un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

E vreo diferență între restaurantele chinezești?

24 May 2012  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Am fost recent la restaurantul chinezesc Marele Zid. Bună mâncarea, porţii mărişoare la carne, orezul servit într-un fel de căldare de lemn, preţuri în limita rezonabilului.


Totuşi, n-a fost mare diferenţă faţă de alte restaurante chinezeşti din trecut. Acelaşi meniu lung, aceleaşi reţete de pui, porc şi rață, din nou vită pe plită încinsă, pui în sos chinezesc, supă de porumb şi tot aşa.

Este în Bucureşti vreun restaurant diferit? E vreunul special, vreunul cu preparate mult mai bune, mai inedite, cu o atmosferă mai autentică dincolo de lămpile chinezeşti şi muzica de fundal caracteristică tuturor celor văzute de mine?

    12 comentarii

  1. pai in principiu e cam aceeasi chestie peste tot, s-au prins ce le place romanilor, le-au adaptat (chestiile alea au alt gust si retete decat ce vezi in China) si cam asta e tot.
    daca vrei sa schimbi trebuie sa te duci acolo unde mamanca ei. prin Dragonul Rosu (sau cum se numeste complexul ala comercial) era un restaurant f bun, nu stiu exact unde, m-a dus cineva. poate prin Colentina se mai poate gasi ceva.

    promit cand vii pe aici sa te duc la unul cu mancare pe bune, nu cu retete adaptate pentru europeni.

      (Citează)

  2. Nu stiu unde sa iti sugerez sa te duci, iti zic unde sa nu te duci: la restaurantul chinezesc de la Baba Novac, de pe str. Dristorului. O porcarie.

      (Citează)

  3. Mi se pare ciudat ce zice Cip. Desi arata prost, mie (si nu numai) mi s-a parut ca acolo (Qian Bao) au cea mai buna mancare chinezeasca din oras (si asta a zis-o chiar si o persoana de origine asiatica pe care o cunosc si venea des prin Romania)

      (Citează)

  4. Carnea aia din a treia poza arata dubios de cruda.

      (Citează)

  5. Nu stiu gustul mancarii dar “plita” este aceeasi peste tot.

      (Citează)

  6. Orasul interzis de pe silvestru pare mai deosebit dar am inteles ca si preturile sunt mai deosebite:-)

      (Citează)

  7. Eu am inceput sa simt diferenta. Am 2 restaurante chinezesti favorite. Restul e cancan.

    Ca diferente, poti sa le observi la gust, la preparate, la combinarea culorilor etc:). Iti poti da seama, cred:), daca o mancare e mai proaspata sau nu…etc!:)

      (Citează)

  8. Ha, io zic sa încerci si alt fel de bucătărie. Thai…de exemplu? E mult mai buna si mai sănătoasă decât bucătăria chinezeasca! Iar cea japoneza le da clasa la toate!
    P.S. Sorry, nu îți pot da nume de restaurante, dar te pot ajuta cu sugestii de mâncare! :)

      (Citează)

  9. Iti recomand, daca nu ai incercat deja, restaurantul Thang Long.Mancare vietnameza premium. Bucatar vietnamez. Eu ceva mai gustos n-am gustat pe planeta asta. Incearca patul de jaratec, orezul si puiul prajit cu legume…http://thang-long.ro/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus