un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ba da, am voie sa regret

15 Jul 2010  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Invariabil, de câte ori moare o vedetă, apar nişte comentatori care spun ceva de genul “când trăia nu-i dădea nimeni atenţie, dar acum toţi sunteţi fani şi îi plângeţi moartea”. S-a întâmplat cu Laura Stoica, cu Michael Jackson, acum şi cu Mădălina Manole. Aşa, şi?

Da, frate, moartea oricărui om mă întristează, cu atât mai mult a unuia care, într-o formă sau alta, mi-a adus cumva plăcere în propria mea existenţă. Nu voi da în filosofie zicând, ca Donne, că nu suntem insule de sine stătătoare, ci parte a unui mare întreg şi moartea oricărui om înseamnă şi moartea unei mici părţi din oricare din noi. Dar nu trebuie nici să fi ascultat muzica lui Michael Jackson în fiecare zi ca să-mi dau seama că a dispărut unul din cei mai mari artişti ai omenirii, la fel cum nu trebuia să am ca ringtone pe telefon vreo melodie a Mădălinei Manole, ca să pot regreta moartea ei.

Cândva le-am ascultat melodiile, am conştientizat talentul pe care îl au respectivii, dar, ca şi muzica, am evoluat şi eu, am trecut la alt playlist, am mai ascultat şi alţi artişti noi. Nu înseamnă că îi trădez pe cei vechi şi că nu le apreciez în continuare creaţiile sau că, atunci când dispar dintre noi mult prea devreme, nu regret acest lucru și nu am dreptul să mă exprim în acest sens.

    5 comentarii

  1. n-a murit, s-a sinucis… deci dacă atât a dus-o pe ea capul, mamă fiind de câteva luni, atunci mai bine fără…

      (Citează)

  2. Ii regreti pe aia care au vrut sa traiasca si au vrut sa lase cat mai mult pentru ceilalti prin munca lor , dem radulescu , jean constantin etc

    m-a lasat rece stirea mortii ei , mai ales ca a fost egoista si a ales calea usoara si a lasat in urma un baietel de 2 ani , oare ce mama face una ca asta ?

    avea probleme la “mansarda” oricum…

      (Citează)

  3. citez:
    când trăia nu-i dădea nimeni atenţie, dar acum toţi sunteţi fani şi îi plângeţi moartea”

    eu sunt de parere ca dupa moartea unor asemenea artisti e mai grav ca multi se trezesc curiosi despre muzica lor sau/si cunoscatori si fani devotati pana la moarte… nu zic ca nu e ok, dar “bruschismele” astea sunt penibile. si ca sa nu para ca ma contrazic, e ok oricand sa devii curios despre, dar cu ocazia unei morti (cel mai des) sa te declari fan automat si sa incepi sa asculti din solidaritate e deja snobism si spirit de turma

      (Citează)

    • @logical: regret moartea artistului, nu neaparat a omului. La fel si cu MJ, nu ma intereseaza ce probleme avea cu copiii, asta e treaba justitiei, eu il admir pentru ce a realizat in plan muzical.

      @linux: daca analizezi fapta “omului” Madalina Manole, da, e cu probleme. Nu declari cu o zi inainte ca esti cea mai fericita si implinita mama si femeie, te comporti normal, te duci la cumparaturi, iar noaptea de ziua ta te sinucizi. Da na…

      @laur: mi se pare normal sa creasca intereseul. Sunt o gramada de oameni tineri care n-au avut ocazia sa asculte muzica lui MJ sau a Madalinei. Acum le este cumva adusa in actualitate si creste interesul, ba unii descopera ca le place foarte mult. Nu uita de o gramada de pictori si poeti care au murit in saracie si abia apui au fost descoperiti de omenire. Mai bine asa decat deloc.

      Nu inteleg discutia despre biserica si refuzul de a fi inmormantata dupa tot ritualul crestin pentru ca s-a sinucis. Problema mi se pare simpla. Biserica face slujba si tot ritualul. Biserica decide ca nu vrea sa faca asta pt cei ce se sinucid. Asta e, e decizia lor.

        (Citează)

  4. biserica my ass… astia isi permit luxul sa-si aduca motive ca sa fie bagati in seama si sa profite de eveniment… mi-as baga eu ceva in biserica lor

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus