un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Care-i faza cu biatlonul?

11 Mar 2007  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Se uită cineva la biatlon? Că e foarte des pe Eurosport, aşa îmi lăsa impresia. Ce e şi cu sportul ăsta, că eu nu-l înţeleg: concurenţii merg ce merg pe skiuri, şi apoi se opresc şi trag cu puşca. Ce combinaţie e şi asta? Ce înseamnă să fii campion la sportul ăsta… că nu te pricepi foarte bine la skiat, că nu te pricepi foarte bine la tras cu puşca, dar dacă e vorba de făcut ambele în aceeaşi zi, eşti cel mai bun? Cui îi pasă?

Mi se pare un sport idiot, care durează imens (până fac ăia nu ştiu câţi kilometri practic mergând cu skiurile prin zăpada) şi singura parte interesantă este când trag cu nişte alice cât bobul de mazăre în nişte cerculeţe negre de hârtie. Doar ce scriu asta şi îmi vine să mă înscriu şi eu la un club de biatlon, atât de entuziasmat sunt. E şi greu să te intereseze sportul ăsta, pt că puţină lume a skiat vreodată, puţini au tras cu puşca, aşa că efectiv nu are nimeni habar despre cât de dificil e să le faci pe ambele, şi cât talent îţi trebuie. Iar spectacolul e zero.

Dacă tot există acest sport, ar trebui inventate altele. De exemplu să se joace fotbal câte 30 de minute, apoi 10 minute jucătorii să se “dea în cerc” cu bicicletele, pe pista de atletism din jurul stadionului. Echipei câştigătoare să i se pună un gol în plus pe tabela de scor. În ciclism, după fiecare sută de kilometri parcursă în Turul Franţei, să se facă o pauză pt sărit cu prăjină. La snooker, după fiecare sesiune să fie şi o probă de gastronomie (“5-3 pt Hendry în semifinale… iar acum va încerca să ne gătească muşchi Wellington”), iar la patinaj artistic pe gheaţă să se facă şi concurs de săritură în înălţime, evident tot pe gheaţă şi cu patinele în picioare. Cui îi place biatlonul, să se înroleze în vânătorii de munte, dar la televizor să dea ceva mai interesant.

    10 comentarii

  1. Mie unul mi se pare interesant acel sport . Daca e sa gandesti asa ca tine poti zice ca si Tour de France e o panarama , unii pe biciclete care se alearga pe strazi . E bine biatlonul e placut din anumite aspecte in primul rand peisajul , mie mi se pare divin , munte , zapada , cer senin etc . Pot spune ca este un sport complex din mai multe puncte de vedere deoarece iti trebuie rezistenta ( la sky) si dexteritate sau skill (trasul cu arma ) . Nu este asa de usor precum pare , si iti zic si de ce . Imagineaza-ti ca mergi sprint 3 km cu skiurile dupa care trebuie sa te opresti la poligon si sa tragi la o tinta destul de departata , eu zic ca pana nu te opresti din gafait nu o sa nimeresti nimic . Ca orice sport are fanii lui si iti zic ca ca biatlonul are destui fani :P . Eu unul nu am inteles F1 de exemplu :P , niste zmei in masini puternice si se alerga ca nebunii si singura diferenta o face echipa de la staduri ( cat de repede iti da drumu ) . Oricum eu am renuntat sa ma uit la F1 din cauza lu’ Shumi ca prea le castiga pe toate :). Al sport dubios , Currlingul, niste oameni freaca gheata si dau cu bila .Un sport care nu prea este mediatizat si mie imi place este “DARTS” , chiar imi place sa ma uit la cei care stiu intradevar jocul si au skill.

      (Citează)

  2. s-au gandit si altii la asta si au inventat chess-boxul. 1 repriza de pugilat, una de sah, si castigi ori prin knock-out, ori prin mat.

      (Citează)

  3. Ce parere ai de sariturile cu schiurile?:)) Eu ma uitam acum ceva vreme si la asta si la Eurogoluri. Acum mi se pare plictisitor. Sau poate nu am eu rabdare

      (Citează)

  4. Vezi ca mi’am mutat blog’ul de la vladinho.haipa.ro la vladinho.net….schimba si tu in blogroll!

      (Citează)

  5. “Like in the Winter Olympics they have that biathlon.
    That combines cross-country skiing with shooting a gun.
    How many alpine snipers are into this?
    Ski, shoot a gun… ski, bang, bang, bang…
    It’s like combining swimming and strangle a guy.
    Why don’t we have that?
    That makes absolutely as much sense to me.
    Just put people in the pool at the end of each lane for the swimmers…” Seinfeld – I’m Telling You For The Last Time

      (Citează)

  6. here’s more:
    “And that other one that I love is the looge
    When the guy wears this slick suit…
    This is on the bob-sledge run, but it’s not even a sledge.
    It’s just Bob.
    It’s just a human being hanging on for their life.
    This is the whole sport.
    “Oh, he pointed his toes. Oh, this guy’s a tremendous athlete.”
    The looge is the only sport that I’ve ever seen
    that you could have people competing in it against their will
    If they were just grabbing people off the street…
    “Hey, hey, hey… what is this?”
    “I don’t wanna be in the looge.”
    You put the helmet on,
    you wouldn’t really hear them screaming…
    You’d just… “You’re in the looge buddy.”
    World record.
    Didn’t even wanna do it.
    I wanna see that event next year: ‘the involuntary looge.”.
    textul n-are nici un farmec, trebuie vazut show-ul

      (Citează)

  7. Lol, am inceput sa gandesc ca Seinfeld. Nu stiu daca e bine sau rau, pt ca m-a enervat rau serialul.

    Sariturile cu skiurile iarasi nu le inteleg. Si pe astea le transmite Eurosportul in draci. De ce, nu pricep. Mi se pare ca toti zboara la fel, daca n-ar fi afisajul de la sfarsit ca sa-ti zica cine cat a sarit, n-as putea sa zic care a fost cel mai bun. Plus ca iarasi, pare un sport aiurea, omul nu poate sa zboare, skiurile nu pot sa-l ajute, ce rost are sa masuram cat de departe ajunge fiecare?

      (Citează)

  8. hai ma nu zi asa de Seinfeld :)

      (Citează)

  9. Tare postul, bai Larry!!
    Iti mai dau si eu niste probe olimpice: in timpul unui meci de handbal, atunci cand se intrerupe jocul pentru sters parchetul sau pentru vreun time-out, jucatorii de pe banca ar putea alerga cu plasa dupa fluturi. Sau la rugby, in timpul unei gramezi ordonate, cel care introduce mingea in meleu sa execute inainte un dans initiatic, sa stea in maini 30 de secunde si apoi sa scruteze orizontul. Nu in ultimul rand, propun ca la C.E. de scrima competitorii sa tina in mana moarta o lumanare aprinsa. Daca se stinge in timpul luptei, va fi descalificat.

      (Citează)

  10. Eh, la scrima ar putea fi multe variatiuni. Dupa cateva runde de lupta cu săbionţul, sa faca un skandenberg cu cealalta mana. Sau sa se departeze si sa arunce cu darts unul in celalalt, cine reuseste sa-l infiga in vizeta celuilalt, castiga puncte. Sau doar pt amuzament, sa tina in mana cealalta un pui mort, din asta luat din magazin si dezghetat. Sa-l tina asa, de-o aripa… Daca bagi sabia in adversar, iei un punct, dar daca o bagi in puiul adversarului, iei 5.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus