un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asigurarea telefonului la Vodafone functioneaza

16 Mar 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

Un prieten de-al meu îşi luase de mai puţin de o lună un HTC Desire de la Vodafone, dar i l-a furat cineva. În metrou, cu telefonul la piept şi buzunarul închis cu fermoar, dar tot i l-au furat. Noroc că avea asigurare pentru telefon, că îl cumpărase chiar de la Vodafone şi plătea 3 euro (sau 2,99, whatever) pe lună pentru asta.

Paşii pe care i-a urmat au fost următorii:

  1. declaraţie la Poliţie că i-a fost furat telefonul (nu ştie cine i l-a furat, undeva în metrou etc). Declaraţia se depune la Registratură şi de acolo îţi dă numărul ei de intrare scris pe un bon.
  2. sunat la Vodafone, prezentat situaţia, aflat de la Vodafone numărul de telefon al fimei de asigurări care urmează să-l despăgubească.
  3. trimis la respectiva firma, după un telefon prealabil, un scan cu bonul primit de la Poliţie
  4. firma de asigurări face un borderou pe care scrie din ce magazin îţi vei ridica noul telefon mobil (un alt Desire, în cazul lui). Cică ar fi ceva flexibilitate, adică el a schimbat 2-3 magazine pt că nu putea ajunge la ele în timpul programului şi din astea.
  5. la magazinul Vodafone te duci cu buletinul, le zici cine eşti şi ce număr de telefon ai, ei se uită în sistem şi văd respectivul borderou şi apoi îţi dau telefonul nou.

Eu cam aşa am înţeles lanţul evenimentelor. Cert e că a rămas fără telefon vineri seara în metrou şi ieri, marţi, l-a ridicat pe cel nou. E bine de ştiut că merge sistemul.

    22 comentarii

  1. Neaşteptat de simplu, la prima vedere: Mă mir că nu se confruntă cu o avalaşă de ţepari care să fraudeze în felul ăsta companiile de asigurare! Cum ar dovedi ei că nu ţi s-a furat telefonul!!!

      (Citează)

  2. La ce a spus nickro ma gandeam si eu. Parca e prea simplu.
    Daca chiar e asa, ei cum se verifica ca nu le dai teapa?

      (Citează)

  3. Cat timp telefonul e cumparat cu abonament vodafone, deci presupun ca are un discount, cumparatorul exista si in BD a Vodafone => nu poti frauda decat daca ai o complicitate inside vodafone.

      (Citează)

  4. La Orange asigurarea e doar in caz de iti spargi telefonul. Daca ti-l fura, ghinion – ceea ce mi se pare foarte normal.

    Probabil ca cei de la Vodafone blocheaza accesul telefonului sau chiar au tracking pe ele :)

      (Citează)

  5. @ionut telefoanele mobile pot fi identiticate oriunde in lume dupa IMEI.

      (Citează)

    • Ca la orice declaratia la Politie, o faci pe propria raspundere. Daca te prinde ca le-ai dat teapa si de fapt nu ti-a furat nimeni telefonul, te da in judecata firma de asigurari, te mai iau unii si cu fals in acte si altele asemenea.

        (Citează)

  6. mie imi pare interesanta o asigurare pentru urmatoarele situatii :
    – mi-a varsat cineva lichide pe el / m-a prins ploaia si l-a udat
    – furt
    – mi-a scapat din mana / a dat cineva peste mine si mi-a scapat pe jos
    altfel el sta foarte bine la mine la curea in toc sau acasa intr-o husa de piele.
    din cate am citit despre asigurari, treaba cu apa nu e asigurata de toti (si sunt multi care trimit htc-uri la Carma si sunt refuzati la garantie pe motiv de contact cu lichide ceea ce mi se pare o metoda foarte avantajoasa pentru ei de a se spala pe maini pentru ca nu prea ai cum sa dovedesti ca nu l-ai bagat in apa, iar ei pot sa iti picure apa pe punctele de control de pe placa de baza a telefonului si sa te faca ca nu il repara in fata ta).
    sunt doar vreo 3 pe piata: Vodafone, Orange si Internity care fac asigurari si e cam obligatoriu sa ai telefonul luat de la ei.
    eu de ex. l-am luat de la Cosmote si ei inca nu fac asigurari.

      (Citează)

  7. de curiozitate: amicul tău a adormit cumva în metrou?

      (Citează)

  8. Leonard Iancu

    15/06/2011 la 9:18 PM

    E o mare teapa cu Asigurarea Mobila Vodafone. Sotiei i s-a furat telefonul in aeroportul Otopeni, a facut reclamatie la politie si cu Dovada semnata si stampilata de la politie, factura, contract, IMEI, ambalajul telefonului, etc.,am mers la asigurator “MARSH-broker de asigurare” care a incadrat “furtul”care trebuia despagubit si nu se poate dovedi, ca si “pierdere”care nu se despagubeste si iata ca imi pierd timpul acum cu reclamatii la OPC si alte organe abilitate ale statului, ca mi-am pierdut si speranta de alt telefon.
    Asa ca, nu va lasati amagiti de acesti banditi care spun ca asigura telefoane, ca-i o mare teapa!

      (Citează)

  9. Ma intreb daca il scapi sau il spargi sau incepe sa aibe zgarieturi..procedeul devine mai simplu neavand obligatia sa mergi la politie sa declari ceva, corect?

      (Citează)

  10. Niste nenorociti. Urmeaza sa ii actionez in instanta. La fel, mi s-a furat telefonul asigurat Premium la Vodafone de catre brokerul de asigurari Marsh (un nume sugestiv de altfel). In urma deschiderii dosarului de dauna ti se trimite un mail sablon cu mesajul: “In conformitatea cu cele prezentate, Furt telefonului mobil nu este acoperit de termenii politei de Asigurare Premium si prin urmare Asiguratorii nu pot depagubi aceasta dauna.”
    Urmeaza cateva zile in care te certi pe rand cu cei 4-5 angajati pe care ii au in call center, le transmiti si retransmiti mailuri peste mailuri cu titlul “nemultumire privind analiza dosarului de dauna” si de la fiecare angajat primesti acelasi raspuns: “vom reveni cu un telefon in cursul zilei de azi”. Nu te suna nimeni. La final ajungi sa vorbesti cu un sef de departamen care iti spune ca nu se poate demonstra ca ti s-a furat telefonul. E posibil sa il fi pierdut sau lasat de buna voie cuiva. Un mare “Marsh” primit de la Vodafone!
    Acum OPC, sala de judecata, presa poate, etc. Na’…macar putin sa compenseze proasta publicitate pe care o primeste Vodafone-ul.

    Concluzia: chiar n-are rost sa platiti degeaba cei 3-4 euro/luna pantru asigurarea Vodafone.

      (Citează)

  11. Dar cum se procedeaza in caz ca ai asigurare doar pt daune..si telefonul devine zgariat dupa un timp?

      (Citează)

  12. Am tot citit dar nu prea am dat de scenarii decat ceva gen “daca il scapati accidental pe jos/se sparge” etc
    Eu zic in caz ca dupa 1 an telefonul devine zgariat de la folosinta etc se schimba? si daca da tot prin politie sau se rezuma doar la vodafone?

      (Citează)

  13. A intrat unul cu bicicleta in mine si mi-a spart telefonul S+. Nu am stiut pana cand a trebuit sa il folosesc la o ora dupa accident.Am asigurare premium asa ca m-am prezentat la un magazin vodafone si m-au indrumat sa ii sun pe cei de la mash unde am povestit cele intamplate. Mash mi-au cerut tip/model telefon si IMEI, apoi mi-au dat un nr de dosar sau ceva de gen, care l-am dat celor de la vodafon si mi-au spus sa ma prezint peste 4 zile cu garantia telefonului, factura, buletinu si telefonul spart. Cei de la vodafone nu mai aveau S+ si mi-au dat o lista cu telefoane sa aleg. Asa m-am ales cu un S Advance. Am ramas uimit ca a trebuit sa fie asa simplu, prea simplu

      (Citează)

  14. In cazul meu a fost nevoie de hartia pe care toti o numesc dovada si se emite de catre circa de politie pe raza careia s-a produs incidentul. Dureaza spre 2 saptamani pana ai hartia respectiva daca nu vor sa ti-o semneze sau se fac ca nu le merge imprimanta.

      (Citează)

  15. Furtul trebuie sa fie realizat doar prin violenta si intimidare ca sa fie acoperit de polita

      (Citează)

  16. Am cautat tot net-ul (poate am avut ghinion), am citit si termenii si conditiile, dar tot n-am gasit nimic. Se poate sa-mi spuna cineva unde scrie cat dureaza (maxim) sa-l inlocuiasca? Am dosar de dauna pentru un 5S de aproape 2 saptamani si inca n-am primit produsul ” nou”.

      (Citează)

  17. Eu nu cred ca ceea ce spuneti comporta riscul de a fi adevarat. Detin un Samsung S4 Mini. L-am achizitionat la un pret subventionat dar cu un abonament la pret ridicat care includea o asigurare pt aparat. Contractul l-am semnat la Arsis si mi s-a spus de 5-10 ori ca sunt asigurat numai in cazul deteriorarii nu si in cel al furtului. Am scapat telefonul jos in Februarie 2015, acum suntem in Mai 2015 si sub diverse pretexte au refuzat sa il inlocuiasca sau repare. NU FACETI NICI O ASIGURARE ESTE TEAPA MARCA VODAFONE! Nu am nici un interes sa fac contrareclama nimanui. Este teapa NU FUNCTIONEAZA

      (Citează)

  18. Pot să vă confirm şi eu că asiguratorul Marsh este o firmă de excroci care funcţionează doar pentru că Vodafone îi recomandă ca şi cum chiar Vodafone face asigurarea. Sper că cele două cazuri întâmplate mie să vă convingă să nu mai colaboraţi cu această asigurare. Manţionez că în ambele cazuri aveam asigurarea premium(maximă).

    1. Prin 2012-2013 aveam un Iphone 5 pe scaunul din dreapta mea. Am oprit la un moment dat, un tânăr s-a apropiat de mine din partea stângă să-mi ceară o informaţie, iar un altul mi-a furat telefonul de pe scaunul din dreapta. Maşina era decapotabilă. Despăgubire 0, deşi aveam un proces verbal de la poliţie. Motivarea:neglijenţă şi lipsa violenţei şi a efracţiei.

    2. Acum, de o lună, mi-a cazut, la coborârea din maşină, un Iphone 6 Plus. Vorbind cu căşti la telefon îl ţineam pe coapse. La fel au refuzat despăgubirea motivând neglijenţa, iar o ţoapă de la call center mi-a atras atenţia ca telefonul era scump şi trebuia să-l depozitez în siguranţă. Adică scopul asigurării este nu de a asigura un bun pe care-l foloseşti, ci acela de a plăti poliţele de asigurare şi de a “depozita” telefonul, eventual într-un seif cu cifru.
    Beneînţeles că-i voi da în judecată, dar RECOMAND CU TĂRIE NU VĂ Asiguraţi telefoanele mobile. Dacă e să respectaţi tot ce vă cere asigurarea, atunci nu mai are rost să-l asiguraţi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus