al treilea portavion al Marinei Chineze, pleacă în teste pe mare.

Xi Jinping vizitează Franța, Serbia și Ungaria, în ultima având interese mari. Ungaria blochează toate încercările UE de a se opune Chinei în materie de comerț sau drepturile omului. Tot în Ungaria, sunt proteste anti-Orban tot mai mari.

Un vaccin mRNA împotriva cancerului de piele intră în ultima fază de testare. Sute de mii mor anual din cauză de melanom, iar vaccinul i-ar putea feri de asta.

The Jinx revine cu un al doilea sezon. Nu știam asta, dar primul sezon a rezolvat câteva crime celebre, iar apoi a fost crucial în noua modă a serialelor și documentarelor de tipul true crime, care explorează cazuri celebre. Este și o controversă despre cum crimele sunt prezentate acum prea lejer în astfel de producții.

Gânduri despre fotografia câștigătoare la World Press Photo. Singura bucată de piele vizibilă este mâna unei femei. Autorul se întreabă dacă vestul acceptă astfel de imagini doar dacă nu au identitate și chip uman.

Agenția antidrog americană va reclasifica marijuana. Va trece în categoria droguri de risc mic, o decizie considerată istorică. Momentan este în aceeași categorie cu heroina și LSD-ul.

De ce se numește poziția misionarului așa. A început ca o glumă, se pare.

Viața la bordul unui submarin nuclear modern. Uneori trece pe sub gheața arctică, cu fundul oceanului sub ei și stratul de gheață deasupra.

Cum pot bărcile să meargă mai repede decât viteza vântului care le împinge. Fascinantă treaba asta și fizica în general:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Steve mould (@stevemouldscience)

Mihaela Rădulescu pare foarte îngrijorată de banii plătitorilor americani de taxe.

ALICE = Asset Limited, Income Constrained, Employed. 40 de milioane de familii, 29% din populația SUA, intră în această categorie, adică au job, sunt deasupra limitei de sărăcie, dar abia se descurcă de pe o zi pe alta. Sunt curios cum este la noi.

Ferrari lansează o mașină numită 12 Cilindri. Are și versiune decapotabilă pentru doritori.

Un livrator Deliveroo a mușcat și tăiat total degetul unui clientDiferența între cartofii prăjiți în SUA și în Europa la McDonald’s.

Exporturile grupului Louis Vuitton Moet Hennesy au depășit exporturile agriculturii franceze. Cele mai opulente baruri de cocktail din lume.

Mituri culinare adevărate sau nu. La faza cu sosul de roșii care întărește mâncare mi-am luat-o și eu la o tocană.

O familie din SUA și-a trimis accidental pisica într-un colet de retur la Amazon. Pisica a fost bine, dar a declarat că vrea altă familie.

Pe 4 mai 1949, avionul care transporta echipa de fotbal din Torino s-a prăbușit la aterizare. Întreaga echipă a murit, plus antrenorii, într-un dezastru de amploare.

Food court-ul din malluri ocupă acum 15-20% din suprafață, față de 5% acum trei decenii. În lumea shoppingului online, oamenii merg la mall pentru mâncare și entertainment.

Guvernatorul statului South Dakota a scris o carte în care povestește cum și-a omorât câinele și cum s-a întâlnit cu Kim Jong Un, ultima fiind o laudă falsă.

Astrofotografie superbă.

Steakhouse-uri bune în New York, în caz că aveți drum pe acolo.

Cum se face drobul de miel, varianta funny:

Formula 1 în Miami începe astăzi la ora 23. Mâncarea la chioșcuri costă sute de dolari.

    9 comentarii

  1. draga Radu, nu sunt sigur ca citesti ce scrii.
    “ar fi dispus să construiască tabere de detenție pentru migranți și să desfășoare armata SUA, atât la graniță, cât și în interior.”

    Deci ar face exact ce facea Polonia, Franta, Romania, Cehia, Madagascar, Peru si toate celelalte tari, adica granita militarizata. Care e standardul in istorie. Da, sunt sigur ca se va prabusi cerul peste capul leftistilor, asa ceva. /s

      (Citează)

    • “ruptură față de tradiția de aplicare independentă a legii care datează de la înființarea Americii”
      Sunt convins ca procesele impotriva lui Trump sunt “rezultatul aplicarii independente a legii”. Nu au legătură cu faptul că candidează la președenție.
      Iar ascundea de către presă a stirilor despre laptopului lui Hunter B inainte de alegerile din 2000 este perfect nepărtinitoare. Aceiasi presă care ne spune cât de rau este Trump.

        (Citează)

    • Babaete, eu sunt absolut sigur ca nu intelegi absolut nimic din ce citesti iar prostia aia pe care tu ai folosit-o ca si ‘contraexemplu’ e dovada perfecta.
      Trump, imparatul tuturor troglo*ditilor….

        (Citează)

    • ai uitat de serveru cu mailuri a lu hillary valentine, ce draq, ori suntem maga ori ne apucam de albinarit

        (Citează)

    • mac gregor, tu crezi ca acum granita USA nu e pazita? Dupa mintea ta aia mica ar insemna si ca orice armata e desfasurata in tara, ca doar unde stau militarii dintr-o armata, daca nu in tara respectiva?

        (Citează)

  2. valentinul:
    “ruptură față de tradiția de aplicare independentă a legii care datează de la înființarea Americii”
    Sunt convins ca procesele impotriva lui Trump sunt “rezultatul aplicarii independente a legii”. Nu au legătură cu faptul că candidează la președenție.
    Iar ascundea de către presă a stirilor despre laptopului lui Hunter B inainte de alegerile din 2000 este perfect nepărtinitoare. Aceiasi presă care ne spune cât de rau este Trump.

    cum se zice corect: aceeasi sau aceiasi?
    raspuns: la ce?

      (Citează)

  3. PartidulSpecialiiRomania

    05/05/2024 la 6:49 PM

    Impressive.
    Very nice.
    Let’s see if Biden wins… (According with Republicans)

    https://www.youtube.com/watch?v=y-_JhRJ0tWA

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus