un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Accesorii pentru HTC One X

24 May 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Cauţi accesorii pentru HTC One X? Am testat eu căteva de la mobiledirect.ro

Eu vreau în primul rând o husă bună de piele în care să stea telefonul protejat. Nu-mi plac învelişurile siliconice, vreau să mă bucur de carcasa şi forma telefonului, nu să-l folosesc învelit în alt plastic. Aşa că am ales produsul intitulat “Husa HTC One X – piele naturală premium Pouch” de pe site-ul respectiv, la 99 de lei.

A venit frumos ambalată într-o cutie elegantă şi învelită chiar şi în interiorul acesteia. Se potriveşte perfect cu One X, lasă liberă zona portului USB ca să poţi încărca telefonul fără să-l scoţi afară, iar materialul este o piele moale, fină şi plăcută la atingere. O zonă elastică de pe lateral mă face să cred că nu se va lărgi în timp, fiind bine dimensionată încă de la început.



Dacă vrei o carcasă siliconică pentru One X, elastică, am pus mâna pe una albă (neagră nu mai era în stoc în acel moment). E făcută pe măsură, aşa că are toate deschiderile necesare pentru cameră, butoane şi port USB exact acolo unde trebuie. Nu mi se pare la fel de elegantă ca şi husa de piele, dar aş recomanda-o celor care nu vor să murdărească telefonul sau se tem să nu-l scape din mână în utilizarea normală. Sunt şi câteva modele mai rezistente, cu spatele întărit, dar eu am vrut-o pe cea mai elastică.

Puteți pune și o folie de protecţie pentru ecran, care mie mi se pare că are două avantaje (se curăţă mai uşor de amprente şi murdărie şi alunecă mai bine degetul pe ea), vă recomand setul de două folii de protecţie de la Case Mate. Sunt şanse mari să greşiţi aplicarea primei folii, aşa că mai bine să aveţi două în pachet.

Foliile sunt greu de aplicat fără a prinde praf sau bule de aer sub ele. Recomandarea mea este să curăţaţi bine masa, să spălaţi bine de tot telefonul, să ştergeţi ecranul cu o cârpă moale şi să suflaţi, de preferabil cu o pompiţă, orice urmă de praf de pe acesta. Apoi desigilaţi doar partea de sus a foliei ce urmează a fi aplicată, eliberaţi cam doi centimetri cu lipici de sus, potriviţi acea parte de sus perfect pe telefon şi continuaţi în jos. Dezlipiţi protecţia doar pe câte un centimetru, ca să nu daţi ocazia prafului să se aşeze pe lipici, şi aplicaţi acea zonă imediat pe ecran. Ar trebui să fac un film cu asta, nu?

Alte tipuri de huse, carcase și accesorii pentru One X aici.

    19 comentarii

  1. Mersi fain pentru sugestii. Cum necum am intrat pe site si mi-am comandat si eu doua chestii pentru Cha Cha: 2 folii ecran + husa. Imi place foarte mult ca transportul e gratuit la comenzi de peste 50 de lei … O limita usor de atins, deci, practic, transportul e gratuit :D.

      (Citează)

  2. “să spălaţi bine de tot telefonul” de preferat in cada cand faceti baie :))

      (Citează)

  3. Husa aceea e FAIL in masina , daca suna telefonul pana il scoti si raspunzi iti ia o vesnicie , asta daca vrei sa fi si atent la trafic . Pentru mine varianta cu husa silicon a fost varianta castigatoare .

    La sensation nu am simtit nevoia de ecran de protectie si dupa 1 an de folosire nu are nici o zgaraietura

      (Citează)

  4. La nici 20 de minute, m-au sunat sa imi spuna ca maine ajung produsele. La cat sunt de neindemanatic, acum tre’ sa ma uit la tot felul de tutorile in care sa mi se explice cum se pune folia :)))

      (Citează)

  5. Daca e folie de caliate poti sa incerci de cateva ori atat timp cat pe partea lipicioasa nu se aseaza particule de praf , deci daca nu iti iese din prima ai grija sa nu fie praf in atmosfera .

    De aplicat folia e simplu , sunt mai multe metode . v. Youtube

      (Citează)

    • @Linux: n-ai cum sa te feresti de praful din atmosfera, ca nu cred ca esti intr-o camera speciala. De asta e mai buna metoda mea cu dezlipitul pe masura ce lipesti si paletatul cu ceva semi-dur ca sa se lipeasca bine.

        (Citează)

  6. ca sa aplici folia uzi atat ecranul cat si folia si apoi o aplici.

      (Citează)

  7. E cam off-topic intrebarea mea, dar m-ar interesa mult ce parere ai despre One X vs One S. Eu am luat de la emag un One X, cu gandul ca daca nu ma pot obisnui rapid cu dimensiunea de 4.7, il returnez si iau One S. Daca ai scrie si post pe tema asta, ar fi si mai bine :)

      (Citează)

    • Daca e prea mare One X, mergi pe One S fara nici o teama! La unele aspecte e chiar mai bun, de exemplu nu se incalzeste, poate iti place mai mult ecranul AMOLED, iar bateria si procesorul sunt la fel de bune ca la One X.

        (Citează)

  8. Salut,
    vreau sa-mi cupar o husa cu un design similar celei pe care ti-ai cumparat-o tu, pt HTC One X. Cum se aude speakerul atunci cand suna telefonul si se afla in husa? Daca zona de spate jos (unde este plasat difuzorul) este acoperita nivelul sonor este mult diminuat. Tie cum ti se pare?

      (Citează)

    • Se reduce volumul perceput, dar din fericire One X are un difuzor puternic si il poti auzi in continuare. Eu n-am ratat apeluri cand il purtam in husa mare de piele, notificarile se aud, vibratia se simte.

        (Citează)

  9. Am comandat si eu acuma foliile si husa recomandate. Multumesc mult pentru review – chiar a fost de folos.

    Mai ramane problema cu aplicatiile utile, un iGO care sa mearga etc. Poate ma poti ajuta si in privinta asta.

      (Citează)

  10. Salut.Folia de protectie care o recomanzi, este mata sau transparenta?

      (Citează)

  11. e feature sau bug cand dai click pe poze sa vina pop up / focus cu ele, ci sa le puna la sfarsitul articolului?

    ma miram de ce naiba nu le pot mari ( pe alte site-uri n-am remarcat ca sa nu le faca “pop up” ), si cand am ajuns la finalul articolului am gasit poza marita pe care am tot dat click

    are si butoanele de next previous, dar se comporta tampit, in sensulca dau sa zicem previous si imi face refresh la pagina si ma duce in zona articolului, daca derulez pana jos apare poza care “era previous” dar este enervant scroll-ul sa ajung la ea

    ps. chrome dev 25 / ad block /

      (Citează)

  12. Salut,

    Eu mi-am achiziționat un HTC One X+ … știu că ecranul are aceeași mărime ca One X, dar sunt curios dacă și husele se potrivesc la fel de bine? Aș dori să-mi achiziționez și eu tot Husa HTC® One X – piele naturala premium Pouch, dar aș vrea să fiu sigur că se potrivește la fel de bine.

    Merci.

      (Citează)

    • One X+ 134.4 x 69.9 x 8.9 mm
      One X 134.4 x 69.9 x 8.9 mm

      Deci un pouch se va potrivi. Mai conteaza pentru anumite huse daca si camera si porturile sunt in aceleasi poziti, iar asta poti afla uitandu-te ochiometric la imagini cu ambele telefoane.

        (Citează)

  13. Ah, ok, merci fain. Eu am plasat o comandă online de husă acum, pentru că acele telefoane (3 la număr – Vodafone, Orange, Cosmote) sunt închise toate. Husa are cumva și o perioadă de testare/returnare?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus