un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce mi-a plăcut la Bookfest

6 Jun 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Am fost rapid şi pe la Bookfest în weekendul trecut, târgul gigantic de carte de la Romexpo. Dacă n-aţi fost aţi ratat o ocazie foarte bună de a vedea titluri interesante şi poate de a le cumpăra la un preţ redus faţă de cel normal de raft.

Eu nu merg acolo ca să descopăr cărţi “normale”, pentru beletristică având deja Kindle-ul şi alte surse de informare. Nu, mie îmi plac albumele foto, cărţile despre mâncare, cele de călătorie, cele de design, arhitectură sau pur şi simplu chestii “cool”, iar la un astfel de târg am posibilitatea să le răsfoiesc pe toate. Să vă arăt ce mi-a atras interesul, unele de bine şi unele de rău.

“Romanian Cookery”, o carte de reţete româneşti în engleză, adică un cadou ideal pentru străini. Observaţi pe acolo o reţetă de sărmăluţe în foi de viță.



501 cocktailuri de băut, 501 filme de văzut, 501 destinaţii de vizitat şi altele din seria 501. Nu zic că n-ar fi şi altele de văzut şi vizitat, dar îmi plac listele şi o carte aşa voluminoasă cu siguranţă te face să descoperi lucruri pe care nu le ştiai.

Seria Cronica, din care în special mă atrage Cronica Papilor, pentru că Vaticanul are o istorie foarte interesantă.

Seria “ceva de sucub”, de Richelle Mead. Mai exact este vorba despre viaţa tristă şi deprimată a unui sucub, nevoită să-şi folosească în mod constant puterile şi corpul sexy pentru a face sex fenomenal, trăind în lux şi omorând, justiţiară, bulangiii din lume, deşi sărmana fată visa doar să fie o contabilă specializată în deducerea de TVA. Seria poartă inspiratele nume “Tristeţi de sucub”, “Nopţi de sucub”, “Vise de sucub”, “Patimi de sucub” şi “Taine de sucub”, dar eu sper că fata va reuşi în viaţă şi următoarele cărţi vor fi “Corporaţie de sucub”, “Vacanţă în Bulgaria de sucub” şi “Pensie de sucub”. Sucub sucub sucub. Pe asta am găsit-o pe eMAG, aşa că link sucub.

Ghidul Bucureştiului, în română şi engleză, adică bun şi de cadou pentru străini, prezintă pe scurt istoria multor obiective turistice din Bucureşti. Mi-ar plăcea să-l iau, îmi place să ştiu istoricul diverselor case şi monumente şi palate din oraşul meu.

Ghid Bucuresti (lb. engleza) – Silvia Colfescu – 24 lei la eMAG

Sosuri, vreo 400 de pagini de sosuri.

Cred că-i aceasta de mai jos
Sosuri – Dumont

Tipul care a scris “bărbaţii sunt de pe marte, femeile din iad și/sau venus” probabil consideră că a găsit un titlu atât de bun încât a scos o serie întreagă despre Marte şi Venus. Dacă nu eşti atent, zici că-s cărţi de astronomie.

Seria Marte si Venus – la eMAG

“Spulberă-mă”. Cu poza aia pe copertă, nu pot decât să răspund cu celebra glumă “mai lasă-mă 5 minute şi te mai spulber eu o dată”.

Bucureştiul vechi, în fotografii.

“Enciclopedie culinară – ghid practic”. Prezintă foarte multe reţete (sunt 8 numai în imaginile de mai jos), are multe pagini şi fotografii bune.

Enciclopedie culinara 1 – Ghid practic – la eMAG

“Epoca imperiilor”. Deşi toate informaţiile pot fi găsite şi pe Wikipedia şi în atâtea alte locuri, cartea le structurează şi le prezintă eficient.

Epoca imperiilor – Robert Aldrich – la eMAG

“Istoria ilustrată a celui de-al doilea război mondial” şi restul seriei. Din nou, o carte mare, bine făcută, cu fotografii şi scheme interesante şi informaţie bine structurată.

Istoria ilustrata a celui de-al doilea razboi mondial – la eMAG

Cocktailuri şi deserturi cu fructe şi ciocolată. Nişte cărţulii mici, dar bine făcute.

Albume de fotografie. Delta Dunării, Transilvania, Maramureş, toate sunt cadouri excelente şi pentru romăni şi pentru prietenii din străinătate.

Albume Florin Andreescu – la eMAG

Sfaturi pentru bucătărie. O carte mărișoară cu tot felul de tips & tricks despre cum să cureți mai ușor roșiile, cum să eviți să plângi de la ceapă, cum să…

    9 comentarii

  1. Romanian Cooking care de fapt e Romanian cookery, o am si eu (a se citi parintii mei au facut-o cadou prietenului meu care in schimb nu o deschide decat ca sa se inspire pentru ce retete imi cere sa fac).E ce se poate mai apropiat de o carte de gatit pentru straini, si am cautat ceva pana la asta, toate fiind anoste (inclusiv antologia lui Radu Anton Roman in franceza, boring)sau/si prost traduse (si oricum nu prea exista altele).

    Are poze cu fiecare fel de mancare (facute la McMoni’s parca) si explicatii destul de ok si usor de inteles.

    Ultimele poze din post, cu albumele de fotografie, am luat si din colectia asta cateva, tot cadou. foarte frumoase, buna calitatea si a pozelor si a hartiei, chiar un cadou frumos. Pacat ca realitatea nu e mereu la fel.

      (Citează)

  2. Radu sau Ioana, de la ce editura e Romanian Cookery? Am cautat 3 luni de zile asa ceva si nu am gasit! Prietenii carora vroiam sa le cumpar carte de bucate s-au casatorit acum cativa ani, dar… mai bine mai tarziu decat niciodata.

      (Citează)

  3. House of Guides, da. Eu am gasit-o in aeroportul Otopeni, inainte de checking e un Relay sau ceva stand cu ziare, etc (pe stanga langa toalete)

      (Citează)

  4. Mersi!

      (Citează)

  5. Forma de plural, cu articol hotarat, pentru “bulangiu” cred ca e “bulangiii”, nu cum eronat a fost scris in textul de mai sus.

      (Citează)

  6. Am fost și io la Bookfest, să mă las agățată de intelectuali, da’ n-am avut succes :(

      (Citează)

    • Erau toti cu ochii in carti, asa e acolo. Trebuie sa gasesti un loc in care intelectualii nu au ceva ce i-ar putea distrage de la aspectul tau placut. E ca si cum ai incerca sa agati un geek la vreo mare expozitie internationala gen Consumer Electronics Show.

        (Citează)

  7. Eu nu agat. Dar revenind la ideea principala: sugestii? :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus