un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Produsele anului alese de CHIP

21 Jan 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Am fost ieri la evenimentul de prezentare a Produselor Anului 2011, organizat pentru a 11-a oară de către revista CHIP. Cititorii revistei le-au votat şi iată clasamentul:

Laptopuri

  1. Alienware M11x
  2. Sony Vaio F
  3. Dell Studio 1558 (asta are Core i7, 4 GB RAM si 500 GB HDD)

Cum Alienware e un brand al lui Dell, pot fi mândri cu rezultatul obținut. Acel Vaio F, dacă ţin bine minte, este gamă de performanţă, cu ecran de 17 inci şi specificaţii de top.

Monitoare

  1. LG M2280 LED

Pe restul n-am apucat să le reţin.

Netbook-uri

  1. Sony Vaio W
  2. Asus 1018P
  3. Asus Lamborghini VX6

3 din cele 10 modele nominalizate erau Asus şi probabil au avut de pierdut pentru că s-au împărţit voturile. Mie îmi plăcea modelul 1215N.

Telefoane

  1. iPhone 4 (review-ul meu pe mobbi.ro)
  2. Galaxy S (review-ul meu)
  3. Nokia N8 (doar mi s-a părut urât)

Nimic pentru HTC, din păcate, deşi eu zic că Desire a dominat anul. E bun Galaxy S-ul, dar update-ul la Android 2.2 a întârziat prea mult ca să-l pun înaintea Desire-ului.

Gadget-uri

  1. iPad
  2. Galaxy Tab
  3. iPod Touch

Aş fi preferat ca această categorie să aibă nominalizate dispozitive mai mici gen mp3 playere şi alte gadget-uri simpatice. Probabil că abia la anul va fi o secţiune dedicată pentru tablete.

Securitate

  1. ESET Smart Security 4
  2. BitDefender
  3. Kaspersky Pure

Software

  1. Microsoft Office 2010
  2. Ubuntu
  3. Adobe CS5

S-a ajuns la CS5? Mi se pare normal să câştige Office, probabil că e cea mai bună unealta de productivitate. Gândiţi-vă doar ce procent mare din activitatea oricărei firme se rezolvă prin Office…

Networking

  1. D-Link Xtreme N Wireless N
  2. TRENDnet 450MBs TEW691GR
  3. alt D-Link

Plăci video

  1. Asus Ares (care integrează 2 plăci ATI 5970, dar e ediție limitată și au fost aduse doar câteva în România)
  2. Gigabyte GTX460
  3. nVidia GTS450 (de care am eu)

Plăci de bază

  1. Asus Rampage III Extreme

Asus avea 4 produse nominalizate în listă.

Camere foto

  1. Canon 60D
  2. Nikon D7000
  3. Sony NEX-5

Televizoare

  1. LG 50PK950 (plasmă)
  2. Samsung C8000
  3. Samsung UE55C9000

LG bate Samsung, bravo lor.

Un moment foarte amuzant a fost când s-a prezentat câştigătorul unui premiu acordat cititorilor care au votat. A luat cei 500 de dolari un preot dintr-un sat din Mureş care a spus că pe lângă slujbele la care vorbeşte despre cele sfinte tot el dă şi sfaturi despre IT acolo, pentru că e pasionat de aşa ceva.

    3 comentarii

  1. Cel mai tare ma bucur ca a intrat Ubuntu pe harta software-ului luat in serios. Restul sunt toate chestii faine, dar nu mi le permit, asa ca sunt irelevante pentru mine.

      (Citează)

  2. Feri la costum. :) Ar trebui să vorbesc despre premiile oferite. iPhone 4 în faţa Galaxy S. Hmmm. La prima vedere când am pus mâna pe ele am exclamat “woau”, dar apoi spre final mi-am dat seama că sunt orice, mai puţin telefoane. :)
    Apropo, la netbookuri m-am jucat şi eu cu 2 şi 3 – sunt superbe prin mobilitatea oferită.

      (Citează)

  3. Parca la categoria Securitate era invers ordinea…Stiu ca Pure a iesit pe locul 1.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus