un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hands-on cu LG G2, un smartphone excelent

8 Oct 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

lg_g2_08

Update: a ajuns în magazine, îl aștept și la un review.

Cu ocazia Webstock-ului recent am avut ocazia să folosesc un weekend întreg noul smartphone LG G2, care va apărea pe piața noastră în luna noiembrie. Telefonul mi s-a părut extraordinar! LG a făcut un model care, chiar și în varianta “beta” testată de mine, nu prea avea cusur.

Acesta nu-i un review. Cei de la LG mi-au spus că softul nu e final, iar eu am renunțat de mult să fac review-uri după doar 3 zile de utilizare. Am adunat însă mai jos câteva idei despre G2.

Specificații LG G2:

  • ecran de 5,2 inchi, rezoluție 1920 x 1080 px, HD IPS
  • procesor Qualcomm Snapdragon 800, cel mai rapid de pe piață! E quad-core la 2,3 GHz, are 2 GB memorie RAM
  • baterie 3000 mAh
  • stocare internă 16/32 GB, fără slot de card
  • cameră foto 13 megapixeli, filmare Full HD la 60 fps
  • Android 4.2.2
  • dimensiuni 138,5 x 70,9 x 8,9 mm
  • greutate 143 grame

FORMĂ

Pentru mine cei 5,2 inchi sunt exact cum trebuie. După experiențele cu HTC One și apoi SGS 4 mi-am dat seama că prefer un ecran mare pentru că scriu mult mai rapid pe tastatura sa.

Dincolo de asta, LG G2 schimbă forma tradițională a telefoanelor punând toate butoanele pe spate, în centrul carcasei. Nu e nimic pe lateral.

lg_g2_01lg_g2_02

Pe spate ai butoanele de volum, mari, și între ele cel On/Off. Mi s-a părut ciudat când am auzit de acest feature, dar luând chiar eu țelefonul în mână mi-am dat seama că nu apare nici un disconfort. De fapt, fix acolo ții mână atunci când vorbești la telefon, iar când nu vorbești butoanele de pe spate elimină acele situații în care te întinzi cu degetele după vreun buton On/Off prost plasat.

lg_g2_03lg_g2_11

Ca o paranteză, o problemă cu butonul On/Off plasat pe spate ar putea fi faptul că, dacă ții telefonul pe birou, nu poți verifica ușor ceva notificări noi. Ar trebui să-l ridici pentru a ajunge la butonul de pe spate, nu-l poți apăsa pe un lateral. LG a evitat foarte frumos această problemă: dacă apeși de două ori cu degetul pe ecran, acesta se aprinde. Samsung face ceva asemănător permițând aprinderea telefonului prin apăsarea butonului Home.

În rest, grosimea de 8,9 milimetri este foarte bună, mai ales cu o baterie de 3000 mAh la bord. Păcat că telefonul este capsulat și nu poate fi demontat.

PERFORMANȚĂ

De obicei nu fac alte benchmark-uri în afara celui rapid din Quadrant, dar acum am rulat și AnTuTu și 3D Mark. Pur și simplu am fost foarte impresionat de performanța procesorului Snapdragon 800.

Reușita Qualcomm este impresionantă. Snapdragon 800 este mult peste Snapdragon-ul 600 din HTC One și din SGS 4. Eu credeam că va fi o variantă tactată mai sus, dar diferența mi s-a părut uriașă și merită felicitați pentru arhitectura din acest chipset. Vedeți mai jos rezultatele

Cred că cel din Quadrant vorbește de la sine. HTC One scoate cam 13.000 de puncte acolo.
interfata_lg_g2_08

Culmea, LG G2 se încălzește doar moderat. Devine cald, dar nu fierbinte.

Sigur, veți spune că testele nu arată cât de bine merge un telefon. Credeți-mă că mergea foarte bine! Ecranele culisează imediat, niște animații prin diverse programe rulau mult mai rapid, softul permite transparențe și animații foarte plăcute în diverse ecrane. Poți rula foarte multe programe și poți comuta imediat între ele, fără nici o întârziere de încărcare.

AUTONOMIE

Un alt punct forte. LG G2 m-a ținut două zile, fiind printre puținele telefoane care au reușit acest lucru. Motivul? Bateria de 3000 mAh.

Observați diverse detalii în screenshot-urile de mai jos. Ajunge la 14% după 30 de ore de utilizare (și l-am butonat, nu glumă). Pe timpul nopții, cu toate sincronizările activate și conectat la wireless, a consumat 8% în 9 ore și ceva.

CAMERA FOTO

Rezultatele au fost foarte bune. Sunt două fotografii mai jos care îmi plac foarte mult: prima este cu soarele în fața, dar reclama de pe clădire se poate citi lejer, a doua este făcută noaptea, doar cu iluminat stradal.
sample_lg_g2_03sample_lg_g2_10

Am înțeles că ar avea și filmare Full HD la 60 fps, iar dacă faci zoom digital îți accentuează și sunetul care vine din acea direcție, dar nu am testat asta.

INTERFAȚA

Fără să fie cea finală, mi s-a părut că LG a făcut o treabă foarte bună. De fapt cred că aplicațiile și micile lor șmecherii nu erau în varianta finală, că programele pe care le instalez eu uzual au mers de minune.

LG pare că a inclus în interfață absolut tot ce se putea (inclusiv de la alții, dar asta e problema lor cu alți concurenți). Butoanele uzuale din Android, de exemplu, sunt software, afișate pe ecran. Ei bine, ai un meniu din care le poți schimba ordinea, ba chiar poți adăuga butoane suplimentare acolo.

Sunt opțiuni detaliate pentru orice. Modul în care vibrează, pentru ce aprinde LED-ul, activare și dezactivare gesturi, particularizarea ecranului de notificări, power saver șamd.

Sunt chiar și câteva aplicații mici (calculator, calendar, browser) pe care le poți rula suprapuse pe ecran, ba chiar cu o oarece transparență reglabilă în acele mici ferestre.

NU-I TOTUL ROZ

Are și mici probleme. De exemplu sunt sigur că pentru mulți cei 5,2 inchi sunt prea mult. Apoi, ar mai fi următoarele:

  • bateria nu poate fi înlocuită fără a demonta întreg telefonul
  • ecranul de notificări este ocupat cam o treime cu diverse meniuri și comenzi rapide
  • tastatura lor este cam ciudată, am instalat rapid Swiftkey-ul cu care sunt obișnuit
  • ecranul este de fapt 1080 x 1776 px, restul până la 1920 fiind ocupat de butoanele Android-ului

Sunt probleme peste care eu unul aș putea trece. Îl aștept cu mare interes la un review și momentan am amânat planurile de achiziție a unui smartphone (așteptam să văd Note 3-ul și să mă decid la ceva nou, dar LG G2 mă face să-l aștept și pe el înainte de o decizie). Eu l-am avut pe alb, dar am văzut și LG G2 pe negru și arată mult mai elegant.

    19 comentarii

  1. Dintre SG4, HTC One si LG G2 pe care l-ai alege? Ar trebui sa-mi schimb telefonul si nu ma pot decide ce sa-mi iau…

      (Citează)

    • @Sabotor: aceeași problemă o am și eu :)
      Aștept să văd LG G2-ul mai multe zile, că altfel aș fi ales deja probabil SGS 4 pentru autonomia mai mare.

        (Citează)

  2. Problema cu bateria “capsulată” e neglijabilă dacă zici că telefonul ţine 2 zile – S3-ul meu a ajuns să cadă de la 100% la ora 8 la sub 20% seara la 5, în condiţii minime de folosire. Ce nu-mi place deloc e interfaţa asta LG, arată a ceva de acum 3-4 ani.

    Sunt curios cum o să arate noul Nexus, am auzit că va fi bazat pe G2. Atunci să te ţii.

      (Citează)

  3. LG vine puternic din urma cu telefoane foarte bune. Nexus 4 e pe Lg optimus G facut, iar viitorul Nexus pe platforma lui G2 si se aude ca va avea aceeasi camera cu OIS. Buun. Mia-a schimbat si mie planurile de upgrade.

      (Citează)

  4. inca mi se pare mare 5,2inchi. acum am 4,3 si incep sa-l simt mic.

      (Citează)

  5. Nu incurca pe nimeni acest LG G2, Note 3 is the one to beat !

    Pacat de pret 3200 Ron.

      (Citează)

  6. Eu am o problemă cu acel clic dublu pe ecran. Există o implementare asemănătoare făcută de terți direct în kernel pentru HTC (am un One XL). Implementarea aia ține activat panoul tactil tot timpul și chiar se simte la baterie.

      (Citează)

    • @Alx MAX: o poți dezactiva din meniu și sper că asta dezactivează și senzorul tactil. Totuși, mie mi se pare utilă și nu aș dezactiva-o, ci aș considera-o o pierdere necesară de autonomie (care oricum e bună).

        (Citează)

  7. Salut Radu,
    Si eu as fi vrut sa schimb vechiul telefon pe Htc one sau SG S4,dar acum ca am citit articolul asta as mai astepta sa vad si LG-ul “ce poate”,sper ca tot intr-un review al tau.Dar o intrebare as avea, cam la ce pret ar iesi LG G2 ? estimativ
    Multumesc

      (Citează)

  8. Si inca o intrebare,am vazut diferenta de la One si SGS4 dar fata de note 3?

      (Citează)

    • @Pocutz: pe la 2500-2600 lei estimez eu.

      De Note 3 nu știu ce să-ți spun. E mai business, ai și stylus, iar daca nu ai nevoie de el, tot îl plătești. Personal îl așteptam mai mult pentru procesor, dar LG G2 ofera același lucru într-un “pachet” mai mic. Pentru mine Note 3 a cam ieșit din calcule din cauza dimensiunii.

        (Citează)

  9. 138.. mm, nu o sa-mi incapa in buzunar. Cum sa-l port ? ca nu am nadragi de rapper si nici nu umblu in costum zilnic. Tre’ sa-mi fac tzoale la comanda.

      (Citează)

  10. privind la poze nu am putut sa nu remarc ca n-ai renuntat la burgeri

    :)

      (Citează)

  11. frumos telefonul nimic da spus. dar tot mai bun va fi nexus 5.

      (Citează)

  12. belea, sunt chiar curios ce parere o sa ai de Ruby Tuesday, mai ales ca am mancat acolo

      (Citează)

  13. Lasati fratilor telefoanele capsulate ca dupa 2 ani il aruncati la gunoi pentru ca nu sunt servce-uri specializate pentru astfel de telefoane la noi in tara, deci trebuie sa fi un pic dement sa-ti arunci 3000 lei dupa 2 ani de folosinta, asa ca tot GS4 este la putere prin simplul fapt ca se poate schimba bateriachiar daca are mateiale inferior multor telefoane de pe piata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus