un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Las-o că merge și așa!

22 Oct 2015  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Mergeam pe stradă și râdeam de unul singur după ce am găsit situația de mai jos. Strada Paris, practic cea mai celebră din zona Dorobanți, a suferit recent un upgrade al sistemului electric.

tubulatura_dorobanti_trotuar_nwradu_2
tubulatura_dorobanti_trotuar_nwradu_1

Și na… dacă a fost tubulatura prea lungă pentru a o înnădi în subteran, au făcut-o la suprafață, ce mare scofală, și apoi au asfaltat în jurul ei.

Situația cred că se va mai repeta, încă se lucrează prin Dorobanți. 50 de metri mai sus, niște muncitori tocmai trăgeau tubulatură prin șanțul unui alt trotuar.

tubulatura_dorobanti_trotuar_3

Între pusul fotografiilor pe Facebook ieri și articolul de astăzi am vorbit cu niște oameni implicați în respectiva lucrare și care mi-au spus că e ceva temporar, au astupat trotuarul ca să se poată umbla pe acolo. Drăguț din partea lor, probabil pentru că-i Dorobanți, că prin alte cartiere nu au auzit niciodată să se asfalteze temporar ceva. Ulterior se va decoperta, se va monta o casetă sau un cofret odată cu cablurile electrice și se va rezolva totul. Vedem peste două luni, mai trec eu pe acolo.

    8 comentarii

  1. De ce nu s-a montat caseta, cofretul de la început? A, e de dorit să ai o a doua lucrare și deci al doilea rând de bani pentru aceeași operație. Eu aș paria pe hoție, nu pe prostie sau grabă.

      (Citează)

    • Habar n-am, nu sunt așa priceput. Poate că încă n-au sosit cofretele sau nu aveau cum să le securizeze până nu bagi și electricitate prin sistem, ca să se dea undeva o alarmă când cineva deschide ușa sau vrea să-l fure.

        (Citează)

  2. Oricum e stupid sa asfalteze temporar ca apoi sa decoperteze iar ca sa asfalteze final.

      (Citează)

  3. nwradu:
    Habar n-am, nu sunt așa priceput. Poate că încă n-au sosit cofretele sau nu aveau cum să le securizeze până nu bagi și electricitate prin sistem, ca să se dea undeva o alarmă când cineva deschide ușa sau vrea să-l fure.

    Ciudat cu cofretele alea-n asfalt, electrice.
    Dubios, că eu nu am pus niciodată așa, și mi-am rupt oleacă spinarea cu niște stâlpi și trasee de cablu groase ca pe mână.

      (Citează)

  4. Te intrebai de ce in Londra metroul se face de cateva ori mai repede, in loc de astfalt se puteau pune placi metalice temporare, daca e doar temporar. Dar lasa ca merge si asa.

      (Citează)

    • Hahahaha! Placi metalice din alea groase? Nu rezistau nici o noapte chiar daca e vorba de strada… Paris!
      Se evaporau mai repede ca un cub de gheata aruncat intr-un furnal! :) :) :)

        (Citează)

  5. Pana la urma inteleg ca e un e un exemplu de ‘macar asa’ ca au asfaltat temporar in loc sa lase groapa si noroiul aferent. Ca ies alea afara si te poti impiedica de ele e o problema mai mica decat cu ce eram noi invatati.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus