un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Air France la venerabila vârstă de 80 de ani

8 Oct 2013  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

airfrance_klmAm fost ieri la o conferință de presă Air France cu ocazia împlinirii a 80 de ani de activitate. În aceeași zi KLM-ul, liniile olandeze împreună cu care francezii formează o companie uriașă, au împlinit 94 de ani, așa că dublu la mulți ani din partea mea.

Conferința a prezentat câteva date despre compania Air France, care are 246 de aeronave cu o vârstă medie de 10 ani, deci foarte noi, iar zilnic operează 1500 de zboruri. Recent au primit a 9-a lor aeronavă Airbus A380, care are în interior 6 baruri și chiar și o galerie de artă, ca să nu te plictisești în timpul zborului. Asta dacă nu te mulțumesc miile de ore de filme, muzică și jocuri disponibile în sistemul de entertainment de la bord.

Tot acum am auzit mai multe detalii despre programul Transform 2015, care reprezintă o investiție de 500 de milioane de euro în confortul zborurilor long haul. Modificările principale sunt la clasa Economy și Premium Economy (ceva intermediar, sub clasa Business), unde se vor introduce scaune noi, mai confortabile, o a doua masă caldă în zbor, șampanie și înghețată, jocuri pentru copii, tablete de 10 sau 12 inchi integrate în scaune cu muzică, filme și jocuri șamd. Programul de modificare începe treptat din 2014, iar apoi zborurile lungi vor fi mult mai plăcute.

Cu ocazia aniversării a 80 de ani, Air France are în perioada 8-22 octombrie diverse oferte și promoții, în special pe zboruri spre America de Nord de la 539 euro, America de Sud la 689 euro șamd. Cei care fac rezervări prin site-ul AirFrance.ro vor primi reduceri de 30 euro pentru zboruri europene și 50 euro pe intercontinentale, așa că acum poate fi un moment bun să faceți o rezervare pentru la anul.

Apropo, pe vremea când Air France a introdus filme pentru pasageri în timpul zborului, acest lucru era posibil cu proiectoare cinematografice, unele atât de mari încât sunt uimit că încăpeau în avion.

Încep să cred că, în ciuda a ce ziceam eu că suntem egali în avion, cei de la clasa La Premiere sunt tratați ca regii acolo. Nu de alta, dar numai accesul la lounge și deja ești în altă lume.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus