un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 16 decembrie 2021

16 Dec 2021  ·

ȘTIRI  ·

26 comentarii

Oppo Find N pare un foldable bine făcut:

    26 comentarii

  1. in smarty city Cluj-Napoca nici taxiurile nu au voie decat pe 1-2 strazi pe benzile pentru transportul in comun. mai iese politia locala, mai imparte amenzi, ii mai lasa, ca intr-un smart city adevarat.

    una e legislatia si alta decid ei la nivel local :)

      (Citează)

  2. E o mizerie asta sa lasi taxi-urile pe banda de transport in comun. Daca vrei sa ajuti transportul in comun, trebuie montate camere pe autobuze, troleibuze si tramvaie in spate si in fata, si toti aia prinsi pe banda lor amendati sa le sara mucii.

    Transportul in comun o sa aiba succes in Bucuresti doar daca ma poate duce din A in B mai repede decat masina.

      (Citează)

    • Ti-ai gasit tara pentru asa ceva. Ia vezi cazul recent din Timisoara, unde primaria TM a trimis politiei filmarile dintr-o intersectie unde in 4 zile au inregistrat 6000 de treceri pe rosu si vezi raspunsul IPJ Timis. Hint: le-a dat cu flit, cum adica sa munceasca Politia?

        (Citează)

  3. Ce idioti sunt aia de la Google. Daca nici asta nu e dictatura, ce este? Cred ca nici in China nu e regula asta.

      (Citează)

    • Nu e nici o dictatură, e dreptul companiei să decidă politica internă în materie de comportament, ținută, utilizarea resurselor companiei, etc. Chestia cu vaccinarea e simplă: orice angajat nevaccinat poate pune departamentul pe butuci și afecta eficienta companiei. Nu poți motiva acționarilor că s-a futut chestia aia și a scăzut acțiunea cu 5% din cauza unei infecții generalizate cu covid făcută de un antivaxer tembel.

        (Citează)

    • Sunt multe tari in care nici 50% nu s-au vaccinat si guvernantii, ce teoretic respecta vointa poporului ca este democratie, impun vaccinarea obligatorie la locul de munca. Asta duce la faliment national, multe firme nu se pot descurca fara 10% din angajati, dar pai fara 50%…. Singura explicatie logica este ca este ordin ca sa imbogatim big pharma. CEO-ul Pfiser a spus ca nu e imoral ca fac atati bani de pe urma pandemiei pentru ca vor avea bani pentru investi in cercetare si a pregati tratamente pentru urmatoarea pandemie. Tineti-va bine…

        (Citează)

    • Este dictatura sa aplici o lege/regula prin care îți interzice sa omori?

        (Citează)

    • Ce dictatura e deja. Nu ai voie sa mergi baut la munca, teoretic nu afectezi pe altcineva, nu ii poti da din alcoolismul tau. Nu ai voie sa mergi dezbracat, iar nu afectezi in mod direct pe nimeni.. etc. jos dictatura. Sa nu uitam de obligativitatea purtarii centurii de siguranta, de cand poate decide altcineva ce fac eu cu trupul meu?:)))

        (Citează)

    • Este discriminare. Nu poti decide tu ca si companie anumite lucruri de capul tau, in Arizona spre exemplu si-au luat amenda 5000$ toate magazinele care au solicitat certificatul verde. Daca cei vaccinati nu transmiteau boala avea o oarecare logica, desi tot discriminare ar fi fost atat timp cat tu nu poti dovedi ca x nu este o persoana sanatoasa, insa si ei trasmit, nu ajuta cu nimic la stoparea pandemiei. Astia care nu vedeti acum o problema in treaba asta sa vedeti ce va asteapta si pe voi mai tarziu ca lucrurile nu se vor opri aici.

      finch:
      Nu e nici o dictatură, e dreptul companiei să decidă politica internă în materie de comportament, ținută, utilizarea resurselor companiei, etc. Chestia cu vaccinarea e simplă: orice angajat nevaccinat poate pune departamentul pe butuci și afecta eficienta companiei. Nu poți motiva acționarilor că s-a futut chestia aia și a scăzut acțiunea cu 5% din cauza unei infecții generalizate cu covid făcută de un antivaxer tembel.

        (Citează)

    • cata:
      Singura explicatie logica este ca este ordin ca sa imbogatim big pharma.

      Esti constient ca tratamentul pentru un bolnav de Covid ajuns in spital costa de sute de ori mai mult decat doua doze de vaccin? Bani care ajung tot la big pharma?

        (Citează)

    • @cata: Se presupune că și vaccinații transmit, dar sunt mai puțin vulnerabili și de asta sunt izolați de ei ăia vulnerabili – nevaccinații. Teoria e că îi protejezi pe ăia care au șanse mai mari să depindă de sistemul medical, nu că unii sunt liberi și alții nu. Adică dacă ăla nevaccinat merge la film, s-ar putea să o pățească mai rău decât ăilalți care, deși se virusează între ei, chipurile sunt protejați. Normal, sunt niște scenarii, nu o certitudine.

      Guvernanții în general nu pricep impactul măsurilor lor, important e cine sugerează acele măsuri. De asta e important cine e în spatele politicienilor, că ei nu sunt doctori, ingineri etc., ci doar niște reprezentanți. Și contează mult mass media, pentru că așa manipulezi oamenii – le spui ceva de câte ori e nevoie până se conving, indiferent că e adevărat sau nu. Foarte multe măsuri luate în pandemie sunt bazate de fapt pe presupuneri, dar prezentate ca soluții sigure.

        (Citează)

    • Daca la interviu îți cere cunoștințe de Office sau Linux înseamnă că este Dictatura sau Discriminare? Acum o să ceară dovada vacinarii pentru a-si proteja businessul.

        (Citează)

    • Ady94:
      Este dictatura sa aplici o lege/regula prin care îți interzice sa omori?

      Ai spus bine, lege, nu decizie interna a unei companii. Vezi ca Biden a vrut vaccinarea obligatorie si instantele s-au pronuntat impotriva.

      dam167:
      @cata: Se presupune că și vaccinații transmit, dar sunt mai puțin vulnerabili și de asta sunt izolați de ei ăia vulnerabili – nevaccinații. Teoria e că îi protejezi pe ăia care au șanse mai mari să depindă de sistemul medical…

      Deci ideea ta e ca pentru binele nostru guvernantii ne tin dupa garduri, nu ne permit decat ca sa intram doar in magazinele alimentare mici (cele mari sunt mall-uri :) ). Stiu ei ce este mai bine pentru noi decat stim noi. Si nu merge cu “se presupune” cand iei astfel de decizii, pentru ca pe multi ii condami la saracie si multe firme se inchid.

      alunelu: Esti constient ca tratamentul pentru un bolnav de Covid ajuns in spital costa de sute de ori mai mult decat doua doze de vaccin? Bani care ajung tot la big pharma?

      Esti constient ca nu ii vaccinezi doar pe cei care ajung la ATI, ci toata populatia de cateva ori. Fa calculul 120 milioane de doze x 15$ si vezi cat costa un pacient la ATI. Oricum ajung la ATI si vaccinati, doar ca in procent mai mic. 80% din cei de la ATI au peste 70 de ani, asa ca sansele ca cei fara probleme medicale si tineri sa ajunga la ATI sunt 0.0x%.

      @Alin nici nu mertiti un raspuns.

        (Citează)

    • V-am raspuns la toti mai putin lui Alin, unde am considerat ca nu merita deranjul. Sa vedem daca se aproba.

        (Citează)

  4. HDMI 2.1 – adica ok (not OK, dar nah …), consumerism, impulse buy, clientii e prosti si nu stiu ce vor … dar deja e prea mult, suna a inselatorie.
    Aduci un termen nou pe piata si ala e standard/default, dar de fapt e doar denumirea veche cu standardele vechi, nu aduce nici un avans tehnologic … doar numere mai MARI pe cutie … marketing.

      (Citează)

  5. finch:
    Nu e nici o dictatură, e dreptul companiei să decidă politica internă în materie de comportament, ținută, utilizarea resurselor companiei, etc. Chestia cu vaccinarea e simplă: orice angajat nevaccinat poate pune departamentul pe butuci și afecta eficienta companiei. Nu poți motiva acționarilor că s-a futut chestia aia și a scăzut acțiunea cu 5% din cauza unei infecții generalizate cu covid făcută de un antivaxer tembel.

    Pune google pe butuci? are google angajati care lucreaza din birou? eu credeam ca lucreaza toti de-acasa.

    Nu mai spun ca nu doar antivaxerii (nevaccinati) raspindesc virusul, ba chiar se pare ca mai mult aia vaccinatii ar face-o. Ca ei sint scutiti de restrictii, fiind de religia acceptata.

      (Citează)

  6. @ Cata mai mergi si asteapta sa ni se faca dor de tine.

    cata:
    Sunt multe tari in care nici 50% nu s-au vaccinat si guvernantii, ce teoretic respecta vointa poporului ca este democratie, impun vaccinarea obligatorie la locul de munca. Asta duce la faliment national, multe firme nu se pot descurca fara 10% din angajati, dar pai fara 50%….Singura explicatie logica este ca este ordin ca sa imbogatim big pharma. CEO-ul Pfiser a spus ca nu e imoral ca fac atati bani de pe urma pandemiei pentru ca vor avea bani pentru investi in cercetare si a pregati tratamente pentru urmatoarea pandemie. Tineti-va bine…

      (Citează)

  7. cata:
    Mai usor cu propaganda, vezi ca tu esti ala in minoritate, asa ca lasa-ne.

    Ai impresia ca majoritatea e inteligenta. Nu e. Dar e mișto sa te crezi interesant măcar o data în viata ta, nu? 😄

      (Citează)

  8. @cata: așa e, nu merge cu presupuneri, dar eu unul văd cam numai presupuneri. România din câte am înțeles merge pe recomandările OMS și ale UE (care ni se impun mai mult sau mai puțin). Pe politicieni îi înțeleg oarecum, că nu se pricep și ascultă de ăia care îi constrâng cel mai tare, dar restul?
    Sunt numiți conspiraționiști și antivaxări toți ăia care ar vrea să încercăm și altceva (adică alte măsuri).

      (Citează)

  9. Mizerie – porcarie pe linie . ND e un distrus . A blocat Calea Mosilor vechi din 50 in 50m inutil si incorect . Nu respecta nimeni .

    A aruncat si 5.5 mil EUR pentru paragina numita hanul Solacolu`, dar nu i-a luat la intrebari vreo secunda pe proprietari pentru situatia jegoasa in care se afla imobilul . Daca eram noi proprietari, cred ca ni-l sechestra imediat si amenzi cat cuprinde, dar pentru aia , are tata bani .

    S-asa pe linia lui 21 , tramvaiele sunt ingreunate din cauza idiotilor din Voluntari City care nu respecta niciodata regulile de circulatie ca ei circula pe linia de tramvai , au verde mereu (cand au masinile tramvaiul are rosu uneori ca se mai face si stanga) dar ei nu respecta , ca zic (am cerut si un punct de vedere la Politia capitalei) .

      (Citează)

  10. Valentinul:
    Dacă prindeai comunismul poate intelegeai cum este cu binele comun vs individualism.

    Hahahahaha. Nu ai nici cea mai vaga idee câți ani am.

    Individualism zici? Prostie crasa zic eu.

      (Citează)

  11. cata, tu ești un exemplu viu (încă, probabil fiind nevaccinat) de „așa nu“.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus