un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bani pierduti

16 Jun 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

În următorii cinci ani, tehnologiile digitale vor deveni din ce în ce mai răspândite în toate segmentele din industria de media şi divertisment pe măsură ce migraţia digitală se extinde, potrivit unui studiu realizat de PricewaterhouseCoopers. Link.

No shit! Cine ar fi putut crede că tehnologia digitală se va răspândi tot mai mult, şi culmea, mai ales în media şi divertisment? Ehm… toată lumea?!? Era mare nevoie de un studiu PwC pentru a răspunde la aceste întrebări stringente şi foarte importante despre tehnologie. Sper că l-au terminat la timp pentru a se apuca de un studiu despre dacă va răsări sau nu soarele în fiecare zi în următorii 5 ani.

În plină criză financiară, Real Madrid l-a cumpărat pe Kaka pentru suma de 65 milioane euro şi pe Christiano Ronaldo pentru 93 milioane de euro. Plus câteva zeci de milioane salariu pe sezon, pentru cei doi. Nu zic că nu şi-ar scoate banii din vânzări de tricouri, din publicitate, sponsori şi eventualele victorii aduse de cei doi, dar sumele sunt prea mari. E totuşi prea mult pentru un sport, în condiţiile în care jumătate din planetă se confruntă cu şomaj, blocaje financiare şi toate celelalte.

Azi mă plictiseam la muncă, aşa că am zis să urmăresc ce se întâmplă la RoNewMedia prin fluxul de update-uri de pe #Ronewmedia. Era totul atât de plictisitor încât am preferat să-mi găsesc ceva de muncă. Nu ştiu dacă era vina celor ce postau pe Twitter, dar totul părea foarte banal. Nu am auzit nici o idee bună, inovativă, ceva semnificativ, ci doar limbaj de lemn şi aceleaşi lucruri ce sunt scrise pe Internet de ani de zile şi acum s-a găsit cineva să le zică şi în România.

O firmă din Sibiu a fost condamnată la plata unei amenzi pentru utilizarea de software piratat. Gata, îşi freacă mâinile de bucurie BSA-ul, a stopat pirateria din România. Rămân uimit că după atâta timp şi după atâţia bani consumaţi în acest război, metoda rămâne aceeaşi, adică pedepsirea celor ce utilizează soft piratat. Nu se încearcă descoperirea cauzelor pentru care au piratat softul, acestea putând fi preţurile prea mari pt software original, lipsa de cunoştinţe în acest domeniu (câţi nu folosesc Photoshop – un program de mii de euro – pentru a face resize la fotografii sau vreun crop, când acelaşi lucru se poate face cu IrfanView, care e gratis), uşurinţa cu care găseşti un soft piratat în locul unuia original (în România sunt câteva programe ce se pot cumpăra legal, pentru restul trebuie să plăteşti online la cine ştie ce magazine sau site-uri ale producătorilor străini). În loc să încerce eliminarea cauzelor pirateriei, se încearcă pedepsirea câtorva persoane, deşi fenomenul în sine se amplifică de la o zi la alta.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus