un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

LG G3 – focalizare asistată cu laser și ecran 2560 x 1440 pixeli

28 May 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Citind despre noul LG G3, anunțat ieri, mi-am spus că tocmai le-au dat o lecție dură celor de la HTC: G3 este ceea ce așteptam cu toții de la noul One, de fapt.

De exemplu ecranul lui LG G3 este de 5,5 inchi, dar telefonul este la fel de mare la dimensiuni ca un HTC One M8 – care are ecran de doar 5 inchi. LG G3 are 140,3 mm lungime, One M8 are 140,4 mm, iar ca lățime G3-ul este cu 4 milimetri mai lat, neglijabil.
LG G3_Metallic Black_Front 2LG G3_Metallic Black_Back

Cum au reușit să pună un ecran mai mare într-o carcasă de aceeași lungime? Simplu, inginerie de top, margini foarte subțiri pe lateral și doar o mica bandă sus și jos, în timp ce HTC irosește degeaba spațiu cu sigla lor. Vedeți fotografia de mai jos, luată de pe The Verge. Și mai pun și 5 pictograme pe un rând de ecran principal, așa cum trebuie.
lg_g3_versus_htc_one

O altă inovație foarte interesantă pe noul LG G3 este sistemul de focalizare al camerei, care include un laser pentru măsurarea distanței până la subiect. Nu mă aștept să funcționeze bine la distanțe mari sau în natură, unde fasciculul probabil se va împrăștia, dar ar trebui să meargă bine pentru portrete și fotografii de la apropiere, plus la calibrarea perfectă a intensității flash-ului.

Aspectul telefonului, de asemenea, este foarte plăcut. Partea din față pune ecranul în evidență (care este unul de 2560 x 1440 pixeli, apropo), partea din spate are un aspect metalic. Butoanele sunt tot pe spate, o soluție utilizată mai nou de LG și foarte bună, în experiența mea. Va fi disponibil în mai multe culori. Apare pe piață în iunie, mă aștept să coste peste 3000 de lei la lansare.

Specificații LG G3:

  • ecran de 5,5 inchi, Gorilla Glass 3, rezoluție 2560 x 1440 pixeli – inutil de mult, zic eu, dar e clar că au vrut un diferențiator.
  • chipset Qualcomm Snapdragon 801, 2 sau 3 GB memorie RAM – cea mai rapidă soluție în acest moment.
  • cameră foto 13 megapixeli, stabilizator optic, focalizare cu laser, filmare 2160p (adică la rezoluție Ultra HD).
  • baterie detașabilă 3000 mAh – ei zic ca o nouă tehnologie, cu grafit, pentru a compensa consumul ecranului.
  • card microSD, 16 GB stocare internă, 4G, microUSB 2.0
  • Android 4.4.2
  • dimensiuni 146,3 x 74,6 x 8,9 mm, greutate 149 grame

S-a lucrat în plus și la software, introducându-se Knock Code (apeși pe ecranul stins în anumite puncte știute de tine și acesta se aprinde deja deblocat) și un asistent personal gen Google Now, printre altele.

Mai jos vedeți și carcasa Quick Circle. Din ce-am văzut, în mica fereastră pe care aceasta o lasă pe ecran apar acum mai multe opțiuni și programe, precum posibilitatea de a face o fotografie.

În concluzie, pare o îmbunătățire serioasă față de LG G2-ul meu, adăugând bateria detașabilă, slotul de card microSD și acest nou sistem de focalizare cu laser, o premieră pe piață. Faptul că ecranul are o diagonală mai mare nu mă deranjează din moment ce carcasa rămâne în dimensiuni rezonabile, dar sunt sceptic că ecranul de 2560 x 1440 este necesar pe un telefon, mai ales că va crește consumul bateriei. Asta rămâne de văzut în teste.

Vedeți și:

    17 comentarii

  1. Din categoria “ecranul telefonului are rezoluție mai mare decât laptopul”.

      (Citează)

  2. Eu stiam ca LG G3 are lungimea de 146 mm.

      (Citează)

  3. @acsel: Chiar decat televizorul :)

      (Citează)

  4. Totusi, ramane un LG.

    Am luat si eu in urma cu ceva timp un G Pad 8.3, mai ales ca pretul si caracteristicile “pe hartie” erau de neegalat. Desi per ansamblu este o jucarie foarte folositoare, are probleme de soft, inclusiv un lag in executarea comenzilor. In schimb HTC-ul One M7 merge ca un motor de mercedes… practic orice ii dai sa faca nu reusesti sa-l ingenunchezi, e o bestie. Nici nu vreau sa mentionez constructia, care la LG este un plastic jenibil iar ecranul se curbeaza cand apesi pe el…

    Parerea mea e ca nu se apropie inca LG de HTC. Mai trebuie sa treaca ceva timp.

    Apropo, am citit pe undeva ca spatiul acela de la HTC nu se poate elimina din cauza difuzoarelor boomsound, care ocupa foarte mult spatiu si sunt amplasate pe fata telefonului.

      (Citează)

  5. Baterie detasabila? Acum chiar ma oftic ca am ales deja S5.

      (Citează)

  6. @AdrianG: mai usor cu trasul de fiare, nu-i bine daca reusesti sa curbezi ecranul cand tastezi, cred ca ai depasit puterile omenesti.

      (Citează)

  7. @nashu_mare: fiind si eu posesor de S5, eu ma oftic si mai tare pentru ca au si scazut cam repede pretul, cu aproape 20%
    @AdrianG: am cazut si eu in plasa lui G Pad, nu mi-a placut deloc, cel mai tare m-a enervat ca bateria tinea foarte putin, pana la urma l-am returnat

      (Citează)

  8. Se pare ca se vor cam schimba ierarhiile in domeniul smartphone-urilor.

      (Citează)

  9. Tocmai cind mi-am comandat si eu un G2 vii sa imi strici bucuria… :)
    Asta e, o sa astept G4 in 2015…
    Mie imi place ce am vazut. Si ai dreptate, HTC a fost o dezamagire cu inovatiile inutile aduse.

      (Citează)

  10. @disable: bateria tine ok dupa ultimul update de soft
    @Marius moga: era doar un exemplu. Asa poti sa zici si de lag, ce te grabeste cineva, poti sa astepti 1-2 secunde dupa ce apesi pe butonul home pana apare efectiv ecranul de home, nu?

      (Citează)

  11. G3 cu 16GB are doar 2GB ram, cel cu 32GB are 3GB
    Why LG, why ?!

      (Citează)

  12. “rezoluție 2560 x 1440 pixeli” = bullshit marketing.

    Televizorul de acasa are 46″ cu rezolutia 1920 x 1080 pixeli, se vede impecabil de la 4-5 m.

    Monitorul pe care ma joc seara de seara e de 27″ cu rezolutia 1920 x 1080 pixeli, se vede impecabil de la 80-100 cm (desi e cam diagonala maxima pentru rezolutia x distanta asta), daca ar fi ceva mai mare s-ar vedea destul de pixelat.

    2560 x 1440 pixeli pe un dispozitiv de 5.5″? WTF? Pentru ce?

      (Citează)

    • @alexEAT: și eu aș fi fost mulțumit cu un Full HD, dar vorba lui @valyy, pentru că se poate. Este o cursă, lumea este impresionată de astfel de cifre (vezi deja titluri cu “LG are cel mai bun ecran”) și LG avea nevoie de un diferențiator față de concurența lor principală. L-au găsit aici, mai ales că ei produc ecrane foarte bune.

      E o idee bună? Rămâne de văzut. Cu siguranță nu sunt trist pentru ea, imaginile vor fi și mai bune, dar sper să nu apară probleme cu aplicațiile.

        (Citează)

  13. Sună bine. Chiar foarte bine.

      (Citează)

  14. Cum pentru ce? pentru ca se poate sau pentru ca smartphone

      (Citează)

  15. @nwradu

    De acord! Insa e posibil ca vara, pe soare puternic sa il folosesti pe post de oglinda, sa nu distingi nimic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus