un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Refresh-ul gamei Maguay

25 May 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Maguay a prezentat noile sale ultrabook-uri, fiind singurul producător de aşa ceva din România (ba chiar din Europa de Est şi Centrală). Ultrabook-urile sunt laptopuri performante şi portabile, Intel impunând că specificaţiile acestei clase să includă procesoare Core rapide, SSD-uri pentru stocare, greutate şi grosime redusă şi autonomie de minim 5 ore a bateriei.

Modelele noi prezentate de Maguay arată foarte bine. Au carcasa bine făcută, plăcută la atingere, sunt uşoare, performante, simplu de transportat şi de utilizat chiar şi în cele mai incomode locuri.

U1403i are 14 inci şi carcasă unibody de aluminiu, iar U1404i l-aş vedea mai degrabă adresat femeilor, întrucât are un colorit rozaliu. Încă nu le găsiţi pe site-ul oficial, dar vor avea procesoare Ivy Bridge şi posibilitatea de configurare pentru înaltă performanţă. U1401i este primul ultrabook Maguay, pe care preţul îl poate transforma într-un câştigător: modelul de 14 inci începe de la 510 USD (fără TVA) şi poate fi configurat la multe aspecte pe site-ul maguay.ro. Am adăugat pe el nişte RAM în plus, tehnologie Wireless Display, licenţa Windows 7 şi am ajuns la 692 de dolari (fără TVA).



Am văzut şi un model de 11 inci, foarte uşor. Nu-i ştiu specificaţiile, dar dacă e la fel de performant, Maguay are un câştigător în portofoliul viitor. Și ce-mi place este că piața ultrabook-urilor se împarte bine între producători, acoperind toate nevoile posibile, de la formele elegante si modelele scumpe ale unor producători, la cele ușoare ale altora sau accesibile la preț. Aproape toți marii producători au anunțat ultrabook-uri, dar au reușit să-și individualizeze bine produsele pe cerințele pieței.

Pe lângă ultrabook-uri, am văzut şi laptopuri de gaming din seria P1502m şi P1702m, adică 15 şi 17 inci. Au ecrane mate, rezoluţie Full HD, tastatură iluminată, până la 32 GB de memorie RAM, super-plăci video, iar preţurile încep de la 1359 de dolari.

Cât despre sisteme desktop, uitaţi-vă mai jos la cât de mare este acel cooler de procesor față de memorie RAM din fața lui. Zici că-i hota mea de la bucătărie. Toate au carcase ce te invită la tuning, placi video gigantice, chiar şi în SLI, şi multă memorie. Am văzut jocuri de ultima generaţie rulate pe monitoare de 30 de inci şi parcă mi s-a făcut dor de vremurile simple când urmăream gaming-ul şi ştiam tot ce mişcă în el.


    4 comentarii

  1. Atentie la preturi: scrie la fiecare – “Preţul afişat nu conţine TVA” !!!

      (Citează)

  2. Raspunde sincer,daca ar trebui sa iti cumperi un sistem (laptop/desktop) ai alege un Maguay? :P
    Ai auzit ceva despre ele, da ceva pe bune, de la oameni care le folosesc si nu chestii din prezentari facute anume sau comunicate de presa? :)

      (Citează)

    • Am folosit un Maguay mai bine de 3 ani la munca si n-am avut deloc probleme, ba chiar este un super-laptop. Asa ca da, voi pune Maguay pe lista de posibili fabricanti atunci cand imi voi cauta un laptop nou.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus