un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: Grand Combo și Al Capone la Combo Diner

8 May 2014  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

Uite că, după câteva experiențe nu tocmai memorabile în Turul Burgerilor (apropo, am reorganizat topul din acel articol), am mâncat și un burger excelent. Unde? La Grand Combo în mall-ul Băneasa Shopping City.

Update: am mai fost o dată, găsiți mai jos fotografii cu alți burgeri încercați.

Grand Combo este un spațiu de distracție nou deschis la etajul doi al mall-ului, deasupra food-court-ului, unde cândva era un mare magazin Domo. Te duci acolo pentru biliard, bowling și alte jocuri, dar au și un mic restaurant cu specific american care s-a dovedit foarte bun, cel puțin pentru burgeri.

Meniul lor include 7 burgeri destul de asemănători ca rețetă, cel puțin pe hârtie. Ca de obicei, l-am comandat pe cel mai mare, cel “cu de toate”, plus încă un burger mai atrăgător din meniu. Iată-l mai jos pe cel numit Grand Combo Burger (45 de lei), include o bucată mare de carne peste care sunt puse bacon prăjit, inele de ceapă prăjită și un sos de muștar și brânză, iar sub ea aveam o frunză de salată, o felie de roșie, ceapă crudă și castraveți murați. Cartofii prăjiți și o mică salată sunt de asemenea incluse în preț; cartofii nu sunt congelați, ci tăiați în restaurant și prăjiți.
grand_combo_diner_burger_15

Burgerul a fost mare și excelent. Nu mă așteptam să mănânc așa bine, dar nu am avut nimic să-i reproșez. Carnea a fost făcută cum am cerut-o, mediu, suculentă, și era gustoasă. Ingredientele sunt de bună calitate, bacon-ul era cărnos, nu plin de grăsime, ceapa prăjită a fost reușită, sosul de muștar mi-a plăcut. Pe total întreg ingredientele se potriveau foarte bine, iar fotografiile mele, făcute cu telefonul, nu reușesc să captureze asta, dezavantajate de lumina slabă a restaurantului.

grand_combo_diner_burger_12grand_combo_diner_burger_14_cartofi
grand_combo_diner_burger_16

Mai jos vedeți un burger Al Capone (35 de lei). Acesta include brânză mozzarella, roșii cubulețe ca la bruschete, iar sub carne se găsea un pat de ruccola. Deși are mai puține ingrediente, gustul său este mult mai proaspăt și pare mai ușor pentru stomac; acele frunze de ruccola fac minuni. Am apreciat și brânza, care măcar nu arată ca o banală felie de brânză topită luată din supermarket, ca în alți burgeri mâncați anterior.
grand_combo_diner_burger_11_capone
grand_combo_diner_burger_13_caponegrand_combo_diner_burger_17_capone

Mi-a plăcut atenția la detalii. De exemplu burgerul Al Capone avea înfipt în el un steguleț cu figura gangsterului, iar cel Grand Combo un steguleț potrivit acestuia. Mi-a plăcut și meniul agățat pe perete, desenat cu simboluri din jocuri precum PacMan și Space Invaders. Am stat în dreptul “ferestrei” care-ți permite să vezi ce se întâmplă în bucătărie și totul părea impecabil de curat, mâncarea se manevra cu mănuși, iar un bucătar șef (bănuiesc, avea halat roșu frumos, de șef) supraveghea aranjarea în farfurie.

Update: am mai fost acolo încă o dată și am încercat Voodoo Burger, care este excelent. Conține o bucată groasă de carne, făcută mediu exact cum am cerut-o, brânză cheddar, bacon, salată verde, roșii, castraveți murați și ceapă roșie, plus un sos barbeque foarte bun. Înclin să spun că acesta este de fapt cel mai bun din meniu. 40 de lei.
grand_combo_08_voodoo_burgergrand_combo_09_voodoo_burger
grand_combo_10_voodoo_burger

Iată și Kevin Bacon Burger. Conține cam același lucru, vită, brânză cheddar, bacon, salată, roșie, castraveți murați și ceapă roșie, dar diferă un pic cantitățile. Mergeți pe Voodoo Burger, sosul acela BBQ face diferența. 40 de lei.
grand_combo_05_kevin_bacon_burgergrand_combo_06_kevin_bacon_burger
grand_combo_07_kevin_bacon_burger

Iată meniul complet de burgeri:
grand_combo_diner_burger_02_meniugrand_combo_diner_burger_01_meniu_burgeri

Ceva de reproșat? Sigur, nu-i perfect. Lăsând la o parte prețurile un pic cam mari, de nivel Hard Rock Cafe, unde măcar plătești și pentru o ambianță mult mai interesantă și unică în România, nu mi-au fost aduse sosuri suplimentare. Mă așteptam la clasicele ketchup-uri și muștar puse lângă farfurie, dar nu am primit și nici în meniu nu erau trecute măcar ca opționale. Poate că trebuia să le cer, dar nici eu nu am făcut-o; ar fi mers însă niște sosuri pentru acei cartofi.

Zona de nefumători este mică, la intrare, unde este și mult zgomot ambiental. Când am fost eu tocmai era o petrecere de ziua de naștere a unui copil, așa că am preferat să stau la fumători, undeva mai în spate, dat fiind că nu erau mulți clienți în restaurant. După un timp au apărut alți copii care au fumat ca locomotivele, dar ventilația părea bună, nu m-a deranjat fumul. Totuși, n-ar strica un spațiu mai mare pentru nefumători.

Am mâncat și niște aperitive, mai mult ca să văd cum se prezintă. Am luat aripioare Jack Sparrow cu sos de rom și bucăți de ananas, care la 22 de lei pentru 8 bucăți (adică 4 aripi complete de pui) mi s-au părut incredibil de scumpe. Au venit câte 4 înfipte înfipte ca la frigărui și au fost bune cu acel ananas dulce pe lângă ele. O garnitură de inele de ceapă (7 lei) a fost de asemenea foarte bună.

Update: aripioarele TNT Wings sunt foarte picante. Sunt servite curățate de piele și date printr-un sos special, pe rețetă americană, care le face foarte picante, genul la care-ți ia gura foc, dar mai vrei. Porția vine și cu un sos de brânză, bine ales pentru ele. 22 sau 32 de lei, în funcție de câte vreți.
grand_combo_01_tnt_wingsgrand_combo_02_tnt_wings

Deserturile sunt prezentate pe o tavă și-ți alegi ce vrei tu. Ai acolo tort de mere, cheesecake clasic, cheesecake mojito cu mentă, tartă de mere cu înghețată, prăjitură lingonberry (spumă de ciocolată albă cu fructe roșii lingonberry – un fel de merișoare), prăjitură Oreo și brownie. Eram mai mulți și le-am încercat aproape pe toate, vă recomand tarta de mere, foarte bine făcută și cu un mic strat crocant deasupra și prăjitura lingonberry, care are o spumă foarte ușoară de ciocolată albă și un gust bun de la acele fructe roșii, tocmai potrivită după o masă mare.

Salatele sunt mari, în jur de 500 de grame.
grand_combo_04_salatagrand_combo_03_salata

O halbă de Heineken costă 8 lei, o bere fără alcool Golden Brau 7 lei.

Pe scurt:

  • Chifla: bună, rumenită exact cum trebuie, dar cam prea groasă.
  • Carnea: gustoasă, făcută exact cum am cerut-o.
  • Garnitura: ingrediente proaspete, bacon-ul era cărnos, inelele de ceapă foarte bune. Aș fi preferat mai multe legume în burger, dar mica salată ce vine în farfurie a completat bine gustul burgerului. Cartofii au fost buni, fără gust dubios; am aflat că sunt tăiați în restaurant și nu vin congelați în bucătărie.
  • Sosuri: cel de la aripioare a fost bun. Cele de pe burgeri au fost bune și ele, dar cam puține, mă așteptam să mai fie aduse sosuri sau să le pot comanda din meniu, în caz că vreau un burger cu mult lichid sau ceva pentru cartofii prăjiți.
  • Prețuri: destul de mari. Ați putea spune că sunt adaptate mall-ului, dar la aceiași bani poți mânca la fel de bine la Hard Rock Cafe, unde au tot rețete unice lor și un decor mult, mult mai interesant, plus o zonă mare de nefumători, iar acum și terasă afară.
  • Desert: vezi mai sus toate opțiunile. Vă recomand tarta cu mere și înghețată sau prăjitura lingonberry, care are spumă de ciocolată albă cu fructe roșii, foarte bună după un burger uriaș.
  • Servire: plăcută, promptă, ne-a fost adus și bol de spălat mâinile după aripioare, au fost înlocuite prompt tacâmurile, nimic de reproșat aici.
  • Toaletă: nu am fost.
  • Ambianță: locul arată ca un american diner, cu mese de lemn și separeuri cu canapele. Pe câteva televizoare poți vedea trailere de filme (reclamă la Grand Digiplex), se vede bucătăria, ventilația este bună.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: cam nimic, te uiți la trailerele de pe marele ecran ce imită un televizor antic.
  • Parcare: cea a mall-ului, desigur.

Concluzie:

Burgerii sunt buni și aș reveni cu plăcere pentru ei. Grand Combo Diner poate fi considerat oricând un restaurant de sine stătător în mall, ba chiar unul ferit de zumzetul și agitația celorlalte de la parter și etajul 1, așa că dacă sunteți în mall și căutați ceva bun de mâncare, dați-i o șansă, are de oferit și diverse alte aperitive, sandvișuri și fripturi specifice localurilor americane.

Grand Combo se află la etajul 2 al mall-ului Băneasa Shopping City, deasupra food court-ului. Nu am găsit informații despre orar, bănuiesc că e similar cu al mall-ului. Nici meniul complet nu l-am găsit online, ci doar unul special cu oferte de prânz și ceva reduceri. Site oficial.

    27 comentarii

  1. ai bagat vreo 3000 de calorii in tine scurt.

      (Citează)

  2. foarte, foarte misto, o idee de luat in seama

    eu unul ma oftic ca a disparut categoria cu turul burgerilor de sus, poate faci cumva sa apara iar :)

      (Citează)

  3. speedy.gonzales

    08/05/2014 la 2:02 PM

    si dupa aia te miri ca ai probleme cu colesterolul/diabetul, apoi mai pui si cateva kg pe tine si te miri ca nu poti scapa de ele.
    mai bine faceai ceva gen “Turul salatelor”, acolo sincer ma bagam imediat, ca nu degeaba mi se spune “speedy”.

      (Citează)

    • @speedy.gonzales: la salate erau prea multe de testat, plus că eu cred că cea mai bună salată ți-o faci acasă, natural și exact cum o vrei.
      O să scriu despre o salată pe care am făcut-o recent, a ieșit extraordinar.

        (Citează)

  4. Sunt de acord cu speedy.gonzales. Si mai bine nu scriai pe blog despre mancare si tehnologie, ci despre moda si extraterestri.

      (Citează)

  5. Că tot îi lauzi pe cei de la Hardrock – mi s-a părut cel puțin dezamăgitoare experiența la ei. Am luat Legendary de-ăla… slab de tot! Eu fac acasă mai bun și nici măcar nu mă pricep la făcut mâncare! Nici atmosfera sau decorurile nu m-au dat pe spate. E ceva ușor atipic, dar cam atât!

    P.S. – a fost prima vizită ever la Hardrock; decizia de a-i vizita a fost luată mai ales în urma citirii recomandării de pe blog. Nu-mi pare rău, dar nu mai calc.

      (Citează)

    • Legendary e foarte greu la stomac, înainte aveau unul numit Mediteranean cu sos special, o nebunie. Îmi pare rău că n-a ieșit bine.

        (Citează)

  6. ala cu bluza rosie e nashu?:))

      (Citează)

  7. d`oh!! Total neinspirat

      (Citează)

  8. Nu am vazut mentionat, angus beef sau carne normala?

      (Citează)

  9. @alex – ce înseamnă “carne normală”?

      (Citează)

  10. @ george, adica d-aia de sarantoci, pe care nu poti s-o pui pe instagram. pe carne s-o pui, zic.

    in alta ordine de idei, mi-am luat amestec d-ala de burgeri din auchan, e la sectiunea “productie proprie”. a iesit perfect, in general mai buna decat am mancat pe-afara, iar faptul ca trebuie sa spal niste vase dupa ce mananc, spre deosebire de restaurant, mi se pare neimportant.

    tot in alta ordine de idei, mi-am facut friptura din vita romaneasca, nu stiu exact din ce parte a animalului. ideea e ca era vita romaneasca, d-aia proasta, care iti sare in fata masinii cand te plimbi prin transilvania. (sau poate era maghiara vaca, nu stiu). treaba e ca a iesit perfect de moale si super gustoasa, dovada ca daca stii s-o faci si ai si scule (un gratar cu canturi de calitate si un termometru de carne) nu ai nevoie de vita de 1000 de euro kilu ca sa mananci o vita buna.

    in general mancarurile necomplicate ies mai bune acasa (gratare, burgeri, cartofi prajiti, sandwichuri, paste, etc)

      (Citează)

  11. uitandu-ma la poza cu bonul fiscal, nu pot sa remarc o chestie: ma-sa lu mircea badea este chelnerita. se pare ca intr-adevar, profesorii sunt platiti prost, iar meditatiile nu mai merg, pentru ca tinerii din ziua de azi sunt prea prosti sa mai isi bata cineva capul sa fie meditati.

      (Citează)

  12. pai carnea aia de care vorbesc din auchan e si condimentata si blabla, plus ca se cam vede ce carne e, ca nu sunt 10 kile, sunt 2 cilindri de carne de 100×20

      (Citează)

  13. Se pare ca e carne black angus, sau asa se lauda acum pe toti peretii.

      (Citează)

  14. ar merita update ca s a inchis de la 1 oct :(

      (Citează)

  15. Acum se numește BLACK by Doncafe Brasserie (https://www.facebook.com/BLACKbyDoncafeBrasserie/). Au alți burgeri – eu zic că merită un nou review.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus