un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un posibil calendar de update la Android 12 pentru telefoanele Samsung

16 Nov 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Un calendar scăpat pe net de la Samsung arată când va sosi update-ul la OneUI 4 și la Android 12 pe principalele lor telefoane:

  • Noiembrie: S21 Ultra, S21+, S21
  • Decembrie: Z Fold3, Z Flip3, seria S20, Note20, Z Fold2, Z Flip 5G
  • Ianuarie: Fold 5G, Z Flip, Note10, S20 FE, seria S10, A52s, A42 5G
  • Februarie: tableta Tab S7/S7+
  • Aprilie: A51, Tab S7 FE, A90, Tab S6
  • Mai: Tab S6 Lite, A32, A31, A12, Tab A7 2020
  • Iunie: Tab A7 Lite
  • Iulie: A21s, M12

Datele ar fi pentru Coreea de Sud. Din experiența mea, în Europa aceleași update-uri se lansează cam 3-4 săptămâni mai târziu. Așteptați-vă deci la decembrie pentru seria S21 și ianuarie pentru S20. Sunt foarte curios cum vor îmbina sistemul de themes nou din Android 12 cu OneUI. Am văzut un clip cu o varianta Beta și părea binișor integrat.

În februarie se va lansa seria S22 direct cu Android 12. Ținta mea este să schimb S20 cu un S22 Plus, un pic mai mare, dar depinde de specificațiile finale și detaliate. S21 Ultra mi se pare unul dintre cele mai bune telefoane făcute până acum. Într-un fel sunt atras de S22 Ultra, dar nu mai vreau telefoane atât de mari.

sursa: Android Police.

    21 comentarii

  1. Am un S20+ ca telefon de muncă. Dacă în ianuarie S20+ primește actualizarea Samsung câștigă o mare bilă albă. Știu că nu e neapărat util să ai ultima versiune de Android, dar la Samsung vine mai mereu cu o interfață nouă. Poate ar fi bine să pună OneUI fie în Galaxy Store, fie în Google Play. E aiurea să fie nevoie de actualizare de sistem de operare pentru o interfață nouă.

    PS: E păcat că au atâtea variante și că doar Ultra are cele mai bune specificații, dar are și cel mai mare ecran. Era mai simplu cu S20 și doar S20+, fără ultra. Eu țin să am și cele mai bune camere pe telefon, una telefoto musai și una separată wide. Se pare că la anul toate variantele vor folosi SnapDragon. Vom vedea, nu mai e mult și pe la începutul anului apar mereu noile telefoane (ianuarie-februarie).

      (Citează)

    • In versiunile standard si plus nu au loc sa integreze toate optiunile, asa ca aleg sa monteze mai putine camere sau o baterie mai mica.
      Indiferent cat este de mare ecranul, procesorul, antenele, camerele de racire, senzorul de amprenta, etc, ocupa acelasi spatiu fizic. Asa ca trebui sa faci un compromis si sa renunti la anumite dotari.

        (Citează)

    • Mihai: Se pare că la anul toate variantele vor folosi SnapDragon

      Nu, lansează acum Exynos-ul făcut în colaborare cu AMD, care s-ar putea să fie chiar mai bun decât ce scoate Qualcomm.

      Cât despre diferențele între telefoane, se cheamă upselling. Dacă-ți dau tot ce-i mai bun pe varianta de bază, de ce ai mai cumpăra varianta mai mare? Vei zice “poate vrei ecran mai mare”, dar, în practică, majoritatea oamenilor pot renunța la ecran mai mare când văd că e 300 de euro în plus.

      Apoi, un S22 sau S22+ cu specificații de S22 Ultra ar fi foarte scump. Miniaturizarea costă mult.

        (Citează)

  2. S21 ultra aici. Actualizat aseară!

      (Citează)

  3. “schimb S20 cu un S22 Plus”
    Merita? A ajuns S20-ul sa nu mai faca fata cerintelor tale? Sau e diferenta atat de mare incat sa o sesizezi? La camera? Baterie?

      (Citează)

    • Da, nu mai sunt mulțumit de partea de camere foto, am testat între timp telefoane mult mai bune. În rest n-am ce-i reproșa, chiar și bateria ține bine de tot.

      Dar nu-i vorba de asta. Mi se pare normal să am un telefon de top, dacă tot scriu despre astfel de lucruri des pe blog. De obicei îl schimbam anual. Acesta este primul an în care nu o fac și asta pentru că era clar că voi sta prea mult timp în casă.

        (Citează)

  4. Adio Samsung, adio PDL.

      (Citează)

  5. Mdt:
    S21 ultra aici. Actualizat aseară!

    cu ceva VPN? ca eu inca nu am update

      (Citează)

  6. Credeam ca te pregatesti sa sari in barca iPhone. Nu ca ar fi rau. Si eu daca as fi comfortabil sa sau banii pe un flagship, as alege iPhone peste orice Android, any day of the week.

      (Citează)

    • Nu, experiența cu iPadOS mi-a arătat că nu-i așa eficient cum îl lăuda toată lumea, sunt multe aspecte care nu-mi plac. Plus că ar fi prea scump să schimb și accesorii, software și ce altceva îmi mai trebuie.

        (Citează)

  7. O altă glumă marca Samsung:

    Lansare Android 12: 4 Octombrie
    Lansare One UI: 15 Noiembrie (42 de zile mai târziu)
    Model: doar seria S21 (și nici cei care dețin seria S21 nu primesc update-urile în același timp)
    Preț: $1199

    Cei cu seria S20, stați la coadă, după ce un S20 Ultra a costat vreo $1299 atunci când a fost lansat.

    Premium!

      (Citează)

    • Ieri imi explica cineva ca s20 nu mai e flagship, ca doar s21 e acum flagship… Asta pana apare s22 in iarna si s21 deja va fi un telefon vechi si sarakii care inca trag de el nu vor mai merita update decat cu intarziere.

        (Citează)

    • @Claudiu, ce producator a lansat update-uri la Android 12 mai rapid decat Samsung? Si nu discutam de telefoanele Pixel pentru ca ei au avut versiunea Beta incepand din Mai 2021 si a durat 5 luni pana au lansat o versiune oficiala.

        (Citează)

    • @Claudiu: în comparație cu cine este o glumă? Samsung face printre cele mai rapide upgrade-uri de OS, iar cu patchurile de securitate sunt de obicei mai rapizi decât Pixel.

        (Citează)

    • @Costin

      Eu iti explicam. Vrei sa zici ca nu am dreptate?

      Ai impresia ca un producator baga in seama intai produsele de anul trecut in defavoarea celor noi? Arata-mi un OEM care face intai upgrade telefoanelor vechi si dupa aceea celor noi.

      Pana una alta, Samsung e cu cativa pasi in fata celorlalti producatori, ca el mai pune chestii in plus in interfata lor, chestii din care istoric si Google s-a inspirat si le-a adaugat in AOSP (rolling screenshot n-a fost disponibil o buna bucata de vreme pe Pixel-uri).

      Nu e sfant nici Samsung, dar in ultimii ani se misca mai rapid cu update-urile. Nu-ti place Samsung? Ia-ti Pixel. Stai, ca nu se vinde oficial aici.

        (Citează)

  8. Alin:
    Stai in Romania?

    da

      (Citează)

  9. Andrei G:
    In versiunile standard si plus nu au loc sa integreze toate optiunile, asa ca aleg sa monteze mai putine camere sau o baterie mai mica.
    Indiferent cat este de mare ecranul, procesorul, antenele, camerele de racire, senzorul de amprenta, etc, ocupa acelasi spatiu fizic. Asa ca trebui sa faci un compromis si sa renunti la anumite dotari.

    Modulul de cameră ocupă același loc, de multe ori aleg să pună camere ceva mai bune la modelul Ultra pentru ca să justifice cumva prețul mare al modelelor Ultra.

    nwradu: Nu, lansează acum Exynos-ul făcut în colaborare cu AMD, care s-ar putea să fie chiar mai bun decât ce scoate Qualcomm.

    Suntem la nivel de zvonuri, dar am citit pe multe site-uri de la noi și site-uri mari de afară că la anul nu vom mai vedea Exynos în seria S22, seria Flip și seria de foldabile. Au mai fost și anul ăsta zvonuri și Exynos a fost prezent. Vom vedea, dar anul ăsta lumea pare mai convinsă că SnapDragon va fi prezent pe toate telefoanele de top.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus