un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tehnologia pentru shaorma intră, în sfârșit, în mileniul 3

5 Jul 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

27 comentarii

Credeam că le-am văzut pe toate, dar tehnologia în lumea shaormei continuă să avanseze.

Știți care e culmea? Că așa cum există un braț robotic ce taie carnea de pe șiș, un robot ar putea prepara o întreagă shaorma pe dorința clientului. Chiar nu-i mare scofală.

Se pun ingredientele în containere separate, clientul alege în ce proporție vrea din fiecare (un simplu ecran tactil ce permite alegerea între 0% și 130% din cantitatea standard pentru fiecare), acestea cad în proporțiile alese într-un castron unde un braț le amestecă pentru câteva secunde (doar amatorii vor shaorma cu ingredientele neamestecate, de parcă ar fi quattro stagioni) și apoi le pune peste o lipie.

Asta e tot. Dacă vrei să fii perfecționist, un mic cap de imprimare poate tipări rapid pe hârtie exact ce conține acea shaorma. N-ar fi shaorma supremă, dar poate că ar fi mai ieftină sau măcar inedită.

Imaginile sunt de la Socului Kebab, dar nu cea de la Socului, ci una nou deschisă pe Bd 1 Decembrie pe la numărul 31, la 200 de metri de McDonald’s-ul de la Auchan Titan. Noroc cu mine, că ei n-au fost în stare să zică adresa asta nicăieri în filmul de prezentare, imaginile de la deschidere șamd.

Update: am fost azi, împreună cu nașul meu, la o shaorma acolo. Destul de aglomerat la ora prânzului. Shaorma a fost oarecum banală; bună, dar nu ceva inedit. Avantajul ei este că-i voluminoasă, cea mică de pui a costat 17 lei și abia am putut să o termin. Lipia pare din comerț; carnea a fost gustoasă; sosurile au fost bune și ele; cartofii seamănă cu cei de la McDonald’s, dar vă recomand să cereți fără cartofi în lipie, că iese mai bună; restul ingredientelor sunt foarte reduse, practic doar castraveți murați și varză albă. Limonada și ayran-ul sunt ieftine, doar 3 lei paharul.

Am mâncat bine, dar e strict mâncare pentru când ți-e (foarte) foame, nu ceva pentru care să mergi special. Au și pizza ,salate, paste, meniuri cu mâncare gătită șamd. Nu știu de ce reținusem eu că la Socului au și shaorma de berbecuț sau ceva așa, dar aici, pe Bd 1 Decembrie în locația nouă, aveau doar pui sau vită.

Tehnologie modernă!

A post shared by Radu Dumitru (@nwradu) on

Recunosc că nu mai sunt foarte la curent cu shaorma bucureșteană. Unde se mănâncă acum una bună?

    27 comentarii

  1. Pai da, dar cui ii mai spui tu “cu de toate, boss” daca baga roboti ?

      (Citează)

    • 01100011 01110101 00100000 01100100 01100101 00100000 01110100 01101111 01100001 01110100 01100101 00100000 01100010 01101111 01110011 01110011
      aka cu de toate boss via convertor online :D

        (Citează)

    • Se poate pune un buton “Cu de toate boss” si pe ecranul tactil, nu-i nicio problema. Eventual sa fie si cu comanda vocala.

        (Citează)

    • “Cu de toate” ar fi opțiunea default, cu 100% din fiecare ingredient.

        (Citează)

  2. La cea de la Socului, iti pun niste baieti ingredientele cu mâna goala, fără mănuși.

    E foarte buna, dar… te rogi sa nu nimerești șaormarul cu acnee.

      (Citează)

    • Am fost azi, am observat și eu asta cu lipsa de mănuși. Teoretic nu mă deranjează, că așa este în bucătării, dar în practică mă cam obișnuisem cu sistemul de la Calif.

        (Citează)

    • @nwradu: In principiu ai dreptate. Dar au un baiat cu acnee care, in timp ce stateam la coada, si-a sters sudoarea de pe frunte cu dosul palmei si a continuat sa puna varza in lipie….
      Îh… mie mi s-a luat :)

        (Citează)

  3. Genin pe Calea Floreasca ramane nr. 1

      (Citează)

  4. deplictis:
    la haleala la gara de nord e numarul 1 de prea multi ani

    Ai foarte mult curaj sa mananci de la La Haleala. Am stat circa un an pe Duca si ii vedeam zilnic..nu recomand.
    Subscriu pentru Genin si, daca vrei ceva mai “porcesc”, iti recomand shaworma baneasa (aia de langa Bioterra)

      (Citează)

    • Eu am fost mereu mulțumit de La Haleală. Din păcate, n-au știut să se extindă ca alții, iar prin zona aceea n-am mai ajuns de ani de zile cu timp de oprit la o shaorma.

        (Citează)

  5. Ai ajuns sa scrii articole pentru o shaorma gratis????

      (Citează)

  6. Doar zic: #turulșaormeriilor

      (Citează)

  7. Am testat in week-end shaorma aceasta (m-a tarat al meu duminica seara, manat fiind de o pofta de nedescris) si nu ma pot declara incantata. De fapt, am luat vreo 3 inghitituri si nu am mai putut continua din cauza carnii foarte arse si a sosurilor fade – le-am incercat pe cele care nu contineau maioneza: picant si tzatziki.

      (Citează)

    • Sa mananci shaorma fara maioneza e un fel de blasfemie…

        (Citează)

    • La cat de cald era acolo, n-am vrut sa risc. Or fi avut aer conditionat/sistem de climatizare, insa duminica seara nu functiona.

        (Citează)

    • Am mâncat eu azi, mi-au pus trei sosuri diferite: o maioneză, cel picant și unul ușor portocaliu. Arătau dubios, dar au fost bune. Carnea a fost și ea gustoasă. La restul ingredientelor e problema, au doar castraveți și varză albă, ar fi mers și o roșie, un mărar, o ceapă.

        (Citează)

  8. Socului – mare și fără niciun gust, doar de umplut mațul
    Genin – ne vom aminti cu plăcere de ce ai fost odată; acum, persoana care încasează, când e aglomerație, se duce și face și un transfer de microbi pe lipie
    Calif – cea de vită e bună, merge și cea de pui
    Dineș – cea de curcan la plită e foarte reușită. Și tortilla la fel (mare, neapărat)

      (Citează)

  9. M-am obișnuit cu Calif, însă am o nelămurire – Gigel și Dorel merg împreună să își cumpere shaorma. De ce nu e etic ca Gigel să meargă la coada de la casă, iar Dorel la cea de livrare, pentru a câștiga timp?

    Evident, de Calif vorbesc.

      (Citează)

  10. Am fost ieri intr-o vizta scurta in marea urbe a Romaniei si cum luasem niste whisky si bere la bord, am zis sa bag o shaorma. Am luat ceva de la Dristorul din Centrul Vechi ca eram prin zona. Mare dezamagire mancarea aia. Nu e rea, da’ buna nu e.

    Ca si paralela, in Buzau pot una mai mare si muult mai buna la jumatate din pret.

    In rest nu prea stiu shaormerii bune in bucuresti. Nu prea sunt fanul genului

      (Citează)

    • Am auzit că s-a stricat Jabbar. Acolo am mâncat cea mai bună shaorma, parcă amestec de berbecuț cu vită.

        (Citează)

  11. Urmeaza shaorma printata 3D

      (Citează)

  12. Dar vai, Bucureștenilor, sa va vad la un durum, la Serif, în Cernavoda.

      (Citează)

  13. Recomand saorma de curcan la Mesopotamia. DE-MEN-TIA-LA!

      (Citează)

  14. Asa. Iar fostii angajati or sa stea in somaj….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus