un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

RDS tocmai a crescut upload-ul la 200 Mbps

12 May 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

Mulțumim frumos! Nu sunt mare uploader, dar creșterea de la 100 Mbps la 200 Mbps a uploadului este o veste foarte mișto pentru momentele de backup sau alte sincronizări cu diverse servicii, mai ales că este valabilă și pe internațional.

Iată un test de acum 5 minute cu serverul RCS-RDS din București, upload 200 Mbps în cap.
test_200_rds

Iată un test cu serverul SoftLayer din Frankfurt, 711 Mbps pe download și 200 Mbps upload!
test_200_frankfurt

Eu am Fiberlink 1000 Mbps. Probabil că se pot obține cifre și mai bune, am rulat un singur test și fără să opresc alte programe.

Creșterea benzii de upload la 200 Mbps nu schimbă cu nimic topul routerelor, toate de acolo sunt capabile să atingă 200 Mbps upload.

Au mai fost operate alte mici schimbări: abonamentul Fiberlink 200 are acum o bandă de 300 Mbps pe download, iar Fiberlink 500 devine 500/200 Mbps. Sunt abonat de pe vremea când au introdus modemuri de 128 kbps și să tragi cu 8-10 KB/s era ceva acceptabil, iar când au dublat viteza la 256 kbps a fost o adevărată revoluție.

sursa: Computer Blog.

    22 comentarii

  1. Din păcate, un upload pe Youtube merge tot la fel de încet.

      (Citează)

  2. Problema e de la YouTube

      (Citează)

  3. Pff… am schimbat abonamentul avut la UPC tot cu UPC datorita canalelor de documentare TV. La mine pe scara n-au ajuns cei de la RDS. Daca aveau un pachet de televiziune mai atractiv, poate ma agitam mai mult.

      (Citează)

  4. In schimb mie Telekom imi explica ca 40 mbs e o viteza perfect legitima de broadband si ca am de platit 150 de euro daca vreau sa reziliez un contract prelungit.

      (Citează)

  5. Da, au crescut toate vitezele. :)

      (Citează)

  6. Fane:
    Pff… am schimbat abonamentul avut la UPC tot cu UPC datorita canalelor de documentare TV. La mine pe scara n-au ajuns cei de la RDS. Daca aveau un pachet de televiziune mai atractiv, poate ma agitam mai mult.

    – sa stii ca programele alea ale lor, digi world, digi life si digi animal world sunt chiar misto.

      (Citează)

  7. Eu stau in Floreasca si am pe scara doar UPC si Telekom ADSL . In blocul de vizavi (la 10 m de mine) au de toate , RDS sau Telekom fiber nu pot sa-mi bag din cauza administratorului care nu le-a dat acces celor de la RDS / Telekom . Am vorbit cu ei si mi-au zis ca nu au ce sa faca , iar pe scara nu prea le pasa de internet am 50 % pensionari 50 % tineri care au upc deja .

      (Citează)

  8. Am inchis vechiul abonament la Romtelecom de 6mbps si am vrut sa iau cel de la RDS de 100 sau 200mbps dar eu stau la casa si nu pot trage fibra. A trebuit sa ma multumesc cu internetul prin cablu; totusi este ok si acesta, ~20mbps

      (Citează)

  9. Mie mi-ar plăcea un upload mai rapid pe extern. 30Mbps este puțin.

    Pe de altă parte, la 200 Mbps upload în DigiStorage e parfum.

      (Citează)

  10. gigi: – sa stii ca programele alea ale lor, digi world, digi life si digi animal world sunt chiar misto.

    Stiu cum sunt, dar urmaresc de prea multi ani pachetul Discovery, imi place Short TV, FLN si alte cateva pe care nu le are RDS ori Telekom.

      (Citează)

  11. Din text lipseste un amanunt esential, si anume ca aceste modificari s-au facut fara niciun cost pentru abonati, si fara a-i conditiona pe acestia de semnarea unor noi contracte pe 12 sau 24 de luni. Astept cu interes sa vad cum Vodafone, Orange sau Telekom, in momentul in care esti in perioada contractuala, te trece de la vitezele 3G conform contractului, la cele 4G fara niciun cost suplimentar si fara a semna un nou contract pe 12 sau 24 de luni.

      (Citează)

  12. Robintel:
    Mie mi-ar plăcea un upload mai rapid pe extern. 30Mbps este puțin.

    Pe de altă parte, la 200 Mbps upload în DigiStorage e parfum.

    Păi am 200 Mbps pe extern.

      (Citează)

  13. zetu:
    Din text lipseste un amanunt esential, si anume ca aceste modificari s-au facut fara niciun cost pentru abonati, si fara a-i conditiona pe acestia de semnarea unor noi contracte pe 12 sau 24 de luni. Astept cu interes sa vad cum Vodafone, Orange sau Telekom, in momentul in care esti in perioada contractuala, te trece de la vitezele 3G conform contractului, la cele 4G fara niciun cost suplimentar si fara a semna un nou contract pe 12 sau 24 de luni.

    Dacă le zici, eu cred că te trec, abia așteaptă să consumi mai mult trafic, poate iei vreo opțiune mai scumpă ulterior.

      (Citează)

  14. nwradu: Dacă le zici, eu cred că te trec, abia așteaptă să consumi mai mult trafic, poate iei vreo opțiune mai scumpă ulterior.

    Pai ce, astora de la RDS le-ai zis tu sa-ti mareasca viteza de upload? Eu inteleg c-au facut-o la gramada pentru toti abonatii.

      (Citează)

  15. Pe http://netograf.ro imi ies viteze mai mari decat pe Speedtest, dar nu cu mult.
    In plus, vad cum stau in comparatie cu altii de la RDS, din oras sau din tara.

      (Citează)

  16. Radu… te-ai cam grabit sa pui stirea astea, fara sa fie anuntat oficial.
    Cred ca e o perioada de teste, eu am abonamentul de 1000 si downloadul aseara era 60 Mb, upload 30 Mb, pe serverul RDS, pe celelalte si mai prost.
    Am facut o sesizare la ei si exact asta mi-au spus ca sunt in teste, ca nu e oficial nimic, bla…

    O situatie neprofesionista pentru ei este ca au afisat zilele trecute pe site vitezele de upload de care spui si tu, iar ieri le-au scos de pe site (doar la abonamentul FB 1000 au ramas).

      (Citează)

  17. underflo:
    Radu… te-ai cam grabit sa pui stirea astea, fara sa fie anuntat oficial.
    Cred ca e o perioada de teste, eu am abonamentul de1000 si downloadul aseara era 60 Mb, upload 30 Mb, pe serverul RDS, pe celelalte si mai prost.
    Am facut o sesizare la ei si exact asta mi-au spus ca sunt in teste, ca nu e oficial nimic, bla…

    O situatie neprofesionista pentru ei este ca au afisat zilele trecute pe site vitezele de upload de care spui si tu, iar ieri le-au scos de pe site (doar la abonamentul FB 1000 au ramas).

    Cam nu, acum au schimbat si abonementul de 200 in cel de 300. Nu stiu pe ce site te uiti tu. :D

      (Citează)

  18. abia acum!

      (Citează)

  19. Sunt client de pe vremea cand traficul pe cablu era limitat la 500 de mega, cum stateam cu ochii pe contor sa nu depasesc, pentru ca peste se platea destul de mult.

    Iar acum… cat duce routerul, nici nu ma mai uit sa vad cat trafic se aduna din utilizare normala, browsing, jocuri, Netflix.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus