un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Brave

9 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Am văzut Brave, un film de desene animate. Am râs mult şi m-am simţit bine.

Filmul începe cu povestea oarecum clasică a unei fete de rege scoţian, mai băieţoasă din fire, care nu dorea să fie forţată de părinţi în căsătorie cu peţitori ce nu sunt pe măsura ei. E o poveste oarecum cunoscută şi de prin basmele noastre. O vrăjitoare îi dă o poţiune magică prin care va putea schimba voinţa mamei ei.

Clasic, nu? Ei bine, marele punct forte al filmului este că nu trece prin etapele deja cunoscute ale unui astfel de film. Nu ajunge la “ce bine e fără mama şi cum mă distrez”, ca apoi să-i ducă lipsa şi, fix când vine şi vreun alt pericol extern, să rezolve totul, să înveţe o lecţie importantă despre viaţă şi să fie toţi fericiţi în continuare.

Nu. Aici vraja funcționează prost şi Merida, prinţesa roşcată cu accent scoţian, face tot ce trebuie ca să rezolve problema. Filmul are umor de situație, n-are nimic lacrimogen în el şi toate personajele sunt foarte amuzante.

Mă gândesc că Brave este mai degrabă potrivit fetelor, având în vedere personajul principal, aşa cum Toy Story sau Cars sunt mai potrivite băieţilor, dar cred că vă veţi distra bine indiferent de vârstă și sex. Pixar ştie ce face și e atât de bine să intri la un film și să ieși de acolo vesel si bine-dispus.

Mai multe pe neinfricata.ro, iar în imagine o vedeți pe Paula Seling, vocea din spatele coloanei sonore în română. Eu am văzut filmul 3D și titrat în română la Cinema City Sun Plaza, dar poate diferă de la cinema la cinema.

    4 comentarii

  1. Cam aiurea ca este filmul titrat in romana … adica ia tot farmecul filmului … de aia regizorul a ales niste actori etc :) dar deh asta e doar parerea mea :)

      (Citează)

  2. Stii cumva unde il pot vedea 2D si titrat? la Cinema City am gasit doar 3D titrat si 2D dublat.

    Valabil si pentru Madagascar 3 si Ice Age 4.

      (Citează)

    • Te uiti pe Cinemagia la fiecare cinematograf la ore. Unde scrie (ro) e dublat, unde nu, nu. De 3D nu stiu, dar poti afla pe site-ul fiecarui cinematograf.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus