un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Amintiri plăcute: povestea din spatele fiecărei fotografii

9 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

V-am spus că îmi voi face o fotocarte CEWE cu cele mai bune fotografii ale mele şi am făcut, profitând de o ofertă specială foarte bună.

A sosit cartea. A ieşit foarte bine, pe hârtie fotografică excelentă, şi conţine 148 de pagini A4 orizontale cu, în general, câte o fotografie pe fiecare. Toate ale mele şi toate amintiri foarte plăcute din călătoriile prin alte ţări.

Examinându-le pe fiecare mi-am dat seama că fotografiile bune nu se întâmplă pur şi simplu, ci trebuie să le cauţi. Nu mă cred vreun mare fotograf şi nici n-am pozat cine ştie ce rarităţi sau scenete extraordinare. Am surprins aceleaşi clădiri ca majoritatea turiştilor prin Londra, acelaşi apus de soare în Brighton, aceleaşi rabelos pe Douro, aceeaşi plajă a paradisului din Corfu pe care mii alţii au ajuns, începând cu Ulise.

Diferenţa este în detaliile fine. Examinând fiecare fotografie, la multe dintre ele m-am găsit spunându-mi “aici am aşteptat 10 minute ca să nu treacă nici un pieton prin cadru”, “aici am aşteptat ca vaporul cu pânze să ajungă fix sub Tower Bridge şi ca ambele steaguri din vârful podului să fluture în vânt”, “aici m-am suit la etajul 7 al unui magazin din zonă ca să fotografiez piaţa prin peretele sau de sticlă”.

O poveste mică este în spatele fiecărei imagini, un mic efort necesar pentru a face o fotografie diferită de 90% dintre cele uzuale din același loc. Pot număra pe degete cadrele la care am spus “aici doar am scos aparatul şi am declanşat, uite ce bine a ieşit!”. Şi tot acum am descoperit cu plăcere că tocmai din acest motiv ţin minte fiecare loc și povestea fiecărui cadru, acestea fiind amintiri foarte plăcute.

    3 comentarii

  1. cate fotografii a trebuit sa furnizezi, la ce calitate/dimensiuni, cat a costat, cat a durat executia si livrarea?

      (Citează)

    • Pai cartea are minim 26 de pagini, dar cu oferta respectiva eu am facut-o de 148. Este varianta “fotocarte mare”, adica A4, orizontala. Fotografii pui cate vrei tu, in functie de cate ai… eu am preferat in general una pe pagina, dar am si pagini cu 2 sau 4.

      Cei de la CEWE au un soft foarte dragut cu care poti configura in mare detaliu cartea respectiva. Fie iti sugereaza ei un layout si iti aseaza fotografiile, iar tu doar mai faci mici editari de genul “pe asta o vreau mai mare, pe asta mai mica”, sau o faci de la zero, ca mine, pentru ca am vrut sa le grupez pe tari si zone. Poti sa faci inclusiv coperta cum vrei tu. Hartia e foarte buna, groasa ca la albumele acelea scumpe, iar coperta e din carton gros.

      Fotografiile le-am redimensionat intai la 2048px, o cifra rezonabila. Programul iti spune daca sunt prea mici pentru dimensiunea pe care o ceri. Cred ca un 1600px e suficient pentru A4. La final s-au uploadat singure, in vreo 10 minute, pe serverul CEWE.

      A costat 134 lei, dar ar fi fost 450 fara oferta de care am scris saptamana cealalta. Executia a durat vreo 5 zile lucratoare si am fost anuntat prin email cand o gasesc in showroom la eMAG, de unde am si ridicat-o.

      Am apreciat ambalarea ei, in folie de plastic si toata cartea bagata intr-un carton gros pentru protectie.

      Detalii si oferte la adresa http://cs.photoprintit.com/web/84015745/

        (Citează)

  2. Frumoasa cartea ta cu amintiri. Acestea sunt noile albume foto:). Ma bate gandul sa-mi fac si eu…In atatia ani am trans multe fotografii cu povesti frumoase in spate:)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus