un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Zvonuri despre următoarele telefoane Nexus

9 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Au început să apară zvonuri despre cel puțin unul din următoarele telefoane Nexus, pe care probabil le vom vedea pe la început de octombrie: numele de cod este Sailfish și este fabricat de HTC.

Până acum se știu-zvonesc următoarele: ecran de 5 inchi, chipset Snapdragon 820, 4 GB memorie RAM, 32 GB stocare, zice Ubergizmo. Pare un telefon de top ca hardware.

Problema este alta. Eu aș vrea să văd și un Nexus care arată bine. Gama Nexus n-a excelat niciodată la așa ceva, singurele care mi-au plăcut au fost Galaxy Nexus (generația 3, cum ar veni) și Nexus 4, care oricum nu te impresionau, dar măcar arătau cât de cât în linie cu celelalte de atunci. Situația s-a stricat după aceea. Nexus 5 era urâțel, 6 banal, 5x și 6P… discutabile.

Dacă Sailfish (și cealaltă variantă, Marlin – un alt soi de pește) nu vin și cu un aspect plăcut, le va fi greu să concureze cu Samsung Galaxy S7 sau cu Huawei P9. Nu-i același preț, dar multe telefoane se cumpără de la operatori la diverse oferte, așa că pe total acest aspect conteaza mai puțin. Vânzările anterioare de Nexus ne-au arătat că și purul Android nu convinge atât de mulți oameni pe cât ar putea să o facă.

Noile Nexus sunt fabricate de HTC. Sper că pun pe ele și tehnologia lor Ultrapixel de camere foto, altfel ar fi dezamăgitor.

    17 comentarii

  1. Pai din moment ce au apelat la HTC, probabil fix la asta s-au gandit: look & feel !

      (Citează)

  2. HTC… :((((((((( eu voiam sa-l schimb anul asta…

      (Citează)

  3. Sper sa nu puna nenorocirea aia de camera de la Htc ca se alege praful. 5x si 6p au avut camere neasteptat de bune de la Sony (IMX) si se pare ca si modelele noi au un model mai nou tot de la Sony.
    Singurul lucru interesant si bun de luat de la htc este sistemul audio boomsound.

      (Citează)

  4. Principala problema la Nexus-uri a fost si este in continuare bateria, care nu te tine 1 zi la utilizare la fel de intensa, ca un S6 sau un Moto G, de exemplu.

      (Citează)

  5. Radu, deși îți înțeleg abordarea din articol, permite-mi să cred că nu pui problema corect. Gama Nexus nu este și nici nu a fost vreodată gândită să se ia la trântă cu telefoanele (sau tabletele) partenerilor tradiționali ai google, respectiv Samsung, HTC, Sony și cine mai contează în piața android. Este o linie dedicată comunității android hardcore, cea care pune preț pe alte lucruri decât pe “telefonul arată bine”: flexibilitate, performanță, suport, update-uri lunare garantate și livrate cel puțin 2 ani, bloatware către zero, experiența android cât mai apropiată de viziunea originală. Gama Nexus nu urmărește să scoată de pe piață flagship-urile altora, se dorește a fi alternativa pentru utilizatorii pasionați, not the average Joe.
    Am avut Samsung, am avut htc, acum sunt pe un Nexus 6P și este exact ce mi-am dorit eu de la un telefon. Nu este frumos precum un S7 Edge? Probabil. Dar n-am căutat un telefon frumos, ci unul pe care să-l pot folosi (aproape) așa cum vreau eu, nu așa cum dorește Samsung sau HTC sau Sony sau Huawei.

      (Citează)

    • Corect, exact asta e viziunea pentru Nexus si motivul pentru care nu ma vad folosind altceva vreodata, mai ales cand vad ce fac celelalte companii – il pot face al meu asa cum vreau eu (nu cum vor Samsung sau LG), suport custom ROMs fantastic – customizabilitate fara egal, deblochezi bootloader-ul intr-o secunda si ii pui ce ROM vrei tu, instalezi ce Google Apps vrei/folosesti, no bullshit, no bloatware.
      6P owner (cu PureNexus ROM), chiar nu am ce sa ii reprosez, este primul device la care nu am gasit nici macar un singur punct negativ (pentru modul meu de utilizare) si care s-a comportat mult peste asteptari la multe capitole. Mai am putin si fac un an de cand il abuzez si se comporta chiar mai bine ca la inceput.

        (Citează)

    • Da, PureNexus e impresionant. Am toata admiratia pentru oamenii astia care dezvolta si buchisesc la ROM. Il am pe un Nexus 7 2013 si la fel, pun si scot de pe el toate tampeniile si nu zice nici pâs.

        (Citează)

  6. Gama Nexus nu are cum să concureze vreodată cu Samsung sau alți producători având în vedere că nu se vând deloc prin operatori, deci un segment de piață rămâne permanent neatins și nu e de neglijat.
    Dar cum spune Băra mai sus, nu e ăsta scopul Nexus.

      (Citează)

    • Am uitat să menționez că am un Nexus 5 luat în octombrie 2013 care are Android 6.0.1 (security patch 5 august) care nu a primit nici un factory reset până acum și se mișcă fără cusur. Toți prietenii mei care au Samsunguri le schimbă după doi ani cel mult, că încep să le facă figuri rău de tot și rămân în urmă cu update-urile software.

        (Citează)

  7. Problema mea actuala cu Htc.ul (htc 10) dupa ce am avut deja nexus 4 si 5 este “scârba” asta de usb type c cu care nu reușesc să trimit sunetul pe un DAC extern nici să mor.Am încercat până acum 4 adaptoare de micro usb la type c si nu vrea; ultima soluție îmi vine mâine, adică un cablu dedicat care are un capăt type c si celalalt micro usb de la Cable Matters. Ca si player principal folosesc versiunea deblocată de la HF Player de la Onkyo care e absolut un player genial ce știe și DSD si trimiterea sunetului via usb.

      (Citează)

  8. Flo:
    Gama Nexus nu are cum să concureze vreodată cu Samsung sau alți producători având în vedere că nu se vând deloc prin operatori, deci un segment de piață rămâne permanent neatins și nu e de neglijat.
    Dar cum spune Băra mai sus, nu e ăsta scopul Nexus.

    Zvonurile sunt ca in USA o sa se vanda si prin Verizon, deci un mic pas inainte in sensul asta.

      (Citează)

  9. Flo:
    Am uitat să menționez că am un Nexus 5 luat în octombrie 2013 care are Android 6.0.1 (security patch 5 august) care nu a primit nici un factory reset până acum și se mișcă fără cusur. Toți prietenii mei care au Samsunguri le schimbă după doi ani cel mult, că încep să le facă figuri rău de tot și rămân în urmă cu update-urile software.

    Telefoane ca Nexus 5 nu au mai fost. Punctele mai slabe erau bateria si camera, in rest procesorul face fata cu brio si acum, chiar si comparat cu 810 de pe 6P, si avea aceeasi cantitate de RAM ca N5X.
    Sa speram ca noile Nexus-uri o sa se ridice peste N5.

      (Citează)

    • 5-ul a fost literalmente o furtuna in industrie – a deranjat numele mari din piata pentru ca a oferit procesorul high-end al momentului, ecran full HD, 2GB RAM la jumatate de pret fata de concurenta, ecran 5 inch intr-un corp extrem de mic (fizic) pentru acel ecran. Vindeau practic ultra-high-end specs la pret de low-end smarphones ale altor companii.
      Zvonurile au fost ca CEO-ul Samsung s-a enervat cumplit si a amenintat cu iesirea din ecosistemul Android daca Google mai produce un device similar si la pret mic in anul urmator, astfel ca urmatorul Nexus a fost conceput sa fie complet nepopular: ecran urias de 6 inch, pret exagerat de mare.

        (Citează)

  10. Sa ma anunti si pe mine cand nexus va fi conceput pentru a se bate cu flagship-urile…. Daca asta ai inteles tu despre filozofia nexus, nota 2, stai jos…
    Eu am nexus si mi se rupe de cum arata, dar na, io nu particip la piscoturi mondene…

      (Citează)

  11. rdb: Zvonurile sunt ca in USA o sa se vanda si prin Verizon, deci un mic pas inainte in sensul asta.

    Si la noi s-a vandut la Orange si Vodafone. Al meu Nexus 4 e luat de la vdf iar 5x de la primul.

      (Citează)

  12. Sincer, prefer sa cumpar un Nexus 5X (1000-1200 RON) si sa mearga racheta decat sa faca un telefon Nexus care costa (2000-3000 RON) doar pentru premium feel. Am motiv sa il schimb anual.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus