un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Teapa cu rame foto in Carrefour

15 Mar 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

În Carrefour poţi găsi o ramă foto foarte bună: 7 inci, ecran LED, calendar şi ceas, carcasă îngustă şi costă doar 129 de lei. Pare o afacere excelentă. Asta până când ajungi acasă, o montezi şi ţi se strică după 5 minute.

Chinezărie ieftină! Dar dacă eşti suficient de atent, poţi observa că pe rama foto scrie că se alimentează la 5 volţi, iar alimentatorul livrat cu ea în cutie este de 12 volţi. Bagă 12V într-un aparat de 5V şi e clar că se strică, fiind mica şansa ca la acei bani să aibă protecţie adecvată. Bună treabă!

Aşa arată cutia. Dacă vă cumpăraţi una, verificaţi ce găsiţi în pachet. Poate acesta a fost un caz nefericit, dar poate aşa sunt toate.

Dacă aveți vreun model identic care poate a căzut de pe birou și i s-a spart ecranul sau carcasa, dar placa e încă intactă, ziceți așa, că poate din două proaste scoatem una bună :P

    19 comentarii

  1. Pai stai un pic ca nu inteleg. Adica tu te consideri vinovat pentru ca aia sunt tampiti in loc sa te duci cu produsul inapoi la ei si sa ceri sa iti fie schimbat / returnati banii?
    As fi chiar curios cati dintre noi citesc ce scrie pe un produs nou? Ca si programator, iti spun ca fisierul help e ‘chestia aia care se livreaza cu programul’ si daca e in format de hartie poate fi pus sub piciorul mesei, in nici un caz nu citeste nimeni help, eula, safety instructions sau alte asemenea inutilitati.

      (Citează)

    • Banuiesc ca te poti duce cu produsul inapoi. Dar un test mai simplu, atunci cand vrei sa-l cumperi si ai citit si acest post, e sa te uiti daca scrie 5V pe rama si 12V pe alimentarea ei. Daca da, mai bine n-o mai cumperi, e garantat ca se va strica.

        (Citează)

  2. Pai si te duci cu ea la garantie sau nu?

      (Citează)

  3. Ma gandesc ca poate sunt marcate prost rama sau incarcatorul. In definitiv, in garajul din China unde se fac, cel mai probabil angajatii nu citesc limbi exotice precum engleza. Poate au incurcat stickerele.

      (Citează)

  4. S-or fi gandit ca sursa aia e atat de proasta incat nu duce de fapt 12V.

    In plus, nu vad ce scrie in relief in partea din dreapta jos a ramei, acolo unde e simbolizata mufa. Poate doar eticheta e gresita. Tot 5V scrie?

      (Citează)

  5. In 24 de ore ar trebui sa iti schimbe si chilotii cumparati la super oferta, nu mai zic de rama. Zic in cazu in care esti genu’ meu: prea lenes sa iti faci garantie pentru chestii cu pret relativ mic. In Auchan (am observat ca esti fan) poti sa te duci cu bonul si a 2a zi si iti face garantia, si te duci peste o saptamana si zici ca abea atunci ai scos-o din cutie si s-a stricat. xD

      (Citează)

    • Daca ai garantie da, te poti duce oricand in perioada respectiva. Daca nu ai e alta poveste, ca mi se pare ca esti obligat sa ti-o faci la cumparare.

        (Citează)

  6. La unele produse se da garantie numai pe baza bonului… de exemplu un expresor nescafe dolce gusto cumparat de la Carrefour (1 an garantie).

      (Citează)

  7. dacă rama se astepta la 5V si alimentatorul ii dadea 12V atunci se ardea in cateva secunde (cel mult), nu dupa 5 minute de mers…

    deci e gresita eticheta de pe rama…

    si s-a ars din alt motiv, te asigur…

      (Citează)

  8. pai poti sa mi-o dai intr-o seara sa ma uit la ea daca vrei… poate am sanse sa ti-o si repar :)

    sunt proaste si atat…

      (Citează)

  9. Am si eu una, am primit-o cadou!
    12V scrie si pe charger si pe rama, probabil a ta a fost gresit “etichetata” in garajul ala din China.
    Merge brici… o am de 2 sapt

      (Citează)

  10. Spuneti-mi si mie cum ati reusit sa-l porniti ca la mine nu vrea. Nu recunoaste memoria. Imi apare Bulildwin Photo Frame USB Device ca si Hardware CD-Rom device.
    Am dat la BVF153 conectiune la USB.
    Deci toate operatiile de bun simt care trebuiesc facute. Apare si icoana de unitate.
    Va multumesc. Am luat si eu poate teapa

      (Citează)

  11. Am si eu o rama asemanatoare, BFV 882, luata cu 125 de lei la oferta. Sincer, mie mi s-a parut o alegere buna, avand in vedere ca rama mea are 8″, rezolutie 800X600, memorie interna de 2 Gb si are player video si audio incorporate. Alimentarea se face la 12 V, numai ca alimentatorul meu arata diferit. Eu o tin mereu in priza, zi si noapte. Ca si minusuri, pot spune ca are softul cam instabil, adica, desi o las pe calendar, o gasesc de multe ori restartata. Cand o lasam pe vizionare poze, ori se mai restarta, ori gaseam o imagine cu pixeli diversi colorati si amestecati. Cat despre playerul video, am observat ca la o anumita perioada de vizionare o ia razna, ca si cum fisierul video ar fi defect si apar niste scartaituri si pixeli amestecati. Acum incerc sa gasesc pe undeva un firmware pe undeva, desi nu cred ca am sanse. Un mare avantaj e ca ramapoate fi folosita ca si dvd-player in masina, legata de tetiera, deoarece se alimenteaza la 12 V.

      (Citează)

  12. UNCOP ai rezolvat ceva si eu am luat acelasi model cu aceiasi problema Bulildwin Photo Frame USB Device!!!???ms

      (Citează)

  13. UCnop scz

      (Citează)

  14. Salut , ai primit ,tu gresit incarcatorul de la alta, eu am BFV 882 si se alimenteaza la 12 volti,deci incarcatorul nu era al ei, trebuia sa te duci la garantie sau magazin !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus