un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În decembrie și ianuarie puteți să participați gratuit la cursurile Microsoft tehnologiile lor moderne (și unele oferă și certificări gratuite)

16 Dec 2021  ·

PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Microsoft organizează cursuri gratuite pentru tot felul de tehnologii noi ale lumii digitale de astăzi precum Azure, Dynamics 365, Power Platform și Security. Dacă sunteți student sau lucrați în domeniul respectiv sau pur și simplu pasionat de aceste tehnologii, sigur vă vor interesa.

Ca bonus mare, în urma finalizării unora dintre cursuri, certificarea este gratuită, iar în alte cazuri, acolo unde certificarea costă, se oferă un discount semnificativ pentru ea.

Cursurile sunt în engleză cu subtitrare în română. Au loc la anumite date și ore din decembrie și ianuarie și sunt ținute de experți Microsoft în domeniu.

Iată câteva dintre ele, am pus în listă ce mi se pare mie interesant:

  • Microsoft Azure: DevOps with GitHub – 15-16 decembrie 2021
  • Microsoft Azure: Data Fundamentals – 20-21 decembrie 2021
  • Microsoft Azure: Modernize .NET Apps – 21-22 decembrie 2021
  • Microsoft Azure: Fundamentals – 4-5 ianuarie 2022
  • Microsoft Azure: Deliver Integrated Analytics with Azure Synapse – 6-7 ianuarie 2022
  • Microsoft Azure: AI Fundamentals – 11 ianuarie 2022
  • Microsoft Azure: Migrating On-Premises Infrastructure and Data – 26-27 ianuarie 2022
  • Microsoft 365: Building Microsoft Teams Integrations and Workflow – 20-21 ianuarie 2022
  • Microsoft 365: Enable Remote Work with Microsoft Teams - 25-26 ianuarie 2022
  • Microsoft Security: Security, Compliance, and Identity Fundamentals – 13-14 ianuarie 2022
  • Microsoft Security: Protect Data and Manage Risk – 18-19 ianuarie 2022
  • Microsoft Security: Modernize Security and Defend Against Threats – 27-28 ianuarie 2022
  • Microsoft Dynamics 365: Activate Digital Selling – 19 ianuarie 2022

Sunt mai multe decât acestea de mai sus, desigur, iar unele se repetă la mai multe date. Mergeți pe site-ul oficial Training Days și înscrieți-vă la ele.

Per total, sunt grupate în categoriile Azure, Securitate, Microsoft 365, Dynamics 365 și Power Platform.

De exemplu, DevOps with GitHub vă învață cum să îmbunătățiți colaborarea și performanța echipei de dezvoltare folosind uneltele lor, cum să integrați controlul calității în pipeline-ul de dezvoltare, continuous integration/continuous delivery și alte bune practici pentru un proiect.

Cursurile de securitate par gândite și pentru cei cu putere de decizie, ca să înțeleagă mai bine nevoia sau practicile de securitate actuale, într-o vreme în care zilnic auzi de vreun hacking, data loss sau amenzi GDPR. Este și un curs numit Zero Trust care îmi închipui că începe cu celebra replică Trust No One din X-Files, dar apoi continuă cu conceptul de zero trust și cum poate fi aplicat în strategia de securitate a datelor.

Cum spuneam, dacă sunteți studenți, dacă deja dezvoltați software cu aceste tehnologii sau dacă faceți parte din cei care iau decizii privind dezvoltarea în aceste domenii, probabil veți fi interesați de cursuri și de posibilitatea de a pune întrebări live experților care le țin. Fiecare curs este explicat pe scurt pe site-ul oficial, unde se face și înregistrarea, dar atenție că locurile sunt limitate tocmai pentru există acel sistem live de dialog cu persoana care ține cursul.

    6 comentarii

  1. Buna informatia, merci. Din ce in ce mai multi clienti trec pe Azure in ultima vreme.

      (Citează)

  2. Mersi, good to know. M-am inscris la vreo 2 pe zona de Security si am transmis mai departe la colegi pentru zona de Data.

      (Citează)

  3. Mulțumesc mult pt info! Cel de Teams il voi face sigur!

      (Citează)

  4. Mersi de hint.

      (Citează)

  5. Oo da Teams e un fel de skype. Daca ai nevoie de training sa te prinzi cum functioneaza poate nu ti-ai ales bine cariera :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus