un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sagan îl face knock-out pe Cavendish în Turul Franței

5 Jul 2017  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Uitați ce accident spectaculos a cauzat Peter Sagan când l-a împins pe Mark Cavendish în zid, la finalul etapei de ieri din Turul Franței. Reluarea slow-motion vă arată mai bine cum a trecut cineva peste Cavendish ulterior.

Sagan a fost dat afară din Tur pentru comportament periculos. Mie mi se pare chiar o mică intenție de împingere acolo, mișcă prea mult cotul, deși Sagan este foarte experimentat și știe că astfel de lucruri nu-i pot aduce nici un avantaj. Poate că în viteza momentul i-a luat dumnezeul bicicletelor mințile. O altă teorie spune că Cavendish s-a lovit singur de umărul lui Sagan și deja începuse să cadă atunci când acesta mișcă și cotul spre el.

Oricum, un accident pe porțiunea finală, unde se ating viteze foarte mari, se lasă de obicei cu fracturi, corpul omenesc fiind foarte fragil. Cavendish nu mai poate continua nici el, a confirmat ulterior.

După ce Valverde a ieșit încă din prima etapă, căzând pe ploaie, acum încă două nume mari abandonează.

Prima etapă de munte are loc astăzi, următoarele pe 8 și 9 iulie. Pe 9 iulie este de fapt tipul de munte ce contează cu adevărat, cu 3 ascensiune de categorie specială, inclusiv cea de pe Grand Colombier.

etapa 9 iulie

etapa 9 iulie

    9 comentarii

  1. Cred ca Sagan a fost eliminat pe nedrept. Cav nu avea pe unde sa treaca pe acolo si se vede ca initial l-a impins pe Sagan.
    Si, pentru o confirmare, alte faze in care Cav a mai daramat niste ciclisti cu acelasi procedeu, doar ca acum nu i-a iesit:
    https://www.youtube.com/watch?v=O6OTCdvy7fg
    https://www.youtube.com/watch?v=H81QHVKKZj4

      (Citează)

  2. Arunca un ochi si aici:
    https://streamable.com/j7gqb

    Dpmdv Cavendish e cel care greseste.

      (Citează)

  3. Intr-un fel, poate fi asemanata intamplarea aceasta cu cea dintre Vettel si Hamilton de la Baku, de acum cateva zile.

      (Citează)

  4. Eu vad ca il impinge de 2 ori, poate de aia era deja in cadere la al 2-lea contact.

      (Citează)

  5. Cand am vazut imaginea de sus am zis ca i-a dat cu cotul, asa se vedea cand au iesit de sub copac. Dar pe cea din fata se observa ca isi misca cotul dupa ce se ating si Cavendish era deja dezechilibrat. Asa ca problema e doar daca si-a schimbat trasa si a cauzat incidentul sau Cavendish s-a bagat la limita. Maxim declasare in etapa respectiva, nu inteleg de ce l-au descalificat de tot. Macar creste spectacolul si bataia pentru verde ca ma saturasem numai de Sagan.

      (Citează)

    • Am vazut pe un monitor mai mare, la 00:18-00:19 pe slow motion Sagan schimba trasa spre dreapta si se ating. Apoi ambii se dezechilibreaza si Sagan scoate cotul (pare din dezechilibrare ca si corpul se misca) si se ating din nou. Raman la parerea ca nu a fost intentie dar e vina lui Sagan pentru schimbarea de trasa suficient cat sa se atinga. Daca descalificarea a fost data pentru cot, atunci nu e ok. Daca a fost data pentru cauzarea caderii, sunt multe intr-un tur si n-am vazut vreo descalificare pana acum, doar declasari in etapa respectiva.

        (Citează)

  6. Pe acel segment de traseu nu era deloc justificata o schimbare a directiei de mers, asadar scuzele ulterioare ca nu l-a vazut pe cel din spate nu tin.
    Obstructia e clar intentionata, conteaza mai putin daca acel cot tras in dreapta era cu scopul de a lovi concurentul sau doar de a-i taia calea. O fost un procedeu miselesc, din pacate soldat cu o accidentare destul de serioasa, ce l-a scos definitiv din joc pe Cave. Decizia de descalificare pare justa.

      (Citează)

  7. Descalificare justa.Nu se face asa ceva.I-a inchis culoarul intentionat, ba mai dadea si din” aripi” sa fie sigur.

      (Citează)

  8. banuiesc ca “fractura de omoplat” nu prea intra la categoria eroare usoara.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus