blog demisec cu note fine de tehnologie

Zăganu a deschis o berărie pe Calea Victoriei cu multe beri artizanale românești

Clock icon

12 Sep 2017

Tag icon

FOOD & LIFESTYLE

Comments icon

32 comentarii

Cei de la Zăganu, producătorii de bere artizanală, au deschis o berărie pe Calea Victoriei 91-93, adică în dreptul străzii Piața Amzei. Locul este destul de mare, parter plus etaj, cu ferestre mari cu vedere la bulevard.

L-am descoperit din întâmplare la ultima ediție de “La pas pe Calea Victoriei”. Am băut o roșcată; confirm că-i bună. Abia ulterior mi-am adus aminte că de mult voiam să mai beau berea lor IPA, care-i și mai bună. Data viitoare, cum se zice.

Berăria, numită Craft Beer Bar, vinde mai multe beri românești la draft sau la sticlă. Am văzut în oferă, pe lângă multe tipuri de Zăganu, și beri de la Ground Zero, Perfektum, Hop Hooligans, Sikaru și Clinica de bere, plus ceva bere bulgară. Au și mâncare mai subțirică, adică hot-dogs și sandvișuri. Suficient, zic eu.

Voi reveni cu plăcere. Singura problemă sunt prețurile exagerate la berile non-Zăganu: 18 lei un Imperial Fuck de la Ground Zero, când la sediul Ground Zero din Bucureștii Noi, când mai organizează ei câte un grătar, ceva, este 10 lei? Cam mult, chiar și având în vedere că un local pe Calea Victoriei are alte costuri. Măcar Zăganu costă la fel sau chiar mai ieftin decât în alte localuri.

    32 comentarii

  1. sa inteleg ca la aia de 18 lei, Ground Zero Imperial Fuck au avut reducere ieri?
    e si ISIS actionar?

      (Citează)

  2. Service charge not included?

    Oh, I’m wondering myself what that might be?!

    Arata bine, dar pare asa… un fel de tourist trap.

      (Citează)

  3. Am baut o IPA de 16 lei de la Groud Control, pot doar sa zic ca nu isi merita banii aia,iar daca ai baut bere craft din USA, Irlanda sau UK care e mai ieftina decat pisatura asta romaneasca cu pretentii de bere craft vei intelege de ce.

    Sunt curios cati clienti vor avea si chiar vor bea mai mult de o bere acolo. Daca mergi in 2 si bei 2 beri de caciula lasi macar 60 de lei doar pentru bere… . Asa mult s-au marit salariile in romania ?

      (Citează)

    • Preturi mari sunt, in primul rand pentru ca piata de craft e minuscula (de ce, e alta discutie), dar sa lasi asemenea adjective fata de Ground Zero sau Crowd Control (ca le-ai amestecat), chiar nu e cazul. Sunt destule beri craft foarte slabe in Romania, dar sunt si unele care se bat de la egal la egal cu ce e pe afara, desi la noi se bea bere buna de un an -doi, iar in USA, UK, Belgia etc.. , de o viata. Oricum e chestie de gusturi intr-un final, fanii lager fiind absolut neatinsi de trendul mondial craft.

        (Citează)

    • L!nuX: Sunt curios cati clienti vor avea si chiar vor bea mai mult de o bere acolo. Daca mergi in 2 si bei 2 beri de caciula lasi macar 60 de lei doar pentru bere… . Asa mult s-au marit salariile in romania ?

      Salariile medii în București sunt mari, iar în targetul lor probabil și mai mari, da.

      Când Ground Zero vinde o bere cu 10 lei la ei în curte, fără nici un cost suplimentar generat de altceva, nu mă mir că Zăganu e 13-15 lei pe Calea Victoriei.

      La Upstairs Rooftop, pe strada următoare, e 16 lei un Zăganu IPA.

        (Citează)

    • Al tau nu pare sa se fi marit

        (Citează)

  4. N-au Terapia Gold. Dezamagire totala. :|

      (Citează)

    • Au Terapia Platin. Pentru Gold iti recomanda sa mergi putin mai “la vale” pana aici https://www.facebook.com/jarbarpub/

      Eu salut initiativa lor de a deschide un Craft Bar. Da, probabil se putea mult mai bine(dupa spusele altora) dar, hei! nimeni nu e perfect iar asta e un inceput bun.

      Barul este amplasat intr-o zona accesibila(spre deosebire de fabrica GZ, nu vorbesc de barul GZ de pe Calderon) si ok pentru a promova berile artizanale catre un public cu ceva mai multi bani.

      Despre costuri/preturi nu are rost sa discutam pentru ca,din nou, fiecare isi cunoaste afacerea si costurile pe care le are. Nu cred ca ar trebui sa se gandeasca nimeni ca cei de la Zaganu vor sa ciupeasca si ei ceva pe ici pe colo.

      Nici eu nu-mi permit sa beau beri artizanale la ordinea zilei prin puburi insa atunci cand am ocazia, o fac.

        (Citează)

  5. Aia e bere Guzganu’, nu Zaganu. Sincer, chiar nu inteleg ce gaseste lumea la chestia aia de-o numesc ei bere. Gust de artizanala nici atat..

      (Citează)

  6. Ultima bere faină descoperită de mine este ‘Capra Noastra’ realizata în Iași după o rețetă belgiana.
    De pe facebook am înțeles ca au și IPA. http://fabricatinro.ro/prima-capra-din-romania-care-face-bere-nu-lapte/

      (Citează)

  7. nwradu:
    E vreun local cu bacșișul inclus la noi?

    Eu prin “Service charge not included” inteleg ca servirea nu este inclusa in pretul berii, deci sa te astepti ca va aparea separat pe nota in plus.
    Faimoasa “Cover charge” care se gaseste in unele zone turistice.

      (Citează)

    • Nu, e vorba de bacșiș. În țările une bacșișul este inclus, ca în Franța, scrie exact opusul, “service charge included”. Ce-i drept, în România mai bine bagi clasicul “tips not included”.

      Eu am plătit pe bere exact cât scrie pe panou.

        (Citează)

    • Stiti ce ma uimeste pe mine, in tot mai multe locuri la bar au si un borcan pentru tips, desi nu iti ofera un alt servicu ei vor tips pentru ca iti pun bere in pahar si iti incaseaza banii.
      Oriunde se lasa tips, or sa puna si la wc borcan de tips.
      Tips peste tot desi nu iti ofera niciun servviciu inclus.

      si la astia in meniu au sandwich cu salam de sibiu la 25 de lei, las-o in …!

        (Citează)

    • Păi la WCuri există de mult borcan de bacșiș. Dacă stai toată noaptea la un bar, bei nu știu cât și vrei să lași ceva, poți lăsa. E opțional, nu ți-l cere nimeni cu forța.

        (Citează)

    • Eu as lasa, dar sa fie un nene din ala imbracat in frac, care sa imi dea un prosop si sa ma intrebe daca vreau sa ma dea cu un parfum discret…tot eu trebuie sa va invat…

        (Citează)

  8. Am fost inca de la deschidere, am mai fost si dupa aceea, problema este ca serviciul este de rahat rau, se schimba butoaiele atat de des incat ajungi sa stai si 5-7 minute dupa o bere, la bar. Toate astea din cauza ca ei nu au butoaiele in serie, nu au o camera speciala pt asa ceva la care sa fie legat barul.
    Preturile sunt exagerate ca si in alte locuri de pe Calea Victoriei, din putinele locuri de pe Calea Victoriei.Totodata, nu au terasa, iar locul unde se poate iesi, este fix langa ghena unui bloc interbelic, mirosul este deosebit, mai ales ca ae pare ca este cineva care se ocupa cu deschisul capacelor de pa tomberoane, sa mai elibereze din intrare :) Foarte buna strategia, trebuie sa recunosc.
    Una peste alta, am fost de mai multe ori pt a imi face o parere, nu mai revin.
    Pt joia de bere din grupul meu de prieteni, ramanem la Primus sau Trafalgar.
    Iar toata ideea de bere artizanala, ma lasa rece.

      (Citează)

  9. vad ca tot vorbiti despre preturi ma simt nevoit sa va fac o mica morala: “organizarea festivalului costă foarte mult (pază, electricitate, toalete, publicitate, interpreți etc) și, cu toți banii luați pe bilete de intrare și taxă de participare de la vânzători, nu se poate asigura finanțarea acestuia.” dintr-un articol mai vechi maxim o saptamana, la fel si aici probabil costa foarte mult chiria,utilitatile si altele la fel ca organizatorii festivalul sunt sigur ca si astia merg tot pe minus.
    “Dacă mi se pare prea scump, nu merg și gata, nu stau să bitch about it mai mult de câteva secunde, că nu merită stresul creat.” well….

      (Citează)

    • Dacă-mi faci mie morală, nu știu de ce. N-am zis că nu merg acolo, ci că nu voi lua Imperial Fuck (oricum nu mi-a plăcut, prefer Morning și Easy Rider). La restul, scrie chiar mai sus, prețurile sunt bune.

      Ca și la festival, unde Timișoreana era 8 lei și Azuga 13 lei. Ghici ce-am băut…

      Ground Zero se poate bea destul de des cu 10 lei paharul la ei la grădină, de exemplu chiar sâmbăta asta https://www.facebook.com/events/213803775823115/

      Șoc! Un gulaș va costa 25 de lei, deși nici măcar nu e în cadrul unui festival cu costuri! Sigur va sta toată lumea acasă și va fi goală grădina!

      Nu știu de unde a pornit chestia asta cu “e prea scump”. Cât ar trebui să coste o bere sau o jumătate de zi de distracție? De ce trebuie să fie ieftin? Care e problema, te forțează cineva să bagi burgeri și tacos și sunt scumpi?

        (Citează)

  10. Mie mi se pare amuzant ca gasesti Zaganu mai ieftin in alte baruri, dar nu prea imi vine sa rad :P

      (Citează)

  11. Liviu Fratila:
    Preturi mari sunt, in primul rand pentru ca piata de craft e minuscula (de ce, e alta discutie), dar sa lasi asemenea adjective fata de Ground Zero sau Crowd Control (ca le-ai amestecat),chiar nu e cazul. Sunt destule beri craft foarte slabe in Romania, dar sunt si unele care se bat de la egal la egal cu ce e pe afara, desi la noi se bea bere buna de un an -doi, iar in USA, UK, Belgia etc.. , de o viata. Oricum e chestie de gusturi intr-un final, fanii lager fiind absolut neatinsi de trendul mondial craft.

    Berea craft nu se bea de multi ani, trendul a inceput in US si a fost adus si peste ocean in UK si Irlanda. In Romania au aparut in ultimul an o gramada de “afaceri” de bere craft si salut aceasta initiativa, insa nu orice bere care o faci in cada este craft si automat poti sa ceri pe ea o galagie de bani, dureaza mult pana iti perfectionezi retetele si ajungi la o masa critica de public care vor ajunge sa plateasca pe un small batch ceva mai multi bani:

    Iti recomand sa incerci beri craft comerciale de la Founders, Sierra Nevada, Lagunitas, BrewDog ,de import beri echivalente la noi pe la 13-14 lei si pe urma sa treci pe special batch de la ei sau altii sa il vezi pe Iisus cand le bei.

    Sunt de parere ca este multa hipsterime in jurul berii craft si asta dauneaza, intrucat tine pretul sus si calitatea va lasa de dorit intrucat oricum se vinde… . Am baut bere craft romaneasca si sunt pe drumul bun insa nu voi accepta sa platesc pretul ala imens. Vorbim totusi de Romania unde salariu mediu pe bucuresti e 500 de euro, nu de o tara unde salariu mediu e 2k si bere costa la fel.

      (Citează)

    • BrewDog cred că a trecut de etapa artizanal, au distribuție în toată lumea, baruri proprii șamd.

      Vezi că în București salariul mediu e spre 750 euro :P

        (Citează)

  12. L!nuX: Berea craft nu se bea de multi ani, trendul a inceput in US si a fost adus si peste ocean in UK si Irlanda. In Romania au aparut in ultimul an o gramada de “afaceri” de bere craft si salut aceasta initiativa, insa nu orice bere care o faci in cada este craft si automat poti sa ceri pe ea o galagie de bani, dureaza mult pana iti perfectionezi retetele si ajungi la o masa critica de public care vor ajunge sa plateasca pe un small batch ceva mai multi bani:

    Iti recomand sa incerci beri craft comerciale de la Founders, Sierra Nevada, Lagunitas, BrewDog ,de importberi echivalentela noi pe la 13-14 lei si pe urma sa treci pe special batch de la ei sau altii sa il vezi pe Iisus cand le bei.

    Sunt de parere ca este multa hipsterime in jurul berii craft si asta dauneaza, intrucat tine pretul sus si calitatea va lasa de dorit intrucat oricum se vinde… . Am baut bere craft romaneasca si sunt pe drumul bun insa nu voi accepta sa platesc pretul ala imens. Vorbim totusi de Romania unde salariu mediu pe bucuresti e 500 de euro, nu de o tara unde salariu mediu e 2k si bere costa la fel.

    sefu, inainte sa trimiti omu la ghilotina, vezi daca e vinovat.

    Te miri ca sunt costuri apropiate de sua, da nu iei in calcul ca materia prima de acolo o aduci, ca ai de facut vizite la vama, interviuri pe la ANAF, , si cate alte distractii.

      (Citează)

    • nu se aduce din us, se aduce din ue. tocmai din cauza costurilor si certificatelor necesare.

      care berarie importa din us materie prima ? craft sau “clasica”.

        (Citează)

    • Imi pare ca sunt cativa… Dar chiar conteaza ca berarul din Ro cumpara de la unul care a adus hameiul din noua zeelanda? Pana la urma tor de acolo vine…chiar daca nu direct importat din Ro

        (Citează)

  13. Ma irita la maxim discutiile astea in care se compara costul berii craft de la noi cu al celei de afara. Am explicat pe unde am putut care sunt costurile de productie asa ca nu o mai fac si aici… Hai sa revenim cu picioarele pe pamant, cine isi permite sa bea o bere(scumpa sau nu) o sa o faca pentru a o savura fara sa se gandeasca la faptul ca poate i-a ciupit producatorul 3 lei in plus din buzunar ca sa isi ia S klasse.

    In loc sa ii apreciati pe baietii astia ca platesc niste taxe, angajeaza niste oameni si va dau o bere buna, ii blamati pe unde ii prindeti.

    Numai pentru curajul de a te inhama la ceva de genul in Romania trebuie sa avem putin respect.

      (Citează)

    • Alex, cand zici Romania vorbesti de parca ai spune lumea a treia.. (apropo de discutiile astea cu romani scarbiti de romani/Romania)
      Altfel treaba asta cu berea e tot un business (care se face pentru bani, ca de-aia e business).. restul e doar tam-tam pentru a atrage clientii.

        (Citează)

    • Clar e un business si asta am spus de multe ori. Nu face nimeni filantropie inss nici nu trebuie sa cadem in extrema cealalta in care ii acuzam pe producatori/patroni ca vor sa ne ia banii din buzunar pentru bogatie rapida.

      Strict din punctul de vedere al nisei acesteia(si in alte cateva domenii dealtfel)…da,Romania e o tara bananiera. Nu ai idee cate bete in roate incearca statul sa puna si cati bani, timp si nervi se tocesc in proces.

      Eu am incercat sa explic cum se vede din partea producatorului, dar daca altii stiu mai bine…

        (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus