un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum activezi renderingul cu placa video în Premiere

15 Aug 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Am aflat și făcut o șmecherie în Adobe Premiere pentru a randa mai repede. Premiere folosește în rendering doar anumite plăci video de top, deși multe altele ar putea accelera procesul, în funcție de câte nuclee tip CUDA au.

Eu de exemplu am o placă nVidia GTS 450, dar Premiere nu le utiliza decât pe cele scrise în imaginea de mai jos. Așa că am adăugat și numele plăcii mele în acel fișier. Timpul de randare al aceluiași clip a scăzut de la 10 minute 40 secunde la fix 8 minute ulterior acestei operațiuni. Nu sună rău vreo 20-25% în minus, nu?

cuda_inainte

Etapele sunt următoarele:

  1. Rulați din Program Files/Adobe/Premiere utilitarul GPUsniffer.exe (să deschideți întâi un command prompt în acel folder)
  2. Dacă utilitarul vă spune că Premiere nu utilizează nucleele CUDA din placa video pentru că nu-i în lista, deschideți fisierul cuda_supported_cards.txt din același folder și adăugați placa voastră video, dar cu atenție la majuscule. Trebuie scrisă exact cum o detectează GPUsniffer. Eu am scris “GeForce GTS 450” pe ultima linie.
  3. Rulați din nou GPUsniffer.exe pentru a vedea dacă a dispărut mesajul respectiv.

cuda_dupa

Chestia asta probabil că merge doar pe nVidia, dar poate sunt alte șmecherii disponibile pentru ATI. Căutați pe net ca să aflați mai multe despre placa voastră video și ce tehnologii și câte nuclee CUDA înglobează.

Am aflat de aici.

    7 comentarii

  1. De la versiunea CS6 au inclus suport si pentru OpenCL, nu doar CUDA, asa ca merg si placile de la ATI.
    http://blogs.adobe.com/premierepro/2012/05/opencl-and-premiere-pro-cs6.html

      (Citează)

  2. Pe ce configuratie ai -20% la timpul de randare?

      (Citează)

  3. Ciudat titlul articolului, dar randarea nu inseamna activarea CUDA pentru performante in plus. oricum depinde foarte mult ce pluginuri alegi, ce efecte folosesti ca sa se simta aceasta optiune.
    Ceva mai detaliat http://blog.chestiiutile.com/blogging/tv/activeaza-cuda-in-adobe-premiere-pro-cs-6.html

      (Citează)

    • @Yamasha: in principiu nimic extravagant, am testat cu aceleași clipuri în ambele metode. Clipurile erau doar un montaj din multe fișiere, cu câteva cartoane adăugate.

        (Citează)

  4. Si in raport cu lungimea materialului filmat initial? De exemplu, pentru 10 minute de film cap-coada, inclusiv intro, outro si cartoane, care este timpul de randare pe sistemul tau?

      (Citează)

    • Hmm, nu mai știu pe ce clip am testat, am făcut mai multe atunci. Dar nu cred că-i relevant, depinde și de secvențele de intrare și de ce setări de output am ales, că le variez în funcție de scop.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus