un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trebuie să jucați Battlefield 4!

27 Nov 2013  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

bloggers_lan_party_4_4Battlefield 4 este extraordinar! Nu doar ca joc, unde încap 64 pe o hartă complexă, mare, și inclusiv poți conduce tancuri, elicoptere sau avioane (sau să fii mitralior, de exemplu), dar mai ales ca tehnologie. Pentru mine rămâne un motiv de uimire să văd cum de la an la an programatorii reușesc, pe același hardware si cu aceleași unelte de programare, să creeze engine-uri și grafică tot mai complexa și realistă.

Mă uitam la valurile mării, în timp ce înotam de la o barcă distrusă spre insula pe care trebuia să o cucerească echipa mea, și mă gândeam că este cea mai realistă apă văzută vreodată. Trage cu tunul prin pădure și copacii cad exact ca-n realitate, un pic vertical și apoi o mișcare lentă de răsturnare spre pământ. Clădirile se pot distruge, te poți târâ prin iarbă, colaborezi cu ceilalți din echipă atunci când vă urcați cu toții într-un vehicul, îți faci un pluton și te ajuți cu ei să cucerești diverse obiective.

Nici măcar nu mai zic de modurile de joc. Cel mai mult mi-a plăcut Rush, unde tu trebuie să cucerești niște obiective și echipa adversă le apără. E un fel de Counter-Strike, unde pui bomba (sau ca modul Assault din primul Unreal), doar că aici hărțile sunt imense și complexe; de exemplu pe una dintre ele înotam de pe vaporul nostru spre insula de cucerit și am cerut ajutorul unui coechipier să vină să mă ia cu o barcă de acolo, ca să nu pierd timpul prin apă.

Așa că la Bloggers LAN Party ne-am jucat toată noaptea Battlefield 4 în diverse moduri și pe diverse hărți. Dă dependență jocul acesta, mai ales când te ambiționezi să cucerești ceva și încerci diverse strategii cu plutonul tău.

Mai jos sunt câteva imagini de la Bloggers LAN Party. Câțiva norocoși au câștigat monitoare BenQ, hard-disk Western Digital, procesoare AMD și alte produse Kingston și Logitech oferite de sponsorii AMD, ASRock și PC Garage. Aș spune că sprijinul lor principal s-a concretizat în stațiile pe care am jucat, că altfel nu rula Battlefield 4 așa bine. Eu n-am câștigat nimic, plecând însă acasă cu licența de Battlefield 4 și cu un Assassin’s Creed 4: Black Flag de la Ubisoft (eu încă ma lupt prin Istanbul la această serie, așa că mai durează până devin pirat).

Totul s-a întâmplat la Pescariu Sports & Spa, un loc unde lumea se duce să facă sport și să se mențină în formă, așa că noi le-am făcut în ciudă stând toată noaptea pe scaun și făcând mușchi doar la mâna de mouse. Ce încerc să spun este că nu trebuie să ratați ediția viitoare, atunci când o anunța Toma.

    5 comentarii

  1. am jucat si eu, dar acasa… super grafica, super jocul., chiar si cod e ok :D

      (Citează)

  2. Şi coechipierul n-a avut loc în barcă :))

      (Citează)

  3. ati venit cu echipamentul vostru? ce sistem ai?

      (Citează)

    • @gogu: am venit doar cu tastatură, mouse și căști, sistemele le-au avut sponsorii, diverse calculatoare cu AMD și Radeon. Eu aveam un procesor cu 8 nuclee și un SSD :P

        (Citează)

  4. fain. bine, acum nu cred ca ti-a folosit ssd-ul ala prea mult, eram curios ce placa video aveai si daca puteai sa joci la setari maxime.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus