un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Preferintele electoratului

11 Mar 2007  ·

Uncategorized  ·

10 comentarii

Cam aşa arată ultimul sondaj realizat de CURS. Titlul pe Antena3 este “PNL în cădere liberă“. Lasă aia. De ce nu se uită nimeni la PC (ăia cu roşu)? Partidul Conservator al lui Voiculescu are 4%, mai puţin decât orice alt partid. Cum să ai doar atâta când deţii 3-4 televiziuni, din care una de ştiri, posturi de radio, ziare, din care cu unul te lauzi că ar fi primul în topul cotidianelor “serioase”, şi toată ziua pompezi pe ele numai ştiri despre PC şi ce iniţiative au mai avut “Voiculescu şi partidul”, despre propunerile lor pt ajutorarea bătrânilor, tinerilor, salariaţilor, câinilor şi pisicilor, şi practic a orice mişca în ţară şi poate fi exploatat pt a obţine voturi? Cu toate acestea, sunt la 4%. Păi dacă văd asta, de ce nu se lăsă de politică? Nu-i crede nimeni, nu-i ia nimeni în serios, s-a săturat lumea de Felix şi nu mai pune preţ pe ce zice, e clar asta. Dacă după atâtea milioane de euro investite în mass-media, aş fi la 4% în preferinţe, m-aş da cu capul de pereţi şi aş căuta altceva de făcut cu banii.

Fără legătură: imaginea de mai sus e după un grafic făcut de mine în Excel. În format-ul .gif, avea 10 kB. În formatul .jpg, avea 29 kB. În format .png, avea 839 kB. Uneori mă întreb dacă aia de au gândit acest format au fost beţi în ziua aceea.

asus s5507

    10 comentarii

  1. era misto un format pie mor dupa el :D anyway legat de optiuni. e cam patetic voiculescu el omul dreptatii ne=am cam saturat de cate 2-3 atacuri pe saptamana pentru basescu, care cum ziceau la cronica il doare in dorsal

      (Citează)

  2. are anumite avantaje png.. si de obicei nu ies chiar cu atat mai mari. :)

    (pe scurt:
    JPG poate sa piarda din calitatea imaginii iar GIF e un format patentat)

    PNG at Wikipedia

    Comparatie cu JPEG

      (Citează)

  3. si GIF nu poate afisa decat 256 de culori (culori alese din toata gama, dar nu sunt suficiente pentru fotografii etc…)

    GIF at Wikipedia

      (Citează)

  4. Stiu, am studiat in facultate cam toate codecurile de imagine, video si audio principale, la nivel de caracteristici, scop, functii matematice si pana la nivel de bit :P Dar .png tot mi s-a parut mereu o idee nasoala, fie el si lossless. Cand am graficul asta in care 50% e alb, iar in rest am doar 10 culori clar delimitate, mi se pare foarte prost sa-mi scoata un fisier de aproape 1 MB.

    Referitor la sondaj, ar fi tare ca la urmatoarele alegeri sa nu mai intre in Parlament, cred ca ar fi un record mondial asta.

      (Citează)

  5. Probabil s-a atins limita de sus la cat kkt poate sa inghita Poporul. PC-ul e history, asta era clar dar io nu cred in alea 26% ale PD_ului pt nimic in lume. Zicea si Mircea Badea aseara ca sondajele astea sunt facute cam la comanda. PNG-10% ? sa fim seriosi, la alegeri nu vor trece de 5, pana la urma are si romania o limita de retardati care sa-l voteze pe becali. In 10 ani maxim scapa si de PSD, nu de altceva dar se curata bosorogii fesenisti si alt target nu exita pt PSD. Si la cum se bat cap in cap PD -ul cu PNL-ul eu prevad 4-5 ani de guvernare PSD-ista, aka ” iar stangam 5 ani”. Stau si ma intreb pe cine sa votez ….si sa mor de pot sa aleg unii.

      (Citează)

  6. Hmm… “am studiat”, “fisier de aproape 1 MB”… ceva nu se leaga :P. Ori ai cam chiulit, ori salvezi png-uri cu mspaint. Iti recomand IrfanView ultima versiune cu pluginul PNGOUT.

      (Citează)

  7. Cu IrfanView 3.98 l-am salvat. 839 kB este aproape un MB, in vorbirea mea mai hiperbolizatoare. Nu iau pluginuri, ca nu folosesc png, si oricum ma indoiesc ca implementarea codecului difera prea mult, in modul lossless.

    Off-topic asa, cred ca lumea s-ar speria de ce matematica este folosita in compresii precum wavelet (de la JPEG2000) sau de la cea audio, precum mp3 sau standardele Dolby sau DTS. JPEG-ul obisnuit pare mic copil, cand il inveti pe langa alea. Cel mai avansat nivel al matematicii l-am folosit la Electronica in cursurile de codecuri video si audio.

    Ma intreb cat ar fi scos graficul asta placinta in format svg. Pt cei care nu stiu exact cum se obtin imaginile svg, intrati aici si dati View Source pe pagina, chiar daca aparent e o imagine.

      (Citează)

  8. Am testat si ieri de acasa. Cu graficul de pe site, un gif de 10 kB, IrfanView il resalveaza png de vreo 300 kB. Compresie 0 evident, vorbim de lossless. Acelasi grafic, in format jpeg de 29 kB, este salvat ca un png de 839 kB. Prima oara am dat print screen in Excel, crop in Irfan si save ca png si tot de atat l-a facut. Nu neg avantajele compresiei lossless mai ales in screenshoturi, ca sa nu-ti altereze culorile unui site sau fontul prea mic, dar nici chiar asa…

    @Popeye: voteaza cu PRM. Give Vadim a chance!

      (Citează)

  9. Damn… tu de png lossless vorbeai…
    Pai cum poti sa compari gif (unul din cele mai lossy formate – cu maxim 8bits/px daca nu ma insel) cu un format lossless?

    Damn again… tot nu ti-a trecut raceala aia (fara virus ofc :P)

      (Citează)

  10. Pt ca e un grafic, mare parte e alb, in rest sunt maxim 10 culori foarte grupate, text foarte putin. Chiar si cu lossless ar fi trebuit sa scoata mai bine la compresie, printr-o simpla RLE sau adaptiva pe forma.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus