un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bani gheață înseamnă voucher, la Domo

15 Aug 2013  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Chiar dacă magazinele se mai atacă între ele, nu ar fi ceva grav atâta timp cât nu este dezinformat clientul. O problemă adevărată este când clienții sunt induși în eroare cu reclame false.

De exemplu cea de mai jos, de la Domo:
domo_bani_inapoi_voucher

La prima vedere e super-ofertă! Cumperi de la ei È™i primeÈ™ti bani înapoi, câte 10 lei pentru fiecare 200 lei cheltuiÈ›i. Scrie acolo, “primeÈ™ti bani înapoi”. Ce bani? “Bani gheață”, îi vezi în imagine. Cum? “Pe loc È™i garantat!”, cu semnul exclamării.

Am căutat regulamentul detaliat al campaniei (PDF), după ce am văzut la Zoso de promoÈ›ia aceasta. De fapt primeÈ™ti banii înapoi sub forma unui voucher, nicidecum cash direct. Voucher pe care-l poÈ›i folosi în magazinele Domo pănâ pe 31 august, deÈ™i articolul 2.4 din regulament spune una È™i mai tare: “Voucherul va putea fi utilizat in magazin in termen de 2 ore de la data emiterii“.

Din cunoștințele mele despre termene și condiții și limbaj de contract, asta înseamnă că ai fix 2 ore să cumperi ceva cu voucher-ul respectiv. Nu stai pe gânduri, nu revii cu altă ocazie, nu te sfătuiești cu soția pentru că ai doar 120 de minute și timpul deja trece.

Mă gândesc cum faci cu cumpărăturile ce ți-au adus acel voucher? Dacă ai luat un televizor de 1400 de lei și deci primești un voucher de 70 de lei, lași televizorul lângă case și mai dai o raită prin magazin? Îl încui întâi în mașină? Nu faceți cumpărături la Domo chiar pe la ora închiderii, că degeaba ai 2 ore dacă magazinul trage obloanele de fier.

Și sper că voucherul se dă pentru valoarea totală de pe factură, nu punctual pentru fiecare produs. Dacă iei 5 produse, sper că nu primești 5 vouchere mici, ci unul mare pentru suma prețurilor lor. Nu de alta, dar la achiziția ulterioară, în acele două ore, poți utiliza un singur voucher.

Și apropo, nu primești voucher dacă dai comanda online și o ridici din magazin. Magazinele mari trebuie să înțeleagă că astfel de oferte cu atât de multe steluțe și tertipuri doar îndepărtează lumea de ele și îi apropie de online. Unde și acolo se fac oferte cu reducere sub formă de voucher, dar măcar le-am văzut mereu anunțate clar ca fiind prin această metodă.
voucher_domo_regulament

sursa: Zoso

    7 comentarii

  1. e de fapt dupa doua ore, pana se valideaza codul respectiv in sistem. Cel care a scris regulamentul nu a fost foarte inspirat in ziua aia

      (Citează)

    • @cipoc: aÈ™a mă gândeam È™i eu că ar fi, dar “în termen de 2 ore” pentru mine înseamnă că ai două ore la dispoziÈ›ie, nu? Când zici “plata se va face în termen de 5 zile”, nu înseamnă că abia după 5 zile poÈ›i începe să o faci.

        (Citează)

  2. Daca tot copiaza campanii, atunci macar sa aibe si premiile pe masura. Imi pare rau ca cei care gandesc aceste campanii nu se gandesc ca dezamagirea cumparatorului la primirea voucherului ii va costa pe termen lung mai mult de 10 lei.

      (Citează)

  3. Cipoc are dreptate, iar juristii de la Domo au o mare problema…

      (Citează)

  4. Faptul ca voi toti care atacati DOMO aveti reclame la eMAG pe site, nu are nici o legatura cu faptul ca v-ati coalizat asa de coordonat impotriva unui rival de vanzari din retail?

      (Citează)

    • @Gaelex: am È™i la alte magazine. Dar crezi că Domo e concurent cu magazinele online, când o astfel de promoÈ›ie nici măcar nu e valabilă online?
      Mie mi se pare un bun exemplu de motiv pentru care am reclame la eMAG și PC Garage, nu la magazine clasice.

        (Citează)

  5. Orice crede ca este nedreptatit in vreun fel poate depunde frumos plangere si gata. Daca s-au incalcat reguli vor plati

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus