un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review Samsung Galaxy S

16 Jul 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

139 comentarii

Daily Briefing

Daily Briefing

Samsung Galaxy S este cel mai tare smartphone din gama Samsung: ecran Super AMOLED de 4 inci, Android 2.1, 8 GB memorie internă şi slot de card Micro SD, wifi b/g/n, bluetooth 3.0, camera de 5 MP care şi filmează la 720p, procesor la 1 GHz, 512 MB memorie RAM, GPS, baterie de 1500 mAh. Concurează în mod direct cu HTC Desire.

Iar după o săptămână de utilizare, este mai bun decât un HTC Desire? Hai să vedem.

Construcţie. Galaxy S mi se pare foarte elegant, chiar dacă seamănă izbitor de mult cu un iPhone 3GS. Marginea argintie a carcasei îi delimitează plăcut conturul, spatele este plăcut la atingere şi texturat cu un model discret, dar ceea ce impresionează cel mai mult este cât de subţire este telefonul şi cât de uşor. Abia îl simţi în mână şi în buzunar, ceea ce nu mă aşteptam de la un model cu ecran de 4 inci diagonală. Are doar 119 grame, unul din cele mai uşoare telefoane din clasa sa şi cu aproape 10% mai uşor decât Desire-ul meu. Mai mult, îmi place că pe spate, în partea inferioară, are un fel de ridicătură, o “bărbie” de care îl poţi apuca pentru a-l extrage din buzunar.

Bărbia

Bărbia

În toată utilizarea sa am avut senzaţia de “bine închegat”. Nu trosneşte, nu simţi că-i poţi apăsa, chiar şi pentru o fracţiune de milimetru, anumite zone, nu pare a avea fante prin care să intre praful. E drept că este nou-nouţ, nu se ştie cum evoluează în timp. Butonul central, de “home”, se apasă, dar celelalte două, de “menu” şi “back”, sunt capacitive, ceea ce poate fi un pic deranjant. Pe total însă e o plăcere să-l ţii în mână şi să-l butonezi, e elegant şi are aspectul de “top of the line” pe care îl merită.

Langa Desire

Langa Desire

Sub Desire

Sub Desire

HTC-ul e mai grosier

HTC-ul e mai grosier

Mufe partea superioară

Mufe partea superioară

Neobişnuită este aşezarea butonului de Power în lateral dreapta, dar te obişnuieşti. În partea de sus se găseşte mufa pentru handsfree şi mufa micro-USB pentru încărcare. Mie îmi place că e sus, pentru că firul de la încărcător îmi vine peste birou şi asta înseamnă că telefonul poate fi conectat la priză, dar cu ecranul orientat spre mine, nu ca la Desire. La alţii s-ar putea să fie exact invers şi să fie deranjaţi de această aşezare.

Performanţa. Înclin să zic că Desire-ul este un pic mai rapid. Ambele au procesor de 1 GHz, unul fiind Samsung, altul fiind Qualcomm. Nu cred însă că este meritul Qualcomm-ului, cât mai degrabă al celor de la HTC care au ştiut să-şi optimizeze mai bine codul şi Androidul pentru hardware-ul lor. La telefoanele mobile principalele sporuri de viteză se obţin din optimizare (dovadă că Android 2.2 va fi şi de 5 ori mai rapid pe acelaşi hardware), nu din frecvenţa procesorului.

Să nu credeţi că e vreun melc, dar când instalezi mai multe programe sau faci un multitasking rapid sau porneşti o aplicaţie mai puternică parcă se cunoaşte că apar mici întârzieri la afişare sau la căutarea prin memoria internă. Ştiu că pe net circulă un film în care un Galaxy S rulează fluent jocul Quake (3?), pe când Desire mai rămâne în urmă, dar aplicaţiile pe care le utilizez eu zi de zi nu sunt accelerate 3D şi nu-mi pasă de acel test. In plus, Market-ul se mișcă greu. N-aș fi zis asta dacă n-ar fi zis-o și altii, deci nu mi s-a părut doar mie.

Bateria se cunoaşte însă că este mult mai puternică. Ţine două zile şi asta în condiţiile în care abia am pus mâna pe el şi deci l-am butonat mai intens decât aş face-o în mod normal. Am stat mult pe Twitter, am stat pe net, ecranul e mai mare decât pe Desire, dar bateria ține simţitor mai mult.

Ecranul e foarte bun, culorile sunt vii şi lumină este intensă. Este mai bun decât cel de pe Desire, chiar dacă doar cu o zecime de sutime de notă. Probabil acel Super din fața AMOLED-ului o însemna ceva. La început mă temeam că un ecran de 4 inci e prea mare pentru un telefon, dar se pare că nu e, stă foarte bine în mână, tastatura se utilizează fără greşeală şi nu e deranjant de mare în buzunar.

Ecranul Super AMOLED

Ecranul Super AMOLED

Despre camera foto şi video am vorbit pe îndelete în review-ul ei separat, citiţi acolo.

De reţinut sunt şi alte trei aspecte foarte importante. Are şi wifi de tip N şi asta se cunoaşte la transferul prin reţeaua locală. 70 de MB de fotografii s-au transferat în câteva secunde. Al doilea aspect este că are bluetooth 3.0. Nu l-am putut testa pentru că nu am avut cu ce, dar ăsta e viitorul şi Galaxy S este pregătit pentru el. Al treilea aspect este că are şi TV-out, chiar dacă doar PAL/NTSC.

Software. Acest capitol poate face diferenţa între un telefon uşor de folosit şi unul care mai mult îţi pune beţe în roate. Galaxy S împrumută elemente de la iPhone (de exemplu lista de pictograme pentru aplicaţiile instalate) şi de la Sense UI-ul de pe HTC-uri (de exemplu un ceas cu meteo). Îmi place şi că în partea de sus a ferestrei de Notifications sunt mereu butoane pentru Wireless, Bluetooth, Silent şi Vibration, iar pe toate cele 7 ecrane principale te urmăresc 4 pictograme în partea de jos, Phone, Contacts, Messaging şi Applications. Mi-ar fi plăcut şi să le pot customiza/modifica, dar e ok şi aşa.

Butoane din fereastra Notifications

Butoane din fereastra Notifications

Galaxy S vine şi cu un soft numit Daily Briefing, care ocupă un întreg ecran principal şi îţi afişează prognoza meteo, ştiri de pe Associated Press şi informaţii de pe Yahoo Finance, plus următorul element din calendarul tău. Nu m-a impresionat, pentru că nu detectează automat locaţia în care te afli, ci alegi tu oraşul pentru care vrei date meteo, ştirile de pe AP nu prea ne privesc pe noi, iar de acţiuni şi indici bursieri eu unul nu am nevoie.

Ceas cu meteo

Ceas cu meteo

Interfaţa poate fi trecută complet în limba română, ceea ce este un mare avantaj faţă de HTC-uri şi un element de decizie pentru cei ce vor telefonul astfel (probabil nu mulţi dintre voi, dar pe partea de clienţi business este o facilitate căutată). În plus, interfaţa de prin meniuri este în culorile alb şi bleu, o temă foarte arătoasă pe care am văzut-o şi pe Samsung Spica.

Cel mai bun element nou, probabil şi cel mai mare avantaj peste HTC Desire, este tastatura Swype. Despre Swype se zice că va fi viitorul T9 al telefoanelor. Pe scurt, scrii fără să ridici degetul de pe ecran, ci desenezi de la o literă la alta pe tastatură, iar telefonul ghiceşte cuvântul pe care vrei să-l scrii. Are limba română introdusă, chiar şi cuvinte cu diacritice, iar Swype merge foarte bine. Am auzit pe unii spunând că au deja Swype şi pe telefonul lor, că poate fi tras de pe net, că există alternative gen SlideIt. Nu! Nici nu se compară. Am SlideIt pe Desire, e un jaf, chiar şi cu dicţionarul în română, comparativ cu Swype. Nici măcar la jumătate din valoare nu-i ajunge. Iar Swype luat neoficial, de pe net, nu are limba română şi fără asta se pierde toată experienţă. Îmi este foarte greu acum să plec de la Swype şi să mă întorc la telefonul meu fără aşa ceva. Nu pot decât să laud Samsung că au luat acest soft şi l-au inclus în telefon. Video demo aici, tipul scrie în engleză, dar la fel de bine merge și pentru română.

Tastatura Swype

Tastatura Swype

Mai sunt şi alte elemente software drăguţe în categoria Samsung Apps, jocul Asphalt 5, RoadSMS care îţi activează camera foto şi îţi afişează live ceea ce captează, sub tastatura, astfel încât atunci când mergi pe stradă şi scrii SMS-uri să nu cazi în vreo groapă (nu glumesc) şi am mai remarcat şi Vlingo, un soft pentru controlul prin voce al telefonului.

Există şi un soft Allshare, cu care poţi să pui fişiere din telefon pe alt dispozitiv (de exemplu fotografii pe un televizor compatibil), să rulezi pe telefon fişiere aflat pe un server sau să comanzi din telefon rularea unui fişier pe alt dispozitiv. Astea se bazează pe wifi şi DLNA. Telefonul permite chiar şi să fie utilizat ca telecomanda pentru televizoarele Samsung, dar asta e valabil doar pentru cele din generaţia recentă, care suportă tehnologia DLNA.

Optiuni Allshare

Optiuni Allshare

Galeria foto este prezentată într-un mod animat, are aplicaţie de YouTube, include un program de Office şi unul de notiţe. Browserul nu ştie flash în pagina web şi nici nu are History, o scăpare destul de mare. Nu e cazul să mai spun că mailul de pe Gmail intră instant în telefon, că se sincronizează cu calendarul Google, că are Maps şi Latitude şi alte asemenea, nu? Există 7 ecrane principale şi poţi să elimini din ele, dacă nu-ţi plac, iar telefonul vine şi cu câteva wallpapere viu colorate sau animate, care să pună în valoare ecranul Super AMOLED.

În rest am instalat eu din Market aplicaţiile normale: Yahoo Messenger, Twitter, Facebook, Shazam şi tot ce-mi trebuie mie într-o zi normală. A fost totul compatibil.

Ce nu mi-a plăcut. Nu e numai miere şi ciocolată, are şi părţi mai rele. De mai multe ori mi-a picat reţeaua mobilă de date. Asta s-a întâmplat aproape întotdeauna după ce am oprit wireless-ul, telefonul neputând să activeze conexiunea de date 3G. Soluţia este să activez modul Flight şi să-l opresc imediat, asta resetând conexiunile, dar mi se pare un bug de neiertat. Pe alţii nu i-am auzit plângându-se, dar mie mi s-a întâmplat aproape întotdeauna (la un moment dat nici n-am observat, aşa că toată noaptea nu a mai updatat nici un soft din background) şi m-a deranjat foarte tare.

Al doilea aspect foarte deranjant este lipsa oricărei posibilităţi de mişcare a cursorului pe ecran. Nu are rotiță, joystick optic, taste virtuale de direcţie, nimic. M-a deranjat asta când scriam un text mai lung, observam un typo pe undeva şi făceam de vreo 2-3 ori click cu degetul până nimeream exact după litera pe care vroiam să o şterg. Ştiu că un trackpad nu s-ar fi integrat cu design-ul carcasei, dar nu e bine nici fără el.

În rest sunt chestiuni minore, dar care se mai aduna şi ele: n-are nişte setări mai avansate exact unde era cazul, în reţele wireless; uneori interfaţa se mişcă mai încet, după cum am zis; poziţionarea în meniu a aplicaţiilor instalate nu are o regulă aparent clară; Daily Briefingul e inutil; ceasul cu meteo e frumos ca idee, dar greu de citit când vrei doar să-i arunci o privire rapidă.

De asemenea, nu înţeleg strategia Samsung de a numi acest telefon Galaxy S. Au deja un model low-entry numit Galaxy Spica. De ce să rişti că cel de top să fie uşor confundat cu acela? Nu puteau găsi alt nume mai potrivit?

Ce îmi place: calitatea telefonului, tastatura Swype (vreau! vreau! vreau!), camera foto şi video foarte bună (şi Desire-ul poate filma 720p, dar într-un update viitor de software), bateria performantă, TV-Out-ul, wireless-ul N, căștile in-ear.

Concluzie. Nu e mai bun ca Desire-ul, nu e nici mai rău. Este o alternativă ce stă pe aceeaşi treaptă a clasamentului. Vrei interfaţă Sense sau avantajul tastaturii Swype? Ce dimensiune maximă accepţi la ecran? Vrei stabilitatea software-ului sau filmare 720p? Ai nevoie de interfaţă în română sau nu? Vrei wireless N sau browser cu flash? În funcţie de răspunsul la astfel de întrebări, te orientezi pe un model sau altul. O comparaţie cu Desire a specificaţiilor găsiţi pe GSMarena.

Ca o observaţie, Samsung este egalul HTC-ului cu acest telefon. Având în vedere forţa financiară pe care o au în spate, mă aştept să fie mai buni în viitor.

Telefonul l-am primit la teste de la Gadgeteer și Vodafone, care îl vinde la preț redus cu diverse abonamente sau fără conectare pentru 499 euro.

    139 comentarii

  1. Si pana la urma cum e cu vizibilitatea in soare? Ca aici trebuia sa straluceasca Super-AMOLED-ul. Pe Desire eu nu vad absolut nimic in soare, trebuie sa tin telefonul la 10cm de ochi ca sa pot distinge niste umbre.

      (Citează)

  2. Un review scris bine si la obiect. Felicitari! Se vede ca l-ai folosit ceva vreme is ai putut sa-ti dai seama cum se comporta telefonul. As vrea sa te intreb ce parere ai despre capacul de baterie? Sta bine pe telefon? Adica daca apesi un pic pe capac in zona centrala nu ai impresia ca “nu se culca” perfect pe baterie? Te interb pentru ca am citit undeva pe net(imi scapa acum unde) cum ca punctul slab al Galaxy S ar fi capacul de baterie.
    Vreu si eu sa-mi cumpar un Desire sau un Galaxy S, dar nu ma pot decide inca. Desire-ul l-am tinut in mana si imi place, dar Galaxy S inca n-am avut ocazia.
    Merci

      (Citează)

  3. Nu se-ntampla sa-l fi rootat si sa poti extrage aplicatia swype si language pack-ul in romana, nu? :D

      (Citează)

  4. Felicitari pentru calitatea review-ului. Este deosebit de bine gandit, asezat in pagina, informativ…
    Mai presus de toate felicitari si multumesc….nu am sa renunt la HTC DESIRE …

    O zi frumoasa

      (Citează)

  5. Exista o posibilitate de a misca cursorul pe ecran, apasand mai mult butonul “123” din coltul stanga jos al tastaturii virtuale, care activeaza o tastatura ce contine si taste directionale.
    Problema cu caderea retelei de date am patit-o si eu si e enervanta, am atribuit-o initial aplicatiei APNDroid, dar se pare ca nu e asa.
    Problema vitezei s-a rezolvat complet din cate am inteles cu ultimul firmware, JG5.
    Pe mine ma deranjeaza si softul absolut jalnic de conectare pe PC : KIES. Mai mult nu merge decat merge, se pare ca a ramas la fel de inutil ca si in vremea i5700-lui.

      (Citează)

    • @AdrianG: nu s-a inventat inca telefonul care sa se vada bine in soare. Mie nu mi s-a parut ca ar fi mai breaz la capitolul acesta decat altele.

      @Robert: n-am observat nici o problema la capacul de la baterie, nu am observat nimic in neregula. Nu poti sa faci alegerea dintre Desire si Samsung doar pe tinut in mana. La acest test castiga Samsung, e mai subtire, mai elegant, mai mare, dar Desire revine puternic cand te apuci sa butonezi softul, interfata, optimizarea, etc.

      @Sebastian: din pacate nu, nefiind al meu nu ii fac modificari. Sunt aplicatiile extrase pe XDA in forumul de Desire, Swype e la versiunea 1.54, dar nu mi-a mers pe Desire, da eroare la deschidere. De fapt as avea nevoie doar de dictionarul romanesc, pt ca un Swype beta poti gasi pe net (1.47 am gasit eu) si merge pe Desire, dar in engleza e inutil.

      @Radu: de renuntat inca nu ai motive. Daca ar fi sa cumperi acum e mai dificila alegerea intre cele doua.

      @Ovidiu: n-am avut instalat APNdroid (desi pe Galaxy e nevoie, pt ca nu are optiune de Mobile Network off, ca la Desire). Nu stiu de ce are acel bug si de ce nu l-au observat mai multi, dar varianta mea asa a facut. Viteza ma astept sa se rezolve si mai mult cu Android 2.2, desi Samsung Mobile Ro mi-a spus ca nu are un timeline pentru update-ul acesta. La softul de conectare mai mult m-a enervat ca poti alege la conectare in ce mod sa o faca (Kies, mass storage, etc), dar pentru a regla tipul de mass storage se intra in alt meniu din Settings. In fine, asta nu e mare lucru.

        (Citează)

  6. @nwradu: exprimarea mi-a fost incompleta. Prin “tinut in mana” m-am gandit si la “butonat” aparatul, sa vad cum se misca. Merci de raspuns.

      (Citează)

  7. Nu stiu daca ai incercat – dar se poate sincroniza usor cu MS Outlook? Contacte, calendar, tasks? Intrebare e valabila si pentru Desire.

      (Citează)

  8. Radu, ce versiune de firmware ai pe el?

      (Citează)

  9. E un bug de la samsung treaba cu reteaua, la gt5600s la fel pica. Nu mereu, dar se intampla.

      (Citează)

    • @Melk: n-am incercat, ca imi buseam niste setari. Pe Desire in schimb e destul de simplu, instalezi HTC Sync si ii zici ca vrei sa sincronizezi Contacte si Calendar cu Outlook. Merge ok si rapid. Cred ca e la fel si la Samsung, poti cauta tutoriale despre Kies daca vrei mai multe detalii.

      @Ovidiu: Versiune firmware 2.1-update1, versiune nucleu 2.6.29 root@se-s603 #2, numar versiune ECLAIR.I9000BUJF5

        (Citează)

  10. In primul rand, felicitari pentru review! L-am citit cu placere cap-coada, si m-a ajutat sa imi fac o parere destul de cuprinzatoare despre telefon.

    Adevarul e ca daca ar fi sa aleg intre Galaxy S si Desire, as alege Desire numai pentru interfata SenseUI. Din ce am inteles din review, interfata Samsung nu e foarte customizabila, asta fiind un punct in minus pentru ca fiecare utilizator are propriile preferinte.

    Legat de display, a facut @razvanbb niste poze destul de relevante zic eu, cu ecranul Galaxy S alaturi de cel al iPhone 3Gs: http://razvanbb.ro/2010/07/ecranul-samsung-galaxy-s-vs-ecranul-iphone-3gs-foto.html. Fara a fi partinitor fata de Apple/iPhone, cred ca a 3-a poza spune totul despre calitatea celor doua display-uri atunci cand sunt expuse la lumina puternica.

    Tastatura Swype pare intr-adevar uimitoare. Cred ca face parte din acele lucruri care, in momentul in care sunt descoperite toata lumea spune: dar oare de ce nu s-a gandit nimeni la asta pana acum? Mi-ar placea sa o vad portata si pe alte telefoane.

      (Citează)

  11. O veste buna! Dar uitasem sa te intreb daca ai Win7 64-bit. Am auzit de la cineva (care nu prea “stie cu telefonul”) ca nu ii mergea programul HTC de sincronizare cu Outlook pe Windowsul lui 64-bit.

      (Citează)

  12. Daca interfata e singurul dezavantaj la Galaxy S atunci nu e o tragedie, are bootloaderul deschis si comunitatile fac o gramada de rom-uri pentru el, inclusiv cu Sense UI sau cu Android-ul original care se pot aplica relativ usor de cineva cu cunostinte medii legate de PC/telefoane si ceva Engleza.
    Astept pana marti cand imi vine si mie telefonul sa pot sa imi dau cu parerea mai informat :)

      (Citează)

  13. @seba18

    Ca să-l citez pe nwradu:
    “Un sfat gratuit pentru razvanbb, blogger pe care nu-l urmăresc, dar care scrie din postură de expert în tehnologiile moderne…”

    De aici
    https://www.nwradu.ro/2009/11/nokia-n97-mini-si-un-sfat-gratuit-pentru-razvanbb/

    Deci oricum nu mă citește :).

      (Citează)

    • @razvanbb: exact. Dar am exagerat atunci, am mai dat de vreo 2 telefoane cu userul lasat logat, inclusiv la acest Samsung cand l-am luat :P

      @seba18: nu stiu, asa cu soarele poate sa difere de la caz la caz. Poti orienta telefonul cu un milimetru mai intr-o parte si sa se schimbe complet afisajul. Daca privesti prin ochelari polarizati un afisaj de telefon, vei observa ca si la o miscare foarte mica din cap poti face sa dispara complet ceea ce e pe ecran. Asa ca pe astfel de imagini comparative nu poti sa tragi o concluzie eficienta. Ma indoiesc ca Galaxy S sta mai prost la ecran decat 3GS-ul de acum un an. Pe de alta parte e posibil ca luminozitatea maxima la 3GS sa fie mult mai mare decat cea de la Galaxy S, avand in vedere ca sunt tehnologii diferite. Dupa care te gandesti de cate ori stai in soare cu telefonul versus de cate ori ai prefera ca ecranul sa aiba consum redus, ca sa-ti tina bateria mai mult.

      Frate, eu credeam ca mereu scriu review-uri bune, dar vad ca doar pe asta il lauda lumea… WTF?!?

        (Citează)

  14. @nwradu Am facut pozele dupa ce am stat doua ore la plaja (sub umbrela) si n-am vazut nimic pe ecranul Samsungului. Cand am venit in camera am facut pozele comparative… credeam ca e doar in capul meu :). E clar ca e problema de luminoiztate. Contrastul la Galaxy este bestial dar in soare nu se vede aproape nimic. Pe 3GS se vede impecabil in soare.

    Si e vara! Lumea sta in soare! :)

      (Citează)

  15. Transreflexivitatea dă lizibilitatea la LCD, unele au mai mult altele mai puțin. Fiecare după cum i s-a părut mai bine. http://en.wikipedia.org/wiki/Transflective_liquid_crystal_display
    Iluminare ledurilor de pe margine e minusculă pe lângă soare și nu contează. De asta OLED-ul e așa slab în soare, pentru că nu are deloc așa ceva (din principiul de funcționare) și puterea pixelilor e mult sub puterea soarelui.

      (Citează)

  16. Excelent. Acum mai am nevoie doar de un HTC bun cu tastatura (Vision sper) si de iGO WVGA. :)

      (Citează)

  17. Felicitari pentru review!

    Intrebare— de ce in nici un review nu se spune ca nu functioneaza sync cu Outlook decat prin Gmail?? Aplicatia Kies nu este buna de nimic pentru Galaxy S. Daca cineva are o alta solutie de sincronizare sa imi spuna si mie, ca prefer sa merg tot pe Omnia 2 si sa injur Androidul cat cuprinde…

      (Citează)

  18. [Nu e numai miere şi ciocolată, are şi părţi mai rele. De mai multe ori mi-a picat reţeaua mobilă de date. Asta s-a întâmplat aproape întotdeauna după ce am oprit wireless-ul, telefonul neputând să activeze conexiunea de date 3G. Soluţia este să activez modul Flight şi să-l opresc imediat, asta resetând conexiunile, dar mi se pare un bug de neiertat. Pe alţii nu i-am auzit plângându-se, dar mie mi s-a întâmplat aproape întotdeauna (la un moment dat nici n-am observat, aşa că toată noaptea nu a mai updatat nici un soft din background) şi m-a deranjat foarte tare.] Problema asta nu o ai doar tu, si eu ma confrunt cu aceeasi problema si este foarte enervanta…poate ca in 2.2 sau intr-un update sa rezolve anumite buguri…dar asta este cel mai deranjant pentru mine….:P

      (Citează)

  19. Incearca sa folosesti widgetul SMODA pentru activarea/dezactivarea conexiunii de date. La mine functioneaza, n-am mai avut probleme cu pierderea conexiunii de date dupa ce foloseam wirelessul (am firmware-ul JG1).

      (Citează)

  20. am incercat dar nici macar nu apare ON la widget…apare off dau tap dupa wait..si dupa iara off…si nu stiu ce sa-i fac :P daca poti sa ma ajuti as fii recunoscator :P…

      (Citează)

  21. Ce firmware ai? Ai configurat corect APN-ul?

      (Citează)

  22. am JF5 , exact asa cum l-am luat , si APN este corect deoarece cu un program de la curvefish merge perfect doar ca trebuie sa fac aia cu modul avion ….

      (Citează)

  23. Incearca sa pui JG5. E sigur, merge mult mai bine ca JF5, eu il am de vreo doua saptamani si n-am avut nici o problema cu el. Merge in mod normal si pe telefoanele codate, e foarte posibil sa rezolve si problema ta.

      (Citează)

  24. dar prin Kies nu imi apare niciun firmware si printr-o alta metoda mi-e cam frica:-s…nu am mai facut asa ceva mai ales pe android , este primul telefon cu android care l-am avut

      (Citează)

  25. In general e sigur update-ul, n-am auzit sa fi fost probleme la cineva. Prin KIES nu merge, Kies e o porcarie, Samsung inca n-a catadicsit sa-l faca functional. Update-ul cu firmware “neoficial”se face prin ODIN. Daca vrei, da-mi un id si discutam mai multe.

      (Citează)

  26. uite : armag3d0n2oo5 …mersi ca doresti sa ma ajuti…:P

      (Citează)

  27. Vezi ca Desire-ul nu mai are pretul pus de tine in coloana din dreapta. A urcat la peste 2000 de lei la emag.

      (Citează)

  28. faithless_soul

    01/08/2010 la 5:37 PM

    un cadou de vacanta pentru tine : Swype, ultima versiune, functionala pe Desire si cu limba romana inclusa :D
    (mi-a dat un Force Close la prima lansare, dupa care a mers impecabil, absolut nicio problema)

    http://desire.imitran.com/Swype_1.60.36.8214_WVGA.apk

      (Citează)

    • Merge perfect! Mersi mult, e genial programul asta, chiar nu mai regret ca nu am telefon cu tastatura mare reala.

        (Citează)

  29. Am instalat si eu Swype de la link-ul de mai sus, dar nu reusesc sa-l activez. Ma ajutati va rog cu setarile sau cu un link unde gasesc cum se seteaza.
    Merci!

      (Citează)

    • Il instalezi, apoi mergi in Settings > Language si activezi acolo Swype, ba chiar te joci si cu setarile lui (cel mai important e sa-l pui pe romana). Dupa care deschizi orice program care are o caseta de text in care poti sa scrii ceva. Messaging, un program de luat notite, orice. Acolo tii apasat cu degetul pe caseta de text si iti apare un meniu care are si optiunea “Change Input Method”. Alegi Swype in locul celei default.

      Daca tastatura Sywpe are in pe tasta din stanga sus scris EN si nu RO, inseamna ca nu e pe romana. Tii apasat pe acea tasta si alegi romana.

        (Citează)

  30. E super! merci mult!

      (Citează)

  31. Am luat apk-ul de swype, l-am downloadat dar la instalare spune ca nu are suficient spatiu. Am sters aplicatii si am acum peste 40Mb spatiu pe telefon – HTC Desire, Android 2.1. Totusi da aceeasi eroare. Voi nu ati avut problema asta? Cat spatiu aveti pe tel?

      (Citează)

    • Am avut şi eu eroarea asta. Am şters câteva aplicaţii, nu dispărea eroarea, dar a pornit instalarea după un restart de telefon.

        (Citează)

  32. PS
    Am dat jos si Google Earth care e maricel (20Mb) si a mers instalarea. Aveam cca. 60Mb liberi. Urmeaza sa reinstaleaz G Earth cand trec pe froyo, pe SD card…

      (Citează)

  33. Salutare! Ti-am urmarit review-ul, este excelent, felicitari pt a mia oara! Insa tot nu ma pot decide intre Desire si acest Galaxy S. Mentionez ca eu sunt pe partea de multimedia (jocuri, web browsing, muzica) si am wireless acasa. In mod normal, ma tenteaza mult SenseUI al lui HTC, si mai mult, vad ca se poate gasi si Swype pt el. In plus fata de Galaxy mai are si versiunea 2.2 (FroYo) a Androidului, precum si flash la camera foto. Ceea ce ma tenteaza in mod deosebit la Galaxy S si nu este prezent la Desire este memoria interna (minim 8 GB), ecranul superb S-AMOLED, precum si acel set de casti in-ear, care, fiind calitate Samsung, sunt grozave. Acestea sunt aspectele “tari”, sa zic asa, fiindca mai sunt cateva chestii minore. Crezi ca m-ai putea ajuta cu un raspuns? As fi recunoscator. Multumesc!

      (Citează)

    • Nu prea te pot ajuta, ai expus perfect problema. Acelasi lucru ti l-as fi spus si eu. As mai adauga ecranul marit de pe Galaxy S, daca zici ca te intereseaza mult jocurile si browsingul. Dar trebuie sa te decizi singur cata pondere au Sense + 2.2 + flash impotriva ecran mare + memorie interna + casti in-ear. Asta doar tu o stii.

        (Citează)

  34. Salutare. Saptamana viitoare imi vine Galaxy S-ul. De-abia astept. Fata de HTC Desire, l-am ales datorita hardware-ului mai bun: procesor (Cortex A8), memorie si display. Asta in speranta ca problemele de soft se vor rezolva si datorita comunitatii si interesului enorm. http://www.gsmarena.com/samsung_i9000_galaxy_s-3115.php
    O comparatie a procesoarelor gasiti aici:
    http://alienbabeltech.com/main/wp-content/uploads/2010/04/Cellphonehardwarecompari1.png iar articolul la: http://alienbabeltech.com/main/?p=17125
    Acum, daca am ales bine, ramane de vazut. Astept pareri legate de criteriul meu.

      (Citează)

    • La procesoare nu ma pronunt. Am mai zis ca e mai importanta optimizarea ROM-ului pe un anume hardware, decat componentele in sine, dovada ca Android 2.2 e de 5 ori mai rapid decat 2.1 pe acelasi telefon. In plus, nici Qualcomm si nici Samsung nu fac publice detalii despre procesoarele lor, asa ca nu se pot compara eficient arhitecturile.

      Cu ecranul mai mare si memoria mai mare nu se poate concura, daca astea te intereseaza in detrimentul avantajelor Desire, precum Sense sau Android 2.2. Astea chiar tin de fiecare om.

        (Citează)

  35. Astept atunci luna Septembrie pt Android 2.2 pe SGS :
    http://recombu.com/news/samsung-galaxy-s-getting-android-22-froyo-in-september_M12105.html

    Mersi fain, Radu.

      (Citează)

  36. sal… mi-am cumparat si eu samsung galaxy si pot sa spun ca nici dupa o zi de folosire sunt foarte multumit… dar as vrea sa am interfata in romana si nu stiu de unde sa o descarc… eu l-am cumparat din norvegia…

      (Citează)

    • Pai cred ca iti trebuie alt ROM, ca cel norvegian probabil are doar limbile de prin zona. Trage ROM-ul de Romania si cauta pe net despre cum sa-l instalezi. Poate citeste Z0li comentariul tau si face un tutorial.

        (Citează)

  37. imi cer scuze… dar nu stiu de unde sa il trag… imi poti da tu un link?

      (Citează)

  38. salut. felicitari pt review, frumos. am si eu niste nelamuriri :

    1.)eu am iphone 3gs, si nu mam jucat inca nici cu desire nici cu galaxy, dar nu inteleg de ce desire are deja 2.2 si pt galaxy apare abia in sept, adica trebuie soft pt fiecare tel in parte sau cum e ?

    2.) am avut multe sony ericsson la viata mea, si imi place f mult tasks de la SE, imi place pt ca scriai task-ul, setai ora la care sa iti sune alarma pt acel task si save, galaxy are asa ceva ? adica fara start date, end date, start hour, end hour, notes etc, tot felul de prostii care ma enerveaza si imi pierd timpul cu ele completandu-le pe toate de fiecare data cand vreau sa adaug un task nou, cum e pe symbian de ex, ma dispera. insist f mult pe task pt ca e ceva cu care m-am obisnuit de cativa ani, adica tot ce am de facut de pe o zi pe alta sau nu numai, imi scriu in task-ul de pe telefon, si e ceva cu care nu as putea sa nu am pe un telefon, stiu ca aproape toate tel au, dar ti-am explicat cam ce fel as vreau sa fie, sau nu neaparat exact ca la SE dar sa fie simplu si rapid in a-l folosi.

    3.) la mesaje, daca ai si primite si trimite si ne trimite, se fac automat foldere pt fiecare, sau sunt trantite toate cele 3 categorii intr-un singur ecran, ca am vazut la video review-uri pe net ca intri in mesaje, si cam atat, nu exista nimic.

    4.) intre galaxy s si s8500 wave , ai putea sa imi dai un sfat care merita mai mult, din toate p.d.v, unul din acestea 2 as vrea sa imi cumpar, si de vreo cateva zile ma tot uit si citesc review-uri si tot sunt indecis, cel mai bine arata wave-ul (singura qestie la care sunt suspect este os-ul bada, care am vazut ca e ok se misca bine etc, dar e nou deci inca suspect la capitolul cat de bun e in comparatie cu android-ul si din cate am inteles nici nu sunt multe aplicatii inca, asta inseamna inca cateva luni probabil doar cu ce are tel in el pana incep sa apara aplicatii mai multe si mai utile), dar din cate am tot citit mai destept pare galaxy-ul, e f greu, avand in vedere ca sunt aproape la fel cele 2, dar wave-ul ala arata pfff, dar in acelasi timp, galaxy-ul stie sa faca mai multe, pfff :). orice mi-ar recomanda, multumesc anticipat.

      (Citează)

  39. zicetimi si mie care este ceva de capu la telefon adica zicetimi si mie careva punctele lui slabe la ce nui el bun cn ma poate ajuta sa ma contacteze la id edy_andy2007

      (Citează)

  40. @EDY – Din păcate cred că nu este nimic “de capu la tine”, nu te mai chinui cu telefoane atât de deștepte… “La ce nui el bun” – nu face cafea și nu spală vase, în rest totul merge OK.

      (Citează)

  41. Chiar te-a tinut bateria 2 zile? Eu il am de vreo 5 zile si a trebuit sa-l incarc zilnic si nu mi se pare ca l-am folosit foarte tare. E ceva de facut? Daca esti amabil poti sa-mi dai un link cu instalare de aplicatii pe andriod. Mersi mult.

      (Citează)

  42. Felicitari ptr. review
    Ieri am facut cea mai buna alegere si In locul unul Iphone am luat acest super telefon
    Am avut pe rand 2g-3g-3gs si eram pe punctul de al lua si pe cel 4g la 600 de euro.
    Sunt un fan Apple (avand aksa un Macbook si un Ipad), dar acest telefon pur si simplu ma impresionat.
    Am vrut sa fac o schimbare , ptr. ca ma saturasem de update si jailbreak.
    Faza nasoala e ca Imi trb acum un windows, macul meu avand leopard
    Caut acum un forum ceva cu aplicatii sau tutoriale ptr. acest telefon
    Stie cineva ?
    Multumesc

      (Citează)

  43. Sper sa nu devin pisalog. Ce faceai sa te tina 2 zile? Ca eu nu sper sa-l vad vreodata cu bateria tinind 2 zile. Poate daca nu-i folosesc nici o functie.

      (Citează)

    • Am Android de un an si stiu ce face. Nu mai folosesc telefonul ca-n prima zi si probabil ca nici tu nu o vei mai face in timp. Nici nu ma joc pe el, nu umblu cu BT si WiFi deschis, nu lansez o mie de programe inutile care sa stea de pomana in background. Ah, daca merg cu Meebo deschis mereu se duce mai repede bateria, evident.

        (Citează)

  44. am citit cu interes atat review-ul cat si comentariile dar ca si ady am aceeasi problema: meniul in limba romana, de unde se poate lua? multumesc

      (Citează)

  45. @Nelu: debifeaza optiunea de enable always-on mobile data de la mobile network settings. Pe mine aia ma rupea la baterie. Dupa aceea verifica la consumul de baterie, daca android system iti consuma peste 5% din total, ai ceva aplicatie care ruleaza in continuu (posibil in background) si omoara procesorul, crescand semnificativ consumul.

      (Citează)

  46. Am instalat si eu Swype de la linkul cadou al lui Faithless_soul, dar nu imi mai merge limba romana, primesc o eroare (the swype database may be corrupt or in the wrong format). Any ideas?

    Daca nu am multumit prima data cand am instalat Swype, multumesc acum, mai ales daca are cineva idei de rezolvare a erorii!

      (Citează)

    • Eu stiu ca acea versiune a expirat. Am revenit la Swype 1.60 cracked by… cineva, care probabil e gandita sa nu expire si are si romana la bord.

        (Citează)

  47. Mie îmi merge aia bine merci. Mă gândesc să bag ultima versiune. A încercat-o cineva?

      (Citează)

    • N-am gasit ceva mai recent de 1.61 care sa aiba si romana. Nu m-am spart cautand, merge si 1.60 la fel de bine, dar cred ca inca n-au scapat pe net pachete complete.

        (Citează)

  48. Cred că am văzut eu pe undeva. Revin cu noutăţi la mine pe blog.

      (Citează)

  49. rog ajutat-ima si pe mine cu o problema MARE
    din necunostinta si din greseala am facut update la Froyo 2.2 SAMSUNG CAPTIVATE al celot de la AT&T
    acum pare a fi codat pe AT&T
    nu ii mai pot face nimic , nu mai merg cele 3 butoane pt recovery , daca il leg la PC se opreste telefonul dupa 5 secunde
    daca ma puteti ajuta careva sa pot intra macar in recovery , poate a mai patit careva dintre voi

    yahoo msg : inummt

      (Citează)

  50. am samsung galaxy,s i9000 am uitat sa precizez

      (Citează)

  51. @inu: E imposibil sa faci update la telefon cum zici tu. Cred ca defapt tu ai incercat sa instalezi un alt ROM care probabil nu e compatibil. Rezolvarea se face in acelasi mod, instaland ROM-ul original.

    Altfel, la garantie cu el.

      (Citează)

  52. Salut!
    Daca tot e lai motiv, te felicit pentru aprecierea destul de completa a telefonului. Tot stau in balanta de ceva vreme in ceea ce priveste acest telefon in comparatie cu desire. Ai facut o comparatie destul de completa si cu toate astea tot nu-s hotarat in ce directie. Problema mea cea mai mare e bateria. Adica nu inteleg…..toti inventeaza fel de fel de prostii, dar numai o baterie pe masura consumatorului pe care vinzi nu. Am avut in primavara un 3gs, dar dupa 3 luni i-am dat viteza. Ma enerveaza cei de la apple si am senzatia ca sunt bataia lor de joc din moment ce stau la mana lor cumva (si pe destul de multi bani). Nu stiu cum se simt alti utilizatori apple, sau cel putin iphone…In fine, as vrea sa te intreb daca intre timp tot atat te tine bateria (adica 2 zile – parca asa era ltima data) si daca ai trecut la froyo 2.2 si de unde l-ai luat (am citit tot felul de “sfaturi” si tot felul de probleme aparute in urma instalarii ultimei versiuni). Pentru Desire bateria tot atat tine? Inteleg ca-i o chestiune personala asta cu bateria (in functie de cum si cat il foloseste fiecare), dar cred ca fiecare vrea sa mareasca durata de independenta a bateriei si ma refer la un mod de folosire “normal”.

      (Citează)

    • Inteleg ce zici. Bateria de pe Desire e la fel ca si pe Galaxy S. Nu vei gasi una mai buna nici pe alte telefoane. Se pare ca e un compromis, vrei performante sau vrei baterie. Cu cat cresti ecranul, procesorul si rezolutia, cu atat scade bateria. Va tine mai putin si va fi mai putin loc pentru ea in telefon.

      Nu ti-as recomanda nici Desire nici Galaxy S acum. Trebuie sa apara Desire HD in cateva saptamani, mergi pe acela daca nu ti se pare prea mare. M-a dezamagit Samsung cu update-urile, Android 2.2 e aparut in aprilie si ei acum 2 zile au scos un update si pentru Galaxy S. La urmatoarea versiune de Android o iei de la capat… Vezi pe mobbi.ro mai multe despre telefoane.

        (Citează)

  53. Acum vad ca am incept azi dimineata cu o greseala: era vorba de lait motiv. Se pare ca in foarte lucruri pe care le faci trebuie sa fie un compromis. Nu caut perfectiunea, dar cu toate astea sau inventat si lucruri “complete”. Probabil ca fiecare lasa o portita pentru “next”. Oricum, ideea era pe samsung l-as fi luat la vreo 600 de lei si htc-ul la 800…ambele noi, la fidelizare de la orange. In nici un caz n-o sa mai dau o carca de bani pe un telefon (asa cum am facut cu iphonul). Daca astept un model viitor, care bineinteles ca va avea alte minusuri poate voi trage concluzia sa-l astept pe cel viitor s.a.m.d., plus ca nu-l iau la o oferta acceptabile. Am un SE w810i de vreo 5 ani si cam trebie schimbat ca da semne ca vrea “pauza” si tre’ sa iau ceva.

      (Citează)

  54. Si inca ceva: daca esti pus in situatia sa-ti alegi (fara sa platesti) un model din cele doua….care ar fi el?

      (Citează)

  55. Am inteles ca e o varianta swype si pentru htc. O ai? Daca da, cum se comporta?

      (Citează)

    • Am Swype pe Desire, cu predictor in romana. Sunt foarte multumit de ea.

      Eu as alege Desire-ul pentru ca are interfata Sense, care te ajuta mult, si pentru ca Desire-ul are Android 2.2 din august, in timp ce Galaxy S abia acum il va primi. E drept ca acum, in octombrie, ambele au 2.2-ul si deci nu prea mai conteaza acest punct. Banuiesc deci ca depinde cati bani vrei sa dai si ce marime de ecran vrei. Nu pot sa aleg eu pentru tine, nu stiu la ce-ti trebuie. Alegerea poate fi conditionata de ceva banal precum marimea locului de pe bordul masinii in care poti baga un telefon… la mine intra Desire-ul fara husa, dar cu husa nu mai incape.

        (Citează)

  56. Ok, am inteles. Pana la urma cat te tine bateria la htc?

      (Citează)

    • Il incarc fix la doua zile. Nu-l mai utilizez atat de mult insa, pentru ca ziua sunt ocupat cu altele. Daca ar fi sa scriu multe mailuri, sa stau 2 ore si pe Yahoo, sa fac browsing si sa actualizez Twitter foarte des probabil ca l-as incarca zilnic. Samsung Galaxy S tine exact la fel la capitolul aceasta, mie asa mi s-a parut.

        (Citează)

  57. M-am uitat si de htc desire hd de care ziceai si mi se pare mult prea mare. Daca galaxy s-ul mi se pare destul de maricel…asta chiar e exagerat. Nu e pentru mine…cu toate performantele lui. In curand o sa se ajunga la telefonie pe laptop si s-a rezolvat problema…wtf!?!?

      (Citează)

  58. HTC-ul Wildfire l-ai butonat mai mult timp? Cat te ducea bateria?

      (Citează)

    • Tine ceva mai mult, pentru ca are rezolutia si ecranul mai mic si nu e asa performant. Mergi tot pe Desire sau Galaxy S daca iti permiti, Wildfire-ul e un entry-level pentru incepatori.

        (Citează)

  59. Pana la urma problema cu pierderea retelei de telefonie atunci cand te conectezi la internet e una din fabricatie (pentru Galaxy S). Stii cumva daca mai persista problema cu noua versiune de soft?

      (Citează)

  60. Azi toata ziua am “stat” pe forumuri, am privit review-uri cu telefoanele astea….Te-as ruga (daca inca nu te-am enervat indeajuns) sa-mi explici ce inseamna interfata Sense UI de care ai amintit si tu. Nu ma pot dumiri nicicum.

      (Citează)

    • Cred ca mai bine cauti filme pe YouTube cu Sense, e greu de explicat. E o interfata completa care inseamna si un management al contactelor (iti conecteaza contactele din telefon cu cele de pe facebook si altele), diverse widget-uri utile, calendar, ceas cu meteo, de toate. In plus, creste numarul ecranelor din Android de la 3 la 7 (si Galaxy S are tot 7 – au si ei o interfata proprie, dar muuult mai varza).

        (Citează)

  61. La tine cum e cu problema asta? http://www.youtube.com/watch?v=5MLUmJL_Px0

      (Citează)

  62. Ok, dar ai probleme cu multitouch-ul? Am lasat si un link.

      (Citează)

  63. Da…am vazut intre timp o prezentare inca de la lansarea hero-ului unde e descrisa interfata asta.

      (Citează)

  64. vlb: am urmarit si eu filmuletele alea. Ideea e ca oricum nu exista nici o aplicatie care sa aiba nevoie de gesturile alea de multitouch. Deci in punctul asta de vedere poti sa stai linistit.

    Ca sa-ti dai seama de interfata Sense, uita-te la un review video de la Nexus One si la un review video de la Desire, sunt cu zecile pe youtube. Pe mine asa m-a convins.

      (Citează)

  65. Deci esti utilizator desire. Ai facut alegerea asta in paguba cui? Tu ce parere ai de Galaxy S?

      (Citează)

  66. @vlb: hai ca iti zic eu cat tine bateria la Desire folosit profesional in timpul orelor de serviciu, adica mail instant de la wifiul firmei sau de la 3g-ul vodafonez pentru contul de la munca (serverul e google dar folosesc aplicatia imap de mail din telefon, ca aia de gmail nu vrea sa mearga cum trebuie cu contul asta), conturile mele personale (unde imi piuie destul de des pe zi, ca dau comentarii des pe bloguri :D) si twitter cand am timp, in drum spre casa si seara cand zac, ceva navigare web cand primesc un link pe mail sau twitter: scot telefonul la 6 AM de la incarcat si pana seara la 11 (adica 23) mai am 33% din baterie.

    Weekendul asta, l-am incarcat sambata la pranz si acum e pe portocaliu (undeva la 20%).

    In mod normal il incarc in fiecare noapte, cu exceptia noptilor cand stiu ca a doua zi merg drum lung cu masina si folosesc incarcatorul de masina (care, intre noi fie vorba, reuseste sa incarce bateria la 50% in trei ore).

      (Citează)

  67. Sa traiasca nashu_mare. Merci!

      (Citează)

  68. @nwradu: 1. Prin comparație cu Dell Streak, ce dezavantaje îi vezi lui Galaxy S? În afară de diagonală și de LED flash.

    2. Înțeleg că Streak are gorilla screen, un display extrem de rezistent. Cum e Galaxy la capitolul rezistență a ecranului?

    3. De cînd ai scris tu review-ul a apărut vreun update care să adreseze problemele pe care le-ai semnalat inițiat?

    Mulțam!

      (Citează)

    • Stai asa, Streak nu e telefon, ci tableta. E facuta pentru complet alte scopuri si faptul ca poti da si telefoane de pe el e o chestie secundara. Nici prin gand nu le poti compara.

      Eu nu stiu de vreun update pt Galaxy S. Asta cu alt Android ar trebui sa rezolve totul.

      Toate ecranele sunt la fel de rezistente: le scapi, se pot sparge. Gorilla aia e o bazaconie care protejeaza de zgarieturi sau ceva asa. Daca tii telefonul in buzunarul cu chei, tot mancat esti.

        (Citează)

  69. Alex, incerc eu sa-ti raspund la ultimele doua intrebari :

    2. Galaxy S are si el Gorilla Glass (banuiesc ca la asta te-ai referit), iar dovada o ai aici http://www.corning.com/gorillaglass/devices.aspx.
    3. A aparut deja Android 2.2 si pentru Galaxy S cu multe din probleme rezolvate partial sau total (GPS, viteza, managementul memoriei, flash 10.1 in browser, unele optimizari ale interfetei).

      (Citează)

  70. @Ovidiu: Mulțumesc mult! Astea-s vești bune. Înțeleg că upgrade la FroYo se face over-the-air, nu e nevoie de PC cu Windows și alte minuni?

    Că tot veni vorba, eu lucrez doar pe Mac-uri. Există ceva anume pentru care voi depinde de softul ăla proprietar de conectare, să ajung să mă rog de vreun amic care mai are vreun Windows pe undeva?

      (Citează)

  71. Alex, din pacate Samsung n-au ajuns inca la nivelul celor de la HTC, deci nu avem update OTA. Oficial, merge prin KIES, neoficial, cu firmware-ul luat de pe samdroid sau alte site-uri, prin ODIN. E simplu.
    Din cate stiu eu nu exista KIES pt Mac, dar s-ar putea sa ma insel…

      (Citează)

  72. @nwradu: Mulțumesc. Eu din ce am citit despre gorilla glass e că rezistă foarte bine la zgîrieturi, chiar cu cheile în buzunar :)

    Am citit o grămadă despre Streak și părerea mea e că-i tabletă doar pentru că așa scrie pe cutie și pentru că-i nițel mai mare. De fapt e un telefon Android mai lat. Unde anumite tablete oferă funcții de telefonie, Streak e clar un telefon care vrea să se dea tabletă. Așa că le pot compara foarte bine :)

      (Citează)

  73. @nwradu: Cei de la Engadget au făcut un test de rezistență la gorilla glass:

    http://www.engadget.com/2010/05/29/dell-streaks-gorilla-glass-screen-torture-tested-for-your-amus

    După ce am văzut în clipul ăla, crede-mă că nu m-aș teme să țin cheile în același buzunar, ba chiar să fac tumbe pe asfalt în timpul ăsta :)

      (Citează)

  74. Dar intre Desire si Legend? Ce parere ai? Am vazut ca Legend e mai slabut (procesor, memorie…), dar in rest e cam la fel. Ce zici?

      (Citează)

  75. Salut , am achizitionat si eu un Galaxy S , si pur si simplu sunt foarte dezamagit de poze!!!

    Are camera de 5MP dar de la o distanta de 20cm face pozele in ceata! ca un VGA!

    Exista vre’o optiune sa nu le mai faca asa in ceata ?

      (Citează)

  76. Incearca sa activezi modul macro.

      (Citează)

    • Fotografia din link e facuta de mine cu un Galaxy S de la mult mai putin de 20cm. Mai am alte 4 neclare pana cand asta mi-a iesit bine.
      http://img.photobucket.com/albums/v648/nwradu/galaxy.jpg

      Daca prin ceata intelegi neclar, incearca sa stii telefonul bine si sa fii sigur ca focalizezi pe ce trebuie. Nici un aparat nu face fotografii bune de la apropiere fara un mod macro serios, iar telefoanele nu au lentile pentru asa ceva. Daca e chiar ceata ceata, atunci poate ai o problema. De asta e nevoie de o imagine exemplu.

        (Citează)

  77. Salut, Radu! Ai cumva un link pt. swype cu limba română!? Nu am găsit nimic concludent pe net. Mulţumesc.

      (Citează)

  78. Salut’
    Ai un link ptr swype cu limba romana? Tot caut si nu gasesc nimic.
    Am vazut trimiterea prietenului pe sharereactor dar nu am invitatie ptr cont.
    Mersi.

      (Citează)

  79. Salut! Am o problema, am un galaxy s si de la o vreme nu ma mai pot conecta la pc prin kies si nu merge nici mass storage! Ce pot sa fac mai ales ca urmeaza si update la froyo? Please help!

      (Citează)

    • Ce adica face de nu se mai poate conecta? Infige cablul USB intr-un port din spatele calculatorului, nu de pe carcasa, si incearca asa. Vezi ca in Settings la USB poti sa alegi in ce mod sa se conecteze automat la calculator, pune-l pe Ask Me Every Time.

        (Citează)

  80. Si eu am aceiasi problema cu conectatul. Cind apare ecranul cu MTP Application, ecranul are flashuri periodice si telefonul ramine mereu in starea de initializare, conectarea nerealizindu-se. problema mi-a aparut dupa ce am facut update la Kies. ce ma enerveaza cel mai tare e ca azi-miine apare update-ul la Froyo si eu nu por sa-l fac datorita neconectarii la PC.

      (Citează)

  81. Am rezolvat problema de pe site-ul go4it -,,Atunci când dorim să realizăm un upgrade de firmware/software, ne lovim de un mare zid: imposibilitatea de a conecta smartphone-ul pe USB în aşa numitul mod “Samsung KIES”, cel care permite accesul la conţinut şi sincronizarea informaţiilor.

    Cea mai frecventă problemă raportată de utilizatori pare să ţină de drivere, căci în momentul în care telefonul este detectat ca ” MTP Device” (Media Transfer Protocol), acestea nu sunt recunoscute corespunzător şi nu se poate finaliza instalarea.

    Ei bine, în majoritatea cazurilor nu driverele sunt cauza ci software-ul Kies care intră într-un ciclu repetitiv infinit la scanarea fişierelor cu denumiri lungi, ce depăşesc 16 caractere. Soluţia este parcurgerea manuală a fiecărui folder şi ştergerea fişierelor cu pricina sau backup-ul informaţiilor şi formatarea memoriei telefonului.

    În primul caz, conectăm telefonul pe USB în modul “Mass Storage” (Settings -> About Phone -> USB Settings -> Mass Storage, apoi deschidem bara de stare din partea superioară şi alegem opţiunea USB Connected -> Mount) şi accesăm drive-ul. În al doilea caz, mergem la Settings-> SD Card and Phone Storage, demontăm cardurile (unmound) şi apoi le formatăm.

    Personal, am ales prima metodă pentru că, chiar şi după formatare, telefonul îşi poate creea anumite fişiere care să pună în încurcătură programul KIES. Deci ştergerea manuală este cea mai sigură.

    După această operaţiune, scoatem telefonul din modul “Mass Storage” şi alegem KIES Mode. Reconectăm cablul USB şi aşteptăm să se conecteze. Dacă conexiunea se realizează cu succes, KIES va căuta automat actualizări pentru modelul de Samsung pe care îl deţii şi le va afişa precum în captura de mai jos. În cazul în care nici acum nu funcţionează, instalaţi aceste drivere pe care vi le punem la dispoziţie şi repetaţi operaţiunile descrise mai sus.De aici totul este simplu, cu precizarea că există riscul să-ţi dai peste cap întregul sistem de operare şi telefonul să nu mai funcţioneze dacă, din diverse motive (pană de curent, blocare sistem etc.), aplicaţia nu apucă să finalizeze procesul de actualizare. Durata update-ului nu durează mai mult de trei, patru minute. În timpul procesulului, ecranul telefonului arată astfel,, -vezi pe site http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/cum-faci-update-software-la-telefoanele-samsung-cu-android-7505740/#comments!! Eu am rezolvat cu prima metoda descrisa! succes

      (Citează)

  82. de noua interfata sense ce parere ai( desire hd & desire z)?..Crezi ca va prmi si desire simplu? Pe mine asta ma da inapoi sa-l achizitionez in momentul asta…ahh..si versiunea android gingerbread..crezi ca va fi updatat la aceasta?

      (Citează)

    • Am o parere foarte buna. Logic ar fi ca si Desire-ul sa primeasca Android 2.3 si poate odata cu el si noul Sense, dar nu e nimic confirmat si nici nu se stie cand s-ar face asa ceva. Probabil peste multe luni, ca sa ai un motiv bun sa cumperi Desire HD sau Z.

        (Citează)

  83. Buna tuturor !

    Felicitari ptr. review ! Super !
    Nu sunt un foarte bun cunoscator in domeniu, dar am cictit undeva ca pe Galaxy S se poate utiliza un singur cont de E-mail.
    Este adevarat ?
    Intentionez sa achizitionez o astfel de bijuterie, dar am nevoie de doua conturi. Este posibil ?

      (Citează)

    • Nu cred, conturile le gestioneaza sistemul Android. Poti adauga mai multe conturi de Gmail, plus altele gen Yahoo si ce mai vrei tu POP3 sau Exchange prin alta aplicatie Mail.

        (Citează)

  84. @ludi: Eu îl folosesc fără probleme cu 3 conturi. Totuși există o problemă legată de Market, dacă primul cont pe care îl configurezi nu e unul simplu de gmail. Din cauza asta am pierdut o grămadă de timp scotocind pe net, și a trebuit să fac un mare reset. Dar după ce-l setezi pe acela, apoi poți adăuga și alte conturi de mail.

      (Citează)

  85. @alex & @nwradu

    Multumesc ptr. raspunsuri..
    Cred ca este clar.

      (Citează)

  86. Am o problema…am un galaxy s de vreo luna si vreau sa imi pun gps pe el si sincer sa fiu nu am reusit. Poate ma ajutati voi careva. Nici nu sunt un expert in chestiile astea ;)…Multumesc anticipat.

      (Citează)

  87. vezi ca cei de la telefonultau.eu au reusit sa instaleze igo pe galaxy, cauta la ei pe site

      (Citează)

    • Am reusit si eu pe Desire, ca a aparut iGO pentru rezolutia 800 x 480.

      Cel mai probabil trebuie sa activezi GPS-ul. Iar Galaxy S avea si un bug la GPS, cauta sa fii la zi cu update-urile si cauta mai multe informatii despre GPS bug fix.

        (Citează)

  88. salut,

    Am o veste foarte buna pentru posesorii de samsung spica (I5700). Update-ul de froyo pentru galaxy S merge si pe spica. Trebuie sa va duceti cu telefonul in service ptr acest lucru. Cei de la HAT Romania au spus ca ei nu fac acest lucru si ca asteapta varianta de froyo ptr i5700 care inca nu este disponibila pentru romania, insa cei de la esd-rom si de alte service-uri autorizate samsung pun acest update si pe i5700. Eu maine ma duc sa-mi iau tel din service si revin cu amanunte.

      (Citează)

  89. Pot sa il tin si in buzunar?..Am auzit ca este foarte sensibil,si daca l-as tine in buzunar..s-ar face praf..
    Este adevarat?

      (Citează)

  90. nwradu, imi poti da id`ul tau de messenger pentru ca as avea mai multe intrebari sa iti pun, si e enervant sa tot cauti pe aici printre comentarii, te rog, daca nu te deranjeaza prea tare !

      (Citează)

  91. Mie atîtea necazuri mi-a făcut Galaxy S (unele ghinioane, altele “din construcție”) încît renunț la el după 3 luni: http://is.gd/jtKNP

      (Citează)

  92. @Ana, ecranul nu are probleme daca e tinut in buzunar (e totusi Gorillaglass), asta nu inseamna ca poti sa-l pui in buzunarul din spate si sa te asezi pe el :). In schimb capacul lucios evident ca poate avea probleme, se zgarie usor, e logic pana la urma. Recomand o husa de tip mesh Anycall, e de calitate foarte buna, facuta special pentru Galaxy S.
    @Alex, poti detalia? Bad user cumva ? :) Eu unul am auzit de foarte foarte putine cazuri de Galaxy S brick-uit, evident daca ceva a “crapat” in el e alta poveste, dar asta se rezolva in garantie.

      (Citează)

  93. radu, intrebarea mea este daca pe youtube video`urile se vad bine pentru ca eu am butonat alaltaieri un sgs si orice video am pus se vedea oribil, nu se intelegea mai nimic. intrebarea este pentru toti posesorii telofonului, va multumesc

      (Citează)

  94. victorcojocaru

    04/01/2011 la 3:29 PM

    ce imi recomandati intre un galaxy s si un iphone 4?
    il folosesc la tot ce il folosesc si alti studenti de 20 de ani…nimic iesit din comun.pretul e aproape acelasi asa ca va rog sa imi spuneti care ar fi mai potrivit pt mine tinand cont ca nu sunt un bun IT-ist.
    va multumesc anticipat

      (Citează)

  95. @victor : Din cate stiu eu pretul nu e deloc “aproape” acelasi, asta daca nu consideri diferenta de vreo 200 de euro (cel putin) neglijabila. iphone4 e plictisitor dar stabil, rapid pentru ca face multitasking pe jumatate, se lauda cu “minunatul” sistem inchis de la apple. Unora li se potriveste. Galaxy-ul pe de alta parte iti permite sa incerci o gramda de rom-uri, kernel-uri, sa faci overclocking, mai exact poti sa-l modelezi dupa cum vrei tu, iar in plus nu depinzi de nici un program gen itunes pentru a comunica cu device-ul tau. Amandoua sunt telefoane excelente, tu trebuie sa-ti dai seama de ce ai nevoie.

      (Citează)

  96. Am un Galaxy S de 3 zile, si mai mult de vreo 12 ore nu ma tine bateria. Ce sa-i fac?Sa-i dezactivez toate optiunile de date, WI-FI de pe el? Atunci la ce mai avem Smartphone daca nu putem sa folosim tot ce avem pe el?

      (Citează)

  97. Here is a tutorial on how tu update the firmware of your I9000 Galaxy s to js3 ,also there is one for sale at 305 euro http://www.sh-phones.com/?p=91

      (Citează)

  98. Victor cojocaru

    13/02/2011 la 10:41 AM

    Mulţumesc baieti,am luat galaxy s-ul….sunt foarte incantat şi mulţumit de această jucărie.o recomand tuturor.
    O zi faina!

      (Citează)

  99. la Barcelona, Samsung a anuntat lansarea lui Galaxy S 2 sau Nexus 2…o bijuterie de telefon! Nexus 2 isi devanseaza ruda mai mica cu multe puncte tari: in primul rand:1ecran super amoled plus;2. 4.3″;3. 1giga ram; 4. 14.4 mega viteza pe web; 5. Android 2.3; 6. Procesor dual core.; 7. Camera 8 mega; 8. Dual led flash.; 9. Filmare ful hd (1080p); 10. flash player 10.1. Nu a fost specificata bateria, sar putea sa fie si ea marita considerabil.

      (Citează)

  100. incredibil , cum te tine frate bateria 2 zile in cazul in care umbli pe el ..la mine se duce imediat si doar ce l-am luat in pnm…spre ex l-am scos de la incarcat la 10 si la 12 aveam deja consumat in stand by 7%…si in cazul in care nu am bagat nici 2.2 pe el , nici wi.fi nik..se duce incredibil de repeede..nush cs fac..il sparg crd.

      (Citează)

  101. am si eu swype ,dar nu imi place. Si nu stiu cum sa-l dezactivez.
    ma puteti ajuta si pe mine? :o3

      (Citează)

  102. settings – locale and text – select input method – samsung keypad

      (Citează)

  103. tocmai ce mi-am achizitionat de cateva zile de la un operator de pe piata Samsung Galaxy S II. ESTE O INCANTARE!Diferenta mare intre primul si al doilea model; multe imbunatatiri dar cel mai tare; e f f usor, subtire iar degetele tale zboara printre toate aplicatiile, meniu…intr-un cuvant:GINGERBREAD!

      (Citează)

  104. 1 nu va mai bucurati de super amoled,este un ecran ok in primele 5 luni. dupa aceea isi pierde din culori ( albastru dispare primul)

    2 softul nu este tocmai sabil,da rateuri destul de des.

    3 gps-ul cred ca este cel mai slab pe care l-am vazut la un telefon.

    4 isi pierde foarte repede valoarea.

    5 comparati aceeasi poza de la doua telefoane cu aceleasi setari,aceeasi versiune de soft si veti vedea ca nu seamana,vor avea nuante difeite.

    6 dupa 6 luni imi veti da dreptate ,uitati-va cu atentie la culorile telefonului.

    7 vanzare buna !

      (Citează)

  105. Desi sunt foarte multumita de Samsungul meu, de cateva zile imi face figuri cand vine vorba sa ma conectez la o retea wireless. Pe unelke dintre ele m-am conectat pana acum de sute de ori, si acuma, brusc, ori imi zice ca searching for IP adress, ori imi cere sa introduc la nesfarsit parola, in casuta aparandu-mi cu litere mai deschise la culoare “unchanged”.
    Ma puteti ajuta sa imi folosesc “bijuteria” de telefon la capacitati maxime?
    Merci mult!

      (Citează)

  106. am un samsung asemanator si am o probleama in el nu gasesc teme am cautat pe net am gasit dar in el nu merge sa le aplic
    si asi vrea sami zici de unde pot descarca niste teem si cum le aplic ms anticipat

      (Citează)

  107. @Melk: Win 7 Pro 64 biti am, merge foarte bine sincronizarea. Probabil la mine ai auzit ca aveam la inceput probleme, pe un calculator mergea, pe altul nu. Cred ca mai degraba conta ca nu conectam cablul USB intr-una din mufele din spate, ci in fata la extensii si de asta nu detecta bine telefonul.

    E destul de simplu, instalezi HTC Sync (e inclus si pe telefon, dar au mai aparut versiuni mai noi special pt win7 64), apoi cand conectezi telefonul prima oara il detecteaza si mai baga un driver cu care poti face si tethering si asta e, merge sincronizare. Eu asa il folosesc pt backup in Outlook.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus