un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Magazin Gucci in hotelul Hilton

13 Dec 2010  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

M-am prins în sfârşit de ce restaurantul hotelului Hilton a fost mutat, distrus, reamenajat, iar acum se redeschide acel spaţiu cu un alt scop mult mai nobil: acolo va fi primul magazin oficial Gucci din România. Ceva mai încolo pe Calea Victoriei se lucrează la magazinul oficial Armani.

Totuşi, ce-i cu magazinele de lux în interiorul hotelurilor de lux? Doar aşa pot avea succes? Louis Vuitton la Marriott, Gucci în Athenee Palace Hilton, Ermenegildo Zegna în Radisson Blu, probabil şi altele.

    26 comentarii

  1. Nu e adevarat. Uite, eu am vazut magazine cu produse din astea de lux cate vrei chiar si in Dragonul Rosu.

      (Citează)

  2. Doar nu vrei sa il puna in RAHOVA ?

    Doamne in ce tara traim lux si saracie of of …. parvenitii astia ….

      (Citează)

  3. pentru ca acolo au cumparatorii…toate pitipoancele care se duc la sala la mariott plus strainii care vin la noi si se cazeaza la astea cunoscute, nu la un hotel noname.

      (Citează)

  4. Oare o sa ajunga vreodata romanii sa treaca peste preconceptia de “numai cocalarii si pitipoancele se imbraca de a Louis Vuitton, Gucci, Armani”? Deja e obositor sa vezi toti frustratii cum arunca scuza asta cu fiecare ocazie. A devenit un usor laitmotiv

      (Citează)

  5. Atat timp cat, prin definitie, pentru aceste produse se plateste un pret foarte mare, motivat de dovedirea unui anume statut social sau de o anumita moda, ambele chestii foarte subiective, ce ti se pare atat de strigator la cer?

      (Citează)

  6. Daca tu consideri preturile de la gucci sau lv foarte mari, nu pot decat sa cred ca situatia ta materiala e slaba spre mediocra, caz in care oricum aceste branduri nu ti se adreseaza. Problema preconceptiei asteia a pornit de la tiganii/taranii care se intorceau din alte tari, unde respectivele firme aveau magazine, si se afisau cu ele aici. Totodata sunt sigur ca nici nu-ti dai seama de cate ori ti-a placut un anume articol de imbracaminte, dar n-ai stiu ce este, iar daca ti s-ar fi spus firma, ai fi zis direct ca e naspa, cocalaresc sau mai stiu eu ce adjectiv. Cand o sa stie romanul ce e prorsum, cine sunt tom ford sau karl lagerfeld, pe-atunci va fi scapat de mentalitatea asta de autobaza, dar nu-i nimic, noi inca suntem in epoca kaki

      (Citează)

  7. Recunosc, sunt un sărman care nu are 3-4000 de dolari de dat pe o poseta. (Da, stiu ca au si variante mai ieftine).

    Atat timp cat acesti producatori practica un adaos foarte mare, adaos pe care si-l permit datorita manevrarii dorintei cumparatorilor intr-o anumita directie, directie bazata pe o anumita imagine (“anul asta se poarta/este in trend…”), este normal ca, in anumite cazuri, transferul de imagine sa se faca in sens invers, respectiv de la cumparatorii preponderenti (sau cei mai guralivi/tipatori) care aduc o anumita imagine spre producator. E acelasi lucru ca atunci cand BRD-ul se hotaraste sa il ia ca purtator de imagine pe Ilie Nastase. Dupa care asta injura niste ziaristi. Restul il stii.

    Nu le plang eu de mila insa pe taranii cumparatori tot ei i-au atras.

    Si mai da-o incolo de poseta de mii de euro, ca ea nu are valoarea asta intrinseca! E un statement si atat.

      (Citează)

  8. Geo, eu castig binisor, dar tot nu o sa cumpar prea repede un LV sau Gucci din motivul simplu ca am lucruri mai bune de facut cu banii mei si nu vad utilitatea de a cumpara un portofel doar pentru ca are multe LV pe el. Am cumparat de curand un Ben Sherman si prietenul meu e foarte multumit. Iar haina nu face pe om, cum crede romanul. Asta nu inseamna ca daca e marca e naspa, daca e de la chinezi e super.

    Occidentalul de baza, francez, neamt, englez, nu o sa-l vezi cu toate marcile pe el ca si cum ar fi marea fitza, cum vezi pe la noi. Poate un Chav, varianta englezeasca a cocalarului, cel care se imbraca de la Burberry…Fenomenul asta nu l-am inventat noi si peste tot in lume exista ceva asemanator.

    Dar in fine, nu e vb de asta, e vb ca e normal ca intr-un hotel care se considera de lux sa fie si firme de lux. Clientii acelui hotel isi vor permite si ceea ce vinde LV sau Gucci.

      (Citează)

  9. Daca nu e snobism atunci ce face ca o geanta sa coste 3000-4000 de euro?
    Multa lume spune ca Audi, BMW si Mercedes sunt masini de cocalari, in conditiile in care aceste brand-uri oferta ceva, oferta tehnologie de ultima ora, calitate, etc, nu zic ca LV, Gucci, etc. nu ofera calitate dar totusi nu vad ce diferenta ar putea fi intre aceasta si o geanta de 1000 lei de ex din materiale bune, lucrata bine, etc.

      (Citează)

  10. Si la 1000 de lei materialele ar trebui sa fie piele de pe penis de balena si aliaje din metale rare iar croiala sa fie facuta de chirurgul plastician al lui Cher, ca pretul sa fie direct proportional cu calitatea. Restul pana la 4000 de dolari ii dai la schimb pe maginea faurita de echipa din spatele marcii.

      (Citează)

  11. Ma, pot intelege pretul mai mare pentru ca ai incredere in marca, designd and dev, faptul ca e facut de mana etc. Costul componentelor nu este egal cu pretul produsului.

    Dar Audi e cam acelasi lucru ca si Skoda la interior (ok, multumita standardelor Audi, Skoda s-a ridicat mult) asa ca la masini platiti marca dar la genti nu?

    Eh, asta ca sa pun putin gaz pe foc.

      (Citează)

    • Oricare ar fi adevarul, afaceristi precum patronul LV si altii care cer si obtin sume exorbitante de bani pe niste produse care nu fac atata, oricat s-ar investi in materialele si calitatea lor, merita felicitati. As vrea sa am si eu asa un business.

      E ca in acele cluburi de fite unde o apa costa 11 lei, dar lumea se duce ca e cool sa fii acolo. Eu l-as felicita pe patron ca a reusit sa-si creeze acea imagine.

        (Citează)

  12. Cei care spuneti ca o geanta costa 3-4 mii de euro, e clar ca habar n-aveti de brandurile respective. Nici nu vreau sa ma gandesc ce reactie ati avea daca ati intra intr-un magazin chanel, chloe sau mai stiu eu ce brand. Preturile de la noi probabil vor fi exact ca in alte tari, adica o mica parte din salariile medii ale oamenii din tarile dezvoltate.

    Te duci la Musette, iti cumperi o geanta de 200 de euro (800 de lei e pretul mediu), dar pielea e de la o vaca murdara, cusuta de o filipineza necunascatoare si adusa cu un vapor jegos. Ti-o vinde o tipa antipatica, care n-a mai avut un contact sexual din deceniul trecut, dar treci peste asta ca ar trebui sa fie de o calitate buna, la un pret acceptabil.

    Te duci la Chanel, cumperi o geanta la 2000 de euro (pretul mediu si aici), pielea e de vaca ingrijita special, fabricarea se face la paris, milano sau mai stiu eu unde. Nu stiu daca ati fost vreodata intr-un magazin Chanel…Eu am fost in mai multe si de fiecare data a fost o experienta senzationala si de fiecare esti tratat excelent (indiferent daca pleci de acolo cu ceva sau nu), fie ca e pe Rue Gambon, fie ca e in Selfridges sau mai stiu eu unde.

    Greseala e a mea, ca am avut pretentia ca cei care comenteaza pe un blog de tehnica, it&c, sa stie ceva mai mult de suprafata despre industria asta, cand oricum daca stau sa ma gandesc sunt mult prea putini romani care apreciaza calitatea unor haine/genti/accesorii designer made, cu atat mai putini sunt aici, in blogosfera. Singura persoana la care ma pot gandi acum cu care as putea dezbate, sau cel putin mi-ar placea sa cred ca as putea, acest subiect, e Pyuric, desi nu stiu nici aici…

      (Citează)

  13. Doar ca arata la fel nu inseamna ca si tehnica e aceeasi.
    http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/04/23/article-1172635-049ACCBF000005DC-676_468x314.jpg ce zici e aceeasi chestie cu un rolls royce? Arata la fel.
    Ideea e ca nu inteleg de ce sa dai pe o geanta cateva mii de euro mai ales ca daca dai bani astia stii ca in 2-3 ani nu o mai porti ca nu mai e o fita.
    Inteleg pe cei care dau sume mari de bani pe ceasuri, bijuterii, masini(ma refer la cele mai excusiviste nu la x6 si q7 gen Ferrari, Lamborghini, Maserati, etc.), arta din mai multe motive…unu ar fi ca nu isi pierd valoarea asa mult pe cand o geanta sh nu cred ca o vinzi nici cu 5% din cat ai dat pe ea.

      (Citează)

  14. Pai simplu, fata vrea Gucci, Armani etc, nu are bani. Merge sa vada ce e la moda, cunoaste persoana potrivita, el o ajuta sa devina posesoarea posetei Gucci, apoi se cunosc mai bine la jacuzzi, doar fetele sunt binecrescute si multumesc pentru cadoui, nu?

      (Citează)

  15. Costul materialelor nu este egal cu pretul produsului. Diferenta o face marketingul. Doar pentru ca geanta aia e din piele de vaca de Kobe, nu inseamna ca asta justifica tot pretul. E vorba de prestiu, de faptul ca ai cumparat un nume. Geo, poti sa vorbesti cu multa lume despre chestiile astea, dar cand tu vii cu o atitudine de frustrat : “Ati intrat sa vedeti? ha? ati intrat?” e cam greu sa nu pari fitos si atunci sare lumea pe tine. Plus ca aproape sigur nu ai bani sa-ti cumperi nici geanta de la Musette, ca sa nu mai zic de aia de la Gucci. Daca ai, bravo tie.

    Acum sa-i dau exemplul din strainatate, daca asta e referinta la noi in tara, ce fac strainii, ca doar asa vrem sa fim si noi. Frantuzoiaca de baza nu se va duce la Gucci sa-si cumpere geanta chiar daca are banii, ci la magazinul tot de marca, dar una mai ieftina, unde va cumpara geanta de 200 de euro. Ca doar nu isi da tot salariul pe o geanta, mai are si o chirie de platit si in Paris platesti 1200 de euro ca popa. Plus ca trebuie sa fim un pic pragmatici, o geanta e o geanta. Si da, magazinul unde se va duce va avea o tanti foarte simpatica si zambitoare, ca doar deh, e platita la comision si ea ca si tanti de la Gucci dar nu ca tanti din Unirea, care are un salariu de 200 de euro. Si da, va visa poate la geanta Gucci pe care si-o va cumpara pe la 40 de ani.

    Diferenta fata de romanca de baza e ca a noastra compatrioata va face tot posibilul sa aibe geanta aia Gucci (care e doar o geanta, la urma urmei te intereseaza compartimentele, daca e rezistenta, etc) nu se va gandi la cum e facuta si din ce (probabil acelasi copil aproape chior din Vietnam, care face si geanta Gucci).

    Cat despre masini, Alex, du-te in China, vei fi uimit ca un Ford Focus poate fi masina de lux. Si cu finisaje de lux, cu echipamente de care nu ai vazut tu prin Europa samd.
    Cat despre Audi si Skoda, da nu sunt la fel, nu se adreseaza aceluiasi public. Dar sub capota, de pilda, la sistemul de HVAC, ca pe asta il stiu, produsele sunt aceleasi, difera cateva finisaje care tin de faptul ca designul e diferit. Culmea e ca de pilda, oferim o solutie mai buna pentru Audi decat pentru Alfa Romeo. Dar cine cumpara Alfa, nu se uita la pret.

      (Citează)

  16. @ Geo, Rue Gambon din Bruges nu? Ca daca vorbesti despre Paris din ce vad pe google e cu C nu cu G.
    Am fost in magazine de designer in Milano (daca tot e sa ne spargem in strazi si in “moale” atat in “la Rinascente” cat si pe Via Montenapoleone), da se poarta frumos cu tine dar iarasi nu cred ca merita cateva mii de euro doar ca se poarta o vanzatoare frumos cu mine 10-30 minute.

    Aiurea ca o mai fost cineva prin magazine de designer si totusi nu a ramas impresionat nu?

      (Citează)

  17. OK, Ok, se pare ca nu am cum sa va conving de parerile mele, dar nici nu mai conteaza, eu mi-am spus parerea.

    @Ioana – sa zicem ca sunt o persoana mai norocoasa si-mi permit sa intru intr-un astfel de magazin fara sa ma afecteze prea tare, dar nu despre asta e vorba si cred totusi ca niciunul dintre cei care sunteti impotriva nu ati mai avea acelasi punct de vedere cu o alta situatie materiala.

    Exemplul tau cu frantuzoaica mi se pare fals. Salariul MINIM in Franta e pe la 1200-1400 de euro. Salariu medium probabil e pe la 3500. O geanta la Gucci e undeva pe la 800-850 de euro (pret mediu, evident). Evident ca astfel de magazine nu li se adreseaza vanzatoarelor de la McDonalds, dar spre deosebire de Romania, pana si aceia pot sa se duca intr-un magazin de high end si sa-si cumpere o curea (preturi care incep de pe la 100 de e), o geanta sau pantofi, chiar daca asta inseamna ca toata luna o sa chitaie de foame. Ideea e ca in afara omul mediu are posibilitatea financiara sa-si cumpere ceva de lux, sa dea ~1000 de euro o data la cateva luni (sau chiar mai des), fara sa aiba nicio problema financiara (mai ales daca au un partener de viata, cu care impart cheltuielile)

    @Alex – da, Cambon. Puteam sa jur, totusi, ca se scrie cu G :).

    Nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun prin atitudinea vanzatorului. Indiferent de cum esti imbracat, ce cumperi sau ce gandesti, in general in magazinele de lux esti tratat potrivit, lucru total diferit de celelalte magazine. Nu trebuie sa pleci uimit de acolo, trebuie doar sa pleci satisfacut, indifernt daca ai 10 mii de euro, sau doar 10 euro in buzunar.

      (Citează)

  18. Geo, exista lucuri mai importante in viata decat genti Gucci, plasme, telefoane de ultimul racnet. Iar exemplul meu este inspirat din viata reala: am contract frantuzesc, traiesc printre francezi si frantuzoaice, da si-ar cumpara super marca, dar nu in fiecare zi si nu ca mod de viata. Nu e doar lapte si miere pe dinafara.

    Si nu mai schimba preturile atat, ca parca tot scazi valoarea. Sa stii, ca daca te duci prin amgazine scumpe, nu e mare branza, am fost in destule si nu am lesinat inca.

    Iti doresc sa cresti mare, sa termini facultatea si sa ai bani multi incat sa-ti cumperi doar haine de firma de firma.

    Apropos de discutia asta, o sa ma intorc pe meleaguri mioritice in vreo saptamana si ma gandesc ca toate prietenele mele ma vor intreba ce mi-am mai cumparat, cum de nu am toate toalele de la firme arhicunoscute si de preferinta care nu sunt pe la noi, si toate se vor uita atent cum ma imbrac si cum se imbraca lumea. Cand ies cu amici in oras, in Franta sau pe aici sunt prea bine imbracata pentru ocazie, cand ma duc in tara, nu sunt destul de bine imbracata ca toata lumea e la ultima moda. Mai da-o naibii de treaba.

      (Citează)

    • Astfel de marci nu se adreseaza tuturor. Daca ai salariu 2500 de euro, nu inseamna ca-ti permiti sa-ti iei o poseta de 2000 de euro, desi e clar ca in ziua de salariu ai suficienti bani in cont. Nu pentru astfel sunt facute. Daca iti raman de 10 ori mai multi bani decat ai dat pe poseta, poate ca ti-o permiti da.

      Similar, daca te duci la Gucci si iti iei o curea, nu-ti permiti Gucci.

        (Citează)

  19. Bine Ioana, ai dreptate. Norocul meu ca nu ai folosit stereotipul cu “eu ca tine am fost, tu ca mine vrei sa fii”, ca nu stiu ce ma faceam :). N-am scazut niciun pret, doar am vorbit de lucruri diferite, poti sa vezi asta daca recitesti comentariile mele. Sunt sigur totusi ca vorbesc degeaba, vorbim despre acelasi lucru dar din perspective total diferite.

    @rRadu – foarte rar o geanta o sa coste 2000 de e la gucci, poate doar din colectiile cruise sau altele facute de alti designeri decat cei ai casei. Daca au 3500 salariu, isi permit sa dea 1500-2000 la 1-2-3 ani (depinde cat ii tine, sau cat le place), fara sa ii afecteze (doar nu ma refeream la cineva care s-ar duce si ar da lunar 2000 de e pe o geanta, dintr-un salariu de 3mii juma)

    OK, enough, ca renastem frustrari si nu e bine. Spor

      (Citează)

  20. Geo cate genti de la GUCI , LV sau alte produse de gen ti-ai cumparat tu cu banii munciti de tine , nu de parinti ? Tu iti permiti o astfel de geanta pe cheltuiala ta ? Probabil lucrezi la firma lu mami sau tati pe un salariu evident mare ca sa manance si gurita ta ceva bun :)

    In Romania astfel de magazine si produse sunt un moft , evident 99% din populatia tarii nu isi permite un astfel de produs , adica o geanta cat o masina SH , sa fim seriosi … .

    Firmele astea se bazeaza pe aia 1 % care isi permit sa le cumpere la banii ce ii cer pe ele pentru ca ii costa 300 de euro sa produca geanta si o vand cu 5000 si profitu este maxim . Te incalzeste ca vanzatoarea iti zambeste si te perie pe peste tot ? Mie mi s-a intamplat ca vanzatoarea sa fie super draguta si amabila in Spania la magazin de orice la 1 E .

      (Citează)

  21. Iah, si Linux recalcitrantul :O

    Nu mi-am luat absolut niciodata ceva din banii de la parinti, ba chiar cateodata le-am luat eu lor din banii mei. Cu angajatul ai ghicit-o, in acte sunt angajat la firma mamei, dar nu am primit niciun ban de ani buni, dar asta nu inseamna ca nu-mi permit diferite lucruri. Dar din nou, aici nu e despre mine, despre situatia mea sau mai stiu eu ce, e despre mentalitatea neschimbatoare.

    Acum chiar over n out…

      (Citează)

  22. Hai, bai L!nuX, cum sa te iei de bietul student asa? Ntz, ntz, ntz! Ignori faptul ca exista destui domni in varsta si generosi. Cum sa ceara el de la parinti?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus