un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Germania ne așteaptă ca turiști

13 Apr 2014  ·

TURISM  ·

4 comentarii

Pune Germania pe lista destinațiilor tale de turism. Cam acesta a fost mesajul de la conferința Organizației Germane pentru Turism din cursul acestei săptămâni, unde au prezentat date foarte interesante despre turismul nemțesc. Iar cum anul acesta aniversează 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, întreaga Germanie se pregătește de sărbătoare.

Culmea, deși este o țară imensă și plasată în centrul Europei, propria mea experiență ca turist în Germania este foarte, foarte limitată. Singurul loc pe care l-am vizitat pe îndelete este castelul Neuschwanstein din Bavaria, dovadă că-i pot scrie numele fără copy/paste din altă parte. V-am povestit despre podul de coșmar, a fost foarte amuzant momentul. În rest am mai fost prin Munchen un pic, țin minte o piață cu ceva turn și ceas – dar cam atât.

Dacă doriți mai multe informații despre ce să vizitați în Germania, site-ul oficial este germany.travel și în special noua secțiune 25 de perspective, care sugerează 25 de destinații sau trasee în diverse zone. Eu am zis că studiez vreo 2-3 și le-am citit pe toate 25 cu toate locurile ce ți se recomandă în fiecare destinație. Au 38 de site-uri UNESCO grupate în 7 teme (centre istorice, natură, arhitectură, palate etc).

Statistici despre turiștii ce vizitează Germania:

  • Germania este pe locul 2 în preferințele turiștilor europeni, depășită doar de Spania.
  • 26,1 milioane de concedii s-au făcut aici, în creștere cu aproximativ 7%.
  • în 2013 s-au înregistrat peste 70 de milioane de înnoptări ale turiștilor străini în Germania (aparent câte nopți dormi într-o țară este un indicator utilizat frecvent în industria de turism).
  • 75% dintre turiști sunt europeni, 11% din Asia și Orient, 10% din Americi, 1% africani și 1,2% australieni.
  • fără cifre exacte, s-a spus că turismul aduce mai mulți bani la bugetul Germaniei decât industriile tradiționale asociate cu această țară, precum cea auto.

Statistici despre românii ce vizitează Germania:

  • în 2013 s-au înregistrat 583.000 de călătorii și 637.882 înnoptări, o creștere cu 14,6% față de 2012.
  • în ultimii ani numărul turiștilor români a crescut cu 72,4%
  • 40% dintre românii ce merg în Germania se duc în scop turistic, 29% pentru afaceri, 31% în vizită la prieteni și rude și din alte motive (care, îmi imaginez, sunt cumpăratul de Golf-uri SH conduse doar de bătrânele și fuga de autoritățile noastre).
  • 56% dintre turiștii români aleg circuitele prin țară, 20% vizitează orașe, 10% se duc spre litoral/lacuri, 8% la tratamente
  • 64% merg cu mașina personală, 23% cu avionul, 11% cu autocarul.
  • în medie plătesc 558 euro/călătorie.
  • cele mai vizitate zone sunt Bayern, Baden-Wurttemberg, Hessen, Nordrhein-Westfalen și Berlin.
  • în topul orașelor avem Berlin, Munchen și Frankfurt.

germania_1germania_2

Personal cel mai mult m-a surprins clasamentul Spania – Germania – Franța în topul destinațiilor. Aveam impresia că Franța este cea mai vizitată țară din lume, dar e drept că datele de aici sunt doar despre preferințele turiștilor europeni.

    4 comentarii

  1. Puţin credibil ca Franţa şi Italia să fie în urma Germaniei, fie şi la turiştii – cetăţeni europeni. Poate era bună o sursă pentru această informaţie.

      (Citează)

  2. *situri UNESCO

      (Citează)

  3. Noi suntem crema turismului german. Se stie!

      (Citează)

  4. Cand am fost in Dortmund in acest an, nu mi s-a parut ca ne asteapta, romanii si bulgarii tocmai ce au furat in saptamana cand am fost eu, 20 de masini de la Europcar

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus