un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bucureștiul pierde 132 milioane lei finanțare europeană pentru proiecte neterminate la timp

19 Dec 2015  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Proiecte ce urmau să fie făcute pe fonduri europene n-au fost terminate la timp (31 dec 2015), așa că trebuie să suportăm din bugetul local suma de 132 de milioane lei, în loc să decontăm acei bani cu UE.

  • 124 de milioane de lei – nerealizarea la timp a pasajului rutier de la Piața Sudului, amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Tei și Floreasca, construirea ambulatoriului la spitalul ”Foișor”.
  • 8 milioane de lei – consolidare, restaurare și conservare Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic ”Vasile Urseanu”, reabilitate ambulatoriu spital ”Victor Gomoiu”. Sursa: Digi24 după comunicatul oficial al PMB.

Asta înseamnă corupție și incompetență. Acești doi termeni explică totul, de la primari aleși pe ochi frumoși care apoi numesc în funcții cheie subalterni la fel de incompetenți, pentru că-i forțează partidul. Corupția se propagă în alegerea firmelor ce vor realiza lucrările respective, iar incompetenții declarați câștigători știu să dea șpagă, nu să și muncească în ritmul la care s-au angajat.

Suma este astronomică. Vor mai fi și altele. Acum se văd clar pentru că UE nu acceptă amânări fără motive foarte bune, pe când lucrările executate integral din bani de la buget se mai pot amâna, greul fiind suportat doar de cetățenii care au parte de șantiere întârziate cu luni sau ani de zile (precum în Pantelimon).

Pierderile de la bugetul Primăriei București vor fi suportate, apropo, de bucureșteni, că doar de unde vin banii la buget. Mai lipsește să vină Gabriela Firea primar, după ce soțul ei a blocat Pipera în șantiere prost gestionate și gata, dăm faliment complet.

În aceste condiții, cu asemenea incompetenți și corupți la conducerea orașelor, se vorbește despre mărirea pensiilor pe care să le primească primarii și președinții de consiliu, că doar iată ce treabă bună fac.


Sunt de acord că parlamentarii, miniștrii și alți înalți demnitari trebuie plătiți bine, pe măsura responsabilității pe care o au în acele posturi cheie. Un om bun, o idee bună la acel nivel, poate schimba țara.

De ce avem noi parte, însă? După ce s-a votat legea ce interzicea reclamele la medicamente, chiar a doua zi parlamentarii au cerut președintelui să nu o promulge, că nu știau ce au votat, nu cunoșteau implicațiile ei și speră acum să o anuleze.

Când au venit oierii peste ei la Parlament, să le dea cu putina de brânză în cap, parlamentarii au făcut la fel. Au apărut voci care au spus că n-au știut ce-au votat, deși era o lege votată acum mulți ani.

E plin netul de fotografii cu parlamentari dormind în sala de plen, uitându-se la filme porno, jucându-se pe mobil. Absenteismul este la cote mari, prin teritoriu nu prea sunt de găsit, la cabinete nu răspunde nimeni sau răspund rudele lor, angajate acolo. O grămadă de parlamentari sunt cercetați pentru trafic de influență sau alte acuzații de corupție.

În aceste condiții, parlamentarii și-au votat fără probleme pensii mai mari. 1500 de lei în plus la ce pensie or avea pentru fiecare mandat și nici măcar nu trebuie să fie complet sau să-l fi încheiat cu cazierul curat.

Pentru ce îi plătim pe ăștia? N-au rușine să-și tot voteze venituri mai mari?


Observați și ce înseamnă manipularea. Un profesor cu 40 de ani de muncă și fost director de școală spunea recent la televizor că are 1300 de lei pensia. Parlamentarii și-au votat pensii suplimentare de 1500 de lei pentru un mandat, 4400 de lei pentru trei mandate.

De ce nu protestează pensionarii? De ce nu sunt în stradă, luând cu asalt Parlamentul? Mai știți câți ieșeau când îi chema Antena 3 la proteste anti-Boc și anti-Băsescu? Acum ce s-a mai întâmplat, n-a mai existat un dirijor și n-au mai zis nici pâs?

    7 comentarii

  1. Important e sa-si traga pensii cit mai groase, acum cit sint pe felie, ca sa-si asigure zilele la batrinete, pensii nesimtit dde mari pentru “merite deosebite” si pentru contributia nemarginita adusa la binele tarii. Acestia sint parlamentarii nostrii prea-fericiti, care stiu in primul rind sa-si asigure burdihanul lor, si dupe aia daca mai ramine ceva firimituri sa mai deie si la prostimea de popor. Important e ca ei sa traiasca bine, ca doar de, e conducerea tarii, ei face toate legile, care pina la urma tot pentru ei sint bune, deci pentru ca sa-i apere tot pe ei impotriva oricui ar dori sa se ridice impotriva lor. Important e ca ei sa-si faca afacerile personale, sa aibe grije ca nu cumva cineva sa-si bage nasul in afacerile lor, prezenta in parlament fiind si asa una formala, fiind greu sa stai treaza dupa chefurile din noptile nedormite, sau sa te plictisesti de “discutiile aberante” ce au loc in sala de sedinte. Acestia sint cei care conduc tara, cei care se imbuiba cu de toate, si restul poporului tace si rabda. Pai rabda, ce sa faca, rabda pentru ca e un mare fraier de care profita tocmai… C’asai la noi !

      (Citează)

  2. Asa a fost mereu la noi, interesul personal (nu național) primează.
    Problema este că noi romanii suntem toleranți, poate prea toleranți cu astfel de aleși.

    Cum zicea Guran: Pana nu se schimba toată clasa politica odată, astfel de comportamente se vor moșteni de la politicieni mai vechi.

      (Citează)

  3. Un loc in parlament este 300.000 de euro, este normal sa vrea sa isi recupereze banii si sa isi traga spuza pe turta cat mai mult. De asta sunt atat de corupti si isi acorda privilegii si beneficii.

    Nu ii intereseaza deloc sa faca ceva pentru tara sau pentru Bucuresti in cazul primariei.

    Nu le este frica nici de repercusiuni pentru ca acestea nu exista pentru ei, de o bucata buna de timp senatorii si deputatii tot umbla la dezincriminat diverse infractiuni de care se stiu vinovati. Sau macar sa reduca pedepsele si sa faca mai usor de evitat condamnatul cu executare.

      (Citează)

  4. mircea (primul)

    19/12/2015 la 9:52 AM

    Taci ma ca vine basescu si rezolva.

      (Citează)

    • #mircea (primul):
      uite cum Ponta tine sa iti spuna ca esti cam naiv si prostutz:

      „Noi dorim, aşa cum am promis că o facem, ca la sfârşitul anului 2015 să avem plăcerea să vă invităm să vedeţi că ne-am ţinut de cuvânt”- Oprescu & Ponta, 16 decembrie 2013.

        (Citează)

  5. Si va mai pierde , asemeni altor proiecte din tara, din cauza lipsei cofinantarii..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus