un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Piept de gâscă la grătar

21 Oct 2013  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

piept_gasca_gratar_3
Am luat o bucată de piept de gâscă din Real. Mie îmi place foarte mult rața, dar nu aveau, așa că am luat gâscă în schimb. Tot aia e, nu? Un piept dezosat și preambalat a costat 18 lei.

Spre deosebire de pui, rața și gâsca pot fi gătite mediu, ca la vită sau ton, astfel încât interiorul să fie rozaliu și suculent. Iar gâsca, ca și rața, are carnea acoperită de un strat subțire de grăsime, sub pielea care trebuie prăjită pentru a fi crocantă, strat de grăsime care îi dă o aromă excelentă.

Am făcut-o în tigaie, una nouă si mai groasă, din material ceramic. Am crestat puțin în câteva locuri pielea pentru a permite grăsimii de sub ea să se topească și să se scurgă pe foc, am dat-o cu condimente și piper, am stropit tigaia încinsă cu un pic de ulei de măsline și am pus gâsca pe foc, cu grăsimea în jos.

Am făcut-o câteva minute pe fiecare parte, la foc mic. Nu știam cam cât timp ar trebui să o las pe foc, dar apăsând-o mi-am dat seama când începe să se facă și la un moment dat am tăiat-o în două, chiar în tigaie, ca să-i văd interiorul. Era aproape gata, așa că am mai lăsat-o cam 2 minute și a ieșit ce vedeți mai jos.


Pielea și stratul acela de grăsime, foarte moale, completează un gust bun al cărnii, care a fost suculentă și ușor de mestecat, cu o crustă puțin crocantă. Credeam că va fi o carne tare, ațoasă, că așa știam din bătrâni că e gâsca, dar probabil nu-i valabil și pentru gâștele crescute pentru carne. Spre deosebire de cele din curțile de țară, acestea nu apucă să îmbătrânească. Voi mai lua cu siguranță.

    11 comentarii

  1. Eu am facut 2 retete si mi-au iesit genial de bune :
    1 – http://www.youtube.com/watch?v=xKAhjMsYCCU
    2 – http://www.youtube.com/watch?v=Vl8xrVixU1Q

    Si am servit cu niste cartofi din astia http://www.youtube.com/watch?v=bs_9L61ba5Y

      (Citează)

  2. nu se prajeste cu ulei de masline. are punctul de ardere jos si devine toxic.

      (Citează)

  3. Gogule cine te-a mintit ?

      (Citează)

    • Cui îi pasă, am pus o picătură mai mult pentru gust. Gâsca oricum produce singură suficient ulei de a trebuit să-l arunc din tigaie pe la jumătate, ca să facă și o crustă crocantă.

        (Citează)

  4. nu stiu daca gogu are dreptate dar e inutil sa pui grasime in tigaia tratata antiaderenta si mai ales cand e vb de oaie sau gasca, tb sa fie tigaia incinsa bine, grasimea pasarii face restul

      (Citează)

  5. Check my links se pune ulei de masline nu mult dar se pune .

      (Citează)

  6. Unii pun altii nu si Gordon vad ca in unele nu pune .

      (Citează)

    • Marii chefi cred că le scaldă în ulei, atât de mult pun la orice rețetă.

        (Citează)

    • @Andreiexe: ce nu-mi place la cele două rețete este că folosește bucăți foarte subțiri de rață. Gâsca mea e ceva mai groasă.
      A doua cred că o voi aplica și eu, mi-e poftă de o crustă de miere și sos de soia.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus