un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Din ofertele speciale ale restaurantelor

21 Jun 2013  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Eu mă uit din când în când pe voucherele de restaurante și cumpăr diverse, pentru că așa am descoperit multe locuri bune în care am revenit cu plăcere. Ca exemple ar fi Costelăria, Nada Mas, Saray. Am mers și la alte restaurante unde mâncarea a fost bună, dar nu nemaiîntâlnită (diverse chinezești, Grill On, Autographe), am fost și la unele unde nu m-am simțit bine și nu le-aș putea recomanda.

Să vă arăt două exemple amuzante de vouchere (unde nu aș merge) și la sfârșit două idei generale despre aceste oferte.

la_blanca_31. Restaurantul Alhambra

Văzând numele de pe ofertă, m-am gândit că este un alt restaurant spaniol în București. Am rămas un pic uimit și confuz citind chiar descrierea lor oficială în care se spune că au “cele mai savuroase bucate traditionale romanesti”

De ce dai un nume spaniol, cu influențe maure, unui restaurant românesc?

Meniul de la voucher includea câte una la alegere din următoarele categorii

Antreu

  • Pastry Roll (foietaj umplut cu sparanghel si calamar)
  • Vanata mediteraneana
  • Rulouri de pui umplut cu legume

Fel principal cu garnitura

  • Peper Steak – vita in sos de piper verde cu garnitura de piure si salata verde
  • Duo fish (dorada si pastrav) si garnitura de cartofi natur
  • Pui teryaky cu garnitura de orez prajit

Desert

  • Apple basket
  • Prajitura casei Allhambra
  • Tiramisu

Am scris cu bold bucatele tradiționale românești, pentru că din moși strămoși se mănâncă la noi calamar, vânătă mediteraneană, dorada, pui teriyaki și tiramisu. Burebista ronțăia din când în când sparanghel, între două căni de vin, iar Ștefan cel Mare era cunoscut pentru că punea mult sos teriyaki în mâncare.

Și mai tare: poza lor cu vita, cea pe care o vedeți în dreapta, era folosită și într-o ofertă la restaurantul La Blanca. Locații diferite, specificuri diferite, probabil imagine stock.

2. Restaurantul Red Season

Sunt mare fan al vitei argentiniene, care e moale de se topește în gură și o tai cu furculița (ca la Argentine, de exemplu, sau ca la Osho, deși mai nou îmi fac și acasă), nu gumoasă ca specia românească, așa că era cât pe aci să cumpăr un voucher la Red Season.

Ce spunea voucherul: “Red Season – traieste experienta bunului gust! Muschi de vita argentian si souffle sau alte deserturi, pentru 2, 4 sau 6 persoane, de la 89 RON!

Mai mult, prin ofertă mai poți citi “Muschi de vita “Red Season”- steak argentinian portie de 200gr”. Deci, vită argentiniană, care e de 3-4 ori mai scumpă decât cea românească, nu?

Nu. Undeva scrie “La Red Season carnea de vita se prepara dupa o reteta sofisticata argentiniana”. Și pe site-ul lor la fel. Despre proveniența cărnii nu scrie nimic. O fi din Argentina, nu o fi, dar cert este că nu m-a convins să încerc.

3. Porții mai mici la vouchere.
Îmi vine să răd de câte ori primesc porții mai mici decât în mod normal doar pentru că am venit cu un voucher de reducere. Am pățit-o recent într-o cafenea un pic dubioasă unde desertul de la masa alăturată era dublu față de al meu, deși nu trebuia să fie vreo diferență.

Ideea este următoarea: dacă vin și primesc o porție mică, voi bănui că așa sunt porțiile uzuale și deci nu mai revin niciodată acolo. Iar ideea unei reduceri de tipul acestor vouchere este tocmai să atragi clienți care să vadă pe bani puțini ce bună este mâncarea și servirea și apoi să mai revină pe acolo. Sunt multe localuri în București și nu e timp să le încerci pe toate, așa că atragi clienții cu o ofertă bună și le arăți ce bine este la tine.

Cine nu înțelege asta le face degeaba.

4. Meniuri “cu de toate”.

Am citit pe Restograf.ro o idee care mi-a plăcut. Restaurantele care au un meniu de 10 pagini, cu sute de preparate, au de fapt totul cumpărat din Metro, congelat și făcut la repezeală. Măncarea este bună, dar banală. Dacă vreți nu doar sa mâncați de foame, ci să savurați un preparat bun, căutați restaurantele care au în meniu doar 10-12 feluri, ar putea fi un semn că bucătarul respectiv știe la ce se pricepe și le face doar pe acelea.

Sfat: eu caut vouchere prin filtrele de pe agregatoarele CautaReduceri.ro și Redutti.ro

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus