un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 16 mai 2024

16 May 2024  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Samsung a făcut rapid o reclamă despre cum ei nu zdrobesc creativitatea:

    13 comentarii

  1. Poate le vine mintea la cap producătorilor și se apropie din nou de formatul 16:9. S-a exagerat, am văzut telefoane de zici că erau telecomenzii tv.
    Pe telefonul meu de aproape 7 inch un clip rulează la mărimea echivalentă a ecranului de 5.5. Nu mai vorbesc de faptul că e incomod de citit indiferent de orientare. La tastare dezastru, la portret apeși taste greșite și la landsacpe nu vezi ce ai tastat.

      (Citează)

    • Nici 16:9 nu e chiar ideal, că de obicei ai butoane de control sau punch hole. Vrei ca un clip 16:9 să intre pe ecran fără să ajungă “sub” ele.

        (Citează)

    • Eu utilizez monitor cu format 16:18 și e o plăcere să te uiți la youtube shorts pe el. Pt video-uri în format landscape mă uit pe televizor.

        (Citează)

  2. Legat de stirea cu bug-ul din iOS: cum era partea aia cu “nu ai nevoie de stocare locala, ca poti sa-si pastrezi toate fisierele in Cloud”?

      (Citează)

  3. Andrei G:
    Legat de stirea cu bug-ul din iOS: cum era partea aia cu “nu ai nevoie de stocare locala, ca poti sa-si pastrezi toate fisierele in Cloud”?

    Acum nu mai pricep nimic – Google parca a strers recent din cloud nu stiu ce fond de investitii, iar astia nu pot sa stearga :)) cred ca pozele sterse vor fi sterse doar jumatate, partea cu fata se sterge, restul ramane

      (Citează)

    • Asta zic… salvam toate datele in Cloud, ca suntem siguri ca sunt in siguranta.
      1. Google iti sterge din greseala toate datele (noroc ca fondul ala de pensii avea back-up in alta parte);
      2. Apple iti restabileste pozele “sterse” de pe telefon, chiar daca folosesti un alt cont de iCloud si telefonul nu mai este la tine.

        (Citează)

  4. nwradu:
    Nici 16:9 nu e chiar ideal, că de obicei ai butoane de control sau punch hole. Vrei ca un clip 16:9 să intre pe ecran fără să ajungă “sub” ele.

    Mă tot tentează YouTube cu un video care întreabă de ce s-a renunțat la formatul 4:3 și s-a trecut la 16:9. E bine că Sony a trecut la un format mai ok cu ecranul lui Xperia 1 (Mark) VI, formatul anunțat e mai bun la utilizare decât cel de dinainte. Au mai ascultat plângerile utilizatorilor și acum există o singură aplicație pentru foto și video. În purul stil japonez, se încăpățânează să ofere mai mulți ani de actualizări. Va veni în curând recenzia comparativă cu S24 Ultra, Pixel 8 Pro și cu ultimul iPhone.

      (Citează)

  5. Android for Cars nu e tot una cu Android Auto

      (Citează)

    • Care-i diferenta intre ele?

        (Citează)

    • Android Auto e varianta cu telefonul conectat la displayul masinii, Android for Cars e varianta standalone (OS-ul de pe sistemul infotainment al masinii)
      Android Auto are avantajul ca poti avea si CarPlay pe aceeasi masina si nu esti dependent de Google (exemplu: tu ai android, sotia are iphone). Android for Cars nu are niciuin avantaj din punctul meu de vedere, si probabil vom vedea masini ramase fara suport dupa x ani, pentru ca Google.

        (Citează)

    • E o varza completa articolul ala.

      @Andrei G
      Android Automotive (sau for cars) este un sistem de operare folosit de unii producatori. Renault foloseste pe modelele electrice de exemplu (nu stiu daca si pe unele ICE sau hibride).
      Android Auto e doar un mirroring al telefonului pe ecranul din masina.

        (Citează)

    • Din ce vad pe site-ul Android, inteleg ca Android for Cars este termenul generic pentru aplicatii destinate platformelor:
      – Android Auto si
      – Android Automotive OS

        (Citează)

    • Android Auto nu e nici macar mirroring, sustine doar o varianta simplificata a aplicatiilor de pe telefon (si pare ca nu toate suporta asta), uneori mult prea simplificata. Personal cred ca e o balarie cu buguri iar telefonul lipit pe bord are o utilitate muult mai mare.
      Android Cars/automotive e practic un telefon (ieftin) cu ecran mare integrat pe masina. Cu ceva modificari, de regula sa suporte pe acelasi ecran chestii “de masina” gen reglare AC. Din pacate din ce am vazut eu (volvo xc 40/60/90) e cam lent si aplicatiile se blocheaza relativ des iar cand face update Android iti cam bagi :- in masina ca nu mai merge. Si daca te prinde un update neterminat fara conexiune la internet (intr-o parcare subterana ori pe varf de munte) risti sa mai pleci doar cu masina de tractari (ieftin, max 400 eur “afacerea”..).

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus