un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Surpriză, ești ministru!

9 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Acum câteva luni scriam despre incompetenţa USL de a numi un ministru al Educaţiei. Vă amintiţi că au propus miniştri incompatibili cu funcţia respectivă, deşi o simplă verificare înainte de anunţul oficial ar fi relevat imediat această problemă. Apoi a urmat o femeie care în CV avea trecute cursuri la Stanford, deşi universitatea respectivă nu auzise de ea, plus “innot” ca hobby.

Istoria se repetă. Nu pot înţelege cum au putut-o nominaliza pe Mona Pivniceru la Ministerul Justiţiei când are atâtea probleme de rezolvat înainte de a ocupa postul.

Imediat după nominalizare un comunicat al CSM-ul a spus că numirea doamnei respective ca ministru este incompatibilă cu funcţia prezentă din Consiliul Suprem al Magistraturii. Soluţia ar fi să demisioneze din CSM întâi, dacă e dispusă să facă asta. Bine bine, dar nu puteau să o întrebe înainte de nominalizare? “Măi femeie, vrei să fii ministru? Vezi că trebuie să demisionezi din postul curent, eşti ok cu asta?!?”

Tot o mică cercetare prealabilă ar fi arătat că nici cu demisia nu e aşa simplu. Nominalizarea ca ministru fără consultarea prealabilă a CSM contravine unor legi sau regulamente. Demisia nu e doar un simplu act, ci trebuie ca plenul CSM să ia act de ea într-o şedinţă ce nu poate avea loc mai devreme de 22 august, probabil pe motiv de concedii. Abia după analiza demisiei CSM-ul îşi va da sau nu acordul pentru detaşarea dumneaei la Ministerul Justiţiei. Încurcate sunt căile justiţiei!

Concluzia? MJ nu are ministru, Ponta e interimar. Vă amintiţi că principalele cerinţe ale Uniunii Europene au legătură cu justiţia, nu? Oare ce părere au despre profesionalismul guvernului român când văd zăpăceala asta?

via Hotnews.

    6 comentarii

  1. Ei au cerut delegare de la CSM, doar că ăia nu i-au dat-o. De aia trebuie să-si dea demisia acum. Și oricum demisia nu trebuie acceptată, doar se depune, dar ma rog …

      (Citează)

  2. @Combo – in sistemul romanesc demisia functionarilor publici e foarte ciudata. Am un prieten care lucra ca It-ist la ministerul mediului. A trebuit sa astepte 2 luni pana a semnat personal ministrul demisia lui.

      (Citează)

  3. O depui la registratură, iei număr de ordine și in 2 săptămâni (cât e preavizul; dacă ai funcție de conducere e mai mult parcă) pleci. E același cod al muncii pentru toți.

      (Citează)

  4. E urat ce se intampla in Romania, nu se mai respecta niciun principiu…Zbierau ei de PDL, dar sunt la fel!

      (Citează)

  5. Esti putin dezinformat, CSM-ul la sedinta de pe 20 august nu mai are cu ce sa fie de acord, pur si simplu trebuie sa ia act de demisia ei. Chiar daca regulile sunt ceva mai deosebite la magistrati, tot nu iti poate ingradi nimeni dreptul de a demisiona dintr-un loc de munca.

    Legat de Pivniceru, pot spune ca era un profesor corect si destul de sever.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus