un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Canon 600D la teste

8 Mar 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Canon 600D este unul din cele mai noi DSLR-uri de pe piaţă. La noi l-a adus aproape imediat magazinul Koyos.ro, iar de la ei a venit şi la mine pentru un mic review. Iată mai jos începutul său, în care vă spun câteva lucruri pe care le-am observat acum când l-am despachetat, plus o galerie imensă de imagini cu aparatul, butoanele şi obiectivul 18-55mm inclus în kit-ul pe care l-am primit.

Eu rămân foarte deprimat de câte ori testez gadget-uri mult mai bune decât ce am eu acum. 600D-ul este un astfel de exemplu. DSLR-ul pe care îl am e un Pentax K-x, cel mai bun în gama entry-level şi sunt foarte mulţumit de el, dar 600D-ul este mult peste el ca performante şi funcţii. E drept ca şi preţul e pe măsură, dar asta mă deprimă şi mai mult: am găsit un aparat super tare şi e clar că totuşi nu-l voi avea prea curând pentru mine.

Etapele principale ale unboxing-ului au fost următoarele:

  1. Hmm, e la fel de mic ca şi Pentax-ul meu. Eu am unul din cele mai compacte DSLR-uri, dar 600D-ul e cam la fel de mic.
  2. Uuuu, are ecran rabatabil/”inclinabil”/”mișcabil”/”rotibil”. Îl scoţi din aparat, îl înclini în sus şi în jos ca să faci fotografii de la nivelul şoldului sau pe deasupra mulţimii, îl închizi de tot cu ecranul spre aparat, ca să nu-l zgârii. Am avut soluţia aceasta pe un aparat mai vechi (tot un Canon) şi vă asigur că e perfectă! E cel mai bun tip de ecran pe care-l poţi avea pe un aparat foto.
  3. Ia uite, butoanele sunt solide, se apasă şi se rotesc ca nişte comutatoare bine făcute. Pare aparat militar, nu plastic ieftin. Dacă aşa e calitatea Canon în toată gama, atunci bravo lor.
  4. Am pornit aparatul. Ecranul e de nota 10, o rezoluţie foarte bună şi un negru adânc. Fotografiile pe care le faci arată mult mai realist pe ecranul de pe aparat, îți poți da seama rapid daca e bine făcută sau nu.
  5. Am tras câteva cadre. Calitate incredibilă, cei 18 megapixeli şi senzorul îşi fac treaba. Nu credeam că e aşa deosebire mare între DSLR-uri decât la ISO mare sau tot felul de funcţii avansate, dar 600D-ul mi-a arătat imediat că banii în plus sunt meritaţi chiar de la început.

Mai jos imagini cu aparatul, atunci când l-am scos din cutie. Urmează şi imagini de test făcute cu 600D-ul, dar întâi să ies din casă la lumina zilei.

Aceste trei imagini de mai jos sunt făcute cu Canon 600D. N-am avut alt subiect în afara lui Wall-E.

Îl găsiți pe koyos.ro in următoarele variante:

Vă recomand varianta trei.

    9 comentarii

  1. Am facut si eu pas-ul recent catre DSLR, mi-am luat varianta americana a 550d-ului, care e practic identic cu 600d-ul numai ca nu are ecran rabatabil. Nu exista termen de comparatie, am avut numai compacte pana acum si diferenta am observat-o imediat.

    Abia astept primul concediu :)

      (Citează)

    • @AdrianG: ce obiectiv ai?

      @stefan: da, asa ma si astept sa fie. Dar ca prima impresia, faptul ca 600D e mai scump decat Pentax-ul meu e justificat si prin calitatea fizica sporita.

      @bogdan: cred ca cine isi alege un DSLR nu se uita doar pe site-ul magazinului si nu poate fi interesat doar de specificatiile de acolo, indiferent cate ar pune la dispozitie.

        (Citează)

  2. asta cu finisajul e mai cu cantec. sa vezi cand o sa pui mana pe un aparat intr-o gama si mai profi, atunci asta o sa ti se para ca e un plastic mizerabil. sunt curios cum sunt canon-urile astea mai noi, sper ca au mai evoluat la capitolul ergonomie, sinistra la majoritatea modelelor pana acum.
    cand vin la Bucuresti trebuie sa ne vedem sa ti-l arat pe K5 :)

      (Citează)

  3. Arunca-ti un ochi si pe specificatiile Sony A33/A55. Sunt in aceiasi clasa de pret cu cele mentionate de tine mai sus, iar la specificatii s-ar putea sa fie mai bune. Cat despre Koyos, ar fi ok sa puna pe site mai multe specificatii esentiale despre produs, gen fps burst sau puncte de focalizare etc.

      (Citează)

  4. @Radu: Momentan cel de kit, 18-55.

      (Citează)

    • Asculta-mi sfatul si cumpara-ti unul general precum 18-200 (sau 18-300 daca iti permiti) pana in concediu. Cu un zoom 3x nu faci mare branza, ia-ti ceva cu zoom mai mare. Eu am luat Pentax-ul cu doua obiective in kit, un 18-55 si un 55-200. Problema s-a dovedit a fi faptul ca schimbarea obiectivelor e destul de complicata. Trebuie sa pui capacele, sa nu risti sa le scapi din mana, sa ai grija sa nu intre praf in aparat si de multe ori ratezi ocazia fotografiei. Mai ales in concediu sau excursii vei aprecia un zoom bun in foarte multe cazuri, iar un 18-200mm iti ofera 10x zoom optic.

        (Citează)

  5. hai ma ca nu e asa greu. de obicei cand plec pe undeva am minim 5 obiective cu mine si nu e asa greu sa le schimbi. cand am fost in china am plecat cu 7 si nu am murit, odata ce inveti cum sa le schimbi si ai ceva exercitiu, totul merge ca uns.

      (Citează)

  6. M-am gandit deja si m-am hotarat ca urmatorul obiectiv o sa fie unul de 50mm F1.8 (100$) sau 1.4(400$) in functie de banii care o sa-i am. Nu prea ma vad folosind un obiectiv tele, decat foarte rar. Mai degraba fac poze de apropiere si in interior, aici ma refer la ce folosesc cel mai des aparatul, sunt convins ca in concediu as folosi mai mult zoom-ul.
    Problema apare si la stabilizarea aparatului, ori nu prea ma vad carand dupa mine un trepied.

    Bottom line: mi-ar placea un 18-200 dar nu as da banii (~600$) pe asa ceva momentan, in cel mai bun caz, daca vad o sa am nevoie de un obiectiv tele, o sa iau un 55-250 (250$).

      (Citează)

  7. andrei mezinoi

    26/02/2012 la 7:15 PM

    vand canon 600 d cu 2000 de lei

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus